Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η πεθερα μου και η βοηθεια της...

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες.. Ειμαι 33 εβδωμαδων

εγκυος και μετα το τοκετο θα ερθει η πεθερα μου σπιτι μας

για 4 εβδομαδες, ζουμε Αγγλια και δε μποερει να μας

κανει επισκεψεις λογο αποστασης οπωτε

θα μεινει για 4 εβδομαδες ..

Η σχεση μου μαζι της ειναι απολυτα τυπικη

και καλη , γονεις δεν εχω τους εχω χασει

ουτε εχω αδερφια ειμαι μοναχοπαιδι..

Υποψιν μεχρι στιγμης στα τρεια χρονια δεν εχει

ερθει ποτε .. Πως θα ειναη γλυκειες μου

μανουλιτσες; Γενικα εχω συνηθησει με τον

αντρουλη μου να ειμαστε οι δυο μας..

Θα περασει ανωδυνα και γρηγορα ο καιρος;

Πειτε μου συμβουλες.. Δεν εχω πουθενα

να μιλησω , ειμαι μονη μου , μονο το καλο

αντρουλη μου εχω, που δεν ηθελα να

απαγορεψω να ερθει η μαμα του γιατι

ειναι και το πρωτο της εγγονη.. Υποψιν

ο αντρουλης μου ζει εδω στην Αγγλια χρονια

και δεν ειναι καθολου "μαμακιας"

Περιμενω απαντησεις σας .. Σας φιλω και

αγαπηστε με και ας μη με γνωριζεται.

το εχω αναγκη.. Πολυ..

Διαφημίσεις

Καταρχην με τ καλο......:P:p

Ολα καλα θα πανε ειναι αναλογα και πως το βλεπεις,εαν εσυ απο την αρχη την παρεις στραβα και δεν την θελεις λογικο ειναι να μην σου καθετε καλα.....

Αστην να σε βοηθησει να εισαι δεκτικη θα περασουν γρηγορα οι 4 εβδομαδες....αν ειναι καλη και δεν εχεις προβληματα μαζι της μην σε ανησυχει τιποτα.....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Σ εχαριστω , ετσι θα κανω ..Με γεμισες

αισιοδοξια ... Αισθανομαο

ανακουφηση και μονο που το μοιραστηκα

μαζι σας...!!!!

Oλα καλα θα πανε μην αγχωνεσαι να σκεφτεσαι μονο τ μωρακι σου:D:D!!!!

και καλα να μην τα πατε 4 εβδομαδες ειναι θα περασουν.....καλο ειναι να εχεις μια βοηθεια ειδικα στην αρχη.....με το καλοοοο και παλι..!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

μην αγχώνεσαι και εγώ το σκεφτομαι αυτό σε περίπτωση οταν γεννησω να μου έρθει, αλλα 4 εβδομάδες είναι μόνο, σκέψου οτι θα έχεις μια βοήθεια κ εξάλλου πότε θα την ξαναδεις πάλι???????υπομονή γλυκιά μου και καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης!!!!!!! βαλτην να μαγειρεύει, να σιδερώνει, πίστεψέ με θα σου λύσει τα χέρια. :)

ntRCp3.png

Διαφημίσεις

μην αγχώνεσαι και εγώ το σκεφτομαι αυτό σε περίπτωση οταν γεννησω να μου έρθει, αλλα 4 εβδομάδες είναι μόνο, σκέψου οτι θα έχεις μια βοήθεια κ εξάλλου πότε θα την ξαναδεις πάλι???????υπομονή γλυκιά μου και καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης!!!!!!! βαλτην να μαγειρεύει, να σιδερώνει, πίστεψέ με θα σου λύσει τα χέρια. :)

υπαρχει και το αλλο ακρο να σε κουραζει περισσοτερο πχ να σου λεει οτι θα κραταει αυτη το μωρο για να κανεις εσυ δουλειες ή να σε αγχωνει ή να θελει να σου επιβαλλει δικους της τροπους. τεσπα πριν ερθει κανε μια συζητηση νε τον αντρα σου σε περιπτωση που νοιωθεις να πιεζεσαι να φυγει. αφου ειναι το πρωτο σας μωρο κατα τη γνωμη μου παντα θα ηταν καλυτερα το πρωτο διαστημα μεχρι να συνηθισεις να μην ερθει και να ερθει λιγες βδομαδες αργοτερα που θα εχεις εςδραιωσει θηλασμο και θα εχουν κατασταλαξει λιγο οι ορμονες (για να μην σου φαινεται το τοσο τοσο)

