Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βάπτιση σε χωριό μακριά από την πόλη. Μα γιατί είναι πρόβλημα;

Enukmammy

Recommended Posts

Γειά χαρά σε όλους.

Λοιπόν έχουμε κλέισει να βαπτίσουμε το γιο μας και να κάνουμε και τον θρησκευτικό γάμο σε ένα μοναστήρι μακριά από την πόλη (Χανιά). Η απόσταση είναι 70 χλμ από την πόλη και ο δρόμος σχετικά καλός. Χωρίς πολλές στροφές και γκρεμούς γύρω γύρω. Μέχρι τώρα ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και έκανα τα μύρια σχέδια: "Θα φτιάξω αυτό, θα κάνω το άλλο κ.τλ." Από τη στιγμή που αρχίσαμε να μοιράζουμε τις προδσκλήσεις έγινε ο χαμός!!!! "Μα που τη βρίκατε αυτήν την εκκλησία;" "Πιο μακριά δε βρίκατε να πάτε;" "Δεν θα έρθει κανείς γιατί είναι μακριά και όλοι θα σκεφτούν την απόσταση" και κάτι τέτοια!

Δεν υποχρεώνω κανέναν να έρθει στην εκκλησία αν δεν θέλει. Καταλαβαίνω ότι είναι πρόβλημα η απόσταση και ότι είναι και η βενζίνη που είναι ακριβή. Αλλά γιατί τέτοιος χαμός;!;! Μέχρι που με πέρνουν συγγενείς και μου λένε να αλλάξω την εκκλησία γιατί αλλιώς δε θα έρθουν!!!!!!

Ε!!Ας μην έρθουν!!!! Είναι ανάγκη να μου χαλάνε τη διαθέση;;;

Γιατί έχουμε γίνει τόσο επιθετικοί ο ένας με τον άλλο;;;

Αφορμή ζητάμε για να χαλάσουμε του αλλουνού τη ψυχολογία!!!!

Iqvfp3.png

Διαφημίσεις

Συγγενείς του άντρα μου ταξίδεψαν 250 χλμ για να ερθουν στο μοναστήρι που είχαμε επιλεξει για να βαπτίσουμε τον γιο μας (και έκαναν άλλα τόσα χλμ για να επιστρέψουν σπίτι τους).

Από τους δικούς μου συγγενείς ήρθαν μόνο η μητερα μου και ο αδελφός μου με τη γυναικα του και τα παιδιά του.

Οσοι σας αγαπανε και θελουν να ειναι παρόντες σε μια τοσο σημαντική στιγμή του μωρού, θα ερθουν και στον Αρη να κανετε τη βάπτιση (που λεει ο λόγος).

Μπορείς απλά να λες "αν δε μπορειτε να ερθετε δεν πειράζει, το καταλαβαινουμε ότι ειναι μακριά και δεν παρεξηγούμε κανεναν". Τελος της συζήτησης. ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ο καθενας το βλεπει διαφορετικα. Κατα τη γνωμη μου καλα κανετε. Ειναι ο γαμος σας, η βαφτιση σας κ πρεπει να γινει οπως θελετε κ να το ευχαριστηθειτε

. Σιγουρα θα ηταν πιο ευκολο να γινει στην πολη αλλα οσοι σας αγαπουν θα ερθουν χωρις να το κανουν θεμα για να μοιραστουν τις χαρες σας. Υπαρχουν βεβαια κ αυτοι, τα περασα στο δικο μου γαμο, που θεωρουν οτι ολα γινονται για τον κοσμο. Για να τους ευχαριστησουμε που μας τιμησαν κ να περασουν καλα. Αποψηη μου ειναι να κανετε αυτο που θα ευχαριστησει εσας. Οι υπολοιποι ο,τι κ να κανεις κατι στραβο θα βρουν. Η ωρα η καλη!

FU2np2.png

οι γονεις μπορουν ελευθερα να επιλεξουν να βαφτισουν το παιδι τους οπου θελουν. όμως και οι καλεσμενοι μπορουν ελευθερα να επιλεξουν να μην παραβρεθουν αν ειναι πολυ μακρια και φυσικα να μην τους παρεξηγησει κανεις!

