Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ερωτήσεις σε όσες είχαν παλινδρομηση

Recommended Posts

Καλησπέρα κι απο μένα...

Δυστυχώς το δικό μας μωρακι δεν τα κατάφερε και αυτή τη βδομάδα θα πάω λογικά για αποξεση. Είχαμε παει να ακούσουμε την καρδούλα στην 8η εβδομάδα αλλα μείναμε να το κοιτάμε που στεκόταν ακίνητο στο μέγεθος της 6ης.

Θέλω να απευθυνθώ σε όσες είχαν παρόμοια εμπειρία τα εξής:

Περνάει κάποια στιγμή αυτός ο πόνος ή πάντα μένει ο χαμός;

1) Τι εξετάσεις κάνατε εσείς κι ο σύζυγος σας;

2) Μετα απο πόσο καιρο σας ήρθε περίοδος;

3) Μετα απο πόσο καιρο μεινατε έγκυες;

4) Η αποξεση πονάει;

5) Ποιο ήταν περίπου το κόστος των εξετάσεων για το εμβρυο;

Σας ευχαριστω προκαταβολικά κι εύχομαι όσες βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση με μένα σύντομα να κρατήσετε ένα υγιές μωρακι στην αγκαλια σας. Στις υπόλοιπες που βγήκαν νικήτριες απο αυτη τη δοκιμασία να χαίρεστε τα παιδάκια σας και να τα δείτε όπως επιθυμείτε!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι απο μένα...

Δυστυχώς το δικό μας μωρακι δεν τα κατάφερε και αυτή τη βδομάδα θα πάω λογικά για αποξεση. Είχαμε παει να ακούσουμε την καρδούλα στην 8η εβδομάδα αλλα μείναμε να το κοιτάμε που στεκόταν ακίνητο στο μέγεθος της 6ης.

4) Η αποξεση πονάει;

Σας ευχαριστω προκαταβολικά κι εύχομαι όσες βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση με μένα σύντομα να κρατήσετε ένα υγιές μωρακι στην αγκαλια σας. Στις υπόλοιπες που βγήκαν νικήτριες απο αυτη τη δοκιμασία να χαίρεστε τα παιδάκια σας και να τα δείτε όπως επιθυμείτε!

Λυπαμαι πολυ....ευχομαι ο θεος να σου δωσει συντομα ενα υγιες παιδακι..!!!

Εκανα και εγω αποξεση....

Για εξετασεις δεν καναμε μετα τιποτα...μας ειπε ο γιατρος πως συμβαινει συχνα ειναι τυχαιο κτλ και ετσι δεν το κοιταξαμε...

Μετα απο κανα μηνα και κατι(νομιζω)μου ηρθε κανονικη περιοδος...απο οτι θυμαμαι πονουσα και αρκετα στις 2 πρωτες περιοδους και ειχα τρομαξει κιολας αλλα ηταν φυσιολογικο...

Οσο για το αν ποναει...εγω πονουσα κατι παραπανω απο την περιοδο ψιλοαρκετα δηλαδη κυριως χαμηλα...και απο κατω...περπατουσα και κρατιομουν την 1η μερα...:(

Οσο για τον χαμο....θα περασει καποια στιγμη δεν θα τ ξεχασεις ποτε αλλα δεν θα ποναει οσο στην αρχη....Απλα θα το σκεφτεσαι αργοτερα δεν τ ξεχνας ποτε νομιζω...!!!

Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου....να γινεις γρηγορα μανουλα και ολα αυτα να μεινουν σαν ενα κακο ονειρο...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Καλησπέρα κι απο μένα...