Irinaki pink καλησπερα!Με το καλο να ερθει το μωρακι σου και να ειναι υγειεστατο!!!!!Δεν νομιζω οτι θα αντιμετωπισεις προβλημα ειδικα αφου εχετε πιο τυπικες σχεσεις και δεν εχετε παραγνωριστει.Σιγουρα και η πεθερα σ θα εχει σκεφτει το πως θα παει η συντομη συγκατοικηση σας οποτε οπως ζητα της βοηθεια σε οτι χρειαζεσαι στα ισια..πχ σιδερωμα,καθαρισμα,μαγειρεμα κτλ.Μη ξεχνας οτι μετα την γεννα θα πρεπει κι εσυ να δωσεις χρονο στο σωμα σου να επανελθει οποτε μη διανοηθεις να κανεις εσυ δουλειες..Αλλωστε η δικια σ δουλεια ειναι το μωρακι σ και ειναι η πιο σημαντικη απ'ολες τις αλλες!Αν καποια στιγμη θες την ησυχια σ ζητα απο τον συζυγο να την παει καμια βολτα στο Λονδινο που ειναι και σουπερ!!!Θα χαρει κ η πεθερα!!Να σαι κουλ με τις ορμονες (οσο μπορεις....:cool: ) και κανε θετικες σκεψεις..Σ το λεω εγω π θα εχω σε λιγο καιρο εδω και την πεθερα και την μαμα.....:lol: Φιλια και με το καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OiM1p3.png

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες.. Ειμαι 33 εβδωμαδων

εγκυος και μετα το τοκετο θα ερθει η πεθερα μου σπιτι μας

για 4 εβδομαδες, ζουμε Αγγλια και δε μποερει να μας

κανει επισκεψεις λογο αποστασης οπωτε

θα μεινει για 4 εβδομαδες ..

Η σχεση μου μαζι της ειναι απολυτα τυπικη

και καλη , γονεις δεν εχω τους εχω χασει

ουτε εχω αδερφια ειμαι μοναχοπαιδι..

Υποψιν μεχρι στιγμης στα τρεια χρονια δεν εχει

ερθει ποτε .. Πως θα ειναη γλυκειες μου

μανουλιτσες; Γενικα εχω συνηθησει με τον

αντρουλη μου να ειμαστε οι δυο μας..

Θα περασει ανωδυνα και γρηγορα ο καιρος;

Πειτε μου συμβουλες.. Δεν εχω πουθενα

να μιλησω , ειμαι μονη μου , μονο το καλο

αντρουλη μου εχω, που δεν ηθελα να

απαγορεψω να ερθει η μαμα του γιατι

ειναι και το πρωτο της εγγονη.. Υποψιν

ο αντρουλης μου ζει εδω στην Αγγλια χρονια

και δεν ειναι καθολου "μαμακιας"

Περιμενω απαντησεις σας .. Σας φιλω και

αγαπηστε με και ας μη με γνωριζεται.

το εχω αναγκη.. Πολυ..

Με το καλό το μωράκι σου! Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να είσαι δεκτική και θετική απέναντί της. Να σκεφτεσαι πως είναι η γυναίκα που μεγάλωσε τον άντρα που αγαπάς και πως θέλει να βοηθήσει. Δηλαδή να σκέφτεσαι θετικά, γιατί όσο να 'ναι ο ερχομός του μωρού αποτελεί από μόνος του σαρωτική αλλαγή, πόσο μαλλον να έρθει και η πεθερά σου.

Μην αγχώνεσαι καθόλου και να ξέρεις ότι στο τέλος μπορεί να πεις και πάλι καλά που ήρθε και με βοήθησε!!! Και εμένα μια απο τα ίδια και στις 2 εγκυμοσύνες. Ο σύζυγος μακριαά τους εδώ και 18χρόνια, καθόλου μαμάκια και ήρθε για να δει τα μωρά και έκατσε και τις 2 φορες από 2 βδομάδες γιατί είναι μακριά και δεν έρχεται σχεδόν ποτε. Στην αρχή και εγώ ήμουν τσαντισμένη με τον άντρα μου που της είπε να έρθει αλλά επειδή είναι διακριτική κια επειδή της μίλησε ο άντρας μου όλα ήταν τέλεια. Μου την έδινε κάποιες φορές αλλά σξκεφτόμουν πόσο με βοηθούσε και όλα οκ. Πες απλά στον άντρα σου να της μιλήσει πριν ώστε να ξέρει ότι θα σε ρωτάει για το τι θα κάνει(καθαριότητα) και για το πότε θα ασχολείται με το παιδί. Αυτό απλά και μόνο για να καταλάβει ότι βοήθεια θες στο να είναι καθαρο το σπίτι και να κοιμάσαι να ξεκουραστείς όχι να τα κάνεις εσύ και εκείνη να προσέχει συνέχεια το παιδί. Αυτό είναι το ποιο βασικό γιατί οι λεχώνες είμαστε και κάπως επιρρεασμένες απο τις ορμόνες και τα βλέπουμε κάποιες φορές τα πράγματα στραβά. Με το καλό κοπέλα μου! Να γεννηθεί ένα υγειέστατο παιδάκι και να το χαίρεστε!!!

Εξαρτάται τους ανθρώπους.

Η αλήθεια είναι πως εσύ μόλις γυρίσεις στο σπίτι με το μωρό θα έχεις την προσοχή σου στραμμένη σε αυτό 24 ώρες το 24ωρο. Οπότε δεν θα μπορείς να σκέφτεσε και τη φιλοξενία της πεθεράς σου(εγώ ας πούμε θα αγχωνόμουν αν το σπίτι της αρέσει, αν είναι αρκετά τακτοποιημένες οι ντουλάπες, αν το δωμάτιό της/κρεβάτι της είναι άνετα, αν λείπει κάτι από το ψυγείο κλπ κλπ και αυτό θα μου δημιουργούσε έναν εκνευρισμό σε συνδιασμό με το μωρό που συνήθως ξυπνάει ανά δίωρο μέρα-νύχτα και το θηλάζεις για μισή-μία ώρα τη φορά και είναι η αποκλειστική σου ευθύνη τον πρώτο καιρό).

Αν δεν είναι πιεστική η πεθερά σου και δε χώνεται στα πόδια σου για να κρίνει το κάθε τι που κάνεις με το μωρό, τότε όλα καλά θα πάνε. Αν κάνει και καμιά δουλειά στο σπίτι τότε ακόμα καλύτερα.

Βέβαια το να κάνει δουλειές στο σπίτι σου ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τις δικές σου συνήθειες ενδέχεται να σε εκνευρίζει αρκετά όταν είσαι λεχώνα.

Σε όλο αυτό μπορεί να βοηθήσει ο άντρας σου, να αναλάβει αυτός το θέμα των οικιακών εργασιών και να δείχνει αυτός τα κατατόπια στη μαμά του.

Όλα λοιπόν είναι θέμα ανθρώπων. Πόσο ψύχραιμη και ίσως αναίσθητη μπορείς να είσαι σε κάποια πράγματα.

Εξάλλου 4 εβδομάδες είναι, θα περάσουν...(θα περάσουν πιο εύκολα αν έχεις πάρει ήδη το κολάϊ με το μωρό όταν έρθει η πεθερά σου).

Με το καλό το μωράκι σου!

