Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τυψεις για τις διακοπες

Recommended Posts

χαιρεται..εχω ενα θεματακι που θελω να συζητησω. εχω ενα απωθημενο. να παωδιακοπες εξωτερικο. δεν εχω παει ποτε μου και πραγματικα ειναι κατι που ζηλευω πολυ. μετα απο τρια συνεχομενα πολυ εντονα χρονια (χασαμε ενα μωρο, καναμε μεγαλη προσπαθεια να πιασουμε τον μπεμπη μας,ειχαμε περιπετιωδη εγκυμοσυνη, μας εδιωξαν τα πεθερικα μου απο το σπιτι με το βρεφος στα χερια κ.τ.λ) σταθηκαμε στα ποδια μας επιτελους με την βοηθεια των δικων μου. εκανε λοιπον η γυναικα μου την προταση να κανουμε ενα ταξιδι τωρα που ναι εγγυος (6 μηνων) και να παμε Γαλλια να δει και αυτη την οικογενεια της και ο μικρος τις ριζες του. αλλα νιωθω τυψεις. νιωθω τρελες τυψεις.οταν το σιζιτισαμε με την γυναικα μου χεσ*&$κα απο την χαρα μου!! πετουσα στα συννεφα! οι δικοι μου αφου το μαθαν με επιασαν και μου παν οτι υπονομευω το μελλον των παιδιων μου,πεταω λεφτα σε δυσκολους καιρους , ειμαι επιπολαιος κτλ. ολα αυτα που μου παν μου κανουν τελειως λογικα αλλα...εκτοτε νιωθω φρικτα...απο την μια μου λενε οτι θα ρθει ο καιρος και γι αυτα απο την αλλη ομως κοιτωντας τους ειδα πτι απο μικρα που μασταν αυτο ελεγαν και τελικα φτασαμε τωρα να χουμε δικες μας οικογενειες και ακομα δεν εχουν παει ποτε πουθενα σαν ζευγαρι, ποτε εξω ποτε σε καποιο νησι τπτ. απλα νιωθω τυψεις που κανω τις σκεψεις αυτες απλα νιωθω οτι το χω τοσο αναγκη να ξεφυγω...

Διαφημίσεις

χαιρεται..εχω ενα θεματακι που θελω να συζητησω. εχω ενα απωθημενο. να παωδιακοπες εξωτερικο. δεν εχω παει ποτε μου και πραγματικα ειναι κατι που ζηλευω πολυ. μετα απο τρια συνεχομενα πολυ εντονα χρονια (χασαμε ενα μωρο, καναμε μεγαλη προσπαθεια να πιασουμε τον μπεμπη μας,ειχαμε περιπετιωδη εγκυμοσυνη, μας εδιωξαν τα πεθερικα μου απο το σπιτι με το βρεφος στα χερια κ.τ.λ) σταθηκαμε στα ποδια μας επιτελους με την βοηθεια των δικων μου. εκανε λοιπον η γυναικα μου την προταση να κανουμε ενα ταξιδι τωρα που ναι εγγυος (6 μηνων) και να παμε Γαλλια να δει και αυτη την οικογενεια της και ο μικρος τις ριζες του. αλλα νιωθω τυψεις. νιωθω τρελες τυψεις.οταν το σιζιτισαμε με την γυναικα μου χεσ*&$κα απο την χαρα μου!! πετουσα στα συννεφα! οι δικοι μου αφου το μαθαν με επιασαν και μου παν οτι υπονομευω το μελλον των παιδιων μου,πεταω λεφτα σε δυσκολους καιρους , ειμαι επιπολαιος κτλ. ολα αυτα που μου παν μου κανουν τελειως λογικα αλλα...εκτοτε νιωθω φρικτα...απο την μια μου λενε οτι θα ρθει ο καιρος και γι αυτα απο την αλλη ομως κοιτωντας τους ειδα πτι απο μικρα που μασταν αυτο ελεγαν και τελικα φτασαμε τωρα να χουμε δικες μας οικογενειες και ακομα δεν εχουν παει ποτε πουθενα σαν ζευγαρι, ποτε εξω ποτε σε καποιο νησι τπτ. απλα νιωθω τυψεις που κανω τις σκεψεις αυτες απλα νιωθω οτι το χω τοσο αναγκη να ξεφυγω...

