Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μακριααααα

daddycool32

Recommended Posts

Η συγκλονιστικότερη μαρτυρία για τις ακολασίες μεταξύ Γερόντων και υποτακτικών στο Άγιο Όρος είναι το πρόσφατο αποκαλυπτικό βιβλίο του ζωγράφου και αγιογράφου μοναχού Νικόδημου, τ.Γραμματέα (1978-1982) της Ι.Κοινότητας, «Το ταξίδι ενός αθώου», (εκδ. Λιβάνη-2011). Ομολογώ πως δεν τολμώ να μεταφέρω τις περιγραφές που περιλαμβάνουν δέσιμο με αλυσίδες του ψυχολογικά εξουθενωμένου θύματος πάνω στο κρεβάτι και τη σεξουαλική ασέλγεια μαζί με βασανιστήρια καθώς και την έριδα δυο μοναχών για τη διεκδίκηση του ίδιου νεαρού. Σημειώνω μόνο την παραγγελία του Γέροντα στο μαστροπό-επαγγελματία εραστή καλόγερων: «Βρες μου ένα αγόρι και φερ’το μου για να το έχω και εγώ σου δίνω τώρα 5000 δρχ.». (1972). Σημειώνω επίσης πως όπως προκύπτει από το βιβλίο, οι υποτακτικοί των διάφορων πορνοκαλόγερων, αν δεν είναι ανήλικα φτωχόπαιδα, ορφανά κλπ είναι ή πολύ νέοι άβουλοι ενήλικοι ή σε κάποιο βαθμό ψυχασθενείς, που δεν έχουν το σθένος να αντιδράσουν. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως δεν είναι φυσιολογικό κάποιος κανονικός νέος άνθρωπος να κάνει σε μια ερημιά το σκλάβο κάποιου γέρου. Νομίζω πως σε μια υγιή κοινωνία η δημοσίευση του βιβλίου θα ήταν αρκετή για να προκαλέσει εισαγγελική έρευνα, διότι είναι σαφές πως η προσωπική του περίπτωση και η περίπτωση ενός ψυχασθενούς νέου που περιγράφει δεν ήταν άγνωστες στο Άγιο Όρος και καθόλου μεμονωμένες...

Διαφημίσεις

Έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη για το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

.................................................................................Την εποχή εκείνη που συγκεντρώσαμε τα στοιχεία για το σκάνδαλο, ξεκινήσαμε τις βιντεοσκοπήσεις στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική. Και τότε άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Δεκάδες άνθρωποι, τους οποίους γνώριζα και ακόμη περισσότεροι που δεν γνώριζα, άρχισαν να μου τηλεφωνούν και να με συμβουλεύουν να αφήσω την έρευνα. Το πρώτο ερώτημα ήταν πού έμαθαν τόσο γρήγορα τι κάνουμε, αφού δεν είχαμε δημοσιοποιήσει τίποτα; Και το δεύτερο, γιατί τόσοι άνθρωποι, από κάθε χώρο και κομματική απόχρωση, ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για το Βατοπαίδι;

Κάποιος δικηγόρος, τον οποίο δεν γνώριζα, με πήρε τηλέφωνο και, αφού φρόντισε να μου διευκρινίσει πως είναι φίλος του ιδιοκτήτη του καναλιού που δούλευα, σημείωσε με νόημα πως αν δεν σταματούσα δεν θα είχα καλά ξεμπερδέματα. Δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, γνωστός για τις σχέσεις του με την Εκκλησία, προσπάθησε να με πείσει πως όλα είναι εντάξει και ο ηγούμενος Εφραίμ είναι δια τεθειμένος να με φιλοξενήσει στη μονή για να μου δώσει εξηγήσεις. Του απάντησα πως οι εξηγήσεις έπρεπε να δοθούν επίσημα στην κάμερα όταν τελείωνε η έρευνα. Ο Εφραίμ δεν δέχτηκε ποτέ τελικώς να με δει.................................................................................................................................Όταν έφυγα από το κανάλι, κάποιος κύριος έστειλε e-mail στο οποίο, με ένα ύφος ανάμεσα σε απειλή και μεταφυσική γνώση, μου γνωστοποιούσε πως αυτό που έπαθα ήταν ένα από τα δεκάδες που θα πάθω γιατί τα έβαλα με το Βατοπαίδι. Το διάβασα, γέλασα, αλλά ταυτόχρονα ήξερα πια πως η κάστα του Βατοπαιδίου παραμένει ένας ισχυρός μηχανισμός, πατώντας στις πιο πρωτόγονες φοβίες των ανθρώπων και στο χρήμα. Και το εμπέδωσα, ψάχνοντας την ιστορία της.

