Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παλινδρομηση στην 9η εβδομαδα

Recommended Posts

Καλημέρα σε ολους,

θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την δική μου άτυχη εμπειρία.

ήμουν έγκυος και ακουσαμε την καρδούλα την 7η εβδομάδα. Όλα φαινόντουσαν ότι κυλούσαν καλά. είχα όλα τα συμπτωματα αναγουλες, πρησμένο στηθος κτλ , και την 9η εβδομαδα στο δεύτερο υπερηχογράφημα είδαμε ότι η καρδιά του είχε σταματήσει.

έχουμε στείλει ιστό για καρυότυπο και περιμένουμε για τα αποτελέσματα.

ο ιατρός ανέφερε πιθανον χρωματοσωματική ανωμαλία και να μην κάνουμε περαιτερω εξετασεις. ομως το ερώτημα είναι το εξής; τι δημιουργεί την χρωματοσωματική ανωμαλία;

γιατί τόσες πολλές αποβολές σε πολλές κοπέλες ακόμα και σε μικρή ηλικία;

διάβασα σε επιστημονικά άρθρα ότι το ποσοστο η πρώτη εγκυμοσύνη να καταλήξει σε αποβολή αγγίζει το 60%

αναμένω τα δικά σας σχόλια....

Διαφημίσεις

Κορίτσι μου τί να σου πω...ελπίζω σύντομα να επιστρέψεις με καλά νέα...

Οι χρωματοσωμιακέ ανωμαλίες βασικά ΔΕΝ έχουν αίτια συγκεκριμένη..φαντάσου λοιπόν όταν συναντιέται το ωάριο με το σπερματοζωάριο και ξεκινάνε να "ξεδιπλώνονται" οι αλυσίδες του D.N.A. όταν πάνε να "ξανακλειδώσουν" είναι τα χρωμοσώματα σαν να πηγαίνουν στη λάθος θέση στην αλυσίδα...εκεί οφείλονται οι ανωμαλίες αυτές.

Ελπίζω κάπως να βοήθησα..τί να σου πω άλλο;κουράγιο και την επόμενη φορά θα δεις όλα θα πάνε καλά!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Καλησπερα και απο εμενα!!!Καταλαβαινω πως νιωθεις αλλα προσπαθησε να εισαι δυνατη και να κοιταξεις μπροστα,παιδακι θα κανεις σιγουρα,και εσυ και ολες μας.

Οσο για την ερωτηση σου ειναι δυσκολο να απαντηθει,ακομα και οι γιατροι λενε τυχαιο γεγονος οτι κατι δεν παει καλα στην συληψη.

Και εγω ειχα παλλινδρομη τον φεβρουαριο ημουν 9 εβδομαδων τυχαιο γεγονος μου ειπαν.Σου ευχομαι τα καλυτερα μεσα απο την καρδια μου!!!

κορίτσι μου, λυπάμαι πολύ. το έχω περάσει 2 φορές στην 8η και στη 10 εβδομάδα. περίμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και μετά θα δεις τί θα κάνεις. να παρακαλάς να είναι χρωμοσωμική ανωμαλία γιατί τότε θα θεωρηθεί τυχαίο γεγονός.

Κοριτσάκια ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια!

Γνωρίζω ότι όλοι οι γυναικολόγοι βαπτίζουν την 1η παλινδρόμηση τυχαίο γεγονός αλλά επειδή εγώ δεν θέλω να αφήνω τίποτα στην τύχη έκανα μία μικρή έρευνα στο ιντερνέτ.

αυτό που βρήκα λοιπόν και θα ακολουθήσω είναι τα εξής:

Διάβασα λοιπόν ότι για να αποφεύγονται οι χρωματοσωμιακές ανωμαλίες κατά την διάρκεια δημιουργίας του εμβρύου και να μην καταλήγει μια κύηση σε παλινδρομική ο οργανισμός πρέπει να είναι εφοδιασμένος σε σίδερο και φολλικό οξύ καθώς οι απαιτήσεις του οργανισμού της εγκυμονούσας για τα παραπάνω συστατικά στο πρώτο τρίμηνο είναι υψηλές .

