Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

καροτσι στο αεροπλανο?

petalouda

Recommended Posts

προκειται να ταξιδεψουμε με αεροπλανο και δεν ξερω αν μπορω να παρω μαζι μου το καροτσι σαν χειραποσκευη.Μηπως γνωριζει κανεις να με ενημερωσει?

Διαφημίσεις

προκειται να ταξιδεψουμε με αεροπλανο και δεν ξερω αν μπορω να παρω μαζι μου το καροτσι σαν χειραποσκευη.Μηπως γνωριζει κανεις να με ενημερωσει?

Aπο εκει που θα κλεισετε τα εισητηρια η τα κλεισατε θα πρεπει να τους εχεις ενημερωσει θα περασουν μεσα στην κρατηση πως θα εχεις καροτσακι και πρεπει να το επιβεβαιωσει η εταιρια...!!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Χειραποσκευή όχι, αλλά συνήθως όταν θα δώσεις τις αποσκευές σου θα τους πεις ότι έχεις και το καρότσι μαζί και θα του κρεμάσουν ένα καρτελάκι επάνω, με το οποίο θα το δώσεις διπλωμένο όταν μπεις στο αεροπλάνο και θα το πάρεις πάλι αμέσως μόλις βγεις. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ενημερώσεις από τώρα την εταιρεία.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

ευχαριστω πολυ. εχω κανει κρατηση μεσω ιντερνετ. θα δω αν μπορω να ενημερωσω.

Mε εταιρια κανονικη η charter??Αν θες πες μου ποια εταιρια μηπως μπορω να σ βοηθησω αλλιως παρε τηλ στην εταιρια;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Χειραποσκευή όχι, αλλά συνήθως όταν θα δώσεις τις αποσκευές σου θα τους πεις ότι έχεις και το καρότσι μαζί και θα του κρεμάσουν ένα καρτελάκι επάνω, με το οποίο θα το δώσεις διπλωμένο όταν μπεις στο αεροπλάνο και θα το πάρεις πάλι αμέσως μόλις βγεις. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ενημερώσεις από τώρα την εταιρεία.

kinka αναλογα την εταιρια οι περισσοτερες θελουν ειδοποιηση για ν τ επιβεβεαιωσουν γ αυτο την ρωτησα και εγω ποια εταιρια.!!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

kinka αναλογα την εταιρια οι περισσοτερες θελουν ειδοποιηση για ν τ επιβεβεαιωσουν γ αυτο την ρωτησα και εγω ποια εταιρια.!!!

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, γιατί αν μιλάμε για μωρό κάτω των 2 ετών, η εταιρεία σίγουρα ξέρει ότι ταξιδεύουν και μωρά, γιατί αυτά δηλώνονται ως βρέφη και τα "κολλάνε" στο εισιτήριο του ενήλικα που τα συνοδεύει (δεν έχουν δλδ δική τους θέση), οπότε το πιο λογικό είναι ότι αυτά θα έχουν και καρότσια για να μεταφερθούν. Ακόμη κι αν μιλάμε για μεγαλύτερα παιδάκια, που έχουν δική τους θέση, η εταιρεία κάνει την πρόβλεψη ότι κάποια από αυτά θα έρθουν με καρότσι.

Εγώ όσες φορές έχω ταξιδέψει με τη μικρή, ποτέ δεν με ρώτησαν αν θα έχω μαζί μου καρότσι, η διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην Αμερική και στην Ελλάδα ήταν αυτή που περιέγραψα στο πρώτο ποστ μου. Τώρα αν θέλει η κοπέλα να είναι 100% καλυμμένη ας κάνει ένα τηλ, δεν χάνει τίποτε.

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, γιατί αν μιλάμε για μωρό κάτω των 2 ετών, η εταιρεία σίγουρα ξέρει ότι ταξιδεύουν και μωρά, γιατί αυτά δηλώνονται ως βρέφη και τα "κολλάνε" στο εισιτήριο του ενήλικα που τα συνοδεύει (δεν έχουν δλδ δική τους θέση), οπότε το πιο λογικό είναι ότι αυτά θα έχουν και καρότσια για να μεταφερθούν. Ακόμη κι αν μιλάμε για μεγαλύτερα παιδάκια, που έχουν δική τους θέση, η εταιρεία κάνει την πρόβλεψη ότι κάποια από αυτά θα έρθουν με καρότσι.

