Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

συντριβη του συστηματος

Recommended Posts

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ».

Χειρότερο απ' το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ' τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ' το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.

Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν' απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι; Θ' αναγκαστούμε να ζήσουμε με λιγότερα; Η τηλεόραση 52 ιντσών δεν θα προσφέρει καμιά απόλαυση; Θ' αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια;

Θα είμαστε υποχρεωμένοι να πίνουμε ρετσίνα με τον γείτονα που δεν γνωρίζουμε καν, όπως σ' εκείνες τις ταινίες με τον Ρίζο και τη Βλαχοπούλου; Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει η πόρτα και να είναι ο διπλανός που ζητάει ένα λεμόνι; Ποιο απ' όλα είναι το δικό μας σενάριο;

Δεν είμαι σίγουρος πως η πτώχευση είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θα πτωχεύσει. Η Παιδεία των προσωπικών Πανεπιστημίων και της κομματικής συναλλαγής; Οι εφορίες της διαφθοράς; Τα νοσοκομεία με το φακελάκι; Μήπως θα συντριβεί το πολιτικό μας σύστημα, αυτή η μεγάλη αποθήκη με ψεύτες, φαφλατάδες και ανεπάγγελτους; Θ' αναγκαστεί ο Δημήτρης Ρέππας να γίνει οδοντογιατρός, ο Καραμανλής δικηγόρος και ο Βενιζέλος αδύνατος; Ποια, αλήθεια, είναι η μεγάλη καταστροφή που φοβόμαστε;

Υπάρχουν πολλά που θα χάσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτά που δικαιούμαστε και πολύ περισσότερο αυτά που χρειαζόμαστε. Στη γειτονιά μου θα κλείσουν τα 7 καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και τα 6 κομμωτήρια και θα μείνει μόνο ο ένας φούρνος που θα πουλάει είδος ανάγκης: ψωμί. Οι κυρίες θα πάψουν να ισορροπούν επικίνδυνα πάνω σε αφόρετες γόβες και τεχνητές επιθυμίες. Οι τράπεζες δεν θα έχουν διακοποδάνεια. Ο Ρέμος δεν θα βρίσκει κανέναν να του ρίξει δυο γαρύφαλλα. Η Φιλιππινέζα δεν θ' αναθρέφει πια τα παιδιά. Οι σύγχρονες μανάδες ίσως δεν θ' αναφωνούν «δεν αντέχω», γιατί θ' ανακαλύψουν τη σημασία και της λέξης και της αντοχής. Τα παιδιά μας, όταν βγάζουν με 10 το λύκειο, θα πηγαίνουν σε κάποια τεχνική σχολή και όχι στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου που αναλαμβάνει να βαφτίσει τους κατιμάδες επιστήμονες με το αζημίωτο.

Ίσως χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο όπως σε όλη την Ευρώπη, για να επικοινωνούμε και όχι για να εξευτελιζόμαστε. Το «ουάου» θα πάψει να είναι το υποκατάστατο του οργασμού στις κουβέντες που ψάχνουν την επιβεβαίωση της ανοησίας. Μπορεί να ψάξουμε περισσότερο τον πραγματικό οργασμό, μαζί με τους κανονικούς ανθρώπους που θα μας κάνουν να τους εκτιμάμε. Θ' αρχίσουμε να αξιολογούμε ποιος είναι ικανός και χρήσιμος και όχι αναγνωρίσιμος. Οι μανάδες δεν θα ζητάνε αυτόγραφο από την Τζούλια για τις κόρες τους.

Πιο πολύ, νομίζω, θα καταστρέψουμε με τα χέρια μας εκείνο το διεστραμμένο «εγώ» που επιμένει να μας αξιολογεί και να μας συγκρίνει με βάση τις πισίνες, τη μάρκα του αυτοκινήτου και τις κακόγουστες καρό ταπετσαρίες που φοράμε επειδή γράφουν Burberry. Μπορεί να μη θέλουμε πια να γίνουμε πλούσιοι, αλλά ουσιαστικοί. Μπορεί ίσως και ν' αγαπηθούμε περισσότερο, ανακαλύπτοντας τη συλλογικότητα και το ενδιαφέρον για μια ζωή που είναι κοινή.

Οι επιπόλαιοι θα ξαναγίνουν επιπόλαιοι και δεν θα είναι πια τρέντι. Οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωράφια. Και οι Ουκρανές, που έτρωγαν τις ψεύτικες επιδοτήσεις, στα σπίτια τους. Στα καφενεία των χωριών θα συζητάνε ξανά ποιο παιδί πρόκοψε και όχι ποιο πήγε σε ριάλιτι. Οι DJs, οι image makers, οι κουρείς σκύλων, ίσως χρειαστεί να βρουν μια άλλη δουλειά.

Το σύστημα της αξιολόγησής μας θ' αλλάξει και ίσως απαιτήσουμε πραγματικά να τιμωρηθούν αυτοί που τα έφαγαν. Παρουσία μας, πάντα. Ίσως δεν ξαναψηφίσουμε εκείνους που μας έφεραν σε αυτήν τη θέση. Και ίσως καταλάβουμε πως τα κοράκια του εξτρεμιστικού καπιταλισμού, που φαίνονταν καναρίνια μέσα από τα κουστούμια και τις τηλεοράσεις, ήταν αυτοί που μας εξαπάτησαν την ώρα που ζαλιζόμασταν με Johnnie Black. Ίσως ψάξουμε για μια πιο δίκαια ζωή, χωρίς να μετράμε την απόδοση δίκιου με τη σύγκριση τραπεζικών λογαριασμών.

Μπορεί ξαφνικά οι καλλιτέχνες ν' αρχίσουν να παράγουν κι αυτοί, πατώντας σε αυτό που είναι ζωή και όχι στις κρατικές επιδοτήσεις, σαν να πουλάνε βαμβάκι, και στις δημόσιες σχέσεις.

