Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

12ωρο ταξίδι με πλοίο και 2 παιδιά

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Θα ταξιδέψουμε στην Κρήτη για ένα γάμο και θέλω να κλείσω εισιτήρια. Όμως επειδή είμαι άνεργοι και είμαστε αρκετά στριμωγμένοι, θα ήθελα να μην κλείσω εισιτήρια με κάποια καμπίνα, αλλά σε θέσεις. Τα παιδιά μου είναι 17 μηνών η μικρή μου και 3,5 χρονών ο μεγάλος μου. Θα ταξιδέψουμε βράδυ για να κοιμούνται τα παιδιά στο περισσότερο, εάν όχι όλο, ταξίδι. Θα είναι μαζί και ο παππούς και η γιαγιά, οπότε θα υπάρχει και μια έξτρα βοήθεια.

Ποιες θέσεις μου προτείνεται για να μπορώ να έχω μαζί μου τουλάχιστον ένα καρότσι για την μικρή;

Στις θέσεις τύπου αεροπορικές θα μπορώ να έχω δίπλα μου το καρότσι; και θα μπορεί και ο γιος μου να κοιμηθεί σε αυτή την θέση; Ή θα χρειαστώ και γι' αυτόν καρότσι;

Μήπως δεν γίνεται χωρίς καμπίνα;

Έχει ταξιδέψει καμιά μανούλα σε τόσο μεγάλο ταξίδι να μου πει την εμπειρία της;

Α και κάτι ακόμα ξέρετε εάν υπάρχουν εισιτήρια για ανέργους;

Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους! Θα ταξιδέψουμε στην Κρήτη για ένα γάμο και θέλω να κλείσω εισιτήρια. Όμως επειδή είμαι άνεργοι και είμαστε αρκετά στριμωγμένοι, θα ήθελα να μην κλείσω εισιτήρια με κάποια καμπίνα, αλλά σε θέσεις. Τα παιδιά μου είναι 17 μηνών η μικρή μου και 3,5 χρονών ο μεγάλος μου. Θα ταξιδέψουμε βράδυ για να κοιμούνται τα παιδιά στο περισσότερο, εάν όχι όλο, ταξίδι. Θα είναι μαζί και ο παππούς και η γιαγιά, οπότε θα υπάρχει και μια έξτρα βοήθεια.

Ποιες θέσεις μου προτείνεται για να μπορώ να έχω μαζί μου τουλάχιστον ένα καρότσι για την μικρή;

Στις θέσεις τύπου αεροπορικές θα μπορώ να έχω δίπλα μου το καρότσι; και θα μπορεί και ο γιος μου να κοιμηθεί σε αυτή την θέση; Ή θα χρειαστώ και γι' αυτόν καρότσι;

Μήπως δεν γίνεται χωρίς καμπίνα;

Έχει ταξιδέψει καμιά μανούλα σε τόσο μεγάλο ταξίδι να μου πει την εμπειρία της;

Α και κάτι ακόμα ξέρετε εάν υπάρχουν εισιτήρια για ανέργους;

Ευχαριστώ πολύ!

έχω κάνει άπειρες φορές το ταξίδι αυτό αλλά ΠΑΝΤΑ με καμπίνα, όπου και πάλι υπάρχει ταλαιπωρία. αν είναι οικονομικό το θέμα, θα σε συμβούλευα να μην κλείσεις αεροπορικές, γιατί οι θέσεις εκεί είναι όπως σε αεροπλάνο και αποκλείεται να κοιμηθεί το μεγάλο σου παιδάκι άνετα. καλύτερα να πας από νωρίς στο πλοίο, 5-6 η ώρα, και να πάτε να πιάσετε έναν ωραίο καναπέ στο σαλόνι, όπου και το καρότσι θα χωρέσει και το μεγάλο παιδάκι θα μπορέσει τουλάχιστον να ξαπλώσει.

Εγω θα σου προτεινα να παρετε 2 θεσεις καταστρωμα (οχι αεροπορικες) και 1 δικλινη εσωτερικη καμπινα (τα παιδια δεν πληρωνουν) και η διαφορα απο τις 6 αεροπορικες θεσεις ειναι ελαχιστη. Έτσι θα μπορεσεις να κοιμισεις τα παιδια στην καμπινα μαζί με δυο ενηλικες, και οι άλλοι δυο ενηλικες στο σαλονι. Ετσι θα εχεις και το μπανιο σου και το χωρο σου. Ασε μου με 2 sleeping bags μπορει να την πεσετε όλοι στην καμπινα (αν ειστε λιγο τυχεροι και ειναι μεγαλουτσικη). Επίσης με αυτο τον τροπο μπορειτε να ταξιδέψετε και μερα ωστε οι ενηλικες να μπορουν να περιφέρονται και τα παιδια να έχουν ενα χωρο και για να παιξουν χωρισς να τα κυνηγατε αλλα και για να κοιμηθούν να χρειαστει.