Έτσι λοιπόν πρέπει η υποψήφια μητέρα να ξεκινήσει να παίρνει τις παραπάνω βιταμίνες τρεις μήνες πριν την συλληψη!. εγώ προσωπικά με τις ευλογίες του γυναικολόγου μου ξεκίνησα fysiofol κάθε πρωί.

επίσης, διάβασα ότι πολλοί γυναικολόγοι δίνουν sriroulina κατά την κύηση μετά την πρώτη παλινδρόμηση και έχει θετικά αποτελέσματα.

όλα τα παραπάνω είναι βιταμίνες. έχει καμία κοπέλα κάτι επιπλέον ή διαφορετικό υπόψη της;

Διαφημίσεις

Όπως επίσης ξέρω ότι κάποιοι γυναικολόγοι προτείνουν μετά την πρώτη παλινδρόμηση να μην γίνεται καμία περαιτέρω εξέταση ούτε καρυότυπος ιστού του εμβρύου. Όπως όμως έχω διαβάσει κάποιες λίγες κοπέλες όντως δεν έκαναν και τελικά κατέληξαν και σε δεύτερη παλινδρόμηση όπου τελικά έπειτα έκαναν εξετάσεις και είδαν ότι είτε είχαν θρομβοφιλία, ή κάποια κολπίτιδα που δεν είχαν καταλάβει κτλ. ίσως τελικά κάποιες βασικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται μετά την πρώτη παλινδρόμηση για να αποφεύγεται και μια δεύτερη.

εύχομαι να μη τρόμαξα καμία κοπέλα αλλά είναι κάποιες σκέψεις μου και ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας και ίσως να προσθέσετε και κάτι επιπλέον που ίσως γνωρίζετε και να αλληλοβοηθηθούμε.

Παίρνω για 3,5 χρόνια φιλισιν.Αυτό δεν εμπόδισε την κύηση να μην εξελιχθεί καλά.Δεν μπορώ να σου απαντήσω αν είναι τυχαίο γεγονός,θέλημα Θεού ή αν φταίμε εμείς σε κάτι.

καλη μου ελενη και εγω πριν εναμιση μηνα ειχα μια παλινδρομη κυηση στη 10 η εβδομαδα

ο γιατρος μου θεωρησε οτι πρεπει να βρουμε την αιτια και ετσι ως αρχη εδωσε το κυημα για εξεταση καρυοτυπου . Βρεθηκε τρισωμια στο χρωμοσωμα 8 και επειδη ειναι σπανια συν οτι ειμαι 38 χρονων και δεν εχουμε πολυτελεια να μας ξανασυμβει αποφασισε να παμε για εξεταση καρυοτυπου ζευγους αιματος και γενετικη σπερματος του συζυγου για να αποκλεισουμε και την παραμικρη πιθανοτητα να ευθυνεται το dna το δικο μου , του συζυγου ή και των δυο.

Νομιζω καλυτερα μια εξεταση ακομη παρα να περασω για αλλη μια φορα το ιδιο. Ετσι λοιπον σε συντομο χρονικο διαστημα θα προχωρησουμε σε αυτη την εξεταση.

σημειωτεον οτι πριν μεινω εγκυος επαιρνα για δυο μηνες pregnacare conception. το ειχα πει στο γιατρο μου και μου ειχε πει βιταμινες ειναι παιρνε κακο δεν κανουν αλλα μην περιμενεις οτι βοηθανε και στη συλληψη.

