Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Από hellas power στη ΔΕΗ

Elli

Recommended Posts

Υπάρχει κάποιος που από τις εναλλακτικές εταιρείες μεταφέρθηκε τώρα στη ΔΕΗ;

Και συγκεκριμένα κάποιος που να μην είχε καταβάλει και το χαράτσι;

Εγώ πλήρωσα την πρώτη δόση(συγκεκριμένα ο άντρας μου ενώ εγώ διαφωνούσα) αλλά τη δεύτερη όχι,άλλωστε δεν μπορώ πια να την πληρώσω εφ'όσον ο άντρας μου έχει κάνει επίσχεση εργασίας και δεν πληρώνεται.

Έχω καταθέσει την ηλεκτρονική αίτηση εξαίρεσης στην εφορία.

Ωστόσο για να κάνω νέο συμβόλαιο με τη ΔΕΗ απαιτείται βεβαίωση καταβολής του τέλους:twisted:

Το έχει αντιμετωπίσει κανείς και πώς;

Τί κάνω τώρα;

Πάντως και να ήθελα,τώρα δεν μπορώ να το πληρώσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

Το "αντιμετώπισα" εγώ μέσω του προϊσταμένου μου που έχει το ίδιο πρόβλημα με σένα και ως "ευσυνείδητη" γραμματέας μου έλαχε ο κλήρος να μάθω τι μέλλει γενέσθαι.

Λοιπόν... για να αρχίσουμε

Υπογράφοντας συμβόλαιο με άλλο πάροχο έκοψες το συμβόλαιό σου με τη ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ μετά το "μπαμ" που έγινε με τους παρόχους ως "καλή και εξυπηρετική" εταιρεία σε ξαναγύρισε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ στο "παχνί" της μέχρι μια ορισμένη ημερομηνία και μετά πρέπει να πας από κει να υπογράψεις καινούργιο συμβόλαιο......μιας κι εσύ διέκοψες το παλιό ( πως τόλμησες??:D)

Για να υπογράψεις το καινούργιο συμβόλαιο πρέπει να έχεις πληρώσει το χαράτσι, λυπάμαι δεν παίζει άλλο σενάριο -χεστήκανε που δεν έχεις γάλα να δώσεις στο παιδί σου.

Έχει κι άλλα....

Για να υπογράψεις καινούργιο συμβόλαιο πρέπει....

Για την υπογραφή του νέου συμβολαίου μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημά μας προσκομίζοντας τα εξής:

έναν λογαριασμό ρεύματος ή να γνωρίζετε τον αριθμό παροχής του ακινήτου

την αστυνομική σας ταυτότητα (ή άλλο επίσημο σχετικό έγγραφο)

αποδεικτικό του ΑΦΜ σας

νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ)/πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου (link), αν έχει λήξει η ισχύς της προηγούμενης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕ). Στην περίπτωση που έχει λήξει μπορείτε να την προσκομίσετε μέχρι και 15 ημέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

επιπλέον, για δική σας διασφάλιση είναι πιθανό να χρειαστείτε και ένα αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου θεωρημένο από την Εφορία ή του συμβολαίου ιδιοκτησίας.

Υπογράφοντας νέο συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να πληρώσετε και ένα ποσό ως προκαταβολή έναντι κατανάλωσης, το οποίο υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά του ακινήτου και το είδος της παροχής.