4) Η αποξεση πονάει;

Καλησπέρα και σε εσένα,

η δικιά μου εμπειρία είναι πολύ πρόσφατη - την προηγούμενη Παρασκευή έκανα απόξεση, σε μία εγκυμοσύνη που διήρκησε 7 εβδομάδες και 4 ημέρες και για την οποία παλεύαμε πάνω από ένα χρόνο - για αυτό οι απαντήσεις που μπορώ να σου δώσω είναι περιορισμένες:

1. Ο γυναικολόγος μου δεν ήθελε να κάνω κάποια εξέταση, το θεώρησε τυχαίο γεγονός. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να κάνω κάποια βασικά, όπως: - Πρωτεϊνη C και S, APC-R, Αντιθρομβίνη ΙΙΙ, Παράγοντας V Leyden, Oμοκυστεϊνη, Αντιπηκτικό λύκου, ΑΝΑ, Kαρδιολιπίνη IgG και IgM,

-Καμπύλη Σακχάρου,

-TSH, T3, T4.

Ο σύζυγος δεν έκανε κάποια εξέταση.

2. και 3. δυστυχώς ακόμα κανένα από τα δύο δεν έχει συμβεί. Ο γιατρός είπε ότι σε περίπου 20 ημέρες μετά την απόξεση θα έχω ωορηξία, οπότε υπολογίζω περίοδο σε 35 ημέρες από την απόξεση.

4. όχι, δεν πονάει καθόλου. Την έκανα με μέθη και όταν συνήλθα είχα ελαφρά πονάκια περιόδου την ίδια μέρα. Αίμα είχα λίγο την πρώτη μέρα και σταγόνες για άλλες 2-3. Πήρα 2 κουτιά vibramycin (συνολικά 8 ημέρες).

5. Από εξετάσεις κάναμε μία απλή ιστολογική, γιατί το έμβρυο ήταν 3 χιλ. και από ότι μας είπε και ένας φίλος γενετιστής δεν έχει νόημα να κάνουμε καρυότυπο. Αυτή μου κόστισε 80 ευρώ στο Ιασώ.

Όσο για το κύριο ερώτημα, πιστεύω πως ναι, ο πόνος θα περάσει. Ήδη μετά άπό μία εβδομάδα αισθάνομαι καλύτερα και κάνω όνειρα για το μέλλον. Εμάς μας είπε, ότι αν θέλουμε μπορούμε να αρχίσουμε με τις προσπάθειες αμέσως και αυτό θέλω να επιδιώξω. Σίγουρα θα είμαι πιο αγχωμένη στην επόμενη εγκυμοσύνη, αλλά είμαι σίγουρη, ότι και θα υπάρξει επόμενη φορά και ότι όλα τότε θα πάνε καλά.

Δυστυχώς είναι πλέον συχνό φαινόμενο, χωρίς όμως να καθορίζει την υπόλοιπη πορεία σου. Το 99% των γυναικών που αποβάλουν, γεννούν κάποια στιγμή υγιή παιδιά.

Σου εύχομαι αρχικά δύναμη και κουράγιο για την εβδομάδα που έρχεται και σύντομα πάλι εγκυούλα, αυτή τη φορά σε μια τελειόμηνη και ευτυχισμένη εγκυμοσύνη.

Καλησπέρα κι απο μένα...

Λυπάμαι πολύ... Πολλές από μας το έχουμε περάσει και ξέρουμε πώς νιώθεις. :(

Περνάει, αλλά θέλει το χρόνο του. Την απώλεια θα τη θυμάσαι πάντα, αλλά δεν θα πονάει τόσο.

Ο σύζυγος καμία, εγώ έκανα έλεγχο θρομβοφιλίας (γονιδιακό και ανοσολογικό). Αν και οι περισσότεροι μου λέγανε πως ήταν τυχαίο γεγονός, εγώ ήθελα να το ψάξω. Αν δεν βρίσκαμε κάποιο πρόβλημα εκεί, θα προχωρούσαμε σε καρυότυπο ζεύγους. Τελικά δε χρειάστηκε.

Μετά από 42 μέρες.

Ένα χρόνο μετά, αλλά οι περισσότερες ξαναμένουν πολύ εύκολα έγκυες μετά από απόξεση.