γεια σου...γνωμη μου ειναι πως αφου το θελετε και το εχετε αναγκη οπως λες, και απο την στιγμη που ειστε οικονομικα ανεξαρτητοι δεν βρισκω το λογο να μην πατε διακοπες...οσο προλαβαινετε γτ σε λιγες βδομαδες δεν νομιαω να σας επιτραπει απο το γιατρο...και ειναι καλο να νιωθει ομορφα η γυναικα σου και χαλαρωσετε και οι δυο...οι γονεις ολο λενε και ολα τα ξερουν....χωρις να σκεφτονται το πως νιωθουμε εμεις....ηταν αλλες εποχες τοτε και αλλες τωρα...μην δινετε σημασια και καντε αυτο που θελετε.....!!!!!!!

Eπειδή σε έχω παρακολουθήσει και σε άλλα θέματα έχω να σου πω χωρίς παρεξήγηση....πάρε τη ζωή στα χέρια σου....να εκτιμάς την οικογένεια σου, να τους σέβεσαι....αλλά πλέον οι αποφάσεις πρέπει να πέρνονται από εσένα και τη γυναίκα σου....

rQGhp3.png

Eπειδή σε έχω παρακολουθήσει και σε άλλα θέματα έχω να σου πω χωρίς παρεξήγηση....πάρε τη ζωή στα χέρια σου....να εκτιμάς την οικογένεια σου, να τους σέβεσαι....αλλά πλέον οι αποφάσεις πρέπει να πέρνονται από εσένα και τη γυναίκα σου....

δεν παρεξηγουμε...ειναι αληθεια αυτο. εχω μεγαλωσει με μεγαλη πιεση και πολλες τυψεις για το καθετι απο αυτο που λεω αυτο που κανω αυτο που σκεφτομαι. πραγματικα νιωθω πιεσμενοσ και ξερω οτι και αυτη ειναι το ιδιο. ειναι δυσκολο αν εχεις ολη τη ζωη σου μαθεις ετσι να σταματησεις μετα. ειναι τοσο δυσκολο διαολε.και σκεψου οτι ελειπα απο το σπιτι μου 8 χρονια...φαντασου...δεν ξερω...αληθεια το θελω ενα διημερο μου φαινεται ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Πραγματικά αφού το θέλετε τόσο πολύ και το έχετε ανάγκη ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!! (Εφόσον βέβαια έχετε και τα λεφτά να πάτε ε? :wink:

'Υπονομεύεις το μέλλον των παιδιών σου επειδη θα πας ένα ταξιδάκι;;; Αν είναι δυνατόν!!! Και σε έκαναν να νοιώθεις και τέτοιες τύψεις; Έτσι όπως γράφεις νοιώθω ότι είσαι πολύ πολύ προβληματισμένος χωρίς όμως να υπάρχει λόγος... ένα ταξίδι είναι...δεν είναι και απόφαση ζωής, ούτε καμιά τρελά ακριβή αγορά!

Σου εύχομαι να πάτε και να περάσετε τέλεια και άσε τις τύψεις για πιο σοβαρά θέματα...!!!!:P

Διαφημίσεις

κι εγώ θα έλεγα ότι εφ'όσον δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα ή θέμα υγείας καλό θα ήταν να πάτε το ταξιδάκι, αφού θα σας κάνει να νιώσετε όμορφα. οι γονείς σου μάλλον το λένε αναλογιζόμενοι ότι θα έχετε έξοδα με τη γέννα και το νέο μωρό. κι εγώ θα το σκεφτόμουν πάντως. δύσκολοι καιροί...