ως προς το αν ειναι προβλημα το χωριο το τοσο μακρια, μονη σου εδωσες την απαντηση : μεγαλη αποσταση, ακριβη βενζινη κτλ.

Διαφημίσεις

Η ξαδερφη μου ειχε βαφτισει την κορη της στη νοτια πελοποννησο ..ενω ολοι μενουμε Αθηνα

Εβαλε ομως πούλμαν... και ετσι ολοι μπορουσαν να χαλαρωσουν και να πιουν οσο θελουν

p7z6p3.pngsQqep3.png

και καλά εσένα που σου λένε για την απόσταση...εμένα που μου λένε ότι αν πέσουν οι εκλογές εκείνη τη μέρα δε θα έρθουν στη βάφτιση???? τί τους απαντάς τώρα???:shock:

Νομίζω δεν κάνουν βαφτησεις και γάμους την ίδια μέρα με της εκλογές. Μπορει να κάνω και λάθος αλλα θυμάμαι στον γάμο μου, μια εβδομάδα μετα έγιναν εκλογές και μεταφέρθηκαν εκείνη της ημέρας και της προηγούμενης βαφτησεις.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Συμφωνω με τη ζουζουνελ. Οποίος θέλει να έρθει θα έρθει και στον Άρη!

Εγω παντρεύτηκα στα Κυθηρα ενω δεν ειναι κανεις απο εκει. Στην αρχη όλοι με επρηζαν να το αλλάξω γιατι δε θα ερχοντουσαν! Τελικα ήρθαν καποιοι στενοι συγγενεις και φιλοι απο Θεσσαλονίκη, απο Αθήνα κι απο Κρήτη και πέρασαν τέλεια! Δεν με πείραξε που ήρθαν λίγοι, ήρθαν μόνο όσοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ήθελαν κι ήθελα κι εγω να ειναι εκει. Και μάλιστα ήρθε και μια θεία της μαμάς μου σχεδόν 90 χρόνων!!! Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος!

Να κανετε τη βάφτιση και το γαμο όπου θέλετε, για εσάς έχει μεγαλύτερη σημασία που θα γίνει απο το αν θα καταφέρει ο καθένας να έρθει!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Παντως υπαρχει και η καλη πλευρα για τους καλεσμενους

Οποιος δεν καιγεται να πάει εχει την υπεροχη δικαιολογια της αποστασης

Εγω με αυτόν τον τροπο "γλυτωσα " στο παρελθον 2 βαφτισεις κι ενα γάμο!!!

p7z6p3.pngsQqep3.png

οι γονεις μπορουν ελευθερα να επιλεξουν να βαφτισουν το παιδι τους οπου θελουν. όμως και οι καλεσμενοι μπορουν ελευθερα να επιλεξουν να μην παραβρεθουν αν ειναι πολυ μακρια και φυσικα να μην τους παρεξηγησει κανεις!

ως προς το αν ειναι προβλημα το χωριο το τοσο μακρια, μονη σου εδωσες την απαντηση : μεγαλη αποσταση, ακριβη βενζινη κτλ.

Παντως υπαρχει και η καλη πλευρα για τους καλεσμενους

Οποιος δεν καιγεται να πάει εχει την υπεροχη δικαιολογια της αποστασης

Εγω με αυτόν τον τροπο "γλυτωσα " στο παρελθον 2 βαφτισεις κι ενα γάμο!!!

συμφωνώ....

Από κει και πέρα το μόνο σίγουρο είναι αυτό που σου είπαν παραπάνω..."αυτοί που είναι να έρθουν, θα έρθουν έτσι και αλλιώς ", οπότε δεν βρίσκω λόγο να σκας...έχεις τα δικά σου τρεχάματα με τη γαμοβάφτιση.

