Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΛΗ την μερα στο στηθος!!

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια ανοιξα καινουργιο θεμα για να απαντηθω πιο γρηγορα, αλλα αμα ειναι πλεονασμος ας μεταφερθω. να ρωτήσω και εγω κάτι με την σειρά μου. Σήμερα γίναμε 5 εβδομάδων και θηλάζουμε, και απο ότι έχω καταλάβει μάλλον δεν έχει εδραιωθεί ακόμα η γαλουχία μου, το θέμα μου είναι οτι ο μπεμπακος μου είναι ΟΛΗ μα ΟΛΗ την μερα στο στηθος. Καταπίνει κανα 5λεπτο, πιπιλιζει, πεφτει σε υπνο βαθυ, ξυπναει στο 10 λεπτο και ψάχνει στήθος. Εχω κουραστεί απίστευτα, δεν προλαβαίνω ούτε τουαλέτα να πάω! Προχθές αγόρασα το swing και με κάποιες αντλήσεις που έκανα κατάλαβ αότι το στήθος αν μείνει ανερεθιστο κανα 2 ωρο βγάζω και απο τα 2 στηθη 40 - 50 ml, ενω ενα βραδυ που ελεησε και κοιμηθηκε ο νεαρος 5 ωρες σερι εβγαλα γύρω στα 80 ml. Ο μικρός όμως για να χορτασει πλεον θελει περιπου 120 ml (ειχα αρμεγμενο γάλα και του εδωσε ο συζυγος ενα γευμα γιατι έλειπα). το θέμα είναι απο τα 40 που εχω εγω πως θα φτασω τα 120 που θελει ο μικρος για να χορτασει;;:confused:. Εκανα περιπου 20 λεπτα αντληση με το θηλαστρο και με μαλαξεις μαζι (που βοηθουν) δεν βγηκε κατι παραπανω απο 20 ml απο το κάθε στηθος. Κανω κατι λάθος; Ακουω πολλες κοπέλες που τα παιδακια τους τρωνε ανα 2 ωρο (εστω) και απορω!Πολυ δυσκολο πράγμα ρε κορίτσια ο θηλασμός, γιατι πρέπει να παιδευομαστε τόσο δηλαδη;Αρχιζω να απελπιζομαι..

Διαφημίσεις

Μην απελπιζεσαι! Τον πρωτο καιρο είναι πολυ ζόρικα. Μετα θα

είναι πολυ εύκολο! Σύντομα θα δεις τα πράγματα να φτιάχνουν.

Έχεις βοήθεια για το σπίτι; Κάποιον να σου μαγειρεύει;

Θηλαζεις ξαπλωμενη;

Αντλησεις γιατί πρέπει να κάνεις;

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Και εγώ με τη σειρά μου θα σου πώ να μην απελπίζεσαι και να μην το βάλεις κάτω γιατί στην αρχή είναι κάπως δύσκολα και θέλει υπομονή και επιμονή.Συνέχισε να το βάζεις στο στήθος όσο θέλει και δε θα αργήσεις να δείς αποτελέσματα!Το γάλα που βγάζεις με το θήλαστρο δεν είναι ένδειξη του πόσο γάλα τρώει το μωρό τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει από όσα έχω διαβάσει στο forum αλλά και από προσωπική εμπειρία.Λίγη ακόμα προσπάθεια γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο!

fDMup3.png

Τα μυαλά,όπως και τα αλεξίπτωτα,λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά !

Η γαλουχία συνήθως εδραιώνεται στις 6 εβδομάδες αλλά σε μερικές γυναίκες χρειάζεται να φτάσει στους 2 μήνες. Όπως είπε η Podarousa με το θήλαστρο είναι συνηθισμένο να βγάζεις λιγότερο γάλα απ' ότι θα έβγαζε το μωρό. θα σε συμβούλευα να δίνεις αντλημένο γάλα στο μωρό μόνο αν χρειάζεται να λείψεις και του το δώσει κάποιος άλλος. Η πολύ συχνή χρήση του μπιμπερό στην ηλικία που είναι το μωράκια σου μπορεί να φέρει σύγχυση θηλών.

Πιστεύεις ότι το μωρό σου πιάνει σωστά τη θηλή; Παίρνει καλό βάρος; Όταν λες ότι θηλάζει όλη τη μέρα εννοείς ότι αργεί πάρα πολύ να τελειώσει ένα γεύμα του ή το ένα γεύμα είναι πολύ κοντά με το άλλο;

Το μωράκι σου πάντως είναι μικρό ακόμα και είναι λογικό να κουράζεται με το θηλασμό και να σταματάει για λίγο να θηλάζει για να πιπιλίσει ή να το παίρνει ο ύπνος πολύ εύκολα πάνω στο στήθος. ίσως θα ήταν καλό αν νομίζεις ότι δε χόρτασε να το ξυπνάς...

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Καλημέρα κ από μένα. Αυτά που σου συμβαίνουν είναι λίγο ζόρικα αλλά φυσιολογικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις γάλα. Όσο περισσότερο πίνει το μωράκι τόσο περσσότερο παράγεις εσύ για αυτό μην αγχώνεσαι. Το μωράκι ακόμα προσαρμόζεται, δωστου λίγο χρόνο. Πάντως αν μπορείς θήλασε ξαπλωμένη, θα νιώσεις πιο ξεκούραστη. Εγώ δυστυχώς το αποφεύγω (μόνο αν είμαι πολύ κομμάτια)γιατί ο δικός μου βγάζει πολλές γουλιές κ τα κάνουμε χάλια.

Και πρόσεχε με τις αντλήσεις γιατί κ την παραγωγή επηρεάζουν αλλά κ το μπιμπερό καλό είναι να αποφεύγεται τις πρώτες 40 μέρες. Εσύ ασχολείσου μόνο με το μωρό αν είναι δυνατόν, άσε τις δουλειές στους άλλους.

Always look on the bright side of life ....

XjByp2.png

Διαφημίσεις

Πιστεύεις ότι το μωρό σου πιάνει σωστά τη θηλή; Παίρνει καλό βάρος; Όταν λες ότι θηλάζει όλη τη μέρα εννοείς ότι αργεί πάρα πολύ να τελειώσει ένα γεύμα του ή το ένα γεύμα είναι πολύ κοντά με το άλλο;

Αργει παρα πολυ να τελειωσει το γευμα του opal. Τι διαφορες θα δω ρε κοριτσια; Πείτε μου λιγο να παρω τα πάνω μου!

Όπως ρωτάει και η opal "Πιστεύεις ότι το μωρό σου πιάνει σωστά τη θηλή; Παίρνει καλό βάρος;" το ακούς να καταπίνει? πόσες πάνες βρέχει στο 24ωρο?

fDMup3.png

Τα μυαλά,όπως και τα αλεξίπτωτα,λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά !