Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως θα εχω γαλα????

eirini12

Recommended Posts

Μανουλες γεια σας.

Ετοιμαζομαι να γινω μαμα για τριτη φορα.Στους 2 πρωτους γιους δεν καταφερα καθολου να θηλασω.Ο πρωτος ειχε ουρολοιμωξη και δεν επαιρνε βαρος. Η παιδιατρος μου ειπε να τον μπουκωνω οσο περισσοτερο με ξενο γαλα γιατι το δικο μου ηταν ελαχιστο.Το μωρο δεν εμπαινε στο στηθος γιατι αγχωθηκα πολυ να τον ταισω οσο περισσοτερο γινοταν, και για να μπορω να ελεγξω την ποσοτητα που ετρωγε.(για να καταλαβαιτε ο μικρουλης επαιρνε 80 γραμμαρια την βδομαδα μονο!!)Τελικα με νοσηλεια και ενδοφλεβια αντιβιωση συνηλθε.Ολο αυτο το διαστημα ωστοσο εβαζα στο στηθος ανα τρεις ωρες το θηλαστρο αλλα εβγαζα ελαχιστη ποσοτητα δηλαδη 20-30μλ ενω ο μικρος επινε ηδη 200μλ!Καταφερα για κανα μηνα να του δωσω 1 γευμα μητρικο γαλα την ημερα μονο, καθοτι οσο περνουσε ο καιρος το γαλα που εβγαζα απο καθε στηθος δεν ηταν ουτε 5 μλ.Το δευτερο παιδι γεννηθηκε την 36 εβδομαδα αλλα ειχε βαρος μολις 2100.Μαια και παιδιατρος μου συνεστησαν να μην τον ζορισω με το στηθος αλλα να πιει μπολικο ξενο και μαλιστα για προωρα-λιποβαρη μωρα.Επινε γαλα ανα 1,5 ωρα συμφωνα με τις οδηγιες της παιδιατρου και δεν τον εβαλα στο στηθος.Στο στηθος ανα δυωρο εβαζα το θηλαστρο οπως και στο πρωτο παιδι με την διαφορα πως τωρα δεν εβγαζα απολυτως τιποτα ουτε 5μλ και απο τα 2 στηθη!!Περριτο να πω πως η απογοητευση μου ειναι πολυ μεγαλη σε οτι αναφορα τον θηλασμο και οτι ολο αυτο με το θηλαστρο ηταν πολυ ψυχοφθορο.

Υπαρχει πιθανοτητα να καταφερω να θηλασω τωρα στο τριτο παιδι ή ο οργανισμος μου δεν μπορει να παραγει γαλα??Εχει καμια σχεση η αναιμια σιδηρου και ο χαμηλος αιματοκριτης με την παραγωγη γαλακτος??Μηπως το λαθος ηταν οτι εβαζα θηλαστρο ενω επρεπε να εβαζα τα παιδια στο στηθος???σορυ για το μεγαλο κειμενο

Διαφημίσεις

Να βαζεις το παιδι στο στηθος συνεχως και να αφησεις τα θηλαστρα και μια χαρα θα θηλασεις.Το οτι δε θηλασες τα 2 πρωτα δε σημαινει κατι...απλα αυτη τη φορα να εισαι λιγο πιο υποψιασμενη στις συμβουλες που θα σου δωσουν.

Μανουλες γεια σας.

Ετοιμαζομαι να γινω μαμα για τριτη φορα.Στους 2 πρωτους γιους δεν καταφερα καθολου να θηλασω.Ο πρωτος ειχε ουρολοιμωξη και δεν επαιρνε βαρος. Η παιδιατρος μου ειπε να τον μπουκωνω οσο περισσοτερο με ξενο γαλα γιατι το δικο μου ηταν ελαχιστο.Το μωρο δεν εμπαινε στο στηθος γιατι αγχωθηκα πολυ να τον ταισω οσο περισσοτερο γινοταν, και για να μπορω να ελεγξω την ποσοτητα που ετρωγε.(για να καταλαβαιτε ο μικρουλης επαιρνε 80 γραμμαρια την βδομαδα μονο!!)Τελικα με νοσηλεια και ενδοφλεβια αντιβιωση συνηλθε.Ολο αυτο το διαστημα ωστοσο εβαζα στο στηθος ανα τρεις ωρες το θηλαστρο αλλα εβγαζα ελαχιστη ποσοτητα δηλαδη 20-30μλ ενω ο μικρος επινε ηδη 200μλ!Καταφερα για κανα μηνα να του δωσω 1 γευμα μητρικο γαλα την ημερα μονο, καθοτι οσο περνουσε ο καιρος το γαλα που εβγαζα απο καθε στηθος δεν ηταν ουτε 5 μλ.Το δευτερο παιδι γεννηθηκε την 36 εβδομαδα αλλα ειχε βαρος μολις 2100.Μαια και παιδιατρος μου συνεστησαν να μην τον ζορισω με το στηθος αλλα να πιει μπολικο ξενο και μαλιστα για προωρα-λιποβαρη μωρα.Επινε γαλα ανα 1,5 ωρα συμφωνα με τις οδηγιες της παιδιατρου και δεν τον εβαλα στο στηθος.Στο στηθος ανα δυωρο εβαζα το θηλαστρο οπως και στο πρωτο παιδι με την διαφορα πως τωρα δεν εβγαζα απολυτως τιποτα ουτε 5μλ και απο τα 2 στηθη!!Περριτο να πω πως η απογοητευση μου ειναι πολυ μεγαλη σε οτι αναφορα τον θηλασμο και οτι ολο αυτο με το θηλαστρο ηταν πολυ ψυχοφθορο.

Υπαρχει πιθανοτητα να καταφερω να θηλασω τωρα στο τριτο παιδι ή ο οργανισμος μου δεν μπορει να παραγει γαλα??Εχει καμια σχεση η αναιμια σιδηρου και ο χαμηλος αιματοκριτης με την παραγωγη γαλακτος??Μηπως το λαθος ηταν οτι εβαζα θηλαστρο ενω επρεπε να εβαζα τα παιδια στο στηθος???σορυ για το μεγαλο κειμενο

η ουρολοιμωξη δεν ειναι αντενδειξη για τον θηλασμο..οι λαθος οδηγιες ειναι..

ο μικρος επαιρνε λιγο βαρος οχι απαραιτητα γιατι δεν θηλαζε ικανοποιητικα , αλλα γιατι ειχε ουρολοιμωξη..και σκονη γαλα να επινε το αποτελεσμα θα ηταν μειωμενο βαρος.

οποιοδηποτε θηλαστρο ΔΕΝ ειναι καταλληλο για οποιαδηποτε αντληση, εκτος εαν πιστευεις οτι μπορεις με ενα πατινι να κανεις το γυρω του κοσμου..καθετι προοριζεται για περιορισμενη χρηση και σε περιπτωση που το μωρο νοσηλευεται αντλουμε ΜΟΝΟ με νοσοκομειακο θηλαστρο το οποιο το ενοικιαζουμε και κανουμε αντλησεις βασει πρωτοκολλου αντλησεων και οχι οποτε το θυμηθουμε..φυσικα αυτες οι οδηγιες δεν θα στις ειπαν καθως δεν τις γνωριζουν ουτε οι παιδιατροι , ουτε πολλες απο τις μαιες..και λυπαμαι για την ταλαιπωρια σου..φυσικα οπως καταλαβαινεις οδηγηθηκες σε αποθηλασμο στο πρωτο σου παιδι, απο λαθος οδηγιες..

στο δευτερο μωρο -αφηνω ασχολιαστη την απαραδεκτη συμπεριφορα μαιας και παιδιατρου- και συνεχιζω λεγοντας οτι και παραπανω..σε περιπτωση που το μωρο δεν θηλαζει απευθειας στο στηθος, θα πρεπει να γινονται αντλησεις με νοσοκομειακο βασει πρωτοκολλου αντλησεων , που παλι εντελως τυχαια κανεις δεν σε ενημερωσε για δευτερη φορα!

φυσικα και το θηλαστρο ειναι ψυχοφθορο ειδικα οταν το μωρο δεν εχει μπει οσο το δυνατον νωριτερα στο στηθος για να δωσει το ερεθισμα στο στηθος να παραγει γαλα..οταν το στηθος μενει ανενεργο, ο οργανισμος παιρνει το ερεθισμα οτι το γαλα δεν χρειαζεται και σταματαει να το παραγει..ειναι τοσο απλο!

83hKp3.png

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ και μπορεις να καταφερεις να θηλασεις στο τριτο παιδι αρκει:

1) να αλλαξεις παιδιατρο, καθως αυτη που σου εδωσε συμβουλες ΚΑΙ στα δυο πρωτα σου παιδια ηταν απαραδεκτη και εντελως ασχετη με τον θηλασμο.

2) να ενημερωθεις οσο προλαβαινεις σωστα..

μπορεις να ξεκινησεις διαβαζοντας παρακατω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=87441

ή να αγορασεις το βιβλιο του κου παπαβεντση ''επιστροφη στον μητρικο θηλασμο'' (θα σου προτεινα και το βιβλιο της κας πατσουρου ''θηλασμος μια υπεροχη σχεση'', αλλα εχει εξαντληθει)

για να μπορεσεις αρχικα να καταλαβεις τα λαθη που εγιναν στα προηγουμενα παιδια και να πεισθεις οτι δεν εχεις εσυ καποιο προβλημα, αλλα οτι οι επαγγελματιες υγειας που σε συμβουλεψαν ηταν ασχετοι με το θεμα..

3)να μην ξαναεμπιστευτεις μαια/γυναικολογο /παιδιατρο, παρα μονο Πιστοποιημενο Συμβουλο Θηλασμου IBCLC ή συμβουλο θηλασμου της LLL, ή τουλαχιστον οτι οδηγια σου δινουν οι επαγγελματιες υγειας να την διασταυρωνεις με τους συμβουλους..

οσο για την δευτερη απορια σου..εχω στιγμα και θηλαζω δυο χρονια..οχι δεν εχουν καμια σχεση αυτα που αναφερεις..ηταν καθαρα λαθος καθοδηγηση των ''ειδικων'' και δεν ειχε κανενα προβλημα ο οργανισμος σου.

οσο για την τριτη απορια σου..

ναι..εφταιγε το λανθασμενο θηλαστο, οι λαθος οδηγιες και το γεγονος οτι αυτοι που επρεπε δεν σε βοηθησαν να βαλεις το μωρο στο στηθος..

νομιζω οτι ηταν ολα πολυ ξεκαθαρα οσα σου απαντησα..

αποψη μου..

εαν μπορεις να παρευρεθεις πριν την γεννα, σε τουλαχιστον μια συναντηση του συνδεσμου θηλασμου ελλαδος LLL για να ανταλλαξεις αποψεις και να ενημερωθεις για παρα πολλα πραγματα που αφορουν τον θηλασμο:

http://www.lllgreece.org/synanteseis

στην συνεχεια καλο θα ηταν να εβρισκες και εναν πιστοποιημενο συμβουλο θηλασμου IBCLC κατα προτιμηση ΚΑΙ παιδιατρο για να σε βοηθησει με τον θηλασμο σε περιπτωση που αντιμετωπισεις καποιο προβλημα ή απλα για να σε καθοδηγησει..

συμβουλους θα βρεις εδω:

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-ibclc-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE/

83hKp3.png

Tα ίδια θα πω κι εγώ, απλά θα ξεκινήσω λίγο διαφορετικά.

Αν σε γενικές γραμμές εισαι ευχαριστημενη με την παιδίατρό σας (εχεις εμπειρία με τα 2 παιδιά και μπορείς να κρινεις), αν την εμπιστεύεσαι και νιώθεις καλά μαζί της, την κρατάς και της εμπιστεύεσαι την ΥΓΕΙΑ των παιδιών σου. Για τη διατροφή τους όμως και ιδιαίτερα τον θηλασμό του νεογέννητου να απευθυνθείς σε σύμβουλο θηλασμού. Και αυτό παλι ίσως να μην ειναι απαραίτητο αν ενημερωθείς σωστά πριν γεννήσεις.

Γάλα θα εχεις, ή για να το πω σωστά θα εχεις την ικανοτητα να παράγεις γάλα, αν καταφέρεις και εδραιώσεις σωστά τη γαλουχία μεσα στις πρωτες 40 μέρες. Αν ξεπεράσεις αυτό το διάστημα, μετά θα εχεις γάλα για όσο χρόνο επιλέξεις εσύ να έχεις! Ειναι ελάχιστες οι περιπτώσεις μαμαδων που δεν μπορούν να παράγουν γάλα (πχ αν υπαρχει σοβαρο ενδοκρινολογικό πρόβλημα). Η σιδηροπενία και ο χαμηλός αιματοκρίτης που αναφέρεις δεν αποτελούν λόγους που θα μπορούσαν να σε εμποδίσουν να θηλάσεις, χαρακτηριστικά θα σου αναφερω ότι και εγώ εχω χαμηλο σιδηρο (35), χαμηλή φεριττινη (>5), αιματοκρίτη 35, εχω πολυκυστικές ωοθήκες, υποθυρεοειδισμό, έκανα διαβήτη κύησης και ινσουλίνες, και γεννησα με καισαρική, ειχα δλδ πολλούς λόγους που θα μπορούσαν να με δυσκολέψουν να θηλάσω και όμως τιποτα δε με εμποδισε, και θηλάζω συνεχόμενα από τον Μάρτιο του 2009 που γέννησα τον γιο μου.

Με το που θα γεννήσεις και θα αποκολληθεί ο πλακούντας από τη μήτρα, ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα ότι πρεπει να παράγει γάλα. Για να αρχισει όμως το στηθος να "κατεβαζει" γαλα, θα πρεπει να παιρνει και αυτό το καταλληλο ερεθισμα: θηλασμός ή θηλαστρο. Το ιδανικό ειναι να εχεις το μωρό στο στήθος, αυτό ειναι το καλύτερο ερεθισμα. Οσο το μωρό θηλάζει, το γάλα παραγεται. Οσο πιο πολύ θηλάζει, τοσο πιο πολύ γάλα θα παραγεται. Ειναι καθαρά νομος ζήτησης-προσφοράς. Αν για κάποιους λόγους το μωρό δε μπορεί να θηλάζει, χρησιμοποιείς θηλαστρο καταλληλο για την περίπτωσή σου (τις πρωτες σαραντα μερες οπωσδηποτε νοσοκομειακο θηλαστρο, κανεναν άλλον τύπο) και ακολουθείς συγκεκριμένο πρόγραμμα (πρωτοκολλο, οπως αναφερεται) ωστε να εδραιωσεις επιτυχως τη γαλουχία και να καλύπτεις τις αναγκες του μωρού.

Όλα γίνονται αν εισαι αποφασισμένη!

Ενημερωσου, διαβασε την ενοτητα του θηλασμού, θα βρεις πολλές πληροφορίες. Οταν με το καλό ερθει το μπεμπάκι και χρειαστεις βοήθεια, εδώ ειμαστε και εμεις και οι συμβουλοι θηλασμού αν τελικά χρειαστεις. Τα παιδάκια σου δεν τα θηλασες από λαθος οδηγίες, όχι γιατι δεν ειχες γαλα ή δεν μπορούσες να θηλάσεις, αυτό να θυμάσαι.

Με το καλό! :-)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Ειμαι μαμα 3 υπεροχων παιδιων.Τα 2 πρωτα μου δεν τα θηλασα πολυ γιατι στο πρωτο δεν ενημερωθηκα σχετικα πριν τη γεννα και εμεινα μονο σ'αυτα που με ειπαν στο μαιευτηριο,στη δευτερη γιατι ειχαν μικρη διαφορα ηλικιας και δεν αντεχα το ξενυχτι.Τωρα στο μωρο φροντισα απο την αρχη της εγκυμοσυνης να ενημερωθω οσο περισσοτερο μπορουσα,απο το forum και απο βιβλια,βρηκα τροπους να θηλαζω ξαπλωτη(που αν το ειχα βρει πιο μπροστα θα θηλαζα και το δευτερο παιδι μου)οποτε γλιτωνω τα ξενυχτια με αποτελασμα να εχουμε φτασει αισιως στους 6 μηνες θηλασμου και να συνεχιζουμε.Ειμαι ενημερωμενη σχετικα καλα και δεν μενω σ'αυτα που μου λεει η παιδιατρος(που δεν ειναι κατα μεν αλλα δεν ειναι και σωστα ενημερωμενη δε).

Με το καλο να ερθει το μωρακι σου!

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...