Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πως θα βγαζω τα μωρα μου βολτα?

Recommended Posts

γεια σε ολους.θα ηθελα την βοηθεια σας.δεν εχουμε ασανσερ στην πολυκατοικια ευτυχως μενω στον πρωτο οροφο,αλλα με προβληματιζει το πως θα βγαζω μια βολτα τα μωρα που περιμενω?να παρω καροτσι,να παρω μαρσιπο?πως θα τα καταφερω με τα σκαλια?διδυμακια περιμενω.ριξτε καμια ιδεα γιατι το θεμα με εχει ψιλοαγχωσει.:oops:

Διαφημίσεις

Αυτο που βλεπω να γινεται σε παρομοιες περιπτωσεις που δεν υπαρχει ανσανσερ ειναι να φυλανε το καροτσι στην εισοδο της πολυκατοικιας (καπου που να μην εμποδιζει)κλειστο.Κατεβαζεις τα μωρα στα χερια τα βαζεις στο καροτσι και φευγεις.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Prune αυτό είναι λίγο κουραστικό, αν υπολογίσουμε ότι κουβαλάμε και την τσάντα του μπέμπη μαζί...και όσο είναι μωράκι καλά είναι....όταν αρχίσει να βαραίνει σου βγαίνουν τα χέρια...πάντως και μένα μου φαίνεται η μοναδική λύση στην περίπτωση αυτή..

εμενα με προβληματιζει το οτι δεν θα εχω βοηθεια και το οτι ο αντρας μου δουλευει απο τις 3 το μεσημερι εως και αργα το βραδυ.και τα σκαλια η αληθεια ειναι με τρομαζουν λιγο με 2 μωρα.και το αλλο που με τρομαζει ειναι το οτι δεν εχω ιδεα απο μωρα.δεν εχω αλλαξει ποτε πανα δεν εχω κρατησει ποτε νεογενητο πως θα τα καταφερω????:confused:

Διαφημίσεις

Μπορείς να έχεις κατεβάσει το καρότσι και την τσάντα και μετά το ένα μωρό στο μάρσιππο και το άλλο στην αγκαλιά.. Γιατί είναι δύσκολο δυο μωρά στην αγκαλιά και να κατεβαίνεις τα σκαλιά, ειδικά όταν μεγαλώσουν λίγο και βαρύνουν ή δεν κάθονται ήσυχα για να τα κατεβάσεις..

Όσο για το ότι δεν έχεις ιδέα μη σε απασχολεί καθόλου!! Πολλές δεν είχαμε και τα καταφέραμε.. Εγώ δεν είχα πιάσει μωρό ποτέ, δεν είχα ιδέα, όταν έμεινα για λίγες ωρες μόνη μου στο μαιευτήριο όταν γέννησα έβαζα τα κλάματα γιατί φοβόμουν...!! Τώρα ποιος με πιάνει!!!

Με το καλό τα μωράκια σου!!

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

εμενα με προβληματιζει το οτι δεν θα εχω βοηθεια και το οτι ο αντρας μου δουλευει απο τις 3 το μεσημερι εως και αργα το βραδυ.και τα σκαλια η αληθεια ειναι με τρομαζουν λιγο με 2 μωρα.και το αλλο που με τρομαζει ειναι το οτι δεν εχω ιδεα απο μωρα.δεν εχω αλλαξει ποτε πανα δεν εχω κρατησει ποτε νεογενητο πως θα τα καταφερω????:confused:

Θα μαθεις, κανεις δεν γεννηθηκε να ξερει. 1ο οροφο εισαι, οχι 9ο (που εχω φιλη χωρις ασανσερ, εκει να σας δω). Επισης απαξ και μπορω εγω να κουβαλησω 14 κιλα την κορη μου στο ενα χερι συν το καροτσι στο αλλο (οσα κιλα ειναι), ΜΑΖΙ με την τσαντα που ζυγιζει μονη της 5 κιλα, πανω απο 40 σκαλια για το σπιτι *μενω σε λοφο, τοτε μπορεις και εσυ τα βρεφη για αρχη. Μετα θα αρχισουν να περπατανε και θα μαθουν να ανεβοκατεβαινουν. Μην κανετε την τριχα τριχιά γιατι στα δυσκολα θα πελαγωσετε.......