Από κάτι τέτοια θέματα διαπιστώνω οτι επειδή οι περισσότεροι γονείς, μας μεγάλωσαν στερούμενοι κυριολεκτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ, έχουν συνδέσει την ανατροφή με την απόλυτη αυτοθυσία πράγμα που εγώ προσωπικά θεωρώ λάθος. Το παιδί είναι καλά όταν βλέπει τον γονιό του καλά και ο γονιός του είναι καλά όταν έχει έστω και ελάχιστο προσωπικό χρόνο και χώρο.Το "θα έρθει ο καιρός για αυτά" ουσιαστικά σημαίνει πως δεν θα έρθει ποτέ, διότι όλο και κάτι θα προκύπτει ειδικά με τον ερχομό του νέου μέλους που θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες υποχρεώσεις.Μην το αναβάλλετε και κάντε αυτό που εσείς θεωρείτε σωστό.Απολαύστε το ταξίδι σας και ότι άλλο γουστάρετε. Όταν τα παιδιά σας μεγαλώσουν και φύγουν, αυτά θα μένουν να σας δένουν σαν ζευγάρι!

Μου ειχε κανει εντυπωση το προηγουμενο θεμα που ειχες ανοιξει για την διατροφη των ανιψιών σου

Αν δεν κανω λαθος το επιπροσθετο προβλημα ηταν οτι συγκατοικειτε με τους γονεις σου (και οι συνεπειες στην διατροφη των παιδιων σας)

Δεν ξερω αν σας εχουν δωσει ενα σπιτι πχ διπλα τους ..το οποιο και συντηρειτε μονοι σας ή αν λογω των συνθηκων σας βοηθουν και αυτοι(οι γονεις σου) ή ακομα χειροτερα αν μενετε πρωσωρινα στο ιδιο σπιτι Καταλαβαινεις οτι σε περιπτωση που συμβαινει το 2ο (δηλ. ειστε οικονομικα εξαρτημενοι απο εκεινους)εχουν λογο να σας πουν το αυτονοητο

Οτι δηλαδη αν σου περισσευει κανα φραγκο βαλτο στην ακρη ή βαλτο στο τραπεζι και τους λογαριασμους

Εχετε και τα εξοδα της γεννας..

Απο την άλλη καταλαβαινω και το "πηξιμο" και τον καημο της γυναικας σου

Δικαιολογημενες επομενως οι τυψεις σου

Στη ζωη αυτη δυστυχως δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα (ή εστω τα λιγα που θελουμε...,ειδικα τωρα)

p7z6p3.pngsQqep3.png

εχετε δικιο να θελετε λιγες μερες διακοπες. και ναι συμφωνω οτι αυτη η λογικη καποιων απο μεγαλυτερες γενιες οτι οσο εισαι νεος να μαζευεις και θα ερθει καποτε το πληρωμα του χρονου για να απολαυσεις, ειναι εντελως καταπιεστικη, μιζερη και αβασιμη.

αλλά αν εισαι οικονομικα εξαρτημενος (οπως καταλαβα) απο γονεις, ακομα και για τα καθημερινα δεν μπορεις να διαθεσεις τα λιγοστα λεφτα σου για ταξιδια. εκει δικαια θα επαναστατησουν λεγοντας οτι αφου δεν εχετε και σας στηριζουμε απο το υστερημα μας, πως θες ταξιδια?

αν ομως τωρα αυτοσυντηρηστε χωρις να ζητατε τιποτα απο τους γονεις, τοτε παρτε εσεις εσεις τις αποφασεις και πραγματοποιηστε τις!

Διαφημίσεις

να κάνετε αυτό που αισθάνεστε και να σου πω και κάτι εάν είναι κάθε φορά να σου το χαλάνε να μην λες τίποτα σε κανέναν!!!!!!!!!!! Πες απλά θα πάμε στο εξοχικό ενός φίλου, σιγά να μην δώσεις και αναφορά !!! Καλά να περάσετε !!! :P

Κοίτα το θέμα είναι πόσο οικονομικά εξαρτημένοι είστε. Αν σας συντηρούν οι γονείς και έχετε ένα παιδί και περιμένετε και δεύτερο, λογικό είναι να σας λένε έτσι!

