Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περιστατικό στο σούπερ μάρκετ

Recommended Posts

Το σούπερ μάρκετ, αν θέλει να κάνει φιλανθρωπία, μπορεί να την κάνει με πιο απλό τρόπο. Π.χ. να πουλάει μάρκες (ένα πλαστικό νόμισμα δηλαδή που δεν έχει αξία) προς ένα ευρώ τη μία και όσοι θέλουν να τις αγοράζουν και να τις βάζουν σε ειδικό κουτί. Κάθε τόσο, το σούπερ μάρκετ μπορεί να υπολογίζει πόσες μάρκες πούλησε και αναλόγως να κάνει δωρεά στον αντίστοιχο φιλανθρωπικό σκοπό. Το έχω δει να γίνεται σε σούπερ μάρκετ στην Αγγλία. Μάλιστα έχεις επιλογή ως προς τον φιλανθρωπικό σκοπό (έχει τρία κουτιά και βάζεις τις μάρκες σου όπου θες). Μου φαίνεται πολύ πιο λογικό από το να αγοράζει ο καθένας ό,τι θέλει και να έχεις στο τέλος να διανήμεις 500 κιλά μακαρόνια είτε τα έχει ανάγκη ο κόσμος είτε όχι. Και φυσικά ούτε καν τίθεται θέμα να γίνει κλοπή από επιτήδειους που "έχουν ανάγκη" και καλά.... :roll:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 73
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω ειμαι της γνωμης οτι ολα αυτα σκοπο έχουν για μια ακομη φορα την εκμεταλλευσή μας. Για παραδειγμα μαζεψα περ. 50 κομματια ρουχα που δεν μας κανουν πηρα τηλ στο Δημο Αθηναίων υπηρεσία αστεγων νομίζω καπου στην πειραιως και μου ειπαν να μην τα παω γιατι εχουν πολλα και δεν εχουν χώρο. Καπως μου ακουστηκε. Τι παει να πει δεν υπαρχει χωρος? Ακομα τα ρουχα στην αποθηκη περιμενουν. Τωρα ψανω -οχι συστηματικα βεβαια-καποια φτωχη οικογενεια να τα δωσω μονη μου.Και να μην ειναι και πολυ γνωστή μην προσβληθουν.

Στην εκκλησια παλι δεν θελω να τα παω γιατι με τα ματια μου εχω δει κατι γριες που δεν εχουν αναγκη -το λεω γιατι τις γνωριζω- μολις τα βαζεις πανε και βλεπουνε τι απο αυτα μπορουν να παρουν για την παρτυ τους. Επιτέλους πια! που φτασαμε . να θες να συνεισφερεις και να το σκεφτεσαι μηπως ακομα και σε αυτο σε πιασουν κότσο! Σε σουπερ μαρκετ εγω προσωπικα δεν θα αφηνα ποτε πραγματα. Θεωρω οτι δεν με εξασφαλιζει κανεις οτι το σουπερ μαρκετ δεν τα ξαναπουλαει μετα...

Συμφωνώ. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν και ειδικά στα s/m. Όλα τα προϊόντα που προσφέρει ο κόσμος πραγματικά από το υστέρημά του, θα έπρεπε να ήταν κλειδωμένα και το κλειδί να το είχε κάποιος υπεύθυνος για τους άπορους.

Όσο για την εκκλησία, είχα πάει μια και μοναδική φορά κάποια ρούχα να τα δώσουν υποτίθεται σε μια φτωχή οικογένεια της πόλης μας.

Οι κυρίες που τα παρέλαβαν μετά από λίγη ώρα τα πέταξαν στον κάδο απορριμάτων. :evil:

Το είδα με τα μάτια μου γιατί έτυχε να καθυστερήσω να φύγω από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Μάλλον θα διάλεξαν κάποια κομμάτια για τον εαυτό τους και τα υπόλοιπα στα σκουπίδια.:twisted:

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Το σούπερ μάρκετ, αν θέλει να κάνει φιλανθρωπία, μπορεί να την κάνει με πιο απλό τρόπο. Π.χ. να πουλάει μάρκες (ένα πλαστικό νόμισμα δηλαδή που δεν έχει αξία) προς ένα ευρώ τη μία και όσοι θέλουν να τις αγοράζουν και να τις βάζουν σε ειδικό κουτί. Κάθε τόσο, το σούπερ μάρκετ μπορεί να υπολογίζει πόσες μάρκες πούλησε και αναλόγως να κάνει δωρεά στον αντίστοιχο φιλανθρωπικό σκοπό. Το έχω δει να γίνεται σε σούπερ μάρκετ στην Αγγλία. Μάλιστα έχεις επιλογή ως προς τον φιλανθρωπικό σκοπό (έχει τρία κουτιά και βάζεις τις μάρκες σου όπου θες). Μου φαίνεται πολύ πιο λογικό από το να αγοράζει ο καθένας ό,τι θέλει και να έχεις στο τέλος να διανήμεις 500 κιλά μακαρόνια είτε τα έχει ανάγκη ο κόσμος είτε όχι. Και φυσικά ούτε καν τίθεται θέμα να γίνει κλοπή από επιτήδειους που "έχουν ανάγκη" και καλά.... :roll:

Ακριβως. Το ιδιο εχω δει στην Γερμανια οχι με μαρκες αλλα με καραμελίτσες σε σ/μ τυπου lidl. Και εκει ειχαν "καλπες" ετσι εμοιαζαν που επελεγες σε ποιο ιδρυμα δινεις το ευρωπουλο. Ηταν καραμελιτσες αντι του ενος euro. ΟΛΟΙ ΕΠΕΡΝΑΝ! Μου εκανε τεραστια εντυπωση. Και φυσικά υπηρχε και απο 1 υπευθυνος απο καθε οργανωση για να ελεγχει.Σου εδιναν μαλιστα και κατι σας ευχαριστω -αποδειξη.

Όλα είναι μια ιδέα...

Για να τα κλέψει σημαίνει πως τα χρειαζόταν...Τι το ψάχνουμε τώρα?εμείς κάνουμε το καλό και μετά το ρίχνουμε στο γιαλό?

Με αυτό το σκεπτικό γιατί να αφήσεις τη σακούλα σου στο σούπερ μάρκετ; Άφησέ την στο δρόμο και ας την πάρει ο πρώτος που την έχει ανάγκη. Έτσι δεν χρειάζεται να γίνει και κλέφτης.

Η γενικοτερη σκεψη μου παντως στο θεμα ειναι οτι εμενα οπως ξαναειπα δεν με καλυπτει απολυτα το κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο. Το να μαζεψω πχ τα ρουχα να τα πεταξω στο καλαθι της εκκλησιας να αιστανθω ωραια και καλος ανθρωπος για την πραξη μου αλλα να γνωριζω οτι μετα απο 5' θα τα αρπαξει η νεοκορισσα ή θα τα πεταξει στα σκουπιδια οπως ειπε αλλη κοπελα με κανει να νιωθω καπως. Να πω δηλαδη -α εγω την "υποχρεωση" την εβγαλα , τωρα ποιος θα τα παρει τι με νοιαζει...σαμπως τα φόραγα?... δεν ξερω ρε παιδια αλλα δεν μου καθεται καλα...αν κανω κατι τετοιο θελω να το κανω σωστα. τοτε μπορει να νιωσω πραγματικα οτι κατι προσεφερα και εγω. Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Η γενικοτερη σκεψη μου παντως στο θεμα ειναι οτι εμενα οπως ξαναειπα δεν με καλυπτει απολυτα το κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο. Το να μαζεψω πχ τα ρουχα να τα πεταξω στο καλαθι της εκκλησιας να αιστανθω ωραια και καλος ανθρωπος για την πραξη μου αλλα να γνωριζω οτι μετα απο 5' θα τα αρπαξει η νεοκορισσα ή θα τα πεταξει στα σκουπιδια οπως ειπε αλλη κοπελα με κανει να νιωθω καπως. Να πω δηλαδη -α εγω την "υποχρεωση" την εβγαλα , τωρα ποιος θα τα παρει τι με νοιαζει...σαμπως τα φόραγα?... δεν ξερω ρε παιδια αλλα δεν μου καθεται καλα...αν κανω κατι τετοιο θελω να το κανω σωστα. τοτε μπορει να νιωσω πραγματικα οτι κατι προσεφερα και εγω. Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.

Κι εγώ της ίδιας ακριβώς γνώμης είμαι.

σε αυτο πιστευω οτι φταιει καθαρα η οργάνωση του μαγαζιού!!δουλευω και εγω σε σουπερ μαρκετ και εμεις εχουμε καλαθι κοντα στα ταμεια αλλα ΠΑΝΤΑ υπαρχει ατομο της ασφαλειας ειτε με στολη ειτε με πολιτικα και ελεγχει την κατασταση αλλιως ειναι πολύ λογικο να συμβει αυτο που λες με τοση ανεργια πολλοί θα το εχουν σκεφτεί να το κανουν αυτο!

Tα Σ/Μ έχουν εργαζόμενους, εάν τα έπαιρνε το κατάστημα και τα ξαναπουλούσε θα είχε μαθευτεί αμέσως.