Παντρεύτηκα στο χωριό μου κι όμως οι περισσότερες απώλειες ήταν απ την πλευρά μου και όχι απ του άνδρα μου οι συγγενείς και φίλοι του οποίου επίσης έκαναν μια ώρα να έρθουν και μια να φύγουν. Βάφτισα στην Αθήνα και τότε δεν ήρθαν οι συγγενείς του άνδρα μου τάχα μου λόγω απόστασης. Αν κάνω 2ο θα το βαφτίσω επίσης όπου επιθυμώ εγώ και δε με νοιάζει καθόλου μα καθόλου αν δεν έρθει κάποιος. Μια φορά παντρεύομαι και μια φορά βαφτίζω το ίδιο παιδί. Θα τελεστούν τα μυστήρια όπου μου κάνει κέφι. Τέλος συζήτησης. Να μη χαλιέσαι για τίποτα και για κανέναν. Χαλάστηκα μόλις για ένα άτομο που δεν ήρθε στο γάμο μου κι αυτό λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που -νόμιζα- πως είχαμε.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Να πω εγώ τι έπαθα στη δική μου γαμοβάφτιση;; Διάλεξα ένα ξωκκλήσι στο βουνό, με καταπληκτική θέα, που δεν είχε ούτε ρεύμα, 20 λεπτά δρόμος απ'τη πόλη μας. Αλλωστε μέρα ήταν ακόμα στις 5 το απόγευμα εκείνο του Σεπτέμβρη. Κ για τραπέζι διάλεξα ένα μαγαζί στο κοντινό χωριό με πηγή δίπλα, σούπερ περιβάλλον! Λίγοι οι καλεσμένοι, όλοι κ όλοι 50 άτομα ήμασταν. Κ μια βδομάδα πριν, μου κάνει ένα σκηνικό η πεθερά, μου έβαλε φασαρία, που πήγα κ τη βρήκα την εκκλησία; κ που θα τρέχουν οι ανθρώποι εκεί πάνω;!!! Τσακωθήκαμε όλοι μαζί, γίναμε μύλος γιατί τόλμησα κ είπα όποιος θέλει κ μπορεί ας έρθει κ όποιος δε θέλει ας μην, γιατί εννοούσα λέει αυτούς! Μου γ@...την ψυχολογία, αναγκάστικα κ άλλαξα το μαγαζί γιατί λέει ήταν κακός ο δρόμος για να γυρίσουν οι πιωμένοι πίσω κ κανόνισα σε άλλο, απ'την αντίθετη μεριά, 35 λεπτά διαδρομή απ'την εκκλησία, δε βρισκόταν άλλο μαγαζί κενό. Κ με αυτό ήταν ευχαριστημένη. Ενώ το άλλο ήταν 5 λεπτά απόσταση απ'την εκκλησία. :shock: 'Ηθελε να αλλάξω κ την εκκλησία αλλά δε της έκανα τη χάρη, άσε που δε γινόταν κιόλας, μια βδομάδα πριν ήμασταν... Συμπέρασμα; Κάνε αυτό που θες εσύ γιατί άκρη δε θα βγάλεις. :D

Επίσης, δεν καταλαβαίνω πως θεωρείται δεδομένο ότι όλοι οι καλεσμένοι έχουν αυτοκίνητο....Εμείς αγοράσαμε αμάξι όταν η κόρη μου ήταν 4 χρ. και ο γιος μου μωρό μόνο και μόνο εξαιτίας των παιδιών. Ούτε μας αρέσει, ούτε μας άρεσε ποτέ. Οπότε, όταν μας καλούσαν σε μυστήριο 1 ώρα μακριά δεν πηγαίναμε. Ούτε ταξί μπορούσαμε να πάρουμε, ούτε να παρακαλάμε τον καθένα να μας πάρει μαζί....