ΥΓ: Μην ξεχασω η νονα μας εχει διδυμα και μενει 3ο οροφο ΧΩΡΙΣ ασανσερ και ο αντρας της ειναι Αμερικη. Κατεβαζε το πρωτο μωρο στο καροτσι το εδενε και μετα ανεβαινε και κατεβαζε το αλλο ή τα επερνε στα χερια μαζι. Πλεον περπατανε και ανεβοκατεβαινουν μαζι της.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Τι μου θύμισες τώρα.....τις ίδιες ανησυχίες είχα κι εγώ....αλλά με ένα μαγικό τρόπο όλα βρίσκουν τη λύση τους......

Όταν είχα μωρό την κόρη μου ήμουν έγκυος στο γιό μου......κατέβαζα πρώτα το καρότσι και τα πράγματα και μετά ανέβαινα κι έπαιρνα την κόρη μου......τώρα δυο μωρά θα σε δυσκολέψουν λίγο, αλλά προσπάθησε να τα κατεβάζεις μαζί.......να μην αφήνεις δηλαδή ένα μωρό μόνο του στην είσοδο....

Έχω δίδυμα, μένω στον 1ο όροφο και το έχω δει το έργο.

Κατεβάζεις το καρότσι και τα πράγματα

(πόρτα ανοιχτή και τα μωρά σε παρκοκρέββατο στο σαλόνι δίπλα στην πόρτα).

Μετά κατεβάζεις τα μωρά ένα ένα και τα δένεις στο καρότσι

(η πόρτα πάντα ανοιχτή).

Μην κατέβεις με δύο μωρά. Δεν βλέπεις τα σκαλιά και νομίζεις ότι θα παραπατήσεις.

Μην ανησυχείς όλα λύνονται και τα μωρά έχουν μεγάλη υπομονή όταν είναι δίδυμα.

Με το καλό.

Διαφημίσεις

Ακούστηκαν ιδέες... Πιστεύω θα δεις και πώς θα βγουν τα μωρά. Εγώ είχα ένα υπομονετικό και ένα ακριβώς αντίθετο. Επέλεξα τελικά να μη βγαίνω μόνη μου για αρκετούς μήνες. Γιατι πες τα κατέβασα, μια στιγμή που θα ήξερα ότι ήταν ήρεμα και ταϊσμένα... Πες πήγαμε μια βολτίτσα εκεί γύρω... Αν ξαφνικά αρχίσουν και πεινάνε, τι θα κάνω; Τους πρώτους μήνες, ο ένας τουλαχιστον δεν είχε υπομονή και μας άκουγε η γειτονιά... Οπότε επέλεγα τις βόλτες κάποιες ώρες που θα είχα και παρέα, για καλό και για κακό... Γενικά έναν φόβο τον είχα, μην μας βγει ξινή η βόλτα... Μετά τους 7-8 μήνες ένιωθα άνετα μόνη μου έξω με δυο παιδιά. Κυρίως όταν βάλαμε και τις στερεές και ήταν άνετο να τους ταϊζω ταυτόχρονα έξω, γιαουρτάκι πχ που μεταφέρεται και εύκολα, με το ίδιο κουτάλι.

Θα δεις βέβαια. Στην πράξη μπορεί τα πράγματα να βγουν πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις. Συνάντησα και διδυμομαμάδες που τα είχαν όλα υπό έλεγχο, αλλά ήταν οι μειοψηφία, να σου πω την αλήθεια, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, αν τυχόν δεν έπαιζε άλλη βοήθεια!

Ακούστηκαν ιδέες... Πιστεύω θα δεις και πώς θα βγουν τα μωρά. Εγώ είχα ένα υπομονετικό και ένα ακριβώς αντίθετο. Επέλεξα τελικά να μη βγαίνω μόνη μου για αρκετούς μήνες. Γιατι πες τα κατέβασα, μια στιγμή που θα ήξερα ότι ήταν ήρεμα και ταϊσμένα... Πες πήγαμε μια βολτίτσα εκεί γύρω... Αν ξαφνικά αρχίσουν και πεινάνε, τι θα κάνω; Τους πρώτους μήνες, ο ένας τουλαχιστον δεν είχε υπομονή και μας άκουγε η γειτονιά... Οπότε επέλεγα τις βόλτες κάποιες ώρες που θα είχα και παρέα, για καλό και για κακό... Γενικά έναν φόβο τον είχα, μην μας βγει ξινή η βόλτα... Μετά τους 7-8 μήνες ένιωθα άνετα μόνη μου έξω με δυο παιδιά. Κυρίως όταν βάλαμε και τις στερεές και ήταν άνετο να τους ταϊζω ταυτόχρονα έξω, γιαουρτάκι πχ που μεταφέρεται και εύκολα, με το ίδιο κουτάλι.

Θα δεις βέβαια. Στην πράξη μπορεί τα πράγματα να βγουν πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις. Συνάντησα και διδυμομαμάδες που τα είχαν όλα υπό έλεγχο, αλλά ήταν οι μειοψηφία, να σου πω την αλήθεια, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, αν τυχόν δεν έπαιζε άλλη βοήθεια!

να ειστε καλα για τις απαντησεις σας.η ιδεα σου πολυ καλη.ας ειναι γερα και ολα τα αλλα ελπιζω οτι θα τα βρω.:lol:

Ετσι κι αλλιως ειτε ενα εχεις ειτε δυο ειτε πεντε...θα υπαρξει σιγουρα στιγμη που θα κλαινε και εσυ θα πελαγωνεις.Δε το γλιτωνεις αυτο.ακομα και στο καροτσι θα τυχει να μη καθονατι.Μου εχει τυχει να παρω το καροτσι μαζι αλλα ο μικρος να αρχισει τη γκρινια και να αναγκαστω να κουβαλαω τ παιδι στα χερια και να σπρωχνω και το καροτσι αδειο.

Ακομα και τωρα που ειμαι εγκυος τυχαινει πολυ συχνα να κουβαλαω το μικρο στα χερια(11 κιλα) και κανα 2 τσαντες συγχρονως.Το να τα κατεβασεις δεν ειναι προβλημα...τσαμπα αγωνεσαι νομιζω.

Τωρα για το εξω εγω η αληθεια ειναι συνηθως κινουμαι με το αυτοκινητο...σπανια θα βγουμε με τ καροτσι.Ακομα και για κουνιες θα παμε εκει κοντα με το αυτοκινητο και μετα θα βγαλουμε το καροτσι για τη βολτα μας.Ενιωθα παντα ασφαλεια να εχω το αυτοκινητο μαζι γιατι οτι και να τυχαινε μπαιναμε μεσα τον κοιμιζα...τον θηλαζα και δεν ειμασταν μεσα στη μεσ του δρομου.

Στην αρχη λογικο ειναι να νιωθεις ανασφαλεια οταν θελεια να πας καπου...αλλα και να μενεις μεσα κλεισμενη και να εξαρτασαι παντα απο καποιον αλλον εγω δε το αντεχα.Ετσι αρχισα να κανω τα παντα μονη μου μαζι με το παιδι και παντα εβρισκα τροπο και τον βολευα.Μη σου πω πως οταν ειμαστε οι 2 μας καθεται παντα ηρεμος...οταν ειναι και ο πατερας του μαζι τον πιανει η γκρινια και αρχιζει τη μουρμουρα.

Με το καλο να τα δεχτεις...