Δεν είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι κακά. Ναι, θα υπάρξουν χιλιάδες άνεργοι. Θα χτυπηθεί το Δημόσιο. Αυτό που βρίζουμε όλοι πως είναι αντιπαραγωγικό, μας ταλαιπωρεί και δεν μας εξυπηρετεί. Θ' απολυθούν κάποιοι απ' αυτούς που μπήκαν με ρουσφέτι, γλείψιμο, αναξιοπρέπεια. Τα επαρχιακά μουσεία της χώρας δεν θα έχουν δέκα κηπουρούς, θα καταργηθούν οι «Οργανισμοί Αναξιοπαθούντων Κορασίδων» και οι «Πολιτιστικοί σύλλογοι για τη σουρεαλιστική προσέγγιση της ζωής του Λάμπρου Κατσώνη». Οι ανύπαντρες κόρες αξιωματικών δεν θα παίρνουν επίδομα. Και όσες απ' αυτές είναι επώνυμες δεν θα είναι «κατά του γάμου από άποψη», για να παίρνουν το επίδομα.

Φοβάμαι, όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα. Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμένο του εαυτό, Δικαιοσύνη την ατιμωρησία του κι ευτυχία την κενότητα και τον ευδαιμονισμό. Φοβάμαι.

Γι' αυτό θέλω να τελειώνουμε.

το βρηκα ενδιαφερον

Διαφημίσεις

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Λατρεύω τα σημεία των καιρών..........κάποιοι τύποι βολεμένοι που δε θα ξεβολευτούν με τίποτα να δίνουν μαθήματα σε αυτούς που ποτέ δε βολεύτηκαν..............κοράκια τα λέω αυτά........

Δεν είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι κακά. Ναι, θα υπάρξουν χιλιάδες άνεργοι. Θα χτυπηθεί το Δημόσιο. Αυτό που βρίζουμε όλοι πως είναι αντιπαραγωγικό, μας ταλαιπωρεί και δεν μας εξυπηρετεί.

Ας του πει κάποιος ότι ήδη υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι και δε θα χτυπηθεί μόνο το δημόσιο........

Λατρεύω τα σημεία των καιρών..........κάποιοι τύποι βολεμένοι που δε θα ξεβολευτούν με τίποτα να δίνουν μαθήματα σε αυτούς που ποτέ δε βολεύτηκαν..............κοράκια τα λέω αυτά........

συμφωνω.δεν περιμενα ομως τοσο χαλια κειμενο απο το βαξεβανη, το θεωρω απιστευτα ειρωνικο κ μιζερο. λες κ αμα εχεις χρηματα για πεντικιουρ θεωρεισαι μη ουσιαστικος ενω αν δεν εχεις να φας γινεσαι ουσιαστικος αυτοματα. πολυυυ λαικισμος βρε παιδια....

δλδ θελει να μας πει οτι κοινωνιες οπως πχ της φινλανδιας, οπου η οικονομια ειναι ακομα σε καλη πορεια κ οι ανθρωποι δεν θεωρουνται φτωχοι σε καμια περιπτωση, ειναι αποτυχημενες, γεματες με ανουσιους νεοπλουτους που περνουν την ωρα τους σε κομμωτηρια και κανουν βολτα με την (αγορασμενη με δανεια) πορσε.

ενω κοινωνιες φτωχες και εξαθλιωμενες, (πατασσουν κ εκεινες δλδ την διεφθαρμενη δημοκρατια) οπως του αφγανισταν, ειναι γεματες με λογιους, σκεπτομενους ανθρωπους που εξυμνουν την αλληλεγγυη και την αξιοκρατια.

ασε μας ρε βαξεβανη...

Διαφημίσεις

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ».

Χειρότερο απ' το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ' τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ' το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.

Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν' απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι; Θ' αναγκαστούμε να ζήσουμε με λιγότερα; Η τηλεόραση 52 ιντσών δεν θα προσφέρει καμιά απόλαυση; Θ' αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια;

Θα είμαστε υποχρεωμένοι να πίνουμε ρετσίνα με τον γείτονα που δεν γνωρίζουμε καν, όπως σ' εκείνες τις ταινίες με τον Ρίζο και τη Βλαχοπούλου; Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει η πόρτα και να είναι ο διπλανός που ζητάει ένα λεμόνι; Ποιο απ' όλα είναι το δικό μας σενάριο;

Μακαρι να ταν αυτό το προβλημά μας!!!!!!!!!

Εχετε ιδεα οτι υπάρχουν άνθρωποι που δεν εχουν ουτε 1 ευρώ στην άκρη??????Που μια ζωή αγωνίζονταν για να ζήσουν?????εεεεεεεε???????

Πού ζείτε??????Ελλάδα δεν είναι μόνο τα ΒΠ και η Γλυφάδα!!Ελεος!!!

Δεν είμαι σίγουρος πως η πτώχευση είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θα πτωχεύσει. Η Παιδεία των προσωπικών Πανεπιστημίων και της κομματικής συναλλαγής; Οι εφορίες της διαφθοράς; Τα νοσοκομεία με το φακελάκι; Μήπως θα συντριβεί το πολιτικό μας σύστημα, αυτή η μεγάλη αποθήκη με ψεύτες, φαφλατάδες και ανεπάγγελτους; Θ' αναγκαστεί ο Δημήτρης Ρέππας να γίνει οδοντογιατρός, ο Καραμανλής δικηγόρος και ο Βενιζέλος αδύνατος; Ποια, αλήθεια, είναι η μεγάλη καταστροφή που φοβόμαστε;

ΑΑΑΑΑΑ καλάααααααα!!!!!!

Υπάρχουν πολλά που θα χάσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτά που δικαιούμαστε και πολύ περισσότερο αυτά που χρειαζόμαστε. Στη γειτονιά μου θα κλείσουν τα 7 καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και τα 6 κομμωτήρια και θα μείνει μόνο ο ένας φούρνος που θα πουλάει είδος ανάγκης: ψωμί. Οι κυρίες θα πάψουν να ισορροπούν επικίνδυνα πάνω σε αφόρετες γόβες και τεχνητές επιθυμίες. Οι τράπεζες δεν θα έχουν διακοποδάνεια. Ο Ρέμος δεν θα βρίσκει κανέναν να του ρίξει δυο γαρύφαλλα. Η Φιλιππινέζα δεν θ' αναθρέφει πια τα παιδιά. Οι σύγχρονες μανάδες ίσως δεν θ' αναφωνούν «δεν αντέχω», γιατί θ' ανακαλύψουν τη σημασία και της λέξης και της αντοχής. Τα παιδιά μας, όταν βγάζουν με 10 το λύκειο, θα πηγαίνουν σε κάποια τεχνική σχολή και όχι στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου που αναλαμβάνει να βαφτίσει τους κατιμάδες επιστήμονες με το αζημίωτο.

Ίσως χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο όπως σε όλη την Ευρώπη, για να επικοινωνούμε και όχι για να εξευτελιζόμαστε. Το «ουάου» θα πάψει να είναι το υποκατάστατο του οργασμού στις κουβέντες που ψάχνουν την επιβεβαίωση της ανοησίας. Μπορεί να ψάξουμε περισσότερο τον πραγματικό οργασμό, μαζί με τους κανονικούς ανθρώπους που θα μας κάνουν να τους εκτιμάμε. Θ' αρχίσουμε να αξιολογούμε ποιος είναι ικανός και χρήσιμος και όχι αναγνωρίσιμος. Οι μανάδες δεν θα ζητάνε αυτόγραφο από την Τζούλια για τις κόρες τους.

Πιο πολύ, νομίζω, θα καταστρέψουμε με τα χέρια μας εκείνο το διεστραμμένο «εγώ» που επιμένει να μας αξιολογεί και να μας συγκρίνει με βάση τις πισίνες, τη μάρκα του αυτοκινήτου και τις κακόγουστες καρό ταπετσαρίες που φοράμε επειδή γράφουν Burberry. Μπορεί να μη θέλουμε πια να γίνουμε πλούσιοι, αλλά ουσιαστικοί. Μπορεί ίσως και ν' αγαπηθούμε περισσότερο, ανακαλύπτοντας τη συλλογικότητα και το ενδιαφέρον για μια ζωή που είναι κοινή.

Οι επιπόλαιοι θα ξαναγίνουν επιπόλαιοι και δεν θα είναι πια τρέντι. Οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωράφια. Και οι Ουκρανές, που έτρωγαν τις ψεύτικες επιδοτήσεις, στα σπίτια τους. Στα καφενεία των χωριών θα συζητάνε ξανά ποιο παιδί πρόκοψε και όχι ποιο πήγε σε ριάλιτι. Οι DJs, οι image makers, οι κουρείς σκύλων, ίσως χρειαστεί να βρουν μια άλλη δουλειά.

Το σύστημα της αξιολόγησής μας θ' αλλάξει και ίσως απαιτήσουμε πραγματικά να τιμωρηθούν αυτοί που τα έφαγαν. Παρουσία μας, πάντα. Ίσως δεν ξαναψηφίσουμε εκείνους που μας έφεραν σε αυτήν τη θέση. Και ίσως καταλάβουμε πως τα κοράκια του εξτρεμιστικού καπιταλισμού, που φαίνονταν καναρίνια μέσα από τα κουστούμια και τις τηλεοράσεις, ήταν αυτοί που μας εξαπάτησαν την ώρα που ζαλιζόμασταν με Johnnie Black. Ίσως ψάξουμε για μια πιο δίκαια ζωή, χωρίς να μετράμε την απόδοση δίκιου με τη σύγκριση τραπεζικών λογαριασμών.

Μπορεί ξαφνικά οι καλλιτέχνες ν' αρχίσουν να παράγουν κι αυτοί, πατώντας σε αυτό που είναι ζωή και όχι στις κρατικές επιδοτήσεις, σαν να πουλάνε βαμβάκι, και στις δημόσιες σχέσεις.

Δεν είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι κακά. Ναι, θα υπάρξουν χιλιάδες άνεργοι. Θα χτυπηθεί το Δημόσιο. Αυτό που βρίζουμε όλοι πως είναι αντιπαραγωγικό, μας ταλαιπωρεί και δεν μας εξυπηρετεί. Θ' απολυθούν κάποιοι απ' αυτούς που μπήκαν με ρουσφέτι, γλείψιμο, αναξιοπρέπεια. Τα επαρχιακά μουσεία της χώρας δεν θα έχουν δέκα κηπουρούς, θα καταργηθούν οι «Οργανισμοί Αναξιοπαθούντων Κορασίδων» και οι «Πολιτιστικοί σύλλογοι για τη σουρεαλιστική προσέγγιση της ζωής του Λάμπρου Κατσώνη». Οι ανύπαντρες κόρες αξιωματικών δεν θα παίρνουν επίδομα. Και όσες απ' αυτές είναι επώνυμες δεν θα είναι «κατά του γάμου από άποψη», για να παίρνουν το επίδομα.

Φοβάμαι, όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα. Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμένο του εαυτό, Δικαιοσύνη την ατιμωρησία του κι ευτυχία την κενότητα και τον ευδαιμονισμό. Φοβάμαι.

Γι' αυτό θέλω να τελειώνουμε.

το βρηκα ενδιαφερον

Ελεος με τους βολεμένους δήθεν σκεπτόμενους ρομαντικούς κλπ κλπ...

και εγω συμφωνω! Ακομη και αυτην τηνωρα 'κερδιζουν' στις πλατες των παθοντων γραφοντας εξυπνα κειμενακια με 'ζουμι'! ;)

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Κάθε λέξη, κάθε έκφραση, είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες σε αυτό το άθλιο κείμενο δημαγώγησης. Σύμφωνα με τον Βαξεβάνη, δε θα υπάρχει τίποτα αρνητικό στην κατάσταση από δω και πέρα.

Στη γειτονιά μου θα κλείσουν τα 7 καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και τα 6 κομμωτήρια

Γιατί δε λέει για όλα τα άλλα καταστήματα, που, ας τον ενημερώσει κάποιος, κλείνουν ΗΔΗ το ένα μετά το άλλο?

Θα χτυπηθεί το Δημόσιο

Μόνο το Δημόσιο Βαξεβάνη?

Θ' απολυθούν κάποιοι απ' αυτούς που μπήκαν με ρουσφέτι, γλείψιμο, αναξιοπρέπεια.