Όπως επίσης ξέρω ότι κάποιοι γυναικολόγοι προτείνουν μετά την πρώτη παλινδρόμηση να μην γίνεται καμία περαιτέρω εξέταση ούτε καρυότυπος ιστού του εμβρύου. Όπως όμως έχω διαβάσει κάποιες λίγες κοπέλες όντως δεν έκαναν και τελικά κατέληξαν και σε δεύτερη παλινδρόμηση όπου τελικά έπειτα έκαναν εξετάσεις και είδαν ότι είτε είχαν θρομβοφιλία, ή κάποια κολπίτιδα που δεν είχαν καταλάβει κτλ. ίσως τελικά κάποιες βασικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται μετά την πρώτη παλινδρόμηση για να αποφεύγεται και μια δεύτερη.

εύχομαι να μη τρόμαξα καμία κοπέλα αλλά είναι κάποιες σκέψεις μου και ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας και ίσως να προσθέσετε και κάτι επιπλέον που ίσως γνωρίζετε και να αλληλοβοηθηθούμε.

Ελένη καλησπέρα

Πράγματι, το σύνηθες είναι οι γιατροί να προτείνουν έλεγχο καρυότυπου μετά τις 2 παλίνδρομες. Εγώ πέρυσι είχα μία παλίνδρομη στην 7η εβδομάδα και παρότι ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη ο γιατρός μου με έστειλε για πλήρη εξονυχιστικό έλεγχο για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Πιστεύω ότι έπραξε σωστά - ποιος ο λόγος να περιμένεις να αποτύχει τυχόν επόμενη εγκυμοσύνη για να ανακαλύψεις ότι έχεις κάποιο πρόβλημα;

Εν τέλει, στη δική μου περίπτωση διαπιστώθηκε χρωματοσωμική ανωμαλία του εμβρύου και κανένα πρόβλημα σε εμένα - ούτε θρομβοφιλία ούτε τίποτα. Τώρα είμαι και πάλι έγκυος στη 10η εβδομάδα. Από πέρυσι, λοιπόν, που μου είχε τύχει εκείνη η παλίνδρομη, ο γενετιστής με συμβούλεψε να κάνω αμνιοπαρακέντηση στην επόμενη εγκυμοσύνη - πράγμα που σκοπεύω να κάνω.

Κάποια στιγμή μετά την παλίνδρομη επισκέφτηκα ομοιοπαθητικό για άσχετο λόγο. Όταν έπαιρνε το ιστορικό μου, με ρώτησε για παλιές εγχειρήσεις, ιατρικά προβλήματα, κτλ. Ανέφερα λοιπόν ότι είχα μια παλίνδρομη. Και μου είπε ότι η παλίνδρομη κύηση δεν είναι κάτι σοβαρό και ότι μάλιστα είναι ο τρόπος με τον οποίο η φύση ετοιμάζει την επόμενη υγιή εγκυμοσύνη. Δεν ξέρω αν το είπε γιατί το πιστεύει ή γιατί ήθελε να μου φτιάξει τη διάθεση, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν μου το είπε ήταν σαν να έφυγε μια κακή ανάμνηση από πάνω μου :)

Διαφημίσεις

Ελένη καλησπέρα

Πράγματι, το σύνηθες είναι οι γιατροί να προτείνουν έλεγχο καρυότυπου μετά τις 2 παλίνδρομες. Εγώ πέρυσι είχα μία παλίνδρομη στην 7η εβδομάδα και παρότι ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη ο γιατρός μου με έστειλε για πλήρη εξονυχιστικό έλεγχο για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Πιστεύω ότι έπραξε σωστά - ποιος ο λόγος να περιμένεις να αποτύχει τυχόν επόμενη εγκυμοσύνη για να ανακαλύψεις ότι έχεις κάποιο πρόβλημα;

Εν τέλει, στη δική μου περίπτωση διαπιστώθηκε χρωματοσωμική ανωμαλία του εμβρύου και κανένα πρόβλημα σε εμένα - ούτε θρομβοφιλία ούτε τίποτα. Τώρα είμαι και πάλι έγκυος στη 10η εβδομάδα. Από πέρυσι, λοιπόν, που μου είχε τύχει εκείνη η παλίνδρομη, ο γενετιστής με συμβούλεψε να κάνω αμνιοπαρακέντηση στην επόμενη εγκυμοσύνη - πράγμα που σκοπεύω να κάνω.