Η προσπάθεια που γίνεται επί χρόνια να εμφανιστεί η σύγχρονη ιστορία του Βατοπαιδίου ως συνέχεια μιας ιστορίας αιώνων, με ταπεινούς πρωταγωνιστές και άγιες μορφές, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Το σύγχρονο Βατοπαίδι, δηλαδή το Βατοπαίδι από το 1990 και μετά, είναι η ιστορία τριών ανθρώπων: του Εφραίμ (πραγματικό όνομα Βασίλης Κουτσού), του Αθανάσιου, νυν Μητροπολίτη Λεμεσού, και του Ιωσήφ, του πνευματικού πατέρα του νέου Βατοπαιδίου. Κύπριοι και οι τρεις. Στην ομάδα προστέθηκε αργότερα και ο Αρσένιος, ένα πρώην στέλεχος της ΚΝΕ, που κατέληξε δεύτερος τη τάξη στη μονή.

Η ιστορία, σαν κακό παραμύθι, ξεκινά το 1978. Στην Κύπρο φτάνει ο καλόγερος Ιωσήφ ο οποίος προέρχεται από το Άγιο Όρος. Υποστηρίζει πως είναι πνευματικό παιδί ενός άλλου Ιωσήφ, του Σπηλαιώτη, μιας γνωστής μορφής του Όρους. Ο Ιωσήφ εγκαθίσταται στην Πάφο και ζητάει από το Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο –τώρα είναι Αρχιεπίσκοπος Κύπρου–, να τον αφήσει να φτιάξει το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι του Σταυρού στη Μίνθη. Ο Χρυσόστομος δέχεται και τον χρίζει ηγούμενο της μονής. Οι πνευματικοί πατέρες του Αγίου Όρους δεν συναινούν στην απόφαση αυτή. (Όπως είπαν αργότερα, ο Ιωσήφ είχε κώλυμα ιεροσύνης, γιατί στα 16 του χρόνια είχε βιάσει ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι και γι’ αυτό κατέφυγε σε μοναστήρι.).....................................................................................................................................................Ξαφνικά όμως, το 1981, ο Ιωσήφ με τον Αθανάσιο και τον Βασίλη Κουτσού (Εφραίμ) φεύγουν από την Κύπρο, φροντίζοντας μάλιστα να πάρουν την οικοσκευή και τα χρήματα της μονής. Υπεύθυνος για το διωγμό τους θεωρείται ο μέχρι τότε προστάτης του Μητροπολίτης Πάφου. Υπάρχουν φήμες για ηθικά παραπτώματα του Ιωσήφ αλλά τίποτα παραπάνω. Φεύγοντας, ο Ιωσήφ εξακοντίζει μια απειλή, την οποία ονομάζει προφητεία: «Θα επιστρέψουμε, θα εκθρονίσουμε τον Πάφου και θα πάρουμε την Εκκλησία της Κύπρου».