Το σαλόνι το σκεφτόμουν κι εγώ, απλά με άγχωσε λίγο ο πεθερός μου, ότι θα γίνεται χαμός επειδή θα είναι Μεγάλη Πέμπτη.

χαμός θα γίνεται σίγουρα, αλλά θα μπορέσει να ξαπλώσει το παιδί. αλλιώς, αν υπάρχουν σλίπινγ μπαγκς, μπορείτε να βρείτε μια "ήσυχη" γωνιά στο πλοίο να ξαπλώσετε. ό,τι και να κάνετε να πάτε νωρίς. ρώτα πάντως και τη διαφορά για 6 εισητήρια κατάστρωμα από 1 δίκλινη και 2 κατάστρωμα ή ακόμη και μια τετράκλινη. εμείς παίρνουμε πάντα καμπίνα.

Διαφημίσεις

Το σαλόνι το σκεφτόμουν κι εγώ, απλά με άγχωσε λίγο ο πεθερός μου, ότι θα γίνεται χαμός επειδή θα είναι Μεγάλη Πέμπτη.

Παντως 2κλινη εσωτερικη αυτοκινητο και 4 καταστρωμα ειναι 50 € περισσοτερο από 6 καταστρωμα και αυτοκινητο. Η elachl θα σου πει πιο σιγουρα

Παντως 2κλινη εσωτερικη αυτοκινητο και 4 καταστρωμα ειναι 50 ? περισσοτερο από 6 καταστρωμα και αυτοκινητο. Η elachl θα σου πει πιο σιγουρα

Τα παιδιά δεν πληρώνουν εισιτήριο γιατί είναι μικρά, κάτω από 5 ετών και τα δυο. Οπότε η διαφορά λογικά θα είναι μεγαλύτερη. Μάλλον θα κλείσω μια δίκλινη, με 2 κατάστρωμα και το αυτοκίνητο. Περιμένω να μου πει τιμή η elachl, αλλά δεν μπορώ να της στείλω πμ (κάποιο πρόβλημα έχει), και δεν ξέρω αν θα το δει στο θέμα που είχε ανοίξει η ίδια.

Και εγω παω τα καλοκαιρια Κρητη με τα 2 παιδακια....κλεινω βεβαια εισητηρια απο νωρις και ειναι φτηνα αλλα προσεξε να δεις...

Η ΑΝΕΚ μπορει να κλεισει 2 κλινη καμπινα και να χρεωσει το 1 κρεβατι και το αλλο μονο το μισο......

αυτο θα σου το κανει η κοπελα στα κεντρικα της ανεκ (δεν ξερω που θα πας βεβαια...δεν παει σε ολη την κρητη η ανεκ)

Θα κλεισεις 1 ενηλικα δικλινη και τα 2 παιδια (που ειναι μηδενικα) και ολοι οι αλλοι τουριστικη....

τα εισητηρια πηγαινε ελα εχουν εκπτωση....

δεν συμφαιρει να μην παρεις καμπινα

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

θα σου προτεινα και εγω να κλεισεις καμπινα για τα παιδακια.....το ωραιο ειναι οτι πριν λιγους μηνες ηρθε η κουνιαδα μου απο κρητη χωρις καμπινα και οταν πηγε να ξαπλωσει σ'εναν καναπε της απαγορευσαν να το κανει πριν τις 12 το βραδυ με δικαιολογια οτι επρεπε να πανε πρωτα ολοι στην καμπινα τους και μετα να κοιμηθουν οι αλλοι στους καναπεδες οποτε κλεισε καμπινα για τα παιδακια να μπορεσουν να ξεκουραστουν οτι ωρα θελουν...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Τελικά έκλεισα καμπίνα 4κλινη γιατί είχε το ένα άτομο δώρο και 20% έκπτωση στα εισιτήρια και το αυτοκίνητο (και στι πήγαινε και στο έλα) και έτσι κόστισε σχεδόν όσο τα 4 εισιτήρια σαλόνι και το αυτοκίνητο. Είχε ελάχιστη διαφορά (4 ευρώ περίπου το άτομο).

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας, γιατί αλλιώς όντως δεν θα μπορούσαμε να κοιμίσουμε τα παιδιά στο σαλόνι, είχε πάρα πολύ κόσμο και πολύ φασαρία.

• 1 year later...

Έχω το ίδιο πρόβλημα...

Θα ταξιδέψουμε στην Κρήτη και έχω θέμα με τα δυο μικρά (η μεγάλη είναι 4,5 και ο μικρός 1) τα οποία είναι πολύ ζωηρά...