Κάποια στιγμή μετά την παλίνδρομη επισκέφτηκα ομοιοπαθητικό για άσχετο λόγο. Όταν έπαιρνε το ιστορικό μου, με ρώτησε για παλιές εγχειρήσεις, ιατρικά προβλήματα, κτλ. Ανέφερα λοιπόν ότι είχα μια παλίνδρομη. Και μου είπε ότι η παλίνδρομη κύηση δεν είναι κάτι σοβαρό και ότι μάλιστα είναι ο τρόπος με τον οποίο η φύση ετοιμάζει την επόμενη υγιή εγκυμοσύνη. Δεν ξέρω αν το είπε γιατί το πιστεύει ή γιατί ήθελε να μου φτιάξει τη διάθεση, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν μου το είπε ήταν σαν να έφυγε μια κακή ανάμνηση από πάνω μου :)

εμένα πάντως η 1η παλλίνδρομη μάλλον δεν πτόησε τη φύση και ακολούθησε και 2η παλλίνδρομη. κι όλα αυτά αφού είχα ήδη 1 παιδάκι.

οι παλλίνδρομες μπορεί να οφείλονται σε πολλά αίτια. χρωμοσωμικές ανωμαλίες (τυχαίο γεγονός), θυρεοειδή, σάκχαρο, ανοσολογικούς παράγοντες, θρομβοφιλία, λοιμώξεις κλπ.... κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και καλό είναι αν αντέχετε οικονομικά να ψάχνεστε ώστε να βρείτε το αίτιο και να μην ξαναπεράσετε τα ίδια. οι περισσότεροι γιατροί δεν κάνουν εξετάσεις ή κάνουν κάποιες βασικές. το ψυχολογικό κόστος δεν το πολυ-υπολογίζουν...

καλησπερα,

δυστηχως πολυ προσφατα παλλινδρομησε κι εμενα η κυηση μου στην 9η εβδομαδα. 24/03 εκανα την αποξεση στην οποια μου διαγνωστηκαν 2 διαφραγματα στην μητρα, τα οποια ηταν και η αιτια της παλλινδρομης. κατα το τελος Μαιου θα μπω για επεμβατικη υστεροσκοπηση ωστε να αφαιρεθουν και να μπορω παλι να ξεκινησω τις προσπαθειες μου.

Αυτο που ηθελα εγω να τονισω, εκτος φυσικα απο οσα εχετε ηδη αναφερει, ειναι ο ελεγχος της μητρας σας. μπορει να γινει με διαγνωστικη υστεροσκοπηση ή λαπαροσκοπηση, και νομιζω οτι θα επρεπε αυτες οι εξετασεις να εφαρμοζονται μετα απο παλλινδρομες κυησεις. μασαμε ολοι την καραμελα του τυχαιου γεγονοτος και των χρωμο/κων ανωμαλιων αλλα καλο ειναι να γνωριζουμε την μορφολογια της μητρας μας καθως μπορει να μας γλιτωσει απο μια αλλη αποβολη ή παλλινδρομη.

επισης να πω οτι τυχον ανωμαλιες της μητρας δεν μπορουν να διαγνωστουν με εναν απλο υπερηχο.

Ελπιζω να βοηθησα.

gdTrp2.png

απλά, Γιάννα μου, καταλαβαίνεις ότι το κόστος όλων αυτών των εξετάσεων, όταν δεν έχει προυπάρξει πρόβλημα, είναι απαγορευτικό για πολλούς ανθρώπους (μιλάμε για >1000 ευρώ). σίγουρα δεν πρέπει να αδιαφορούμε όμως αν έχει προηγηθεί μια αποβολή ή μια παλλίνδομη. εκεί πρέπει να το ψάξουμε για να δούμε αν ήταν τυχαίο γεγονός ή αν υπάρχει αίτο ώστε να το διορθώσουμε και να αποφύγουμε μελλοντική παρόμοια κατάσταση.