4) Η αποξεση πονάει;

Μην ανησυχείς, θα σου κάνουν μέθη και δεν θα καταλάβεις απολύτως τίποτα.

Δεν θυμάμαι καθόλου να σου πω.

Να σκέφτεσαι θετικά, σύντομα θα είσαι και πάλι έγκυος.

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντήσεις σας. Είναι τρομερό πάντως πόσο εύκολα έχεις το κλάμα μετα απο μια τέτοια κατάσταση. Αν μου πεις κλαψε κλαίω αμέσως που λέει ο λόγος..

Προσπαθουσαμε αρκετό καιρο και ήμασταν σίγουροι ότι όλα θα πανε καλα. Δεν θα ξεχάσω ποτε τη στιγμή που ο κατα τ΄ αλλα σκληροτραχηλος άντρας μου στεκόταν μπροστά στο γιατρο και με ύφος μικρού παιδιού δακρυζε ρωτώντας τον τι σημαίνει παλινδρομηση κι αν έφταιγε αυτός...

Αυτη η βδομάδα θα είναι πολυ δύσκολη κι ίσως κι οι επόμενες, το μόνο που θέλω αυτη τη στιγμή είναι να βγει το νεκρο εμβρυο απο μέσα μου...

Διαφημίσεις

Να μη μένεις κλεισμένη στο σπίτι, να παίρνεις τον άντρα σου και να βγαίνετε να ξεσκάτε, αν μπορείτε. Να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, να είστε με κοσμο, να κάνετε και μια εκδρομη αν γίνεται... ό,τι μπορείτε προκειμένου να μη σας πάρει από κάτω. Εγώ έκλαψα πολύ την πρώτη βδομάδα, δε μιλιόμουν, αλλά μετά προσπάθησα να είμαι με κόσμο και να συνεχίζω να ζω κανονικά. Έκανα μια ριζική αλλαγή στα μαλλιά μου, έκανα shopping therapy... είπα "ήταν να γίνει", είδα και ψυχοθεραπευτή, με βοήθησε πολύ. Μου πήρε γύρω στους 3 μήνες να συνέλθω. 2 χρόνια μετά, θα γεννήσω σχεδόν την ίδια μέρα που θα γεννούσα κι εκείνο, αν δεν είχε παλινδρομήσει. Η ζωή έχει ένα τρόπο περίεργο να επουλώνει τις πληγές και να μας κάνει να ξεχνάμε.

Να σκέφτεσαι θετικά, σύντομα θα είσαι και πάλι έγκυος.

Συμφωνω σε όλα!!!

Ο πονος θα περασει αλλα θα το θυμασαι παντα!!

Να ξαναπροσπαθησεις αμεσως μολις στο επιτρεψει ο γιατρός συνηθως μετα την δευτερη ή τριτη περίοδο!!!! Κανει καλό στην ψυχολογια σου!!!

Εγω το ειχα αφησει 6μηνο και κοντεψα να παθω καταθλιψη γιατι όλο το σκεφτομουν!!!

Να κανεις εξετασεις για θυροειδη, τυχον τραχιλιτιδα ή κολπίτιδα!!!

Εγω επειδη πριν απο 3 μηνες ειχα και δευτερη παλλιδρομη εκανα και εξετασεις για θρομβοφιλια και σακχαρο οπου βρηκαμε και στα δυο προβλημα!!!

Αδιαθετησα την πρωτη φορα μετα απο 33 μερες και την δευτερη φορα επερνα χαπια και αδιαθετησα μετα από 28 μερες!!!!

dum spiro spero

Οσο ζω ελπίζω

Καλησπέρα κι απο μένα...

4) Η αποξεση πονάει;

Ιrrilada καλημέρα λυπάμαι για το μωράκι σας, αλλά καλύτερα που έγινε τώρα και δεν ακούσατε καν καρδούλα (δυστυχώς σου μιλάω εκ πείρας)!

Ο πόνος σίγουρα περνάει αλλά πάντα θα είναι στο μυαλό σου αυτό το μωράκι.