Και κανένας άλλος...

ΕΛΕΟΣ!!!

Έλεος πια με όλους αυτούς που εμφανίζονται τελευταία για να μας πουν πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε όλα αυτά που ζούμε. Ή βαριούνται και δεν έχουν τι να κάνουν, ή μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας ή απλά ζουν στον κόσμο τους και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται παραέξω.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ. ΟΛΟΥΣ.

NLYdp2.png VqePp2.png

Στην αρχη οταν διαβασα το κειμενο σκεφτηκα οτι ειναι υπεροχο και τα λεει οπως ειναι. το εκτυπωσα μαλιστα να το δειξω. μετα απο λιγο διαβασα τα μηνυματα τα δικα σας που το κατακρινατε. και το ξανασκεφτηκα ολο απο την αρχη...και...ξερεις τι...εγω δεν πηγα ποτε στον Ρεμο να ριξω Γαρυφαλλα, δεν εκανα ποτε σπαταλες τρελες, δεν πηρα αυτογραφο απο την Τζουλια, μαζευω απο παιδι ξυλα στα χωραφια για το χειμωνα, μαζευω λεφτα και τωρα δεν εχω να κινουμε, ειμαι αντρας ολοκληρος και αν δεν ηταν το πατρικο μου απο πισω δεν θα μπορουσα να ζησω τα παιδια μου καλα. με λιγα λογια νομιζω οτι τα βλεπει πολυ καπως ξερεις...βολικα. εχει και αυτος και η γυναικα του ενα σκασμο λεφτα. εγω δεν εχω. θα χουν και κανα σπιτι δικο τους και ενα δυο αυτοκινητα να μετακινουντε στα καναλια. εγω δεν εχω ουτε το ενα και πλεον ουτε το αλλο. στην γειτονεια μου δεν εχω κουρειο σκυλων, εχω δυο κομμωτηρια, και καταστηματα απλων ανθρωπων με οικογενειες, που μολις εκλεισαν. βαξεβανη πληρωνεσαι για να καθεσαι και να γραφεις σε ενα blog. καλα αυτα που λες και ολα σωστα. αλλα δεν απευθυνεσαι σε μενα. οχι. απευθυνεσαι στην γειτονισσα σου στην Γλυφαδα η οπου αλλου μενεις που εχει τις πολυτελειεσς που αναφερεις. εγω δεν τις εχω και δεν τις ειχα ουτε τοτε.

Διαφημίσεις

Θ' απολυθούν κάποιοι απ' αυτούς που μπήκαν με ρουσφέτι, γλείψιμο, αναξιοπρέπεια.

και ερωτώ τον κυριο Βαξεβάνη. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ; αλλοι; που μπηκαν κανονικα και οχι με ρουσφετι;αυτοι που δουλευουν; γιατι υπαρχουν και τετοιοι στο δημοσιο και δεν δεχομαι αντιρηση εγω ετσι και αλλιως Ελ. επαγγελατιας ειμαι αλλα μη τους βαζουν ολους στο ιδιο καζανι.

και αυτοι στον ιδιωτικο;;;; που ετσι που παμε θα παιρνουν 600 ευρω να ζησουν οικογενειες;;αυτοι θα γλιτωσουν καραγκιοζακο;;;;;

και δεν καταλαβα κυριε;; θα πρεπει να δωσω λογαριασμο οτι ειμαι απληστος επειδη θελω να χω ενα σπιτι δικο μου και ενα αυτοκινητο;;επειδη θελω να εχω μια ασφαλεια; επειδη θελω να δωσω στην γυναικα μου που εχει να κουρευτει 7 μηνες και ειναι σπιτι με τα παιδια και δεν εχω να της δωσω και νιωθω σκατας; αντε αγορακι μου να τσακωθεις με την γειτονισσα που παει το κανις για κουρεμα και ασε μας εμας που μασταν παντα στον αγωνα μεσα στην ανασφαλεια να συνεχισουμε να ζουμε μεσα σε αυτην. εχουμε συνηθησει.....διστυχως

Οπως ειπε και ο Ψινακης οταν τον ρωτησαν για τον Λαζοπουλο "ΕΓΩ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΧΑΛΑΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΧΤΕΣ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΕΑ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ;" το ιδιο ισχυει και για τον Λαζόπουλο και για τον Βαξεβάνη και για τους Ραδιο Αρβυλα (αυτοι και να εχουν εναν σκασμο λεφτα εκαστος). μαλλον ο ψινακης ηταν πιο αντρας ωστε να μην κρυφτει πισω απο το δαζτυλο του. κυριε ΚΑΝΑΚΗ σχολιαστη του λαου πες αλευρι;;;; ΤΟ 5 ΑΣΤΕΡΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΑΥΤΑ;

Λ Α Ι Κ Ι Σ Μ Ο Σ. δηλ, εσυ πεινας εγω τρωω σαν γουρουνι. εγω βγαινω και σε κοροιδευω (σου λεω οτι θες να ακουσεις κανω και καμια διαφημιση για το χανμογελο του παιδιου) ωστε να συνεχιζεις να με κοιτας εσυ που πεινας και να συνεχισω να τρωω εγω που κανω τηλεθεαση.

Ολο το κειμενο αναφερεται στους απλους πολιτες. Τους πολιτικους και τις περικοπες στα δικα τους λεφτα και στις δικες τους ανεσεις , στα εκατομμυρια που βγαζουν εξω και στους παχυλους μισθους, που αν τους εκοβαν δεν θα χρειαζοταν η γιαγια να πειναει και το παιδι να μην εχει παπουτσια να βαλει για το σχολειο τπτ. Κανεις δεν δημοσιευει τπτ. Για ολα φταιει το δημοσιο και οι πολιτικοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι , απο τα δικα μας λεφτα πληρωνονται, κανενας ομως δεν θα απολυθει ουτε θα χασει την καρεκλα του .

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ..