εύχομαι όλα να σου πάνε καλά.

απλά, Γιάννα μου, καταλαβαίνεις ότι το κόστος όλων αυτών των εξετάσεων, όταν δεν έχει προυπάρξει πρόβλημα, είναι απαγορευτικό για πολλούς ανθρώπους (μιλάμε για >1000 ευρώ). σίγουρα δεν πρέπει να αδιαφορούμε όμως αν έχει προηγηθεί μια αποβολή ή μια παλλίνδομη. εκεί πρέπει να το ψάξουμε για να δούμε αν ήταν τυχαίο γεγονός ή αν υπάρχει αίτο ώστε να το διορθώσουμε και να αποφύγουμε μελλοντική παρόμοια κατάσταση.

εύχομαι όλα να σου πάνε καλά.

σε ευχαριστω πολυ.

ναι εχεις δικιο, το οικονομικο παιζει μεγαλο ρολο, αλλα μπροστα στην εγκυμοσυνη δεν νομιζω οτι του δινουμε και πολυ βαση.

ξερω ομως οτι αυτου του ειδους οι εξετασεις γινονται και στα δημοσια νοσοκομεια, θελει λιγο χρονο και υπομονη βεβαια αλλα δεν κοστιζουν τουλαχιστον κατι. και η αληθεια ειναι οτι εχουμε αξιολογους γιατρους στα νοσοκομεια μας.

εγω ηθελα απλα να θεσω και αυτο το θεμα καθως ειναι και αυτος ενας απο τους λογους παλλινδρομησης και επειδη τον βιωσα πριν 11 μερες ξερω και τον πονο που νιωθεις μετα την διακοπη μιας κυησης αλλα και το σοκ που περνας.

gdTrp2.png

Γιάννα ευχαριστώ για αυτή την χρήσιμη πληροφορία σχετικά με τον έλεγχο της μορφολογίας της μήτρας. πιστεύω είναι βασικό να γίνεται ένας τέτοιος έλεγχος.

για παράδειγμα στην τελευταία επίσκεψη στον γυναικολόγο μου ΤΕΛΕΙΩΣ τυχαία είδε ένα αρκετά διογκωμένο ινομύωμα έξω αππ την μήτρα κάτι που δεν είχε δει στις προηγούμενες 3 επισκέψεις. το είδε τυχαία με ενδοκολπικό υπέρηχο και επειδή εχει και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα.

επόμένως, ίσως θα βοήθουσε και αυτός ο έλεγχος. τώρα σχετικά με το κόστος των εξετάσεων πιστεύω καλύτερα να δώσεις 1,000 ευρώ για να κάνεις εξετάσεις και άν βρεις κάτι να το διορθώσεις ( όσο μπορείς) ώστε να αποφύγεις μια τυχόν δευτερη παλινδρόμηση παρά να έχεις μία δεύτερη παλινδρόμηση και να σκάσεις 800 ευρώ στο γιατρό για να σου κάνει απόξεση και καρυότυπο και να περάσεις εκ νέου όλη αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία

Διαφημίσεις

Πάντως για να συνεχίσω τι άλλο βρήκα στην έρευνα μου. Σε πολλά site βρήκα ότι το ποσοστό να παλινδρομήσει η νέα κύηση μετά από την πρώτη παλινδρομική κύηση είναι πολύ μικρό, Δηλαδή αυξάνονται τα ποσοστά επιτυχημένης κύησης εάν βέβαια δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μητέρα.

Αυτό βέβαια είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

Επίσης, να αναφέρω ότι η αδελφή μου είχε παλινδρόμηση στην πρώτη κύηση και έπειτα έκανε δυο υπέροχα αγοράκια όπως επίσης και η πρώτη μου ξαδέλφη και η γιαγιά μου,

Πιστευω ότι ίσως το ιστορικό της οικογένειας παιζει ρόλο, και ίσως εάν έχεις τέτοια δεδομένα να πρέπει να κάνεις κάποιες εξετάσεις πριν επιχειρήσεις μία κύηση.