1) Εγώ είχα κάνει πριν από τη παλλίνδρομη όλες τις εξετάσεις των καθ' έξιν αποβολών (λόγω ενδομήτριου θανάτου που είχε προηγηθεί), ο σύζυγός μου δεν έκανε καμία εξέταση.

2) Η περίοδος μου ήρθε σε 50 ημέρες.

3) Προσπάθησα για μωρό σε 6 μήνες (εξωσωματική με αίσιο τέλος).

4) Η απόξεση δε με πόνεσε καθόλου.

5) Το κόστος των εξετάσεων ήταν 350 € γιατί στείλαμε το κύημα για χρωμοσοματικό έλεγχο, ο οποίος βγήκε καθαρός.

Σου εύχομαι κι' εσύ να βγεις σύντομα νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία, το τρόπο θα τον βρεις μόνη σου, πίστεψέ με! αλλά ακόμα ίσως είναι λίγο νωρίς.

Καλησπέρα κι απο μένα...

4) Η αποξεση πονάει;

λυπαμαι πολυ για την απολεια σου... εγω θα σου πω κατι.. ειχα μια παλινδρομη το σεπτ.στην 7-8 εβδ κ επαθα σοκ. δεν θα ξεχασεις ποτε μαλλον το μωρακι που εχασες,απλα δεν θα ποναει τοσο πολυ.

προσωπικα εγω δεν πονεσα καθολου στην αποξεση,αλλα ψυχολογικα ηταν δυσκολο..το απογευμα της ιδιας μερας πηγα για δουλεια,γιατι δεν ηθελα να μεινω σπιτι με τις σκεψεις μου.. δωσαμε το εμβρυο για ιστολογικη,για να δουμε τι εφταιγε.. μας ειπαν χρωμοσωματικη ανωμαλια..τωρα ειμαι κ παλι εγκυος,κ πολυ συγκρατημενη..αυριο θα παω να δουμε το μωρακι κ τρεμω να ειναι καλα...

ελπιζω να ξεπερασετε γρηγορα την απωλεια σας, το ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα εμεις οι γυναικες ειμαστε δυνατες κ θαβουμε βαθια τον πονο μας..

ευχοαμι γρηγορα με ενα μωρακι στην αγκαλια σας!!

pX0wp2.png

97l0p3.png

Διαφημίσεις

α,ιστολογικη μας κοστησε 150ε στο μητερα. ο τοτε γιατρος μου, μου ειπε σε 3 μηνες μπορω να ξαναπροσπαθησω,αλλαξα γιατρο για πολλους κ διαφορους λογους κ σε καινουργιο που πηγα μου ειπε σε 2 περιοδους,πανω κατω τα ιδια δηλαδη.κ μετα απο 1,5 μηνα προσπαθειων,εμεινα εγκυος..

pX0wp2.png

97l0p3.png

Ιrrilada καλησπέρα λυπάμαι για το μωράκι σας , εχω ειχα δυο παλινδρομες , η πρωτη το εμβρυο ηταν 3 μηνων και στην δευτερα 8 εβδομαδες.και στις δυο κανα με μαζι με την αποξεση καρυοτυπο εμβρυου κοστος 400 ευρω στο ΙΑΣΩ. Θυμαμαι στην δευτερη δεν ηθελε ο γιατρος αλλα επιμειναμε εμεις και τελικα οταν αλλαξα γιατρο και του πηγα τους δυο καρυοτυπους ηταν αυτο που των οδηγησε στις σωστες εξετασεις για να βρουμε την αιτια. επωμενες εξετασεις που καναμε θρομβοφυλιας και καρυοτυπο ζευγους ( κοστος 700 ευρω στον Παγκαλο τον γενετιστη)εγω και ο αντρας μου και κατι ορμονολογικες ( antimulerius ορμονη και κατι αλλα )