Είμαι της άποψης δώσε και όποιος χρειάζεται ας πάρει. Εξάλλου αν κάποιος έχει πραγματικά ανάγκη δεν μπορεί να περιμένει να δώσει η αρχιεπισκοπή ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι σε αυτόν και την οικογένειά του.

Για μένα μάλλον είχε ανάγκη ο ίδιος.

Οι μέρες είναι πολύ δύσκολες και θα δυσκολέψουν κι άλλο, σε λίγο θα τα παίρνουν από τα καρότσια μας κατευθείαν και δεν θα λέμε τίποτε.

Tα Σ/Μ έχουν εργαζόμενους, εάν τα έπαιρνε το κατάστημα και τα ξαναπουλούσε θα είχε μαθευτεί αμέσως.

Είμαι της άποψης δώσε και όποιος χρειάζεται ας πάρει. Εξάλλου αν κάποιος έχει πραγματικά ανάγκη δεν μπορεί να περιμένει να δώσει η αρχιεπισκοπή ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι σε αυτόν και την οικογένειά του.

Για μένα μάλλον είχε ανάγκη ο ίδιος.

Οι μέρες είναι πολύ δύσκολες και θα δυσκολέψουν κι άλλο, σε λίγο θα τα παίρνουν από τα καρότσια μας κατευθείαν και δεν θα λέμε τίποτε.

Αυτες οι δουλειες δεν γίνονται μερα. Αν γινονται βεβαια. Υποθεσεις κανουμε.

Καθολου απιθανο αλλα ευλογο ειναι ο καθενας μας να εχει υποψιες εφοσων ο τροπος που διεξαγεται αυτη η φιλανθρωπια δεν ειναι και ο πιο ενδεδειγμενος. Μιλαω βεβαια για τα ξεκλειδωτα κουτια. Καλο θα ηταν να παραμενει κλειδωμενο και να συλλεγονται τα αγαθα στο τελος της ημερας απο τους κατα τοπους Δήμους ή εθελοντες ή οργανωσεις και να διανεμονται .

Αλλα και απο την αποψη οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος πραγματικα ειχε ανάγκη προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι ευχαριστο ούτε για τον προσφερων ούτε για τον λήπτη να αναγκαζεται να ανοιξει το κουτι μπροστά σε τοσο κόσμο και να παρει οτι χρειαζεται.

Όλα είναι μια ιδέα...

Βρε παιδιά μπορεί τα σούπερ μάρκετ να τα αφήνουν επίτηδες ξεκλείδωτα για να μπορεί να πάρει όποιος χρειάζεται χωρίς να αναγκάζεται να ζητάει και να ταπεινώνεται......

Όσο για το έργο της εκκλησίας με κάλυψαν η miriki και η Sam........

Διαφημίσεις

Βρε παιδιά μπορεί τα σούπερ μάρκετ να τα αφήνουν επίτηδες ξεκλείδωτα για να μπορεί να πάρει όποιος χρειάζεται χωρίς να αναγκάζεται να ζητάει και να ταπεινώνεται......

Όσο για το έργο της εκκλησίας με κάλυψαν η miriki και η Sam........

Μπορει . Καθενας μας σκεφτεται διαφορετικα ουτως ή αλλως. Το θεμα ειναι οτι οι επιτηδιοι :twisted:κανουν παρτυ. Αυτο ειναι το εξοργιστικο. Και δεν μπορει να μας προφυλλαξει κανεις.Τωρα η αληθεια ειναι το σ/μ θα βαλει ταξη εδω δεν μπορει το κρατος.

Όλα είναι μια ιδέα...

Παιδιά επειδή εγώ άνοιξα το θέμα και το άνοιξα γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση, η ανέδεια κάποιων που με τόσο κόσμο κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι! Εγώ στάθηκα στην έξοδο τους σούπερ μάρκετ για 2-3 λεπτά και στο σούπερ μάρκετ είχε πολύ κόσμο και κανείς δεν τον παρατήρησε τον τύπο που έπαιρνε τις σακούλες φαντάζομαι πόσοι κάνουν αυτή τη δουλειά και πόσοι είχαν παράσει απο το σούπερ μάρκετ στη διάρκεια της μέρας όπως και απο άλλα σουπερ μάρκετ και τι πάρτυ κάνουν ειδικά το Σάββατο που γίνεται χαμός και ο κόσμος αφήνει πολλά πράγματα!!!