Μετά από χρόνια, το 1992, ο Αθανάσιος επιστρέφει πραγματικά στην Κύπρο, γίνεται μητροπολίτης για να διεκδικήσει το αρχιεπισκοπικό αξίωμα. Το 1999 ένας υπόγειος πόλεμος μαίνεται στην Εκκλησία της Κύπρου. Από τη μια πλευρά, ο Αθανάσιος με την υποστήριξη του Βατοπαιδίου και, από την άλλη, ο άνθρωπος που τους εκδίωξε από την Κύπρο, ο Χρυσόστομος. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Βατοπαίδι θέλει να γκρεμίσει τον Χρυσόστομο και να εκπληρώσει την προφητεία του Ιωσήφ. Δημοσιεύματα σε εφημερίδες της Κύπρου που σχετίζονται με το Βατοπαίδι αφήνουν υπονοούμενα για σκάνδαλα του Χρυσόστομου. Ο Χρυσόστομος, ξέροντας την πηγή της επίθε-σης, απαντά φέρνοντας στην Ιερά Σύνοδο την υπόθεση του Ιωσήφ και της συνοδείας του. Οι μαρτυρίες στην Ιερά Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι καταγεγραμμένη και συγκλονιστική.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιωσήφ στο νησί, οι μοναχές κατήγγειλαν στο Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο πως τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Απαιτούσε να κοιμάται μαζί τους, με το επιχείρημα πως πρέπει να εκπαιδευτούν να μην σκανδαλίζονται και να μην ντρέπονται όταν τους πιάνει το στήθος ή τα γεννητικά όργανα, γιατί είναι κομμάτι του σώματος που έδωσε ο Θεός, όπως το χέρι και το πόδι. Οι μοναχές, μάλιστα, είχαν πάθει μολύνσεις από τον Ιωσήφ και είχαν καταφύγει στο φαρμακοποιό που τους είχε δώσει φάρμακα.

Ανατριχιαστική είναι όμως η κατάθεση μιας καθηγήτριας 29 ετών, η οποία, σε ηλικία 12 ετών, είχε πέσει στα χέρια του Ιωσήφ. Οι γονείς της θεωρούσαν ασφαλές και αρκετά ιερό να την παραδώσουν σε έναν άγιο άνθρωπο όπως ο Ιωσήφ. Η συμπεριφορά του Ιωσήφ όμως, όπως περιγράφει η ίδια, δεν είχε στοιχεία ιερότητας αλλά παιδεραστίας. Την πήγαινε στην εκκλησία, την έβαζε πάνω στα πόδια και έβαζε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα. Έβγαζε τα εσώρουχά της και την έβαζε να ξαπλώνει δίπλα του. Ανατριχιαστική είναι η διήγηση που περιγράφει πώς ο Ιωσήφ την ξάπλωσε στο κρεβάτι, άνοιξε στα πόδια της και έκοψε τρίχες από την παιδική ήβη για να τις κάνει φυλαχτό:«Μου έλεγε “εγώ είμαι ο πατερούλης σου, είναι φυσικό και δεν υπάρχει τίποτα κακό. Είσαι το κοριτσάκι μου, είσαι η αγάπη μου”. Πολλές φορές που καθόμουν πάνω στα γόνατά του είχε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, τραβούσε και τα μαλλιά και έλεγε θα τα κόψω να τα κάνω φυλαχτό. Με έστειλε και του έφερα ψαλιδάκι. Με έβαλε να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Έβγαλέ μου το εσώρουχο. Μου ’πε να ανοίξω τα πόδια μου και έκοψε ο ίδιος τα μαλλιά. Δεν αντιδρούσα, γιατί όλα αυτά μου φαινότανε φυσικά. Άρχισα να πονηρεύομαι όταν σκεφτόμουνα αν ήμουν παρθένα…».

Στην Ιερά Σύνοδο κατατέθηκε και χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει ο Ιωσήφ στη μικρή Μαρία. Ένα απαύγασμα αηδιαστικής παιδοφιλίας, κρυμμένης πίσω από επικλήσεις στο Χριστό και στην Παναγία, σίγουρα, πάντως, όχι αγιοσύνης:

«Άφησέ με, αγάπη μου, να εκφρασθώ έστω και λίγο, όπως αισθάνομαι για σένα, τη γνήσιά μου μορφή για να δω, και σε λίγο τι σημαίνει αγάπη Χριστού και πνευματική πατρότης, και ειδικά να μάθεις έστω αμυδρώς πόσο σε αγαπά αυτός που αποκαλείς ΠΑΤΕΡΑ και διερωτάσαι γιατί σου κάνει πατρικούς υπαινιγμούς. Δεν αγαπώ την κορούλα μου για να την κολακεύσω ούτε να την ενθαρρύνω, αλλά την αγαπώ γιατί της αξίζει, δεν είναι ξένο πράγμα που προσάρτησα κοντά μου, αλλά ο ίδιος μου ο εαυτός. Πρόσεχε μη σου ξεφύγει το μυστικό και μάθει κάποιος άλλος εκτός από σένα αυτά που σου λέγω, γιατί θα τα χάσεις και θα κλαίεις σε όλη σου τη ζωή». Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε πως οι καταγγελίες που έκανε ο Πάφου Χρυσόστομος είναι αληθείς και ο διωγμός του Ιωσήφ δικαιολογημένος. Δεν μπορεί όμως να τον τιμωρήσει, γιατί ανήκει στο Άγιο Όρος και τη Μονή Βατοπαιδίου. Η υπόθεση θα σταματήσει εκεί για να εκπληρωθεί όχι η προφητεία του Ιωσήφ, αλλά η δραματική πρόβλεψη που έκανε η καθηγήτρια-θύμα του Ιωσήφ τελειώνοντας την κατάθεσή της στην Ιερά Σύνοδο:

«Θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι. Αυτά τα πράγματα θα σκεπαστούν για να μην γίνουν σκάνδαλα;».

Το 2006, ο Χρυσόστομος Πάφου έγινε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρά τις προφητείες. Οι Βατοπαιδινοί καλόγεροι κατέβηκαν στη Μεγαλόνησο για να εκλέξουν τον εκλεκτό τους Αθανάσιο Λεμεσού, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το 1997, το πορτρέτο του Εφραίμ, το πορτρέτο ενός αγίου, φιγουράρει στο μεγαλύτερο κανάλι της χώρας. Ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε εκπομπή του στο Mega, φιλοξενεί τον άγιο Εφραίμ. Λίγο αργότερα, ο εκλεκτός του Βατοπαιδίου γίνεται υπουργός. Τα επόμενα χρόνια, όταν ο κόσμος μιλά για Άγιο Όρος, εννοεί Βατοπαίδι.

Τα κομποσκοίνια πάνε κι έρχονται. Ένα λατρευτικό αντικείμενο γίνεται ξαφνικά holy fashion. «Από πού είναι το κομποσκοίνι σου; Α, το δικό μου είναι απ ́ το Βατοπαίδι». Το Βατοπαίδι είναι in και lifestyle. Είναι μάλλον τραγική η περίπτωση όπου γνωστό φωτομοντέλο έκανε φωτογράφιση με το βρακάκι και το κομποσκοίνι της…

Ο άγιος Εφραίμ είναι πίσω απ όλα. Υπόσχεται θαύματα και έχει ενοράσεις. Μια βιομηχανία εκμετάλλευσης της πίστης. Με τη συνδρομή της τηλεόρασης, των σαλονιών και της οικογένειας Ρουσόπουλου. Το 2006, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, υπουργός πια, είναι στο Βατοπαίδι, όταν η σύζυγός του Μάρα Ζαχαρέα, σε εκπομπή της στο Mega, έχει συνέντευξη και πάλι του Εφραίμ. Ο Εφραίμ, άγιος πάντα, μιλά για τη θεραπεία των πάντων, ακόμη και του καρκίνου με… λαδάκι:

«Έχουμε την Παναγία την Παντάνασσα, η οποία ιδιαίτερα βοηθάει τους καρκινοπαθείς. Είναι αυτή η εικόνα, τι να σας πω! Έχει τόσα θαύματα κάμει. Στέλνουμε λαδάκι από το καντήλι της. Σταυρώνονται, γίνονται καλά. Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια. Στην Αυστραλία, μας γράφουν, γίνονται θαύματα πολλά με καρκινοπαθείς».

Κοινό μυστικό οι ακολασίες πίσω από τις πόρτες του Αγίου Όρους. Δεν με εξέπληξε....

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Να τους διωξουμε με φωτια να απελευθερωσουμε την υπεροχη φυση του Αγιου Ορους να μπορουμε να την επισκευτομαστε ολοι μας......και να ξεβρωμισει και η περιοχη.....α, να χαθουν........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Να τους διωξουμε με φωτια να απελευθερωσουμε την υπεροχη φυση του Αγιου Ορους να μπορουμε να την επισκευτομαστε ολοι μας......και να ξεβρωμισει και η περιοχη.....α, να χαθουν........

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ουαο. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ειπα στην γυναικα μου πριν καμια ωρα που διαβασαμε το θεμα. αυτο ακριβως

Α καλά έχετε ξεφύγει τελείως. Και δεν πάτε καθόλου καλά...