Διαφημίσεις

μην ανησυχείς όλα καλά θα πάνε:) με το καλό να γεννήσεις, κ αν η πεθερά έρχεται για να σου παράσχει βοήθεια, ειναι καλοδεχουμενη:)

Εμενα η πεθερά μου (δεν δουλεύει) με βοηθησε πολυ στις πρώτες μερες...Ερχοταν τα πρωινα κ μου εκανε δουλειες, μας μαγειρευε, της αφηνα τον μικρό να τον προσεχει ενώ κοιμόταν και πηγαινα κοιμομουν κ γω (καλα μην φανταστείς στις 2,5 ωρες ηθελε πάλι ταϊσμα το νινί, οποτε ξαναξυπνούσα...) Τον αλλαζε και μου τον εφερνε μονο για ταισμα...Ωραια ηταν! Κ η μαμα μου ερχοταν τα απογευματα φυσικα (αυτη δουλεύει) και ο συζυγος βοηθούσε πάρα πολυ αλλα τωρα μιλάμε για πεθερες:)

Γενικά η βοηθεια της πεθερούλας μου ειναι ανεκτίμητη, ακόμα και σημερα:)

Αν υπάρχει μια συμπάθεια μεταξύ σας, μπορει να εξελιχθεί σε κάτι πολυ καλο:)

Αλλωστε ειναι κ αυτη μανα, κ σίγουρα θα ξαναθυμηθεί πως ειναι αυτες οι πρωτες μερες, κ ευχομαι να σου φερθει οπως θα ηθελε να της ειχαν φερθει και εκεινης στην αναλογη περιπτωση..

Καταρχην με τ καλο......:P:p

Ολα καλα θα πανε ειναι αναλογα και πως το βλεπεις,εαν εσυ απο την αρχη την παρεις στραβα και δεν την θελεις λογικο ειναι να μην σου καθετε καλα.....

Αστην να σε βοηθησει να εισαι δεκτικη θα περασουν γρηγορα οι 4 εβδομαδες....αν ειναι καλη και δεν εχεις προβληματα μαζι της μην σε ανησυχει τιποτα.....

Τα ίδια είχα και εγώ στο νου μου να σου γράψω. Με πρόλαβε η jo89.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχεις ανάγκη από βοήθεια τουλάχιστον στις βασικές δουλειές του σπιτιού (μαγείρεμα, πλύσιμο, σιδέρωμα, καθάρισμα..)

Άφησέ την να σε βοηθήσει και αφού δεν σας έχει ενοχλήσει μέχρι τώρα και ήταν διακριτική, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα...

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Σας ευχαριστω. Πιστευω ο καλος θεουλης

μας στελνει οτι αντεχουμε .. Θα περασει και αυτη η

περιοδος , αλλοι ανθρωποι εχουν σοβαροτερα

προβληματα .. Μου απαντατε τοσο λογικα κ ωριμα .. Θα τα ξαναδιαβασω ολα τα μνμ σας ..

Σας φιλω ..

ολα θα πανε καλα...τα αισθηματα σου για το μωρο σου θα ειναι τετοια που θα εισαι πολυ δεκτικη προς ολους..και αυτη η γυναικα σιγουρα θα μπορεσει να σε βοηθησει τωρα στην αρχη...εσενα και το εγγονακι της..να εισαι χαλαρη και γρηγορα να κρατησεις το μωρακι σου στην αγκαλια σου.

Να έχεις υπόψη σου (για να μη φρικάρεις) οτι μετά την γέννα μπορεί να είσαι ένας άλλος άνθρωπος..Μπορεί να θες την πεθερά, μπορεί και να μην την θες..Οι ορμόνες είναι πάνω- κάτω..Και από οτι κατάλαβα έχετε συνηθήσει μόνοι σας με τον άντρα σου και ένας τρίτος ανάμεσά σας θα είναι πρωτόγνωρο..Πότε θα έρθει??Απο πριν ή αφού γεννήσεις??Θα έχει τον χώρο της στο σπίτι??Φροντίστε να εδραιώσετε κάποιους κανόνες από την αρχή!Κι επίσης προσοχή μη γίνει ο 1 μήνας 1 έτος..Υπάρχει πάντα αυτος ο κίνδυνος

Διαφημίσεις

Αχ αχ αχ ... Υπομονη , διαβασα τα μηνυματα σας καταλαβα και

για τις ορμονες και για ολα.. Λιγες βδομαδουλες θα περασουν ...