Εγώ όσες φορές έχω ταξιδέψει με τη μικρή, ποτέ δεν με ρώτησαν αν θα έχω μαζί μου καρότσι, η διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην Αμερική και στην Ελλάδα ήταν αυτή που περιέγραψα στο πρώτο ποστ μου. Τώρα αν θέλει η κοπέλα να είναι 100% καλυμμένη ας κάνει ένα τηλ, δεν χάνει τίποτε.

Για καποιες εταιριες ειναι δεδομενο για λιγες ομως.....οι περισσοτερες πρεπει να δηλωσεις τα παντα ειναι τραγικες.....οχι τιποτα αλλο μην της κανουν θεμα στο αεροδρομιο....

Στο λεω γιατι δουλευα 3 χρονια υπευθυνη σε τουριστικο και στην Aegean...!!

Γι αυτο τη ρωτησα ποια εταιρια ειναι...!!

Κανε ενα τηλ να εισαι σιγουρη.....οχι τιποτα αλλο αλλα να μην σ κανουν κανενα θεμα αμα πεσεις σε καμμια στραβη....;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

ksexasa na anaferw oti kanoume stasi parisi gia 3 wres kai tha ithela to karotsi mazi mou!!!!

Οταν κανεις σταση οι αποσκευες αν αλλαξετε αεροπλανο περνανε κατευθειαν στο επομενο αεροπλανο....!!!

Οποτε νομιζω ειναι δυσκολο να εχεις το καροτσακι μαζι σου στο παρισι

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Διαφημίσεις

me tin air france petame...

Ειλικρινά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, είναι μεγάλη εταιρεία, μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχει λυμένο το θέμα των παιδικών καροτσακίων. Όπως είπα θα το δώσεις στην πόρτα του αεροπλάνου, αμέσως πριν μπεις να καθίσεις στη θέση σου, δεν θα το βάλουν στις αποσκευές, αλλά σε ένα διπλανό μικρότερο αποθηκευτικό χώρο όπου βάζουν και αναπηρικά καροτσάκια για τους ηλικιωμένους κλπ. Μόλις κατεβείτε, ακόμη και για τη στάση, θα το βρεις πάλι στην πόρτα του αεροπλάνου να σε περιμένει.

Πηρα μια φιλη μου τωρα που ειναι στην αιρ φρανσ!!!

Δεν χρειαζεται να τ δηλωσεις θα τ παραδωσεις οταν θα δωσεις τις βαλιτσες σου σαν αποσκευη δηλαδη!!

Για το αεροδρομιο στο παρισι ξεχνα το:( ηξερα πως δεν γινεται αλλα ειπα να ρωτησω για σιγουρια μηπως αλλαξε κατι!!!Δεν μπορεις ν τ εχεις μαζι γιατι θα το βαλεις σαν αποσκευη οποτε θα παει κατευθειαν στο αλλο αεροπλανο...!!!

Αυτααααα...!!οτι χρειαστεις πες....;);)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Παντως εδω στις Βρυξελλες το καροτσι το δινουν μαζι τις αποσκευες. Μεχρι την πυλη σε αφηνουν να φτασεις. Εμεις μονο με την Ryan air χρειαστηκε να πληρωσουμε εξτρα και μαλιστα οχι οταν φευγαμε απο Βελγιο αλλα οταν επιστεφαμε απο Ιταλια γιατι ηταν γεματη η πτηση.

Διαφημίσεις

Κορίτσια το καλοκαίρι που πετάξαμε με Ολυμπιακή και με Aegean δεν είχα ενημερώσει κανέναν προκαταβολικά. Όταν πήγαμε για το check in είπα στο γκισέ οτι θέλω το καρότσι να το έχω μαζί μου μέχρι να μπούμε και να μου το δώσουν αμέσως μόλις κατεβούμε. Έτσι και έγινε και με τις δύο εταιρείες. Στον έλεγχο απλά το μαζέψαμε για να περαστεί απο το μηχάνημα. Νομίζω πως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Δηλαδή κάποιος ανάπηρος τί θα έκανε σε ενδεχόμενη στάση του αεροπλάνου;; Στο επίσημο site αναφέρει οτι το καρότσι πρέπει να μην υπερβαίνει κάποιες διαστάσεις και οτι μπορείς (εκτός κάποιων πτήσεων) να το εχεις και onboard.