Μην αναβάλλεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα!!! Πήγαινε τώρα που μπορείς, αργότερα με 2 παιδιά θα είναι ακόμα πιο δυσκολο από θέμα χρόνου και χρημάτων!!! Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες, μη δίνεις και πολύ σημασία...κοίτα τον εαυτό σου και την οικογένειά σου, η ζωή είναι μικρή για να ειναι μίζερη!!!

Αντε καλό ταξίδι και καλά να περάσετε!!!!!!!!! ;) ;) ;)

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα και το θέλετε με τη γυναίκα σου πολύ τότε να πάτε.

Αν δεν μπορείς από οικονομικής άποψης τότε καθίστε στο σπίτι σας και κανονίζετε κάτι για αργότερα όταν θα μπορείτε;)

Να πας και να πας χωρίς ενοχές!!! Η ζωή δεν γυρίζει πίσω! Όσο μπορούμε και όταν γίνεται πρέπει να τη χαιρόμαστε! Κι αφού λες ότι χάρηκες τόσο πολύ την ιδέα, φαντάσου πώς θα χαρείς το ίδιο το ταξίδι! Μπορεί να μη σας ξαναδωθεί η ευκαιρία! Καλά να περάσετε, η Γαλλία είναι πολύ όμορφη χώρα και εφόσον δεν έχεις ξαναπάει στο εξωτερικό, θα σου φανεί μαγικό το ταξίδι!

Διαφημίσεις

Επειδή εγώ δεν έχω καταλάβει αν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος από τους γονείς σου ή όχι, θα σου πω το εξής...για εμένα προτεραιότητα έχει να έχεις όλα τα χρήματα για την κάλυψη των εξόδων της εγκυμοσύνης της γυναίκας σου και αν μένετε ακόμα με τους δικούς σου να καταφέρετε σιγά σιγά να στήσετε το δικό σας σπιτικό! Αν τα έχεις καλύψει αυτά τα 2 τότε φυσικά μπορείς να κάνεις και το ταξιδάκι που θέλεις, αν όχι ίσως θα πρέπει να σκεφτείς ότι οι δικοί σου μπορεί να έχουν και κάποιο δίκιο σε αυτά που σου λένε..

oxi den eksartome oikonomika.ergatikos eimai doksa to theo. kai exo kalipsei apo tora tin genna. den einai ekei to thema. apla exo genika apo mikros ena thema me tis tipseis. kai eidikotera me tous goneis mou. mas stiriksan poli se dyskoles stigmes kai exoun arketa..."isxiri" gnomi kai niotho oti den tous sevomai etsi sin oti i alitheia einai fovamai pragmatika oti"petao" lefta apo tin mia ap tin all re seis pragmatika tothelo. thanks pou m aousate apla eixa anagki na miliso gia ayta. to forum einai kati san psixotherapeia. sorry pou xathika apla eixa treksimata. filia

Εχετε και τα εξοδα της γεννας..

Απο την άλλη καταλαβαινω και το "πηξιμο" και τον καημο της γυναικας σου

Δικαιολογημενες επομενως οι τυψεις σου

Στη ζωη αυτη δυστυχως δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα (ή εστω τα λιγα που θελουμε...,ειδικα τωρα)

epiases to sfigmo mou marc.etsi einai. tha to skefto kalitera. pantos ksedosa tora pou ta pa. filia :P

Εγω η συμβουλη που θα σου δωσω γενικως και αν θελεις την κρατας ειναι να μην αφηνεις να χωνονται πολυ αλλοι στην οικογενεια σου!!!

Οικογενεια ειστε τωρα εσυ η γυναικα σου και τα μωρακια σας....εσεις κανετε κουμαντο....εσεις και κανενας αλλος.....Μην αφηνεις να μπλεκονται πολυ γιατι μετα θα εχουν μια ζωη αποψη και θα χωνονται σε ολα...!!

Και επειδη απο οτι καταλαβα εισαι κ μικρος...βαλε απο τωρα ορια....;)

Και φυσικα να πατε τ ταξιδακι σας αν ειστε τακτοποιημενοι οικονομικα....θα περασετε σουπερ στο παρισι!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"