Πάντως εγώ προσωπικά τώρα θα περιμένω τα αποτελέσματα του καρυοτύπου και έπειτα θα κάνω τους εξής ελέγχους -βήματα.

1) καταρχήν πίνω ήδη fysiofol ΄κάθε πρωί με άδειο στομάχι και έπειτα ένα ποτήρι πορτοκαλάδα( γίνεται Maximum απορόφηση) και έπειτα τρώω μετά από δύο ώρες( ότι τρως απορροφάει το σίδερο ιδιαίτερα καφές και γάλα)

2) έπειτα θα κάνω έλεγχο για κολπίτιδες ( ουρόπλασμα, μηκόπλασμα, χλαμύδια κτλ) και όχι τις απλές εξετάσεις αερόβιες και εναερόβιες αλλά με εξέταση περιόδου. Καθώς διάβασα ότι πολλές φορες δεν εντοπίζονται μόνο με τις απλές εξετάσεις.

3) θα κάνω εξετάσεις θυροειδή και όχι απλά με έλεγχο Τ3, Τ4 αλλά με υπέρηχο καθώς διάβασα ότι κάποια είδη θυροείδή δεν εντοπίζεται με από έλεγχο των παραπάνω ορμονών.

4)έλεγχος θρομβοφιλίας

5) έλεγχος μορφολογίας μήτρας -

θα κάνω τα παραπάνω γιατί από τι εχω διάβάσει είναι τα πιο "διάσημα" προβλήματα που βρίσκονται μετά απο παλινδρομήσεις....

συγνώμη που είμαι τόσο αναλυτική απλά μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου. εύχομαι μην αγχώνω καμία κοπέλα. :wink:

απλά και ο σκοπός που εξαρχής έκανα αυτό το θέμα ήταν να βοηθήσουμε η μία την άλλη. εντάξει δυστυχώς περάσαμε αυτήν την πολύ άσχημη εμπειρία αλλά το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Λύση δεν είναι ούτε να μοιρολατρούμε, ούτε να αγχωνόμαστε αλλά ούτε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια!

Καλημέρα κορίτσια,ειμαι η Ευαγγελία κ είχα κ εγω μια παλλινδρομη στην όγδοη εβδομάδα.ο γιατρός μου μου είπε για τυχαίο γεγονός αλλα εγω δεν σταθηκα εκεί!εψαξα για όλες τις αιτίες που μπορεί να συμβεί,και ναι τη βρήκα!!μετα απο όλες τις εξετάσεις τελικά ειμαι θρομβοφιλικη!αν το ήξερα νωρίτερα θα είχα πάρει τα μέτρα μου!!για αυτο κορίτσια μην αφήνετε τίποτα στη τύχη!!!

Καλημέρα κορίτσια,ειμαι η Ευαγγελία κ είχα κ εγω μια παλλινδρομη στην όγδοη εβδομάδα.ο γιατρός μου μου είπε για τυχαίο γεγονός αλλα εγω δεν σταθηκα εκεί!εψαξα για όλες τις αιτίες που μπορεί να συμβεί,και ναι τη βρήκα!!μετα απο όλες τις εξετάσεις τελικά ειμαι θρομβοφιλικη!αν το ήξερα νωρίτερα θα είχα πάρει τα μέτρα μου!!για αυτο κορίτσια μην αφήνετε τίποτα στη τύχη!!!

Ευαγγελία καλησπέρα! ευχαριστούμε για την απάντηση σου: μήπως είχες κάνει εξετάσεις καρυότυπου ;αν ναι τι αποτελέσματα σου είχαν βγει; εάν θες βέβαια πες μας!

ευχαριστώ !!