Κορίτσια το καλοκαίρι που πετάξαμε με Ολυμπιακή και με Aegean δεν είχα ενημερώσει κανέναν προκαταβολικά. Όταν πήγαμε για το check in είπα στο γκισέ οτι θέλω το καρότσι να το έχω μαζί μου μέχρι να μπούμε και να μου το δώσουν αμέσως μόλις κατεβούμε. Έτσι και έγινε και με τις δύο εταιρείες. Στον έλεγχο απλά το μαζέψαμε για να περαστεί απο το μηχάνημα. Νομίζω πως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Δηλαδή κάποιος ανάπηρος τί θα έκανε σε ενδεχόμενη στάση του αεροπλάνου;; Στο επίσημο site αναφέρει οτι το καρότσι πρέπει να μην υπερβαίνει κάποιες διαστάσεις και οτι μπορείς (εκτός κάποιων πτήσεων) να το εχεις και onboard.

O αναπηρος θα ειχε μαζι του το καροτσακι πανω...η αν η εταιρια δεν τ επετρεπε φροντιζεις οταν αγορασεις τ εισητηριο ν τ επισημανεις ωστε στην ενδεχομενη σταση του αεροπλανου να σε κατεβασει η εταιρια με ενα δικο της...!!

Καποιες εταιριες δεχονται πανω στο αεροπλανο τα καροτσακια αλλες οχι....παντως αν τ περασεις στις αποσκευες και παει κατω...δεν μπορεις ν τ παρεις μετα στην σταση γιατι παει κατευθειαν στο επομενο αεροπλανο....!!!

Καλο θα ειναι ν ρωτησεις στον κισσε εκεινη την ωρα αν μπορουν να τ βαλουν πανω στο αεροπλανο γ ν τ εχεις στην σταση μαζι σου....αν παει μαζι με τις αποσκευες ξεχνα το δυστυχως..:rolleyes::rolleyes:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Με λίγα λόγια ρώτα απεθευθείας την εταιρεία για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου :) . Δεν ήξερα οτι έχουν δικά τους αναπηρικά καροτσάκια οι αεροπορικές... και μου γεννήθηκε και η εξής απορία τώρα αν ταξιδεύει μόνος του κάποιος ανάπηρος πώς ανεβαίνει/κατεβαίνει;;

Με λίγα λόγια ρώτα απεθευθείας την εταιρεία για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου :) . Δεν ήξερα οτι έχουν δικά τους αναπηρικά καροτσάκια οι αεροπορικές... και μου γεννήθηκε και η εξής απορία τώρα αν ταξιδεύει μόνος του κάποιος ανάπηρος πώς ανεβαίνει/κατεβαίνει;;

Οταν κλεινεισ τ εισητηριο το αναφερεις στην εταιρια η εσυ αν τ κλεινεις μονος η ο ταξιδιωτικος πρακτορας(καλη ωρα);)!! Αφου στο επιβεβεαιωσει η εταιρια πως μπορει να σ προσφερει καροτσακι....βοηθανε τον αναπηρο οι αεροσυνοδοι να ανεβει και να κατεβει ειτε με τ δικο τους καροτσακι ειτε με του πελατη..!!Τον παραλαμβανουν απο την gate που ειναι να περασει συνηθως...!!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

jo89 απλά απο περιέργεια διάβασα τον κανονισμό για άτομα με αναπηρίες και για ακόμα μία φορά απογοητεύτηκα για το χάλι μας το μαύρο. Ξέφυγα όμως απο το θέμα μας ας το τελειώσω εδώ.

jo89 απλά απο περιέργεια διάβασα τον κανονισμό για άτομα με αναπηρίες και για ακόμα μία φορά απογοητεύτηκα για το χάλι μας το μαύρο. Ξέφυγα όμως απο το θέμα μας ας το τελειώσω εδώ.

Xαλι μαυρο δεν θα πεις τιποτα μου χει τυχει ανθρωπος αναπηρος και η ολυμπιακη δεν μου εδινε καροτσακι.:shock::oops:..τραγικοοο!!Ελλαδα πουθενα αλλου δεν γινονται αυτα...τι να πεις....!!:evil:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

κοριτσια οι χειραποσκευες εχουν μεχρι καποια κιλα και καποιο ογκο. το καροτσι δε περιλαμβανεται σε αυτα και δε μπορει να το παρεις σαν χειραποσκευη πολυ απλα γιατι δε χωραει καπου ασφαλως με το μεγεθος που εχει. εκτος κι αν μιλαμε οτι μπορεις να παρεις η να βρεις ενα καροτσι ομπρελα αλλα και παλι πρεπει να ρωτησεις!!!! εμας οσες φορες το χαμε παρει το βαζαν στις αποσκευες σαν ευθραυστο.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

εμένα που ταξίδευε ο παππούς μου μόνος του (υγιείς υπερήλικας), ζητάγαμε αναπηρικό καρότσι, όταν κλείναμε το εισιτήριο.