δεν πεφτω στην παγιδα να πω σε ποια σημεια συμφωνω η σε ποια διαφωνω

αυτο που πιστευω ειναι οτι η πτωχευση δεν ειναι η καταστροφη της ελλαδας οπως θελουν να μας τρομοκρατουν

στην ελλαδα οσο κι αν δεν μας αρεσει υπαρχουν πολυ περισσορετοι βολεμενοι απ οτι ξεβολεμενοι γι αυτο και δεν γινεται μια πραγματικη γνησια λαικη επανασταση, επανασταση ομως που να εχει ως στοχο τα κακως κειμενα και του δικου μας μικροκοσμου

θα χρειαστει ενα καρο κοσμος να αλλαξει επαγγελμα, ε δεν μπορει μια οικονομια να στηριζεται μονο στις επιδοτησεις και τις υπηρεσιες, τι μορουμε να παραξουμε και να εξαγουμε ειναι το θεμα,,,

το κρατος πρεπει να επανιδρυθει οι νοοτροποιες πρεπει να αλλαξουν,,το κοστος? ταιραστιο για πολλους,,,αδικιες? ταιραστιες μπορουμε ομως εστω κι ετσι να απαλλαγουμε απο τον κακο μας εαυτο συνολικα ως κοινωνια και να δημουργησουμε κατι πιο υγιες?

δεν ξερω αν ειναι λαικισμος να ακουμε πραγματα που δε μας αρεσουν η και το αντιστροφο πραγματα που μας αρεσουν,,,οπως και να εχει στο αρθρο αυτο υπαρχουν πολλες μικρες αληθειες, δεν ειναι οι μονες οκ, αλλα ας τις ακουσουμε

στο κατω κατω εγω το μηνυμα το συνολικο που εκλαμβανω ειναι ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ μεσα στην μαυριλα που ζουμε

η ελλαδα δεν θα καταστραφει επειδη θα πρωχευσει και οι πολιτες της θα φτιαξουν ενα καλυτερο και πιο υγιες αυριο ακομα κι αν μεταναστευσουν, αδικηθουν χασουν τις δουλειες τους, αλλαξουν επαγγελμα, επιστρεψουν στην επαρχια αγροτικη ζωη κλπ

η ελλαδα μεσα απο το κακο και το αδικο θα ανακαλυψει εναν πιο υγιη τροπο ζωης,, θα θυμηθει τι παει να πει πχ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και να μαχεται για το αδικο που χτυπαει οχι μονον την πορτα του αλλα και του διπλανου του,και ο καθε κατεργαρης θα παει στον παγκο του

Διαφημίσεις

δεν ξερω αν ειναι λαικισμος να ακουμε πραγματα που δε μας αρεσουν η και το αντιστροφο πραγματα που μας αρεσουν,,,οπως και να εχει στο αρθρο αυτο υπαρχουν πολλες μικρες αληθειες, δεν ειναι οι μονες οκ, αλλα ας τις ακουσουμε

ειναι λαικισμος. δεν ειναι θεμα να ακουμε κατι που μας αρεσει η κατι που δεν μας αρεσει. ειναι απλο το θεμα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΑΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ να βγαινουν και να κανουν κριτικη σε ενα καπιταλιστικο "χρημα στο χρημα" συστημα δεν μπορει ο αλλος που εχει τσακουζι να λεει σε μενα που δεν εχω αυτη την στιγμη δεκαρα πανω μου (δεν το λεω μεταφορικα) για πτωχευσεις και αγαπες και αλληλεγγυες με δακρυβρεχτα επαναστατικα κειμενα. ειναι κοροιδια.

στο κατω κατω εγω το μηνυμα το συνολικο που εκλαμβανω ειναι ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ μεσα στην μαυριλα που ζουμε

αυτο ναι ισχυει. οντος ενιωσα καπως καλυτερα και εγω οταν το διαβασα στην αρχη.

η ελλαδα δεν θα καταστραφει επειδη θα πρωχευσει και οι πολιτες της θα φτιαξουν ενα καλυτερο και πιο υγιες αυριο ακομα κι αν μεταναστευσουν, αδικηθουν χασουν τις δουλειες τους, αλλαξουν επαγγελμα, επιστρεψουν στην επαρχια αγροτικη ζωη κλπ

τι παει να πει να επιστρεψουν στην αγροτικη ζωη; δεν μενουν ολοι Αθηνα Θεσσαλονικη Πατρα. Εδω που ζω εγω ειναι γεματο αγροτες. Βαβμακι, σιτηρα νεοι ανθρωποι που δουλευουν οικογενειακως στα χωραφια με τα παιδακια τους παρακαλω, Ελληνες. και δεν το ξεκινησαν τωρα. σιγουρα δεν ειναι πιο υγιες να μεταναστευσουν αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα

η ελλαδα μεσα απο το κακο και το αδικο θα ανακαλυψει εναν πιο υγιη τροπο ζωης,, θα θυμηθει τι παει να πει πχ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και να μαχεται για το αδικο που χτυπαει οχι μονον την πορτα του αλλα και του διπλανου του,και ο καθε κατεργαρης θα παει στον παγκο του

να με συγχωρεις αγαπητη μου αλλα οι μικροι "κατεργαρεοι" θα πανε στο παγκο τους. οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΟΙ θα περασουν μια χαρα και ακομα καλυτερα...τωρα αν εσυ περιμενεις να πτωχευσουμε και να τους τιμωρησουμε που λεει ο βαξεβανης θα περιμενεις πολυ...

jackrussell και εγω ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι η "χρεοκωπια" ειναι η καλυτερη λυση στην προκειμενη. και εγω πιστευω οτι αν χρεωκοπησουμε τα πραγματα θα αποδειχτουν καλυτερα απο αυτο που κανουμε τωρα για να εξηγουμε και μη παρεξηγουμε. δεν αντεχω ομως τους ηρωες με τις μεταξωτες καπες αρμανι που πετανε ψηλα και διαδιδουν μηνυματα σωτηριας...

ειναι λαικισμος. δεν ειναι θεμα να ακουμε κατι που μας αρεσει η κατι που δεν μας αρεσει. ειναι απλο το θεμα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΑΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ να βγαινουν και να κανουν κριτικη σε ενα καπιταλιστικο "χρημα στο χρημα" συστημα δεν μπορει ο αλλος που εχει τσακουζι να λεει σε μενα που δεν εχω αυτη την στιγμη δεκαρα πανω μου (δεν το λεω μεταφορικα) για πτωχευσεις και αγαπες και αλληλεγγυες με δακρυβρεχτα επαναστατικα κειμενα. ειναι κοροιδια.