καλη μου ελενη και εγω πριν εναμιση μηνα ειχα μια παλινδρομη κυηση στη 10 η εβδομαδα

ο γιατρος μου θεωρησε οτι πρεπει να βρουμε την αιτια και ετσι ως αρχη εδωσε το κυημα για εξεταση καρυοτυπου . Βρεθηκε τρισωμια στο χρωμοσωμα 8 και επειδη ειναι σπανια συν οτι ειμαι 38 χρονων και δεν εχουμε πολυτελεια να μας ξανασυμβει αποφασισε να παμε για εξεταση καρυοτυπου ζευγους αιματος και γενετικη σπερματος του συζυγου για να αποκλεισουμε και την παραμικρη πιθανοτητα να ευθυνεται το dna το δικο μου , του συζυγου ή και των δυο.

Νομιζω καλυτερα μια εξεταση ακομη παρα να περασω για αλλη μια φορα το ιδιο. Ετσι λοιπον σε συντομο χρονικο διαστημα θα προχωρησουμε σε αυτη την εξεταση.

Καλησπέρα κελ,είχα κ εγω μια παλινδρομη στη όγδοη εβδομάδα,θα ηθελα να σε ρωτήσω αυτές οι εξετάσεις πόσο κοστίζουν;

ο καρυοτυπος εμβρυου 400 ευρω

ο καρυοτυπος ζευγους αιματος 400 ευρω συν 80 η επισκεψη-συμβουλευτικη της γενετιστριας

ο καρυοτυπος (γενετικος ελεγχος +ελεγχος για κατατμηση-αποπτωση) 320 ευρω

ο καρυότυπος εμβρύου απότι γνωρίζω γίνεται κατά την διάρκεια της απόξεσης και στέλνεται το έμβρυο για έλεγχο εάν είχε χρωμοσωματική ανωμαλία και τι είδους. ο καρυοτυπος (γενετικος ελεγχος +ελεγχος για κατατμηση-αποπτωση) τι είναι;

πάντως εγώ μετά την απόξεση έστειλα για καρυότυποτο έμβρυο. Στο λητώ κοστίζει 280 ευρώ.

Καταρχην μαζι με τον καρυτυπο εμβρυου που οντως εγινε μετα την αποξεση καναμε και ιστολογικη εξεταση εξ'ου και το αυξημενος κοστος.

Ο καρυοτυπος ζευγους αιματος θα γινει παιρνοντας αιμα απο εμας για να δουμε αν υπαρχει κατι στο dna μας που να προκαλει τις χρωμοσωμικες.

Ο καρυοτυπος γενετικος ελεγχος για κατατμηση - αποπτωση dna γινεται στο σπερμα του συζυγου.

Πρεπει να ξερεις οτι μπορει ενα γονιμο σπερμα που δεν εχει κανενα μικροβιο για διαφορους λοφους να κανει κατατμηση 'η αποπτωση στο dna του δηλαδη γινεται η συλληψη κανονικα αλλα το σπερμα λογω κατατμησης ή αποπτωσης δεν αναπαραγεται οπως πρεπει και ετσι κανει χρωμοσωμικες ανωμαλιες.

για την κατατμηση-αποπτωση dna σπερματος και την ευθυνη τους για παλινδρομες και αποβολες δες και εδω

http://www.anaparagogi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=39〈=el

http://www.aimodiagnosi.gr/articles/view/135

καλησπέρα,

βγήκαν τα αποτελέσματα του καρυότυπου που ειχα κανει. μου είπε ο γυναικολόγος ότι οντως υπήρχε χρωμοσωματιακή ανωμαλία και ήταν τόσο χαλια που βρέθηκε μόνο το δικό μου dna. ????

δεν κατάλαβα και πολύ καλά....

πως γινεται να εμφανίζεται στην εξέταση μόνο το δικό μου dna και παρολαυτα να είχε σχηματιστεί καρδιά με κανονική λειτουργία, κεφαλι, χερια κτλ;

είπε επίσης ότι είναι σύνηθες αυτό το αποτέλεσμα σε αποβολές και να περιμένω 2 κύκλους και να προσπαθήσουμε πάλι