Παιδιά επειδή εγώ άνοιξα το θέμα και το άνοιξα γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση, η ανέδεια κάποιων που με τόσο κόσμο κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι! Εγώ στάθηκα στην έξοδο τους σούπερ μάρκετ για 2-3 λεπτά και στο σούπερ μάρκετ είχε πολύ κόσμο και κανείς δεν τον παρατήρησε τον τύπο που έπαιρνε τις σακούλες

Alphae, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο (από ψυχολογικές έρευνες) ότι όσο πιο πολύς κόσμος υπάρχει γύρω σου, τόσο λιγότεροι αντιδρούν όταν δουν ένα ατύχημα, μια κλεψιά κ.λπ. Συνήθως νομίζουμε το αντίθετο, ότι δηλαδή όταν υπάρχει πολύς κόσμος υπάρχει σιγουριά, αλλά δεν είναι έτσι. Η χαρά του κλέφτη είναι η πολυκοσμία.

Το επιστημονικό συμπέρασμα δεν είναι για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αυτός τι σκοπό είχε, μόνο ο Θεός το ξέρει.

Το συμπέρασμα είναι για αυτό που είδε η θεματοθέτρια, ότι δηλαδή συνέβηκε κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί και δεν αντέδρασε κανείς.

Δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσει κανείς τι συζητάμε, δεν είναι και αστροφυσική :rolleyes:

Διαφημίσεις

Μπορεί να σκέφτηκαν ότι τα χρειάζονταν....θα πρέπει να είναι πολύ καρμίρης ο άλλος για να πάρει μια σακούλα με μακαρόνια και ζάχαρη ενώ έχει να τα αγοράσει........ποιος θα έπαιρνε σακούλα με τρόφιμα που προορίζεται για τους πεινασμένους?

Μπορεί να σκέφτηκαν ότι τα χρειάζονταν....θα πρέπει να είναι πολύ καρμίρης ο άλλος για να πάρει μια σακούλα με μακαρόνια και ζάχαρη ενώ έχει να τα αγοράσει........ποιος θα έπαιρνε σακούλα με τρόφιμα που προορίζεται για τους πεινασμένους?

Καλά, το τι σκεφτόταν, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πάντως δεν πήρε μία σακούλα, πήρε 3-4. Αν πας σε 5 σούπερ μάρκετ και πάρεις 3-4 σακούλες από το καθένα, δεν θα έχεις στα χέρια σου ψώνια αξίας 150-200 ευρώ; Δεν είναι κι άσχημα νομίζω...

Από ότι βλέπω εγώ ζυμαρικά, ζάχαρη, ρύζι και τέτοια αγοράζουμε όλοι για να αφήσουμε.....δεν παίρνουμε ούτε κρέατα (θα χαλάσουν) ούτε λαχανικά ούτε τυριά κ.λ.π....άσε που τα περισσότερα είναι της εταιρίας του κάθε σούπερ...πράγματα που δεν μπορούν να πωληθούν αλλού.......είναι λίγο τραβηγμένο το σενάριο της μεταπώλησης......και χωρίς κέρδος....σε καμμιά περίπτωση δε θα έβγαζε τόσα.......

ενταξει βρε παιδια συζητηση γινεται . Μην αρχιζουμε με ειρωνικα σχολια και τετοια για ενα τετοιο θεμα. Μεγαλα παιδια ειμαστε. καθενας με την αποψη του.

Αν εκνευριζεται καποιος με καποια αποψη ας τεκμιριωσει τουλαχιστον τη δικη του αλλιως μονο λογομαχιες μπορει να προκαλεσει.:)

Όλα είναι μια ιδέα...

άσε που τα περισσότερα είναι της εταιρίας του κάθε σούπερ...πράγματα που δεν μπορούν να πωληθούν αλλού.......είναι λίγο τραβηγμένο το σενάριο της μεταπώλησης......και χωρίς κέρδος....σε καμμιά περίπτωση δε θα έβγαζε τόσα.......

Δε νομίζω ότι είναι τραβηγμένο. 200 ευρώ μπορεί να μην έβγαζε, αλλά τα μισά θα τα έβγαζε. Σου έδωσε εσένα κανείς 100 ευρώ για πλάκα; Και γιατί να μην μπορείς να τα πουλήσεις αλλού; Ας πούμε ότι είσαι ένα φτωχαδάκι σε μια φτωχή συνοικία της Αθήνας. Έρχεται ένας και σου λέει: έχω ρύζι από τα AB, κοστίζει τόσο (μισή τιμή σε σχέση με το σούπερ μάρκετ). Το ρύζι είναι στη συσκευασία του, κλεισμένο αεροστεγώς. Δεν θα το αγοράσεις; Τι θα πεις, όχι ευχαριστώ, προτιμώ να πάω στο σούπερ μάρκετ και να το πάρω στη διπλάσια τιμή;