αυτο ναι ισχυει. οντος ενιωσα καπως καλυτερα και εγω οταν το διαβασα στην αρχη.

τι παει να πει να επιστρεψουν στην αγροτικη ζωη; δεν μενουν ολοι Αθηνα Θεσσαλονικη Πατρα. Εδω που ζω εγω ειναι γεματο αγροτες. Βαβμακι, σιτηρα νεοι ανθρωποι που δουλευουν οικογενειακως στα χωραφια με τα παιδακια τους παρακαλω, Ελληνες. και δεν το ξεκινησαν τωρα. σιγουρα δεν ειναι πιο υγιες να μεταναστευσουν αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα

να με συγχωρεις αγαπητη μου αλλα οι μικροι "κατεργαρεοι" θα πανε στο παγκο τους. οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΟΙ θα περασουν μια χαρα και ακομα καλυτερα...τωρα αν εσυ περιμενεις να πτωχευσουμε και να τους τιμωρησουμε που λεει ο βαξεβανης θα περιμενεις πολυ...

καταρχην θεωρω ρατσιστικο και ακρως κομπλεξικο να χωριζεις τους ανθρωπους σε αυτους που εχουν και σε αυτους που δοκιμαζονται,,,δηλαδη οποιος εχει σημερα στην ελλαδα το βουλωνει και μιλας μονον εσυ κι εγω και η παπαρηγα? εμφυλιο θα κανουμε δηλαδη? ο κανακης, τυχαιο παραδειγμα, δηλαδη τα εχει κλεμμενα η δεν εχει δικαιωμα να μιλαει, να κανει κριτικη επειδη σε αυτην τη φαση ειναι καλυτερα ενδεχομενως? αυτος που ζει εδω δεν ζει? δεν θα μπορουσε η καθημερινοτητα του να ειναι ακομα ποιοτικότερη η αποκλειεται να νοιαζεται για τα χαλια της κοινωνιας οπου ζει? μακαρι ο κανακης ο λαζοπουλος ο ψινακης να εχουν δουλεις που να πηγαινουν καλα γιατι απασχολουν κοσμο οπως εσυ κι εγω,,,στο κατω κατω δεν θα τα βαλουμε με ανθρωπους που πηρανε το οποιο επιχειρηματικο ρισκο και τους βγηκε ΕλΕΟΣ, αν ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους ειναι το θεμα

δηλαδη αν εσυ ειχες φραγκα θα σου λεγαμε βουλωσε το,,,αν ησουν βολεμενος εσυ τι θα ελεγες? κοψτε το λαιμο σας εγω ειμαι καλα? ειλικρινα δεν καταλαβαινω,,,δηλαδη τωρα που εσυ εχεις πατρικο να στεγασεις τα παιδια σου τι πρεπει να σου πει ενας αστεγος? τι λε ρε που εχεις σπιτι και καθεσαι στα φορουμ και σχολιαζεις εκ του ασφαλους, ενω εγω κοιμαμαι στην ερμου σε χαρτοκουτα,,,

οσο για την αθηνα και την αποκεντρωση εισαι μακρια νυχτωμενος αν πιστευεις οτι ο κοσμος σε μια αραιωκατοικημενη ελλαδα δεν ειναι στοιβαγμενος κυριως σε αθηνα,

οσο για την απονομη δικαιοσυνης που την πληρωνουν κυριως οι μικροι, να σου θυμισω οτι καποιες στιγμες στην ιστορια πληρωνουν,,, και οι μεγαλοι κατεργαρεοι, βλεπε γαλλικη επανασταση η πιο κοντα μας δικτατορες στην ελλαδα η στο ισπανια, η γερμανια μετα χιτλερ εποχη ισοπεδωθηκε, εγιναν δικες ναζι καταδικαστηκαν

μονο που αυτη τη φορα πρεπει να κρεμασουν και κανα τραπεζιτη

jackrussell και εγω ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι η "χρεοκωπια" ειναι η καλυτερη λυση στην προκειμενη. και εγω πιστευω οτι αν χρεωκοπησουμε τα πραγματα θα αποδειχτουν καλυτερα απο αυτο που κανουμε τωρα για να εξηγουμε και μη παρεξηγουμε. δεν αντεχω ομως τους ηρωες με τις μεταξωτες καπες αρμανι που πετανε ψηλα και διαδιδουν μηνυματα σωτηριας...

να μαθεις να αντεχεις και αυτους τους ηρωες, κι εσυ να γινεις ο ηρωας που μπορεις εσυ να γινεις,,,με το αμπέχονο δηλαδη και την αρβυλα μεσα στο σκατο,,,,ο καθενας με τον τροπο του και απο τη θεση του,,,,ο βαξεβανης δε, ειναι εξαιρετικος δημοσιγραφος θα του απαγορευσουμε να μιλαει? γραψε εσυ λοιπον

ολοι χρειαζομαστε ολους σε αυτη τη φαση και εσενα και το λαζοπουλο και τον βαξεβανη και τον κανακη και τον ψινακη και τον ρουβα και τον αποστολο γλετσο και τον θεοδωρακη,,,διοτι ολοι αυτοι αγαπανε πραγματικα την ελλαδα,,δεν θα ενοχοποιησουμε υποχρεωτικα την επιχειρηματικοτητα η την καλη τυχη ενος ανρωπου ουτε το υφος του.,,,,,σιγουρα δεν χρειαζομαστε τον κουλουρη η τη χρυση αυγη στη βουλη ας πουμε,η τον αδωνη και τον βορριδη, και ολο το πασοκ, και ολους του 300 αλλα η εκπομπη του κανακη εχει θεση και λογο, και ο βαξεβανης καλα κανει και τα λεει ακομα κι αν αυτα που λεει δεν ειναι τοσο σωστα ,,,,δεν ειναι ομως και τοσο λαθος

Συμφωνώ κι εγώ ότι το κείμενο του Βαξεβάνη, ενώ σε πρώτη ανάγνωση δεν με απωθεί, παρόλα αυτά δεν νοιώθω ότι απευθύνεται σε μένα αλλά στους γείτονές του. Ναι, είναι αρκετά λαϊκίστικο.

Αλλά διαφωνώ στο ότι δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί όποιος έχει το κάτι παραπάνω. Αυτοί οι διαχωρισμοί είναι επικύνδυνοι. Εσύ βγάζεις 1000 ευρώ το μήνα σκάσε, μιλάω εγώ που είμαι άνεργος κτλ. Όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι προβληματίζονται μ΄αυτήν την κατάσταση. Αν κάποιος που έχει πέντε φράγκα και δεν τα έκλεψε (καθ' οιονδήποτε τρόπο) αλλά τα δούλεψε, γιατί ξαφνικά πρέπει να το βουλώνει? Ακόμα κι αν λέει βλακείες κατά τη γνώμη μας, μυαλό έχει ο καθένας και κρίνει.

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Λαϊκισμός ή μη λαϊκισμός, εμένα το άρθρο του Βαξεβάνη μου άρεσε γιατί λέει αλήθειες. Μπορεί να μη συμφωνώ σε όλα μα όλα, ωστόσο απεικονίζει πολλές πλευρές της πραγματικότητας και δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας. Όσο για τους ΑΜΑΝ και τον Λάκη απολαμβάνω αφάνταστα την κοινωνική σάτυρα που κάνουν. Θα μου πεις βγάζουν λεφτά και κερδίζουν δημοσιότητα από αυτό. Ε και;;;; Πόσες φορές βλέποντας αυτές τις εκπομπές δεν μου δόθηκε εμένα προσωπικά τροφή για σκέψη; Πάντως. είναι καλύτερα να βλέπω αυτές τις εκπομπές από το να βλέπω τις μονομερείς τοποθετήσεις ενός σοβαροφανούς ιδιωτικού βρωμοκάναλου με πουλημένους καλοπληρωμένους δημοσιογραφίσκους παύλα παπαγαλάκια που με περισπούδαστο ύφος κάνουν πλύση εγκεφάλου τρομοκρατώντας τον κόσμο.

Τις δραματικές μέρες του μνημονίου έβγαιναν και έλεγαν τα πουλημένα κανάλια ότι δεν θα έχουμε πετρέλαιο, μέγα ψεύδος, αν χρεοκοπούσε το κράτος δεν θα αγόραζε το χρεοκοπημένο κράτος το πετρέλαιο αλλά οι επιχειρηματίες, ότι δεν θα έχουμε αγαθά στα σούπερμάρκετ, άλλο ψεύδος ασύστολο, τα σούπερμάρκετ μπορούν κάλλιστα να αγοράσουν από ντόπιους παραγωγούς που τα προιόντα τους σαπίζουν στις αποθήκες. Μπορεί να μην αγοράζαμε Ελβετικό τυρί, θα αγοράζαμε ντόπιο και καλύτερης ποιότητας. Το απέδειξαν οι πολίτες τις Πιερίας που διέθεσαν την πατάτα προς 25 λεπτά το κιλό από τους παραγωγούς που έχουν δεκάδες χιλιάδες τόνους πατάτας στις αποθήκες να σαπίζουν τη στιγμή που εισάγουμε πατάτες από Αίγυπτο. Και δεν είδα καμιά μα καμιά ανάλυση καθηγητών πανεπιστημίου Έλληνες και ξένους που υποστηρίζουν ότι η χρεωκοπία δεν είναι καταστροφή, κάθε άλλο, για αναγέννηση πρόκειται αν την χειριστούμε σωστά. Κανέναν μα κανέναν από τα μεγάλια κεφάλια οικονολόγους διεθνούς κύρους, που δεν είναι καταστροφολόγοι, δεν κάλεσαν τα βρωμοκάναλα, έτσι για να ακούσουμε την αντίθετη άποψη βρε αδελφέ. Τυχαίο;;;; Δεν νομίζω!!!!!

Λαϊκισμός ή μη λαϊκισμός, εμένα το άρθρο του Βαξεβάνη μου άρεσε γιατί λέει αλήθειες. Μπορεί να μη συμφωνώ σε όλα μα όλα, ωστόσο απεικονίζει πολλές πλευρές της πραγματικότητας και δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας. Όσο για τους ΑΜΑΝ και τον Λάκη απολαμβάνω αφάνταστα την κοινωνική σάτυρα που κάνουν. Θα μου πεις βγάζουν λεφτά και κερδίζουν δημοσιότητα από αυτό. Ε και;;;; Πόσες φορές βλέποντας αυτές τις εκπομπές δεν μου δόθηκε εμένα προσωπικά τροφή για σκέψη; Πάντως. είναι καλύτερα να βλέπω αυτές τις εκπομπές από το να βλέπω τις μονομερείς τοποθετήσεις ενός σοβαροφανούς ιδιωτικού βρωμοκάναλου με πουλημένους καλοπληρωμένους δημοσιογραφίσκους παύλα παπαγαλάκια που με περισπούδαστο ύφος κάνουν πλύση εγκεφάλου τρομοκρατώντας τον κόσμο.