Για να πληροφορηθείτε σχετικά με το αν απαιτείται να προσκομίσετε νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) , καθώς και το ποσό που πρέπει να πληρώσετε ως προκαταβολή έναντι κατανάλωσης, καλέστε στον αριθμό που αναγράφεται στο λογαριασμό σας, στο πεδίο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, αναφέροντας τον Αριθμό Παροχής του ακινήτου.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει και από εξουσιοδοτημένο από εσάς άτομο, έχοντας μαζί του επιπλέον:

επικυρωμένη εξουσιοδότηση

αστυνομική ταυτότητα

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που στο ακίνητο έχει γίνει διακοπή ρεύματος από τον προηγούμενο κάτοχο της παροχής, ακολουθείται ομοίως η ίδια διαδικασία.

http://www.dei.gr/default.aspx?id=31143&nt=18〈=1

που σημαίνει πρέπει να πληρώσεις και ηλεκτρολόγο να σου βγάλει πιστοποιητικά κλπ κλπ κλπ

Αυτά εν ολίγοις.......καλό κουράγιο

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

που σημαίνει πρέπει να πληρώσεις και ηλεκτρολόγο να σου βγάλει πιστοποιητικά κλπ κλπ κλπ

Αυτό δεν ισχύει οπωσδήποτε για όλους,εξαρτάται από την παλαιότητα της οικοδομής και εν προκειμένω η δική μας είναι σχετικά καινούρια.

Ωστόσο -γνωρίζοντας φυσικά πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα- θέλω να πιστεύω πως κάποια λύση θα υπάρχει.

Βέβαια το μόνο στο οποίο μπορώ να στηριχτώ είναι το γεγονός ότι έχω καταθέσει αίτηση εξαίρεσης,δεδομένου ότι αποδεδειγμένα έχει να μπει μισθός στο σπίτι από τον Οκτώβριο.

Πάντως μου κάνει εντύπωση το ότι δεν έχει πάρει δημοσιότητα το συγκεκριμένο σκέλος του ζητήματος,εφόσον υποτίθεται ότι σε αυτή τη θέση βρίσκονται περι τις 200.000 πρωην πελάτες των εναλλακτικών παρόχων.

Όποιος άλλος γνωρίζει κάτι...ευχαρίστως:)

στο site της δεη εχει ανακοινωση τι πρεπει να κανεις και εχει ανοιχθει και τηλεφωνικη γραμμη γι αυτον τον λογο ακριβως.

οποτε καλυτερα να ενηεμρωθεις απο τους αρμοδιους απευθειας

αυτο που ξερω ειναι οτι σιγουρα πληρωνεις ξανα εγγυηση για να ξεκινησεις παλι στη δεη.

τα υπολοιπα δεν τα γνωσριζω

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Είμαι από 10/05/2011 άνεργη και πήγα στην εφορία να δω αν μπορώ να εξαιρεθώ από το χαράτσι! Και μου λένε: 1) Κοιτάνε την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού με την 1η δόση του ...χαρατσίου!!! Πρέπει να έχεις 6 μήνες ανεργίας! Αν έχεις μία μέρα λιγότερο....αντίο! Εγώ είχα μία μέρα παραπάνω (ωωω...Θεοί του Ολύμπουυυ!!!....μα το Μανιτού!!! κλπ κλπ) και προς στιγμήν με το συμπάθιο.... χέστηκα πάνω μου από την χαρά μου! Μου ζητάει μετά η υπάλληλος της εφορίας το εκκαθαριστικό του 2011 και βλέπει ότι έχω εισοδήματα πάνω από 12000 συν 4 για καθε παιδι (εχω 2), δηλαδή πάνω από 20.000, και μου λεει ...ωπ τσάμπα χάρηκες! Έχεις περισσότερο από 20.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα! Φυσικά της λέω γιατί το 2010 που αφορα η εκκαθάριση του 2011, δούλευα 12 μήνες στο 12μηνο!!!!!!!!! Τώρα τί γίνεται που είμαι άνεργη και δεν έχω!!!!

Οπότε αν έχετε οικογενειακό εισόδημα πάνω από αυτό που έγραψα παραπάνω, μην πάτε καν στην εφορία, τσάμπα θα περιμένετε στην ουρά! Αν θέλετε απλά για να είστε ησυχοι, πάτε απλά να ρωτήσετε, όχι όμως να περιμένετε για να ρωτήσετε γιατί κατ' εμε και την εμπειρία μου, τσάμπα θα χάσετε το χρόνο σας!

Τώρα, όσον αφορά τη Δεη, νομίζω ότι πρέπει να πληρωσετε οπωσδήποτε το χαράτσι, αλλιώς δεν θα την κάνουν την σύνδεση! Ετσι ακούω από παντού!

Εγώ τώρα έχω ένα άλλο θέμα και δεν ξερω αν μπορεί να μου απαντήσει κανείς σε αυτό! Τον τελευταίο λογαριασμό της Hellas Power, που εκδώθηκε μετά το μπαμ, εγώ πρέπει να το πληρώσω και αν ναι, σε ποιον αφού δεν υφίσταται η εταιρία και μάλιστα τους κυνηγάνε! Και το καίριο ερώτημά μου είναι: Μήπως μπορώ να τα γλυτώσω αυτά τα λεφτά??? Και είναι και 260?!!!!!!!!!! :-(:shock::cry::?:

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγώ τώρα έχω ένα άλλο θέμα και δεν ξερω αν μπορεί να μου απαντήσει κανείς σε αυτό! Τον τελευταίο λογαριασμό της Hellas Power, που εκδώθηκε μετά το μπαμ, εγώ πρέπει να το πληρώσω και αν ναι, σε ποιον αφού δεν υφίσταται η εταιρία και μάλιστα τους κυνηγάνε! Και το καίριο ερώτημά μου είναι: Μήπως μπορώ να τα γλυτώσω αυτά τα λεφτά??? Και είναι και 260?!!!!!!!!!! :-(:shock::cry::?:

Την ίδια απορία ακριβώς έχω και εγώ!Και στην περίπτωσή μου το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί είχα ξεπεράσει το όριο του πακέτου μου και έφαγα τρελή υπερχρέωση από την Hellas Power! Πάντως έχε υπ'όψιν σου ότι μας χρωστάνε ακόμα την εγγύηση που είχαμε δώσει όταν συνάψαμε τη σύμβαση μαζί τους, άρα δεν έχει γίνει ακόμα η τελική εκκαθάριση. Προσωπικά, δεν πληρώνω τίποτα μέχρι να μου στείλουν τελικό λογαριασμό όπου θα μου επιστρέφουν και την εγγύηση...

• 3 months later...

κοριτσια κ αγορια τα φωτα σας...απο 24-1-2012 ειμαστε στην δεη ξανα μετα απο υποτιθεμενη συνεργασια με την hellas power συνεχιζεται να ερχεται λογαριασμος για τον οποιο εμεις διαφωνουμε προσπαθουμε να ερθουμε σε επικοινωνια με την εταιρια αλλα ειναι ολοι αφαντοι..τι γινεται με αυτην την υποθεση ??? εμεις πρεπει να πληρωσουμε τον λογαριασμο? κ αν οχι τι γινεται μετα?

κοριτσια κ αγορια τα φωτα σας...απο 24-1-2012 ειμαστε στην δεη ξανα μετα απο υποτιθεμενη συνεργασια με την hellas power συνεχιζεται να ερχεται λογαριασμος για τον οποιο εμεις διαφωνουμε προσπαθουμε να ερθουμε σε επικοινωνια με την εταιρια αλλα ειναι ολοι αφαντοι..τι γινεται με αυτην την υποθεση ??? εμεις πρεπει να πληρωσουμε τον λογαριασμο? κ αν οχι τι γινεται μετα?

To ίδιο πρόβλημα έχει και ένας φίλος μας... απλά μαζέυεις τους λογαριασμούς και δεν τους πληρώνεις .. .αν σου έρθει χαρτί για ανεξόφλητα χρέη πάρε τηλ στο δικηγόρο που το έχει αναλάβει και πές του ότι δεν πληρώνεις φράγκο γιατί άλλαξες εταιρεία αν και δεν θα έρθει τέτοιο χαρτί... μαζευε τους και δες αν μπορείς να εποικινωνίσεις μέσω μαιλ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...