Βρε παιδιά τι συζήτηση μπορεί να γίνει για το θέμα; Η κοπέλα είδε απλά έναν άνθρωπο να παίρνει από τα ψώνια που έχουν αφεθεί εκεί για αυτό το σκοπό. Καλώς ή κακώς το συγκεκριμένο σ/μ τα είχε ανοιχτά. Από τη στιγμή που δεν του ζήτησε το Ε9 για να κρίνει αν τα δικαιούται ή όχι, γιατί αμέσως περνάμε στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη και απλά τα πήρε για κομπίνα; Καλή πράξη δεν είναι το να κρίνουμε εμείς πού θα πάνε αυτά που δίνουμε, πόσω μάλλον όταν δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τον άνθρωπο που τα πήρε και απλά το ρίχνουμε στη σπέκουλα που λένε και οι φίλτατοι πολιτικοί μας. Αν δεν σας αρέσει αυτός ο τρόπος φιλανθρωπίας, ως πολύ γενικός κι αόριστος, μην το στηρίζετε. Απλά τα πράγματα.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Βρε παιδιά τι συζήτηση μπορεί να γίνει για το θέμα; Η κοπέλα είδε απλά έναν άνθρωπο να παίρνει από τα ψώνια που έχουν αφεθεί εκεί για αυτό το σκοπό. Καλώς ή κακώς το συγκεκριμένο σ/μ τα είχε ανοιχτά. Από τη στιγμή που δεν του ζήτησε το Ε9 για να κρίνει αν τα δικαιούται ή όχι, γιατί αμέσως περνάμε στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη και απλά τα πήρε για κομπίνα; Καλή πράξη δεν είναι το να κρίνουμε εμείς πού θα πάνε αυτά που δίνουμε, πόσω μάλλον όταν δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τον άνθρωπο που τα πήρε και απλά το ρίχνουμε στη σπέκουλα που λένε και οι φίλτατοι πολιτικοί μας. Αν δεν σας αρέσει αυτός ο τρόπος φιλανθρωπίας, ως πολύ γενικός κι αόριστος, μην το στηρίζετε. Απλά τα πράγματα.

Το αυτό!!!!

Όχι κάθε άλλο.....ούτε κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτόν τον τρόπο......ειδικά που έχουν και μεσάζοντα (τον όποιο)........χίλιες φορές να τα δίνουμε κατευθείαν σε όσους χρειάζονται....αλλά θέλει κι αυτό κότσια........εγώ ντρέπομαι να το κάνω.....όσο άσχημα νιώθει αυτός που παίρνει τη φιλανθρωπία, τόσο άσχημα νιώθει κι αυτός που τη δίνει.....μόνο αν έχει κανα σύνδρομο ανωτερότητας τη βγάζει καθαρή χωρίς ψυχικό κόστος....αλλά δυστυχώς εδώ που φτάσαμε μοιραζόμαστε τη ντροπή και κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία.......

Δε νομίζω ότι είναι τραβηγμένο. 200 ευρώ μπορεί να μην έβγαζε, αλλά τα μισά θα τα έβγαζε. Σου έδωσε εσένα κανείς 100 ευρώ για πλάκα; Και γιατί να μην μπορείς να τα πουλήσεις αλλού; Ας πούμε ότι είσαι ένα φτωχαδάκι σε μια φτωχή συνοικία της Αθήνας. Έρχεται ένας και σου λέει: έχω ρύζι από τα AB, κοστίζει τόσο (μισή τιμή σε σχέση με το σούπερ μάρκετ). Το ρύζι είναι στη συσκευασία του, κλεισμένο αεροστεγώς. Δεν θα το αγοράσεις; Τι θα πεις, όχι ευχαριστώ, προτιμώ να πάω στο σούπερ μάρκετ και να το πάρω στη διπλάσια τιμή;

οχι, θα παω απλα στην εκκλησια ή στο σουπερ μαρκετ η σε οποιο αλλο ιδρυμα χρειαζεται να το παρω δωρεαν. Απλα και ανθρωπινα. Αυτος ο ανθρωπος μπορει ηδη να ντρεποταν που αναγκαστηκε να το κανει αυτο για να ταισει τα παιδια του, μπορει να ντρεποταν να τον δουν στο συσιτιο, ή χιλιοι δυο λογοι που πιθανως δε μπορουμε να φανταστουμε. Κανεις δε κλεβει, και μαλιστα τροφιμα, χωρις αναγκη....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...