Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με αντιβίωση "ξανακολάς" ίωση?

Recommended Posts

Ο μικρός κόλλησε απο τον μπαμπά του την ίωση, έκανε ωτίτιδα τρελή και παίρνει αντιβίωση. Ο μπαμπάς μετα απο 2 βδομάδες ξανακρύωσε και κάνει 39 εδώ και 2 μέρες. Το παιδί είναι προφυλαγμένο ή όχι που παίρνει αντιβίωση? Εμένα με κόλλησε ο μικρός και εδώ και 2 εβδομάδες είμαι ψιλοάρρωστη.

Έμαθα ότι η ίωση του 2012 σε ξαναρίχνει αν δεν προσέξεις.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη… πιστεύω ότι δεν θα κολλήσει…

Γ’ αυτό που είμαι σίγουρη (μου το έχει πει γιατρός) είναι ότι αν ο σύζυγος έπαιρνε αντιβίωση θα σταμάταγε να μεταδίδει μετά την 3η μέρα εφαρμογής της αντιβίωσης!!!

Περαστικά σας… και εύχομαι να μην κολλήσει το ζουζούνι σου!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Τωρα που παιρνει ακομα αντιβιωση δεν ξερω.Αλλα της φιλης μου εκατο φορες εχει αρρωστησει μεχρι τωρα....αρρωσταινει,περναει ξανακολλαει ξαναπαιρναει......Οταν θα ειναι καλα μετα να την προσεξεις

Εξαρτάται! Αν η αντιβίωση που παίρνει το παιδί σου μπορεί να καλύψει την ίωση που έχει ο άντρας σου. Γιατί κάποιες ιώσεις δεν καλύπτονται με αντιβιώσεις και απλά πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Αν προκειται για νεα ιωση αυτη του ανδρα σου ,ξανακολλαει κανονικοτατα ,περνει -δεν περνει αντιβιωση καποιος.Οι αντιβιωσεις εξαλλου δεν θεραπευουν ,ουτε προστατευουν απο τους ιους.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Η χειρότερη ίωση!

Η μεγάλη μου,3 ετων, ποτέ δεν έχει αρρωστήσει. Ούτε καν μυξούλα. Κι όλα αυτά μεχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά ξεκίνησε διάρροια, εμετό, πυρετό μέχρι 37,7, ωτίτιδα, βήχα επαναλαμβανόμενο με πνίξιμο και φλέγμα! Εφιάλτης...

Και να φανταστείτε πως ούτε σταθμό πάει, ούτε σε κλειστό χώρο με κάποιον αρρωστο ήταν, ούτε εμείς ήμαστε άρρωστοι!

Τι στο καλό μας ψεκάζουν??????????:evil::evil::evil:

Με αντιβίωση αμοξίλ, σε 2 μέρες ήταν περδίκι.

Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι κόλλησε και το 2 μηνων μωράκι, μια εβδομάδα αφού έγινε καλά η μεγάλη.

Κοντεύω να τρελαθω....:-(

Ο παιδίατρος είπε μόνο φυσιολογικό ορό στο μωράκι αφού είναι τόσο μικρό, μιας και δεν έχει πυρετό.

Το θέμα είναι πως έχει πνιχτό βήχα και ταλαιπωρείται το καημένο στο φαί και στον ύπνο του.:cry:

Εσας τι σας λέει ο παίδίατρος?

Κοριτσια..η ιωση θα κανει το κυκλο της και θα φυγει..ειτε παρουν αντιβιωση ειτε οχι ... τσαμπα δινουν πολλοι παιδιατροι πολλες φορες φαρμακα με το φοβο μην το γυρισουν σε κατι αλλο..ενω το πιο απλο ειναι να το επαναξετασουν το μωρο-παιδι σε 2-3 μερες για να δουν πως πηγαινει...

Οποτε το οτι παιρνει αντιβιωση δεν το προφυλασει απ το να κολλησει ενα νεο ιο ή και τον ιδιο αν ξανακολλα. Επισης αλλη η αντιβιωση πχ για τα λαιμα κτλ και αλλη για καποιο αλλο λογο..

Η αντιβίωση σκοτώνει ΜΟΝΟ τα μικρόβια. Αν λοιπόν το παιδί έχει κολλήσει κάποιο ιό, η αντιβίωση δεν πρόκειται να του κάνει απολύτως τίποτε και σαφώς το παιδί μπορεί να κολλήσει και άλλους ιούς. Μπορεί π.χ. να παίρνει αντιβίωση για το λαιμό, αλλά μπορεί κάλλιστα ταυτόχρονα να κολλήσει κάποιο ροταϊό και να κάνει γαστρεντερίτιδα και η αντιβίωση σε αυτή την περίπτωση δεν βοηθάει σε κάτι.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Ο μικρός κόλλησε απο τον μπαμπά του την ίωση, έκανε ωτίτιδα τρελή και παίρνει αντιβίωση. Ο μπαμπάς μετα απο 2 βδομάδες ξανακρύωσε και κάνει 39 εδώ και 2 μέρες. Το παιδί είναι προφυλαγμένο ή όχι που παίρνει αντιβίωση? Εμένα με κόλλησε ο μικρός και εδώ και 2 εβδομάδες είμαι ψιλοάρρωστη.

Έμαθα ότι η ίωση του 2012 σε ξαναρίχνει αν δεν προσέξεις.

Μάλλον ο μικρός μπορεί να ξανακολλήσει.Αλλά επειδή η αντιβίωση δίνεται για τις υποτροπές των ιώσεων(δλδ μια ίωση που καταλήγει σε ωτίτιδα-πνευμονία-βρογχίτιδα κοκ .)πιθανολογώ πως σε προστατεύει ως ένα βαθμό από πιθανές κακές εξελίξεις της ίωσης που αφορούν το αναπνευστικό.

NVVvp2.png

Έμαθα ότι η ίωση του 2012 σε ξαναρίχνει αν δεν προσέξεις.[/quote

εμεις για καλο και για κακο ειχαμε παρει μασκα απο το φαρμακειο (κινεζικη μοδα:rolleyes:) θηλαζα και φορουσα την μασκα μην κολλησω το παιδι μου...

9Yokp3.png

Ειλικρινά τώρα, δίνετε τα ωραία σας λεφτά σε παιδιάτρους που σας λένε ότι η αντιβίωση θεραπεύει ή προστατεύει από ΙΩΣΗ;;;;;;;;

Αχ μας παρεξήγησες.... ο μικρός είχε ήπια βροχίτιδα και μετά απο 5 μέρες μικρόβιο (αιμόφιλο) -ωτίτιδα & επιπεφυκίτιδα και πήρε αντιβίωση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

95Jqp2.png

Η χειρότερη ίωση!

Τι στο καλό μας ψεκάζουν??????????:evil::evil::evil:

.:-(

Αυτό μας το είπε και η παιδίατρος!!!

95Jqp2.png

Διαφημίσεις

Ειλικρινά τώρα, δίνετε τα ωραία σας λεφτά σε παιδιάτρους που σας λένε ότι η αντιβίωση θεραπεύει ή προστατεύει από ΙΩΣΗ;;;;;;;;

Το τι μπορεί να λέει ένας γιατρός (κάθε ειδικότητας) και το τι ακριβώς καταλαβαίνουμε εμείς... είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Η αληθεια ειναι ομως οτι καποιοι δινουν φαρμακα πανευκολα....

Καποια στιγμη η κορη μου σε ηλικια 7,5 χρ την πηρα απ το σχολειο γιατι ποναγε στ αυτι (και ειχε και πυρετο) πηγαμε στο κεντρο υγειας (στην παιδιατρο μας θα πηγαινα το απογευμα γιατι μενουμε 45 χιλ μακρια..εχουμε μετακομισει αλλα δεν την αλλαζω...ετσι κι αλλιως πλεον δεν την χρειαζομαστε συχνα)

Εκει το ειδε μια παιδιατρος...της εδωσε ενα καρο φαρμακα ..αντιβιωση και τα λοιπα και μου προτινε αφου ειναι και μεγαλη πλεον...να της δωσω μεσουλιντ για να της περασει ο πονος.!!!!!!

Εννοειτε οτι δεν την εδωσα τιποτα... απλα ηθελα μια γνωμη μεχρι τ απογευμα γιατι ποναγε πολυ ..της εδωσα ντεπον κι τ απογευμα που πηγαμε..η παιδιατρος μας μας ειπε οτι κατα την γνωμη της και εμπειριας της ειναι ιογενεις ωττιτιδα και μεχρι αυριο το πρωι θα την εχει περασει...και δεν χρειαζεται φαρμακα...και πραγματι το επομενο πρωι το παιδι ηταν μια χαρα...αν την ειχα ξεκινησει φαρμακα..θα ελεγα οτι βοηθησε η αντιβιωση...

Τα συμπερασματα δικα σας

Αχ μας παρεξήγησες.... ο μικρός είχε ήπια βροχίτιδα και μετά απο 5 μέρες μικρόβιο (αιμόφιλο) -ωτίτιδα & επιπεφυκίτιδα και πήρε αντιβίωση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

Δεν το πιστεύω!

Και της διπλανής μου το ίδιο!

Βρε κορίτσια, τυχαία είναι όλα αυτά???