Με φωτιά Elle; Όπως ο Νέρωνας, υποθέτω... Και δεν λυπάσαι την υπέροχη φύση που θα κάψεις μαζί μ΄αυτούς που μισείς; Μήπως η υπέροχη φύση διατηρήθηκε και δεν είχε την τύχη της υπόλοιπης Χαλκιδικής, ακριβώς επειδή υπήρχαν τα μοναστήρια; Τα οποία παρεμπιπτόντως είναι και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς; Ποιοί άλλοι κατέστρεψαν μνημεία επειδή δεν γουσταραν αυτούς που τα έφτιαξαν; α ναι οι Ταλιμπάν. Σκέψου το λίγο...

Και από ποιούς ακριβώς θέλεις να το απελευθερώσεις; από τους ιδιοκτήτες του από χιλιετίας;

Κι επειδή προβλέπω ν΄αρχίζετε τα περί θρησκόληπτων κλπ κλπ...

Δεν έχω διαβάσει χειρότερο μήνυμα μίσους, τόσο καιρό στο φόρουμ.

σωπα καλε και ο νικοσ και η elle πλακα κανανε. προφανως και δεν μιλουν για φωτια φωτια. αυτο που εννουν ειναι να διωξουμε τους χαραμοφαιδες που ολη μερα κανουν "νηστεια" και "προσευχη" και πιανεται ο ποπος τους να καθοντε και ας μεινουν τα μοναστηρια. τρωνε δουλεια δεν εχουν δανεια δεν εχουν παιδια σκυλια να ανυσηχουν δεν εχουν τρωνε τρωνε λιαζονται και μετα γεμιζουν ορεξεις και ξεσπουν ο ενας στον αλλο. ας μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας ουτε μην αρχισουμε παλι τα χαζα "μα υπαρχουν και γεροντες εκει που ειναι αγιοι και αυτο και εκεινο" ναι υπαρχουν και τετοιοι υπαρχουν και αλλοι τοσοι ανωμαλααδες και εγκληματιεσ που πανε για το ασυλο εκει και ενας φιλος μου που περνε ναρκωτικα και του παν η αγιο ορος η φυλακη και επελεξε το ορος.και δεν το κανε για να ζησει την μετανοια....να παπουν ποδι οι τεμπελχαναδες η να τους βαζουμε να δουλευουν να ξεντουβρωνουν λιγο να μην κυνηγανε μετα ο ενας τον αλλο.ιδιοκτητες απο χιλιετιας. γιατι καλε ειναι κανεις τους 1000 εκει μεσα ζει ο πανοραμιξ; ο ενας στον αλλο τα δινει

σωπα καλε και ο νικοσ και η elle πλακα κανανε. προφανως και δεν μιλουν για φωτια φωτια. αυτο που εννουν ειναι να διωξουμε τους χαραμοφαιδες που ολη μερα κανουν "νηστεια" και "προσευχη" και πιανεται ο ποπος τους να καθοντε και ας μεινουν τα μοναστηρια. τρωνε δουλεια δεν εχουν δανεια δεν εχουν παιδια σκυλια να ανυσηχουν δεν εχουν τρωνε τρωνε λιαζονται και μετα γεμιζουν ορεξεις και ξεσπουν ο ενας στον αλλο. ας μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας ουτε μην αρχισουμε παλι τα χαζα "μα υπαρχουν και γεροντες εκει που ειναι αγιοι και αυτο και εκεινο" ναι υπαρχουν και τετοιοι υπαρχουν και αλλοι τοσοι ανωμαλααδες και εγκληματιεσ που πανε για το ασυλο εκει και ενας φιλος μου που περνε ναρκωτικα και του παν η αγιο ορος η φυλακη και επελεξε το ορος.και δεν το κανε για να ζησει την μετανοια....να παπουν ποδι οι τεμπελχαναδες η να τους βαζουμε να δουλευουν να ξεντουβρωνουν λιγο να μην κυνηγανε μετα ο ενας τον αλλο.ιδιοκτητες απο χιλιετιας. γιατι καλε ειναι κανεις τους 1000 εκει μεσα ζει ο πανοραμιξ; ο ενας στον αλλο τα δινει