Η περιοδος μου ηρθε 1 μηνα περιπου μετα την αποξεση. στην πρωτη απειδη το ηξεραν ολοι εκατσα στοσπιτι για καμια εβδομαδα οποτε ειχα πολυ ποιο λιγο αιμα ματε και ποιο λιγο πονο. στην δευτερ επειδη δεν το ηξερε κανενας και ελειψα μονο μια μερα απο την δουλεια και αιμα ειχα για καμια εβδομαδα και εντονους πονους απο κατω, πραγμα που αληθεια σου λεω δεν σε πειραζουν τιποτα απο ολα αυτα ειναι τοση η στεναχωρια σου που ο εσωτερικος πονος της καρδιας και της ψυχης ειναι μεγαλητερος.κλαμα ενα βλεμα στο απειρο και να λες ωρες ωρες οτι παω να τρελαθω.αφου για κανα 2μηνο δεν μπορουσα να δω εγκυο γυναικα, εβγαινα με τον αντρα μου για κανα καφε και αμα εβλεπα εγκυο με επιαναν τα κλαματα και ηθελα να παω σπιτι να μην βλεπω κανεναν, τωρα ειαμι ξανα εγκυος στον 7ο μηνα περημενω την μπουμπου μου αλλα πιστευω οτι ποτε δεν θα τα ξεχασω τα αλλα 2 . μαθαινεις απο καποια στιγμη και μετα και ζεις με αυτο.γρηγορα παραστικα και σου ευχομαι απο τα βαθυ της καρδιας μου με ενα μωρακι και γρηγορα

O482p3.png?Djv6U3pu

καλησπερα , λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου και ευχομαι συντομα να ξανα μεινεις εγκυουλα!!!!

εγω ειχα 2 παλλινδρομες η μια στην 7η εβδομαδαπριν 2 χρονια περιπου οποου εκανα αποξεση μιας και το οτι το εμβρυο ειχε σφηνωσει στις σαλπιγγες κατ την διοδο προς τα εξω ( η επεμβαση δεν με πονεσε τοσο οσο το συναισθηματικο μερος της ολης διαδικασιας)και η δευτερη στην 13η και σχετικα προσφατη (8/2011)οπου εγινε απλα αναροφηση μετα απο χαπια που δημιουργουν συσπασεις. .και οι δυο ιστιολογικες εδειξαν τυχαιο γεγονος.

ο πονος σε εμενα δεν εχει περασει απλα εχει μειωθει οστοσο υπαρχουνε στιγμες που στεναχωριεμαι παρα πολυ και πιανω τον εαυτο μου να αναρωτιεται για πολλα αναπαντητα ερωτηματικα .και για το οτι αυτο τον καιρο θα το κραταγα στην αγκαλια μου μιας και η πητ μου ηταν 23 /2/2012. πιστευω οτι μενει ο χαμος ανεξητιλος μεσα στην ψυχη μας και οτι οσα χρονια και αν περασουν παντα θα το σκεφτομαστε,ομως με αυτα που ακουνε τα αυτια μου καθημερινα δεν πρεπει να το βαζουμε κατω...

καποια στιγμη θα ερθει το πολυποθυτο μωρακι μας αλλα τουλαχιστον σε εμενα ειναι το ΠΟΤΕ?

τελος παντων...

εμεις καναμε εξαιτασεις για θρομβοφιλια ,θυροειδη, και καρυοτυπο ζευγους αλλα βγηκαν φυσιολογικες.

την πρωτη φορα περιοδο ειδα μετα απο 45 μερες ενω την δευτερη μετα απο 30,

και τα 2 εμβρυα τα δωσαμε για απλη ιστιολογικη .το κοστος ειναι γυρω στα 150 ευρω αν θυμαμαι απλα. τωρα οι εξετασεις θρομβοφιλιας το απλο πακετο ειχε κοστισει στα 370?380? δεν θυμαμαι καλα .ομως ο καρυοτυπος ζευγους μετα απο πολυ ψαξιμο στις τιμες μας κοστισε συνολικα 250 ευρω και για τους δυο στο μητερα.