Η μεγάλη ακόμα και όταν πίνει το γάλα της δεν στέκεται και ο μικρός είναι στη φάση μπουσουλίσματος και πολύ σκανταλιάρης...

Κλείσαμε να πάμε με πρωινό λόγω του ότι ήταν πιο φθηνά τα εισητήρια...όπως επίσης κατάστρωμα για τον ίδιο λόγο.

Τι μέρος να ψάξω να βρω μπας και μπορέσουμε να τα ελέγξουμε καλύτερα; Θεωρείτε ότι θα πηδήξω απο το καράβι;:shock:

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Αυτά τα πλοία συνήθως έχουν εσωτερικά κάποιον μικρό παιδότοπο και απασχολούνται τα μικρούλια αρκετά καλά. Καλύτερα να ψάξεις από τώρα στο ιντερνετ να δείτε αν έχει τέτοιο πράγμα το δικό σας πλοίο. Στη θέση σας θα έπιανα ένα τραπεζάκι εκεί κοντά από όπου μπορεις να έχεις το νου σου στο μεγάλο παιδί. Ο μικρός είναι σε ηλικία που αλήθεια οποιοδήποτε ταξίδι είναι αρκετά κουραστικό, γιατί θα θέλει να μπουσουλήσει ή να στρατίσει, αλλά φαντάζομαι αν κοιμάται στο καρότσι θα ησυχάσετε για λίγο ή μπορείτε να κάνετε λίγο καροτσάδα και χάζεμα στο πλοίο κάποια στιγμή. Ίσως κάποια στιγμή να αρκεστεί να χαζεύει τα άλλα παιδάκια από το καρότσι.

Και παιδότοπο να μην έχει περνάει λίγο η ώρα. Ίσως το μεγάλο παιδί παίξει λίγο με άλλα που θα βρείτε εκεί. Ίσως μπορείτε να πάρετε κάτι μαζί να απασχολείται και να είναι και ευκαιρία γνωριμίας με άλλα παιδάκια.

Όσες φορές ταξιδέψαμε με καρότσι, είδαμε ότι στο πλοίο έχουν προβλέψει προσωπικό να βοηθάει στις σκάλες από την είσοδο μέχρι το κατάστρωμα με τα σαλόνια. Επίσης υπάρχει και ασανσέρ.

Θα πάτε και κάποια στιγμή στο εστιατόριο, θα κάνετε και καμιά βολτίτσα να περάσει η ώρα, δεν θα βαρεθείτε υπερβολικά. Στην πραγματικότητα τα δικά μου βαριόντουσαν περισσότερο να περάσουν μια ολόκληρη ημέρα σπίτι :lol:

Αν είναι και ο σύζυγος μαζί, δεν ακούγεται ιδιαίτερα δύσκολο. Το μεγάλο παιδί θα θέλει μια χαλαρή επίβλεψη και μπορείτε να κάνετε κάποιο είδος βάρδιας μεταξύ σας για το μικρό, έτσι ώστε κάποιος μεγάλος να χαλαρώνει ανά πάσα στιγμή.

Δεν ξέρω κιόλας, αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω τον προβληματισμό κάποιου να ταξιδέψει με μικρά. Αν είναι οι μεγάλοι χαλαροί και τα παιδιά συνήθως ακολουθούν. Αν οι μεγάλοι έχουν διάθεση πωπωπω τι μας βρήκε ίσως επηρεάζονται τα παιδιά. Εκτός πάλι και αν γνωρίζοντας κάποιος τα παιδιά του προβληματίζεται για κάτι συγκεκριμένο, πχ ξέρει ότι δεν θα κοιμηθεί ένα παιδί στο καρότσι και κατά συνέπεια θα εκνευριστεί. Πάντως η γενική εντύπωσή μας βλέποντας τα άλλα παιδάκια γύρω είναι ότι δεν προλαβαίνουν να κουραστούν υπερβολικά. Λίγο να εξερευνήσουν, λίγο να παίξουν, λίγο να φάνε, περνάει η ώρα.

Καθαρά από θέμα άνεσης και δημιουργία καλοκαιρινής διάθεσης, προτιμώ το συγκεκριμένο ημερήσιο ταξίδι με πλοίο σε σχέση με πολύωρες διαδρομές με αυτοκίνητο, που άλλοι "οικογενειακοί" προορισμοί ηπειρωτικοί περιλαμβάνουν.

Πάντως γενικά στα ταξίδια καλό είναι να δίνεις στα παιδιά μια εκτίμηση από πριν πόσο θα κρατήσει το ταξίδι. Δείχνουν περισσότερη υπομονή έτσι.