ουαο τωρα που το λες μια φορα ειχα δει εναν απο δαυτους στην τιβι που ηταν ιδιος με τον πανοραμιξ:confused: λες; οπως και να χει. συμφωνω απολυτα. λιγη παραπαντω προσφορα στο κοινωνικο συνολο θα τραβηξει τα μυαλα τους απο τις "πονηρες" σκεψεις. και ασ αφησουν και καμια γυναικα πια να παει εκει μεσα μπας και ηρεμησουν και σταματησουν να κυνηγανε νεαρους :mrgreen:

daddycool, αν είναι πλάκα, (που δεν είναι) είναι πλάκα του εξής επιπέδου:

Κατηγορώ έναν άνθρωπο μιας μειονότητας για ένα έγκλημα που μπορεί να έγινε, μπορεί και όχι, μετά κατηγορώ όλη τη μειονότητα γιατί δεν μου αρέσει ο τρόπος ζωής της και μετά προτείνω ως λύση την εξόντωσή της και την δήμευση της περιουσίας της. Δεν μου φαίνεται καθόλου αστείο.

Όσο για τα υπόλοιπα εν συντομία: Οι μονές είναι νομικά πρόσωπα και μπορούν να έχουν περιουσία, εφόσον ιδρύθηκαν πριν χίλια χρόνια εξακολουθούν να έχουν την περιουσία τους, χωρίς να χρειάζεται να έχουν φυσικό πρόσωπο ηλικίας 1.000 ετών.

Προσωπικά θα ήθελα πολύ να μπορούσα να πάω στο Άγιο Όρος. Αλλά με τόσους πρόθυμους κατήγορους, φαντάζομαι τι ιστορίες οργίων θα έλεγαν αν υπήρχαν και γυναίκες.

Κατά τα λοιπά το θέμα του ακόλαστου καλόγερου είναι πολύ πιασάρικο ήδη από το Μεσαίωνα. Έχω μάθει να κρατάω μικρό καλάθι στις κατηγορίες και να μην αποδίδω συλλογικές ευθύνες.

Διαφημίσεις

Ε ας παραχωρήσουν τώρα και αυτοί κάτι...κρίμα είναι σε τέτοιους καιρούς!!! :D

Είμαι και εγώ από τους 'κακούς' ανθρώπους που δεν εμπιστεύομαι την πλειονότητα των μοναχών.

Εντάξει δεν θέλω και να τους κάψουμε, αλλά αν κάποιος προσπαθούσε να παρασύρει το παιδί μου , θα έκοβα τον πληθυντικό και θα τον έκαιγα μόνη μου!:cool:

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Α καλά έχετε ξεφύγει τελείως. Και δεν πάτε καθόλου καλά...

Με φωτιά Elle; Όπως ο Νέρωνας, υποθέτω... Και δεν λυπάσαι την υπέροχη φύση που θα κάψεις μαζί μ΄αυτούς που μισείς; Μήπως η υπέροχη φύση διατηρήθηκε και δεν είχε την τύχη της υπόλοιπης Χαλκιδικής, ακριβώς επειδή υπήρχαν τα μοναστήρια; Τα οποία παρεμπιπτόντως είναι και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς; Ποιοί άλλοι κατέστρεψαν μνημεία επειδή δεν γουσταραν αυτούς που τα έφτιαξαν; α ναι οι Ταλιμπάν. Σκέψου το λίγο...

Και από ποιούς ακριβώς θέλεις να το απελευθερώσεις; από τους ιδιοκτήτες του από χιλιετίας;

Κι επειδή προβλέπω ν΄αρχίζετε τα περί θρησκόληπτων κλπ κλπ...

Δεν έχω διαβάσει χειρότερο μήνυμα μίσους, τόσο καιρό στο φόρουμ.

Σωπα καλε πηρα βραβειο? Μπραβο μου!........:mrgreen: Φωτια ρε καψτε τους ολους ζωντανους.....αν γινεται μαλιστα και φωτια κατ'επιλογην να μην καψουμε και τα παραπανω τα μνημεια τοτε γιουχου! Θα κανω παρτυ!!!!!! γιιιιιιχααααα

Υγ: Κατσε να συμπληρωσω.....περιμενε......

ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΙΣΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

ΖΗΤΩ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Elle, είναι δική μου υποκειμενική κρίση και δεν σου δωσα κανένα βραβείο... άλλοι συμφωνούν μαζί σου, εμένα κάποια πράγματα δεν μου αρέσουν, ούτε μπορώ να το πάρω σαν αστείο, ειδικά με γραπτά.

Αν κάνεις χιούμορ, σόρρυ αλλά δεν το πιάνω, ίσως μια άλλη φορά.

Διαφημίσεις

Κατηγορώ έναν άνθρωπο μιας μειονότητας για ένα έγκλημα που μπορεί να έγινε, μπορεί και όχι, μετά κατηγορώ όλη τη μειονότητα γιατί δεν μου αρέσει ο τρόπος ζωής της και μετά προτείνω ως λύση την εξόντωσή της και την δήμευση της περιουσίας της. Δεν μου φαίνεται καθόλου αστείο.

Όσο για τα υπόλοιπα εν συντομία: Οι μονές είναι νομικά πρόσωπα και μπορούν να έχουν περιουσία, εφόσον ιδρύθηκαν πριν χίλια χρόνια εξακολουθούν να έχουν την περιουσία τους, χωρίς να χρειάζεται να έχουν φυσικό πρόσωπο ηλικίας 1.000 ετών.

Προσωπικά θα ήθελα πολύ να μπορούσα να πάω στο Άγιο Όρος. Αλλά με τόσους πρόθυμους κατήγορους, φαντάζομαι τι ιστορίες οργίων θα έλεγαν αν υπήρχαν και γυναίκες.

Κατά τα λοιπά το θέμα του ακόλαστου καλόγερου είναι πολύ πιασάρικο ήδη από το Μεσαίωνα. Έχω μάθει να κρατάω μικρό καλάθι στις κατηγορίες και να μην αποδίδω συλλογικές ευθύνες.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Σε όλο, μα όλο το ποστ. Και δεν έχω πραγματικά να προστέσω τίποτα παραπάνω.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

κι εγω συμφωνω και δεν εχω να προσθεσω ουτε κομμα!

Ε ας παραχωρήσουν τώρα και αυτοί κάτι...κρίμα είναι σε τέτοιους καιρούς!!! :D

Είμαι και εγώ από τους 'κακούς' ανθρώπους που δεν εμπιστεύομαι την πλειονότητα των μοναχών.

Εντάξει δεν θέλω και να τους κάψουμε, αλλά αν κάποιος προσπαθούσε να παρασύρει το παιδί μου , θα έκοβα τον πληθυντικό και θα τον έκαιγα μόνη μου!:cool:

ΜΑΖΙ ΣΟΥ. και δηλαδη επειδη τους παραχωρηθηκε κατα την Βυζαντικνη εποχη; και; τι με αυτο; υπαρχουν καταγγελιες ενα σωρο εκει πανω και στρουνθοκαμιλιζουμε. δεν καταλαβα. δεν τους πιανει η κριτικη αυτους; δεν λογοδοτουν για τιποτα; τι μας λες. οπως ελεγε η γιαγια μου για τον παπα γιαννη του χωριου "ειναι αγιος ανθρωπος χρησμενος απ την εκκλησια και η οικογενεια του"...αραγε να εννουσε και τις δυο γκομενιτσες που χε στην Αλεξανδρουπολη:mrgreen::mrgreen: αμην

Έφοδο στο Άγιο Όρος θέλησαν να κάνουν οι άνδρες του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, τo ΣΔΟΕ θέλησε να ελέγξει την πρόοδο των έργων στο Άγιο Όρος.

Τα έργα αυτά είχαν πραγματοποιηθεί κυρίως με κοινοτικά κονδύλια. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας λοιπόν, ο προϊστάμενος του σώματος δίωξης οικονομικών εγκλημάτων επικοινώνησε με την επιστασία του Αγίου Όρους και έθεσε και επίσημα το αίτημα για έλεγχο των ιερών μονών.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των μονών στις Καρυές, όπως γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, και αποφάσισαν να μην επιτρέψουν τον έλεγχο αν δεν δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες από το ΣΔΟΕ... Όπως αναφέρει όμως και ο συντάκτης, η έφοδος εμπεριέχει την έννοια του αιφνιδιαστικού... αλλιώς είναι έφοδος συνεννοημένη.