Τις δραματικές μέρες του μνημονίου έβγαιναν και έλεγαν τα πουλημένα κανάλια ότι δεν θα έχουμε πετρέλαιο, μέγα ψεύδος, αν χρεοκοπούσε το κράτος δεν θα αγόραζε το χρεοκοπημένο κράτος το πετρέλαιο αλλά οι επιχειρηματίες, ότι δεν θα έχουμε αγαθά στα σούπερμάρκετ, άλλο ψεύδος ασύστολο, τα σούπερμάρκετ μπορούν κάλλιστα να αγοράσουν από ντόπιους παραγωγούς που τα προιόντα τους σαπίζουν στις αποθήκες. Μπορεί να μην αγοράζαμε Ελβετικό τυρί, θα αγοράζαμε ντόπιο και καλύτερης ποιότητας. Το απέδειξαν οι πολίτες τις Πιερίας που διέθεσαν την πατάτα προς 25 λεπτά το κιλό από τους παραγωγούς που έχουν δεκάδες χιλιάδες τόνους πατάτας στις αποθήκες να σαπίζουν τη στιγμή που εισάγουμε πατάτες από Αίγυπτο. Και δεν είδα καμιά μα καμιά ανάλυση καθηγητών πανεπιστημίου Έλληνες και ξένους που υποστηρίζουν ότι η χρεωκοπία δεν είναι καταστροφή, κάθε άλλο, για αναγέννηση πρόκειται αν την χειριστούμε σωστά. Κανέναν μα κανέναν από τα μεγάλια κεφάλια οικονολόγους διεθνούς κύρους, που δεν είναι καταστροφολόγοι, δεν κάλεσαν τα βρωμοκάναλα, έτσι για να ακούσουμε την αντίθετη άποψη βρε αδελφέ. Τυχαίο;;;; Δεν νομίζω!!!!!

επισης δεν λενε οτι αν χρεοκοπήσουμε δεν θα χρωσταει ουτε η χωρα μας προς τα εξω ουτε κανενας μας σε τραπεζες θα ζησουμε με οτι παραγει ο τοπος μεχρι να ζυμωθουν και παλι οι καταστασεις

Η ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ

αυτο θελουν να περισωσουν

Ώραία είναι να γράφεις για συντριβή του συστήματος που σε έθρεψε.....Ο βαξεβάνης είναι ένα γέννημα -θρέμα του συστήματος. Άραγε πόσο τον μισθδοτούμε; (η ΕΡΤ άρα εμείς του δίνουμε μισθό)

να μαθεις να αντεχεις και αυτους τους ηρωες, κι εσυ να γινεις ο ηρωας που μπορεις εσυ να γινεις,,,με το αμπέχονο δηλαδη και την αρβυλα μεσα στο σκατο,,,,ο καθενας με τον τροπο του και απο τη θεση του,,,,ο βαξεβανης δε, ειναι εξαιρετικος δημοσιγραφος θα του απαγορευσουμε να μιλαει? γραψε εσυ λοιπον

ολοι χρειαζομαστε ολους σε αυτη τη φαση και εσενα και το λαζοπουλο και τον βαξεβανη και τον κανακη και τον ψινακη και τον ρουβα και τον αποστολο γλετσο και τον θεοδωρακη,,,διοτι ολοι αυτοι αγαπανε πραγματικα την ελλαδα,,δεν θα ενοχοποιησουμε υποχρεωτικα την επιχειρηματικοτητα η την καλη τυχη ενος ανρωπου ουτε το υφος του.,,,,,σιγουρα δεν χρειαζομαστε τον κουλουρη η τη χρυση αυγη στη βουλη ας πουμε,η τον αδωνη και τον βορριδη, και ολο το πασοκ, και ολους του 300 αλλα η εκπομπη του κανακη εχει θεση και λογο, και ο βαξεβανης καλα κανει και τα λεει ακομα κι αν αυτα που λεει δεν ειναι τοσο σωστα ,,,,δεν ειναι ομως και τοσο λαθος

γιατι να μη γραψω και γιατι να μη γινω; ολοι οσοι αγωνιζονται ειναι ηρωες με τον τροπο τους. αυτος ειναι δημοσιογραφος και εγω εβγαλα το πολυτεχνιο στην Θεσσαλλονικη με 9,6 και εκανα διδακτορικο στην Γερμανια. χαλαρωσε δεν κανω ετσι. και αυτο ακριβως που λες κανω γραφω. εγω εδω αυτος στο blog του. Τωρα εσυ λες τα δικα σου και εγω τα δικα μου. εγω δεν συμφωνω οπως και να χει και δεν πιστευω οτι χρειαζομαστε ουτε τον λαζοπουλο ουτε τον κανακη και μη μου κολλας διπλα τους τον θεοδωρακη και καλα να κερδισεις εντυπωσεις. ο κουλουρης μας εκμεταλευεται γιατι μας λεει ψεματα, μας δημαγωγει (τουλαχιστον μεχρι προτινος) και τον ταιζουμε επειδη ειναι εκει που ειναι. ο κανακης και ο καθε κανακης σου λεει αυτο που σου αρεσει τον κοιτας και οσο σου τα λεει τοσο τον κρατας εκει να στα λεει και να υπογραφει τα χρυσα του συμβολαια. διστυχως εισαι αρκετα αφελης να μην καταλαβαινεις οτι και οι δυο σε εκμεταλευονται (ολους μασ) με διαφορετικο τροπο. και σε πληροφορω οτι και ο πρετεντερης εχει θεση και λογο και η τρεμη εχει και οι 300 εχουν (δυο εξ αυτων ηταν συμφοιτητητες μου μηχανικοι στο ΑΠΘ με ιδιαιτερη ευφραδεια λογου και πολλοι καλοι φοιτητες) γιατι τοτε " τη χρυση αυγη στη βουλη ας πουμε,η τον αδωνη και τον βορριδη, και ολο το πασοκ, και ολους του 300 αλλα η εκπομπη του κανακη εχει θεση και λογο, και ο βαξεβανης καλα κανει και τα λεει ακομα κι αν .." δεν εχουν λογο μονο οσοι σου αρεσουν εσενα εχουν; τεσπα οπως και να χει διαφωνω.

Ώραία είναι να γράφεις για συντριβή του συστήματος που σε έθρεψε.....Ο βαξεβάνης είναι ένα γέννημα -θρέμα του συστήματος. Άραγε πόσο τον μισθδοτούμε; (η ΕΡΤ άρα εμείς του δίνουμε μισθό)

δηλαδη οποιος ειναι μερος του συστηματος δεν το κρινει?? υποτασεται σε αυτο? σοβαρολογεις? επι ταλιν ισως οχι εδω

και καλα κανουμε και τον μισθοδοτουμε,,θα κατργησουμε ολο το δημοσιο, η οι δημοσιοι υπαλληλοι θα σκανε και δεν θα μιλανε?

ποιος εχει δικαιωμα λοιπον να μιλαει? για πες μας? ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ να το βουλωσουμε λοιπον?