καταρχήν μην αγχωνεσαι, και μην τρομάζεις από τα κιλά που κουβαλάνε οι άλλες μαμάδες αν σου φαίνονται πολλά.

Ο καθένας μπορεί να κουβαλήσει αυτά που μπορεί ή πρέπει ή επιλέγει για τον α ή β λόγο.

Το πρόβλημα με τα νεογέννητα δεν είναι τα κιλά σίγουρα γιατί τα διδυμάκια είναι συνήθως μικροκαμωμένα και μπορεί να είναι και στο σύνολο μόνο 5 κίλα.

Το πρόβλημα με τα βρέφη είναι πως θα τα κρατήσεις σωστά και τα δύο και είναι πολύ δύσκολο μόνο στα χέρια αν είναι κάτω των 3 μηνών.

Δες εδώ

http://www.thebabywearer.com/articles/HowToO/Twins.htm

http://babywearingtwins.wordpress.com/

http://www.google.be/search?q=baby+wearing+twins&hl=fr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Gjd4T9v-I4SAOtvZjOsN&ved=0CE8QsAQ&biw=1117&bih=538

Εγώ δεν χρειάστηκε να το κάνω χρησιμοποιούσα το καρότσι αλλά αν έπρεπε θα κατέβαζα πρώτα το καρότσι και τσάντα και μετά τα 2 παιδιά μαζί σε ένα μάρσιπο ή σλιγκ για δίδυμα. Κατα προτήμηση ένα που τα παιδιά να είναι στα 2 πλευρά σου και να μπορώ να κρατάω στο χερούλι της σκάλας.

Το ίδιο και για την πάνα, το μπάνιο μπορείς να προετοιμαστεις διαβάζοντας ή βλέποντας βιντεάκια θα σε βοηθήσει πολύ αν ξέρεις απο πριν "την θεωρεία".

Καλή κουράγιο, υπομονή και καλή εγκυμοσύνη.

Το έχω κάνει άπειρες φορές, και μάλιστα από τον 2ο όροφο.

Το καρίτσι το άφηνα στην είσοδο δίπλα στην πόρτα, τα μωρά ειδικά όσο είναι μικρά και τα δύο αγκαλιά, την τσάντα στον ώμο, και ακουμπούσα στον τοίχο. Κατεβαίνεις εννοειτε με μαγάλη προσοχή, σιγα-σιγα.

Ολα γίνονται.. Με το καλό!!!

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια...συγχαρητήρια!

Λυπάμαι μόνο που αυτές τις συμβουλές σας δεν τις είχα διαβάσει πιο πρίν. Ποτέ δεν κατάφερα να βγάλω μόνη μου βόλτα τα αγόρια μου. Έχουμε ασανσέρ στο σπίτι αλλά τόσο μικρό που δεν χωράει τίποτα.... ΄

Ακόμα και τώρα, πάντα με παρέα τα βγάζω......Πόσο μου έχει στοιχίσει αυτό.... :cry:

as1cJLNoXn-0000NzA5OTRkfDY0MWR8RmlsaXBwb3MgYW5kIEVtaWxpb3MgYXJl.gif

Διπλή κούραση, διπλή ευτυχία, διπλό όνειρο!!!

• 6 months later...

Κι εγω αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα!!!! Ειχα το καροτσι μονιμα στην εισοδο και την τσαντα των μωρων στο αυτοκινητο και οποτε ηθελα να βγω με τις μικρες χτυπουσα στην γειτονισσα και με βοηθουσε...Αν δεν υπηρχε η "γειτονικη βοηθεια" τις επερνα και τις 2 αγκαλια και τσουκου-τσουκου κατεβαιναμε...

Καλησπέρα κι απο εμας!

Τις διδυμούλες μου όσο ήταν πολύ μικρές τις έβγαζα με το διπλό καρότσι μια χαρά, πέρασα και μια φάση που είχα τη μια στο καρότσι και την άλλη στο μάρδιπο!