Στο check in ερχόταν υπάλληλος με το καρότσι και έπαιρνε τον παππού, κατά τη άφιξή του τον έβγαζε πάλι υπάλληλος της εταιρείας μέχρι τους συγγενείς που τον περίμεναν, όπως επίσης ένας δεύτερος υπάλληλος έβγαζε το καρότσι με τις βαλίτσες του παππού. Βαλίτσες μπορούσες να έχεις 2 και χωρίς όριο βάρους, όπως ισχύει σήμερα

Όλα αυτά γίνονταν επί ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και μέχρι πριν 10 περίπου χρόνια.

...μετά ο παππούς πήγε από πέσιμο.....

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

και τωρα οταν υπαρχει ατομο με ειδ. αναγκες το αεροπλανο εχω δει πως πηγαινει σε φυσουνα για να μπορει να παει το καροτσακι ως εκει. τουλαχιστον στα μεγαλα και συγχρονα αεροδρομια, για τα αλλα δεν εχω παρατηρησει τι γινεται ισως δε μου χει τυχει. και οπως τα λες Underage υπαλληλος του αεροδρομιου πηγαινει ως εκει το ατομο (στην εισοδο -εξοδο απο τη φυσουνα) η το παιρνει, το καροτσακι μενει στο αεροδρομιο δε φορτωνεται. αν εχει ο ανθρωπος δικο του καροτσι το παιρνουν μαζι με τις βαλιτσες στις αποσκευες.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Να σου πω τις δικές μας εμπειρίες... Δεν χρειάζεται να δηλώσεις νωρίτερα οτι έχεις καρότσι, γιατί αυτό χρεώνεται σαν χειραποσκευή του μωρού (την μία που δικαιούται έτσι κι αλλιώς), όπως αναφέρθηκε πιο πάνω παραδίδεις το καρότσι στην πύλη του αεροπλάνου, άλλα έχεις φροντίσει να του έχεις βάλει καρτελάκι με τον τόπο που θα σου παραδωθεί, το λέω γιατί πολλές φορές οι υπάλληλοι δεν το φροντίζουν αφού θα περάσει με τον έλεγχο των χειραποσκευών. Από όλες τις φορές που ζητήσαμε να παραδωθεί το καρότσι στην ενδιάμεση στάση μας, συνήθως Γερμανία ή Ιταλία μόνο 1 φορά βρήκαμε το καρότσι στην φισούνα με το που κατεβήκαμε, όλες τις υπόλοιπες γινόταν ένα μπάχαλο.... π.χ.με τελικό προορισμό την Αμερική το καρότσι ενώ έπρεπε να το βρούμε στην φισούνα μόλις φτάσαμε Γερμανία.... το βρήκαμε στις αποσκευές αυτών που είχαν τελικό προορισμό την Γερμανία, που σημαίνει οτι έπρεπε να βγει ο άντρας μου έξω και να ξαναπεράσει έλεγχο!!!! Τελικά μετά από πολλά τέτοια περιστατικά καταλήξαμε να δίνουμε το καρότσι τελευταίο στην είσοδο του αεροπλάνου αλλά με καρτελάκι που να αναφέρει τον τελικό προορισμό.... Τώρα απ ότι είχα δει τελευταία φορά στην Ρώμη (η ΑL ITALIA δεν παραδίδει πλέον ενδιάμεσα) μόλις κατεβήκαμε και πήραμε την έξοδο για τις εσωτερικές πτήσεις σε μια γωνία υπήρχαν καρότσια που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ελεύθερα όσο χρόνο ήσουν μέσα στο αεροδρόμειο. Να τονίσω οτι οι υπάλληλοι των εταιρειών στην Ελλάδα πάντα μας λένε οτι δεν ευπάρχει πρόβλημα να σου κατεβάσουν το καρότσι στην ενδιάμεση στάση, ενώ όταν φτάνουμε εκεί μας λένε άλλα!!! Από Γαλλία δεν έχω εμπειρία..... Καλό ταξίδι να έχετε!!!!

tb2xm4.png