Τι να κανουμε.. Το μωρο με το καλο θα γεννηθει

23 /5 η πανω κατω καπου εκει , μετα τις 4 εβδομαδες

θα φυγει και θα ρθουμε Ελλαδα πρωτα ο θεος , Σεπτεμβριο η Οκτωβριο και θα εχουν ξεχαστει ολα ... Αργοτερα Χριστουγεννα , Πασχα και καλοκαιρι θα ερχομαστε

εμεις Ελλαδα οπωτε δε θα χρειαζεται να αναιβαινει εκεινη , η τουλαχιστον για τοσο καιρο .... Αλλο για μια βδομαδουλα , απλα τωρα ειναι η ολη φαση

με νεογεννητο και τοκετο ...

Κατα καιρους εχω περασει πολλα προβληματα και μετα τα

θυμαμαι κ γελαω ... Απλα ηθελα τη στηριξη σας..

Οσες δεν εχουν γονεις και ειναι μοναχοπαιδια

καταλαβαινουν απολυτα το ποσο αναγκη υπαρχη να

ανοιξουν τη ψυχη τους και να μιλησουν...

Σας ευχαριστω θερμα , να εχετε υγεια εσεις και

οι οικογενειες σας , και οταν βλεπεται παιδια ορφανα

και με οικογενειακα προβληματα να ανοιγεται διαπλατα τις

αγκαλιες σας γι αυτα ... Εχω περασει πολλες δυσκολιες ... Τωρα τα εχω σβησει

ολα κ εχω ηδη ξεκινηση νεα ζωη με τον καλο μου

αντρουλη ... Ειναι και αντρας μου και μαμα μου

και μπαμπας μου !!!!!!!

υπαρχει και το αλλο ακρο να σε κουραζει περισσοτερο πχ να σου λεει οτι θα κραταει αυτη το μωρο για να κανεις εσυ δουλειες

όντως λίγο ακραίο σενάριο . Αυτή να κρατάει το μωρό και η λεχώνα να κάνει δουλειές ! Τι θα κάνει ? Αυτή θα το θηλάζει ?? :D

Με το καλό το μωράκι σου ! Ολα καλά θα πάνε . Αφού λες οτι ο άνδρας σου δεν ειναι μαμάκιας τοτε όλα καλά θα πάνε. Θα βάζει και αυτός όρια

Πιστεύω πως αφου δεν έχει ξαναέρθει , θα νοιώθει και αυτή άβολα . Θα σεβεται τα ορια που θα της βαλετε και θα προσπαθησει να βοηθησει όσο γίνεται πιο πολύ. Σημαντική θα είναι η βοήθειά της στις δουλειές για να σε ξεκουράσει .

και οταν βλεπεται παιδια ορφανα

και με οικογενειακα προβληματα να ανοιγεται διαπλατα τις

αγκαλιες σας γι αυτα ... Εχω περασει πολλες δυσκολιες ... Τωρα τα εχω σβησει

ολα κ εχω ηδη ξεκινηση νεα ζωη με τον καλο μου

αντρουλη ... Ειναι και αντρας μου και μαμα μου

και μπαμπας μου !!!!!!!

Με συγκινησες πολυ..Με το καλοο ψυχη μου!!!!!

p7z6p3.pngsQqep3.png

Με το καλό και με έναν πόνο!!!Μακάρι η πεθερούλα σου να είναι τόσο καλή όσο εσύ κι ο αντρούλης σου και να θυμάστε όλοι αυτή την περίοδο με αγάπη κι ωραίες αναμνήσεις!!!Όταν με το καλό τελειώσουν όλα, ξαναγράψε μας να μας πεις πως ήταν!

Άφησέ την να σε βοηθήσει και αφού δεν σας έχει ενοχλήσει μέχρι τώρα και ήταν διακριτική, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα...

Θα συμφωνήσω. Επίσης τον άντρα σου εκείνη τον μεγάλωσε, εκείνη του έμαθε να αγαπάει και να φροντίζει. Όταν ήταν στο χέρι μου επέλεξα να μην έχω κάνεναν μέσα στο σπίτι μου συνέχεια. Αν δεν είχα την επιλογή θα προσπαθούσα να κάνω αυτό που λένε τα κορίτσια. ίσως να έπρεπε να το είχα κάνει ούτως ή άλλως....

Μ' ένα πόνο...... και πολλή χαρά!

FLcUp3.png0BQfp3.png