Μήπως τελικά ψαχνουν για πειραματόζωα και για στατιστικά μεσω των ιατρείων και των νοσοκομείων?

πω πω τα ιδια και εμεις . Εδω και 1.5 μηνα συνεχως αρρωσταινουν. Τετοιο πραγμα δεν ειχαμε ζησει ουτε την πρωτη χρονια παιδικου σταθμου. Θα τελειωσει καποτε;;;;;;;;

Εχω ηδη καταναλωσει την καλοκαιρινη μου αδεια για να τα φροντιζω.

κοριτσακια μου!

Οντως φοβερη αυτη η χρονια. Η μια ιωση πανω στην αλλη. Εμας η παιδιατρος μας λεει οτι στην ιωση δεν πιανει η αντιβιωση και οτι απλα θα κανει τον κυκλο της και θα περασει, παρολα αυτα καποιες φορες τη φαγαμε και φετος την αντιβιωση μας...τωρα τι να πω?

Σήμερα τελειώσαμε την αντιβίωση και σήμερα την "άρπαξε".

Φτερνίζεται συνέχεια, συνάχι με καθαρή μύξα και βηχάκι.

Όλο αυτό επειδή σήμερα τον "χτύπησε" λίγο αεράκι? Επειδή χθές πήγαμε μέχρι τον φούρνο και το Σ/Μ?

Δεν ξέρω τι να πω... μήπως καμία σας το έχει μελετήσει...

95Jqp2.png

• 1 month later...

Φτερνίζεται συνέχεια, συνάχι με καθαρή μύξα και βηχάκι.

Όλο αυτό επειδή σήμερα τον "χτύπησε" λίγο αεράκι? Επειδή χθές πήγαμε μέχρι τον φούρνο και το Σ/Μ?

Δεν ξέρω τι να πω... μήπως καμία σας το έχει μελετήσει...[/QUOT

οταν λες καθαρη μυξα εννοεις διαφανη..?

αν ειναι παχυρευστη...?

9Yokp3.png

Φτερνίζεται συνέχεια' date=' συνάχι με καθαρή μύξα και βηχάκι.

Δεν ξέρω τι να πω... μήπως καμία σας το έχει μελετήσει...[/QUOT

οταν λες καθαρη μυξα εννοεις διαφανη..?

αν ειναι παχυρευστη...?[/quote']

ναι καθαρή μύξα είναι η διάφανη.

Όταν αρχίζει και πρασινίζει κιτρινίζει μπορεί να οδηγήσει σε ωτίτιδα ή βροχίτιδα.

Όλο αυτό με τις ιώσεις, γρίπες, κρυολογήματα με έχει μπερδέψει.

Ίωση είναι και το κρυολόγημα (3 μέρες η διάρκεια) και η γρίπη (7-10 μέρες). Το κρυολόγημα εκδηλώνεται 1 μέρα μετά ενώ η γρίπη 3-5 μέρες μετά.

Μπορεί κάποιος να είναι μόνο φορέας? να βρίσκεται σε χώρο με άτομο που νοσεί και μετά να το μεταφέρει χωρίς να νοσήσει ο ίδιος?

Παιλιά θυμάμαι κρυολογούσα όταν δεν πρόσεχα τον εαυτό μου, τώρα πρέπει να προσέχω τις συναναστροφές μου?!?!

95Jqp2.png

ναι καθαρή μύξα είναι η διάφανη.

Όταν αρχίζει και πρασινίζει κιτρινίζει μπορεί να οδηγήσει σε ωτίτιδα ή βροχίτιδα.

Όλο αυτό με τις ιώσεις' date=' γρίπες, κρυολογήματα με έχει μπερδέψει.

Ίωση είναι και το κρυολόγημα (3 μέρες η διάρκεια) και η γρίπη (7-10 μέρες). Το κρυολόγημα εκδηλώνεται 1 μέρα μετά ενώ η γρίπη 3-5 μέρες μετά.

Μπορεί κάποιος να είναι μόνο φορέας? να βρίσκεται σε χώρο με άτομο που νοσεί και μετά να το μεταφέρει χωρίς να νοσήσει ο ίδιος?

Παιλιά θυμάμαι κρυολογούσα όταν δεν πρόσεχα τον εαυτό μου, τώρα πρέπει να προσέχω τις συναναστροφές μου?!?![/quote']

η μικρη μου ειναι 8 μερες αρρωστη... δεν εχει πλεον πυρετο αλλα η μυξα της τρεχει... και δεν ειναι πλεον διαφανη αλλα κιτρινη και παχια ενα πραγμα... και βηχει.

την ειχα παει στον παιδιατρο ο οποιος δεν ειχε ακουσει κατι... υπαρχει περιτωσει το προβλημα να εμφανιζεται μετα? :(

9Yokp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...