Διαφημίσεις

Συγνώμη αλλά σε όλη μου τη ζωή μια φορά δε χρειάστηκα αυτοκίνητο να πάω σε μυστήριο... Επειδή δεν αρέσει σε εσένα να έχεις αυτοκίνητο δε σημαίνει ότι οι άλλοι είναι τρελοί. Μια κοπέλα παραπάνω είπε ότι σε νησί πήγε 90χρονη και εγώ θα πω πως στον γάμο μου ήρθαν άνθρωποι με οικονομική στενότητα, χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς σπίτι να μείνουν. Συμπέρασμα και πάλι: Όποιος θέλει να πάει κάπου, πηγαίνει. Όποιος δε θέλει, βρίσκει δικαιολογίες

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Εγώ θα έκανα το μυστήριο όπου μου άρεσε αλλά δεν θα παρεξηγούσα τους άλλους που δεν θα έρχονταν για διάφορους λόγους πχ έξοδα βενζίνης, μικρά παιδιά και δυσκολία μετακίνησης, έλλειψη χρόνου κλπ.

Νομίζω δεν κάνουν βαφτησεις και γάμους την ίδια μέρα με της εκλογές. Μπορει να κάνω και λάθος αλλα θυμάμαι στον γάμο μου, μια εβδομάδα μετα έγιναν εκλογές και μεταφέρθηκαν εκείνη της ημέρας και της προηγούμενης βαφτησεις.

Πριν κάποια χρόνια είχα πάει σε γάμο που γινόταν μια μέρα πριν τις εκλογές, οπότε δεν νομίζω να μεταφέρονται γενικώς. Μάλιστα ο γάμος ήταν 300 km μακριά και μείναμε και βράδυ εκεί. Γυρίσαμε την ημέρα των εκλογών.

Eγώ βάφτισα το γιο μου στην Καρδίτσα, από όπου κατάγομαι. Όταν βαφτίζεις ή παντρεύεσαι μακριά, ξέρεις ότι θα έχεις λίγες ή πολλές απώλειες, είναι πολλά τα έξοδα για τους καλεσμένους και αν είναι και πολύ μακριά, χρειάζεται και διανυκτέρευση. Δηλαδή και χρόνος και χρήματα. Το κάνεις λοιπόν εν γνώσει σου! Κάποιοι μπορεί να θέλουν, αλλά να μην μπορούν να φύγουν από τη δουλειά τους για να έρθουν.

Ωστόσο θέλαμε και το κάναμε εκεί, βρήκαμε ένα όμορφο ξωκκλήσι 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης, κοντά σε μια μικρή λίμνη. Μάλιστα είχαμε λίγες απώλειες όλως παραδόξως! Και έγιναν όλα όπως τα θέλαμε! Όσοι ήρθαν, κάνανε τριήμερο και μας είπαν πως ήταν ωραία ευκαιρία για ταξιδάκι! Mερικοί δεν ήρθαν, δεν τους παρεξήγησα!

(Κι εμείς πέρυσι πήγαμε σε γάμο στην Πελοπόνησσο. Μπορέσαμε και πήγαμε. Ήταν και περίοδος διακοπών βέβαια. Τέλη Αυγούστου, τέλη δηλαδή διακοπών, γιατί κι αυτό σχετικό είναι, κανονίσαμε τις διακοπές μας με βάση το γάμο. Άλλη φορά μπορεί να τύχει και να μην μπορούμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν παρεξηγείς και δεν παρεξηγείσαι!;) )

Βέβαια δεν είχα κακές αντιδράσεις όταν το ανακοίνωσα, οι περισσότεροι μπορούσαν να έρθουν. Φροντίσαμε και η ημερομηνία (ακόμη και η ώρα) να είναι σχετικά βολική! Αν ήξερα ότι δε θα μπορούσε κανένας να πατήσει το πόδι του, μπορεί και να το άλλαζα. Όχι όμως να μου το πουν εκβιαστικά, να μου πουν π.χ. ''γιατί βαφτίζεις στην άλλη άκρη και σιγά μην τρέχουμε''. Τότε θα το έκανα και ας ήμασταν εμείς κι ο κούκος!

Αλλά αν έβλεπα πως σχεδόν κανείς (από τους πολύ αγαπημένους και κοντινούς) δεν μπορεί να έρθει, θα το ξανασκεφτόμουν.

EkcAp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...