τα δικά τους δικά τους τα δικά μας...δικά τους. ναι daddycool και εγω ειχα εναν τετοιο ηταν και σε καλη θεση και επειδη ειχε γενια καπως....περμαναντ τον ελεγα αγιο περμαναντιο. ζουσε με μια ρουμανα νεαρουλα και ηταν τοσοοοο γλυκος ανθρωποςςςςς. το στομα του εσταζε..... φαρμακι. α πα πα. και εγω εχ ακουσει για πολλυ σαπιλα εκει στυς τεροντες (γεροντας + τερας = τεροντας)

ειχα εναν τετοιο ηταν και σε καλη θεση και επειδη ειχε γενια καπως....περμαναντ τον ελεγα αγιο περμαναντιο.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Elle, είναι δική μου υποκειμενική κρίση και δεν σου δωσα κανένα βραβείο... άλλοι συμφωνούν μαζί σου, εμένα κάποια πράγματα δεν μου αρέσουν, ούτε μπορώ να το πάρω σαν αστείο, ειδικά με γραπτά.

Αν κάνεις χιούμορ, σόρρυ αλλά δεν το πιάνω, ίσως μια άλλη φορά.

Αστο αλλη φορα κορη.....μερικες φορες το χιουμορ σε ευαισθητα ζητηματα ΔΕΝ πιανει καλα στην πραξη........

Γειά σας,

το παρόν θέμα κλειδώνεται καθώς ο τρόπος που έχει τεθεί (τίτλος θέματος -έλλειψη πηγής -προκλητική τοποθέτηση)κάνει δύσκολη την συζήτηση αυτού του ευαίσθητου θέματος το οποίο αφορα

την παιδεραστία σε κλειστές κοινότητες ή κοινωνίες/κλήρο.

και απαραιτήτως θα πρέπει να συζητείται σε ένα διαφορετικό κλίμα το οποίο να επιτρέπει την συζήτηση χωρίς διαμάχες ειρωνίες ή προσβολές.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο τίτλος ενός θέματος είναι καθοριστικός για την μετέπειτα συζήτηση καθώς προιδεάζει ή ενθαρρύνει την χροιά ή την θεματολογία που ο θεματοθέτης επιθυμεί να φιλοξενηθεί σε εκείνο το σημείο.

Έτσι, ο θεματοθέτης έχει ευθύνη εξαιτίας αυτού, για την τροπή της συζήτησης.

Ο τίτλος για παράδειγμα

"Μακριάαααααα απο την τάδε επιχείριση " και μόνο, μπορεί να είναι δυσφημιστικός και να οδηγήσει μέλη να σχολιάσουν "δυσφημιστικά" για μια εταιρεία/επιχείριση/φορέα/ομάδα ανθρώπων.

Επιθυμούμε το φόρουμ της ΕΕΕΓ να μήν αποτελεί ποτέ χώρος γενίκευσης δηλώσεων μίσους απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων.

Η εκδήλωση μίσους απέναντι σε ομάδα ανθρώπων ακόμα και αν αυτοί είναι άξιοι μίσους, και ακόμα και αν εμείς συμφωνούμε με το ότι είναι άξιοι μίσους,

προκαλεί συζητήσεις οι οποίες απλώς οδηγούν στην εκτόνωση των χρηστών, παρά στην εξέλιξη ενός θέματος για ενημερωτικό σκοπό και ανταλλαγή εμπειριών και οδηγιών.

Τα μέλη μπορούν να ανοίξουν για αυτό το σκοπό νέο θέμα

το οποίο θα έχει στόχο την συζήτηση και τρόπους καταπολέμησης αυτού του πολύ θλιβερού τρόπου δράσεις κάποιων ανθρώπων.

Το συγκεκριμένο θεμα θα παραμείνει στην ενότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά σε νέα συζήτηση η οποία όμως θα θέσει το θέμα με όσο το δυνατόν πιο προσεκτικό τρόπο γίνεται έτσι ωστε να διασφαλιστεί ότι η ατμόσφαιρα της συζήτησης θα επικεντρώνει στην επίλυση προβλημάτων και όχι απλώς στην εκτόνωση

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...