Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μωρακι 25 ημερων

zach

Recommended Posts

Σας παρακαλώ θα ήθελα την βοήθειά σας. Ο μικρός μου είναι τώρα 25 ημερών και έχω τα εξής ερωτήματα:

1) όσον αφορά το φαγητό του, τον θηλάζω αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρη αν τρώει αρκετά του δίνω και 2 φορές την ημέρα συμπλήρωμα με ξένο γάλα

2) τισ τελευταίες 2 ημέρες κάνει κενώνεις 2 φορές την ημέρα (στην αρχή έκανε και 5 την ημέρα) είναι φυσιολογικό?

3) μάλλον έχει κολικούς - γκρινιάζει μέσα στον ύπνο του, έχει αέρια, κλάμα δεν έχουμε έντονο - είναι όντως κολικοί?

4) είναι φυσιολογικό τις τελευταίες 2 ημέρες να γκρινιάζει και να μου ξυπνάει κάθε 2 ώρες?

5) οταν τον θηλάζω, τρώει περίπου 15 λεπτά από κάθε στήθος. Χορταίνει με αυτά τα 15 λεπτά? Βάρος πάντως παίρνει - τώρα είναι 3800 περίπου - γεννήθηκε 3230 και βγήκαμε από το μαιευτήριο 3060

6) από χθές το βράδυ όταν τον θηλάζω πνίγεται 2-3 φορές - τι μπορεί να είναι?

Σας παρακαλώ βοηθήστε με! Είμαι πάρα πολύ αγχωμένη!!!:(

Διαφημίσεις

Σχετικά με το φαγητό, όταν εγώ θήλαζα, ο παιδίατρος μου είχε πει οτι θα την ζυγίζω όταν αρχίζουμε το ταίσμα και΄θα την ξαναζυγίζω όταν τελειώνει...Αν δεν έχει πάρει τα ml που πρέπει (νομίζω 30 στην ηλικία σας) να της δίνω συμπλήρωμα (είχα λιγο γάλα...) Αν το μωράκι δεν τρώει μέχρι να χορτάσει θα είναι γκρινιάρικο γιατί θα πεινάει...Τι συμπλήρωμα δίνεις??Μήπως προκαλεί κολικούς???

εμένα η μαία μου είχε πει να μην μπλέκω στο ίδιο γεύμα μητρικό και ξένο γάλα γιατί δημιουργεί πρόβλημα στο παιδί (μπερδεύεται με τις θηλές και δημιουργεί κολικούς). έτσι έκανα τα γεύματα εναλλάξ κι όταν είδα ότι έπαιρνε αρκετό βάρος αντικατέστησα τον αριθμό των ξένων γευμάτων σταδιακά με μητρικό γάλα. να σου ζήσει το παιδάκι σου!!

Σχετικά με το φαγητό, όταν εγώ θήλαζα, ο παιδίατρος μου είχε πει οτι θα την ζυγίζω όταν αρχίζουμε το ταίσμα και΄θα την ξαναζυγίζω όταν τελειώνει...Αν δεν έχει πάρει τα ml που πρέπει (νομίζω 30 στην ηλικία σας) να της δίνω συμπλήρωμα (είχα λιγο γάλα...) Αν το μωράκι δεν τρώει μέχρι να χορτάσει θα είναι γκρινιάρικο γιατί θα πεινάει...Τι συμπλήρωμα δίνεις??Μήπως προκαλεί κολικούς???

Αυτες ειναι τελειως λαθος οδηγιες...καλο ειναι να μη δινονται τετοιες οδηγιες...

Το παιδι ζυγιζεται καθε μηνα αποτον παιδιατρο...αντε και μια φορα την εβδομαδα απ τη μαμα επειδη ειναι μικρουλι.Το βαρος εκτιμαται συνολικα και οχι ημερησιως...ποσο μαλον οχι μετα απο καθε γευμα.Σιγα μη ζυγιζει το μωρο 2 φορες σε καθε γευμα και με προσθαφαιρεσεις να προσπαθει να μαντεψει ποσο γαλα ηπιε το μωρο.Ειναι που ειναι αγχωμενη...θα την αποτελειωσουμε.

Απαντησε στις παρακατω ερωτησεις για να δωσεις μια πιο σαφ εικονα της αναπτυξης του παιδιου και να παρεις μια πιο σωστη απαντηση.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

Β. Το φύλο του βρέφους

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα!

Λοιπόν, για να απαντήσω στην Niki 81:

είναι αγοράκι, γεννήθηκε την 38η εβδομάδα, με καισαρική τομή - επισκληρίδιος αναισθησία, μέγιστη τιμή ίκτερου 10,1 (τώρα δεν έχει καθόλου), δεν νοσηλεύθηκε,

βάρος: γεννήθηκε 3230, βγήκαμε από το μαιευτήριο 3060, 2/2 3150, 7/2 3240, 12/2 3460, 20/2 3780kg.

τρώει ανά 2-3 ώρες, τον θηλάζω και 2 φορές την ημέρα του δίνω συμπλήρωμα, 100 ml almiron. (συνήθως το βράδυ).

Τσίσα κάνει 5-6 φορές την ημέρα και κακακια περίπου 2-3 φορές (έχει κανει και 1 φορά την ημέρα)

ΑΑΑ απλά έχει γκρίνια το βράδυ, και αέρια αρκετά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. Να σας ζήσουν τα παιδάκια!!!!!!!!!

λοιπον εγω θα σου απαντησω στα ερωτηματα που γνωριζω απο το δικο μου μπεμπακι... δεν χρειαζεται να του δινεις συμπληρωμα ειναι αρκετο 15λεπτα απο καθε στυθος!γαλατακι σου βγαζει επειδη πιθανον αυτο που κραταει του αρκει μην το 'μπουκονεις' γιατι μπορει να

στο γυρισει σε παλυνδρομιση(μην αγχωνεσαι)απλα υπαρχει στο στομαχακι του κατι σαν δαχτιλιδακι οπως σε ολους του ανθρωπους που οταν ειναι αρκετο το φαγητο μας ενημερωνει οτι αρκει στα μωρακια ακομα δεν λειτουργει πολυ καλα με αποτελεσμα να τρωνε τοσο πολυ οποτε να το βγαζουν...μπορεις να βγαλεις με θυλαστρο 15 λεπτα απο το ενα στυθος κ 15 απο το αλλο οποτε να κρινεις ποσο περιπου γαλα πινει το μωρακι σου...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου!! Αυτό κάνω, προσπαθώ να του δίνω τουλάχιστον 15 λεπτά από κάθε στήθος (η παιδιάτρος μου είχε πει ότι μπορώ και 30 λεπτά να του δίνω άμα πεινάει).Οσον αφορά το θήλαστρο, το έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές μέχρι τώρα και έχω βγάλει 40 με 50 ml και από τα 2 στήθη (10 λεπτά στο καθένα). Για αυτό η παιδίατρος μου είπε να του δίνω και 2 φορές την ημέρα συμπλήρωμα. Σε ευχαριστώ πάντως!!

Καταρχας να εξηγησω οτι οι εωτησεις που σου εθεσα δεν ειναι απο μενα...ειναι απο πιστοποιημενη συμβουλο θηλασμου η οποια παρακολουθει το φορουμ και χρειαζεται αυτες τις πληροφοριες για να αξιολογησει την κατασταση και να σου δωσει μια πιο σωστη συμβουλη.

Ειδημονας δεν ειμαι και δεν το επαιξα σε καμια περιπτωση...ειμαι μια μαμα που θηλαζω 14 μηνες το γιο μου και ολο αυτον τον καιρο εχω διαβασει αρκετα γυρω απο το θηλασμο..αυτη ειναι η μονη εμπερια μου.

Το θηλαστρο επισης δεν ειναι εγυρη μεθοδος για το ποσο γαλα πινει το παιδι.Υπαρχουν γυναικες που ενω εχουν κανονικα γαλα και το παιδι τρεφεται μια χαρα ωστοσο με το θηλαστρο δεν καταφερνουν να βγαλουν αρκετη ποσοτητα.Αυτο εχω διαβασει ...αυτο σου λεω.Εγω θηλαστρα δε χρησιμοοιησα ποτε.Μια καλη μεθοδος να δεις αν το παιδι τρωει καλα ειναι να μετρας τις πανες που γεμιζει.5-6 γεματες πανες τη μερα νομιζω ειναι μια χαρα.

Το να μπαινεις στο τρυπακι να δινεις ξενο μονο και μονο επειδη νιωθεις ανασφαλεια το θεωρω εγω προσωπικα λαθος.Αν το παιδι παιρνει ικανοποιητικα βαρος και γεμιζει καθημερινα τις πανες δεν υπαρχει λογος να νιωθεις ανασφαλεια καμια.

Το ποση ωρα τρωει επισης δε μπορει να ειναι κριτηιο.Αρκει να μην τρωει κατω απο 10 λεπτα σε καθε στηθος.Προσωπικα αυτο που εκανα στο γιο μου ειναι να του δινω ενα στηθος σε καθε θηλασμο...δεν αλλαζα στηθος.Με τον τροπο αυτο εισαι σιγουρη οτι καταφερνει να πιει το λιπαρο γαλα το οποιο θα το βοηθησει να βαλει και βαρος.

Ο γιος μου ποτε δεν εφαγε πανω απο 10 λεπτα...κι ομως εβαζε 1 κιλο το μηνα.

Στην ηλικια που εισαστε μεις ξακινησαμε κολικους...μια αρκετα επωδυνη κατασταση με το πιδι να σκουζει απο το κλαμα καθε βραδυ κι εγω να κλαιω μαζι του μη ξεροντας πως να το ηρεμησω.Ευτυχως κρατησε μονο 3 εβδομαδες.Σε αυτη την ηλικια θα εχετε κολικους..πονακια...θα το δεις να μαζευει τα ποδαρακια του στην κοιλιτσα.

Το οτι πνιγεται μπορει να ειναι και δειγμα υπερπαραγωγης.Αν δηλαδη εχεις πολυ γαλα η\και τ γαλα πεταγεται με δυναμη απο το στηθος σου δημιουργωντας πηδακα (συντριβανι) το παιδι πνιγεται και δε μπορει να το δοαχειριστει.Αυτο λεγεται εντονο let down αν θυμαμαι καλα...μπορεις να το ψαξει και στο νετ.Αν κατ τετοιο συμβαινει και γι'αυτο το παιδι πνιγεται τοτε υπαρχουν καποια πραγματακια να κανεις να το βοηθησεις.Α επισης στην περιπτωση υπερπαραγωγης θα κανει και πρασινα κακα.εγω αυτο αντιμετωπισα και στο λεω.Καποια μαμα παραπανω μιλησε για παλινδρομηση...ειναι κι αυτο πολυ πιθανο αλλα δε το αντιμετωπισα οποτε δε γνωριζω κατι να σου πω.

Ειμαι σιγουρη πιο εμπειρες μανουλες θα μπουν να σε βοηθησουν...και αν κατι απο αυτα που λεω δεν ισχυει να με διορθωσουν.

Να το χαιρεσαι και να εχεις πολυ υπομονη...η αρχη ειναι δυσκολη...

Διαφημίσεις

Νικι81 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου - να είναι πάντα υγιές και τυχερό! Οντως αυτό που λες με το θήλαστρο το έχω παρατηρήσει και εγώ! Ενώ φαίνεται ότι δεν βγάζω γάλα, όταν πιέζω το στήθος μου, αυτό πετάγεται! οπότε μάλλον όπως το λες είναι!

Τα ποδαράκια του πράγματι μου τα μαζεύει στην κοιλίτσα του και όταν τον βάζω για να χωνέψει! Ελπίζω να ηρεμήσει κάποια στιγμή, να μην πονάει - δεν με πειράζει που κοθράζομαι απλά δεν θέλω να πονάει εκείνος!

Αυτό για την παλινδρόμηση και την υπερπαραγωγή δεν ξέρω τι από τα 2 μπορεί να είναι! Θα το ψάξω πάντως αυτό που λες για το let down. Τα κακάκια μας είναι μουσταρδί μέχρι τώρα, δεν έχει κάνει πράσινα καθόλου. Θα δούμε όμως!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες!

zach να χαίρεσαι το μωράκι σου! θα σου απαντήσω με τη σειρά που τα έγραψες.

1) Αυτό δεν είναι καλή πρακτική. Με το να δίνεις συμπλήρωμα μειώνεται το δικό σου γάλα. Διάβασε λίγο εδώ:http://goneis-paidia.com/2010/06/04/pos-leitourgei-o-mitrikos-thilasmos/

Για να είσαι σίγουρη αν χορταίνει μέτρα τις πάνες. Θα πρέπει μέσα στο 24ωρο να έχει 6-8 βρεγμένες τουλάχιστον και 2-3 λερωμένες με κακά τουλάχιστον.

2)Για κάτω του ενός μηνός 2 φορές τη μέρα κενώσεις είναι καλές. Λιγότερες κενώσεις είναι φυσιολογικές για μωρά μεγαλύτερα από 1 μηνός.

3) Κολικούς συνήθως λέμε ότι έχει ένα βρέφος όταν έχει έντονο κλάμα (2-3 ώρες συνεχόμενα). Αν εννοείς ότι έχει πονάκια στην κοιλιά μάλλον ναι αν βλέπεις ότι έχει αέρια. Επίσης αν βλέπεις να κουνάει τα ποδαράκια του μαζεύοντάς τα προς την κοιλιά. όλα τα νεογέννητα μωράκια το έχουν αυτό, είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό για την ηλικία του.

4) ναι συνήθως κάθε δύο ώρες πεινάνε τα μωρά και θέλουν φαγητό.

5) Να τον αφήνεις να τρώει όσο θέλει. Αν στα 15 λεπτά δε θέλει άλλο σημαίνει ότι χόρτασε.

6) Εννοείς ότι πνίγεται την ώρα που καταπίνει το γάλα; ίσως του πέφτει πολύ γάλα στο λαιμό του και δυσκολεύεται λιγάκι να το καταπιεί. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό εκτός κι αν πνίγεται τόσο συχνά που ο θηλασμός δεν είναι πια ευχάριστος για το μωρό και για σένα. Τότε συνήθως η μαμά έχει υπερπαραγωγή. το καταλαβαίνεις επειδή το στήθος τρέχει πήδακες γάλα και το μωρό κάνει πράσινα κακά.

Ένα τελευταίο. Το πόσο βγάζεις με το θήλαστρο είναι πολύ διαφορετικό από το πόσο πίνει το μωρό. Μόνο το νοσοκομειακό θήλαστρο βγάζει τόσο γάλα όσο θα έβγαζε και το μωρό. Πολλές γυναίκες θηλάζουν αποκλειστικά και με το θήλαστρο δεν καταφέρνουν βγάλουν σχεδόν καθόλου γάλα.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

opal σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! να χαίρεσαι και εσύ το παιδάκι σου!

Εντονο κλάμα δεν έχει, μάλιστα είναι από τα παιδάκια που δεν κλαίνε πολύ ακόμα και όταν πεινάνε - απλά έχει μια γκρίνια και σφίγγει τα ποδαράκια του και την κοιλίτσα του - αέρια 'εχει αρκετά γιατί τον ακούω πολύ συχνά να κάνει!

οι πάνες μας είναι οκ 4-5 την ημέρα απλά καμιά φορά κακάκια κάνει 1 φορά την ημέρα - σήμερα έχει κάνει 2 φορές μέχρι τώρα ενώ χθες έκανε 1 φορά.

Οταν τον θηλάζω μετά από 3 λεπτά πνίγεται, που μάλλον υποθέτω ότι φταίει το γάλα! χθες το βράδυ το έκανε 4-5 φορές και δεν μπορούσε να φάει καλά με αποτέλεσμα εκεί που ξυπνούσε κάθε 3 ώρες να ξυπνάσει καθε 1,30-2 ώρες γιατί πεινούσε! Ελπίζω να είναι η υπερπαραγωγή - αλλά πράσινα κακά δεν μου έχει κάνει ακόμα!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες!!

Από θηλασμό δεν έχω ιδέα.Αλλά όσον αφορά στα αέρια...Γύρω στην ηλικία σας η μικρή μου ξεκίνησε αέρια,πολλά ρεψίματα και για δυό-τρεις μέρες πονάκια.

Έκανε δύο αναγωγές και είδαμε και λίγες βλένες στα κακά.Η γιατρός μας είπε πως ενδέχεται να είναι αλεργική και έτσι για ένα διάστημα τράφηκε με υποαλλεργικό εκτεταμένης υδρόλυσης(τώρα είμαστε στα μερικής).Οι κολικοί και οι βλένες σταμάτησαν πολύ γρήγορα αλλά τα αέρια και τα ρεψίματα πρέπει να κράτησαν μέχρι τα 3,5 περίπου.Επίσης σ'αυτήν την ηλικία σταμάτησε να κάνει κακά τα βράδυα και καθιέρωσε το 1 φορά την ημέρα.Ακόμα ξυπνάει σχεδόν κάθε τρεις ώρες οπότε αυτό που μου λες μου φαίνεται εντελώς νορμάλ.Αν σε εσάς δεν συντρέχουν λόγοι αλλεργίας τότε είναι απλά κολικοί,τουτέστιν ...κουράγιο.

Ούτε αν πρέπει να δίνεις συμπλήρωμα ξέρω(παρεπιπτόντως έχει άθλια γεύση:mrgreen:,το δε υποαλλεργικό ακόμα χειρότερη.Μόνο το καινούριο τα σάνιλακ κάπως πίνετε.)

αλλά συνήθως κάνω όπως μου λέει η παιδίατρος.Δεν μπαίνω εύκολα στο τρυπάκι να την αμφισβητώ.

NVVvp2.png

zach να σου ζήσει το μωράκι σου!

Εγώ έχω μια μπέμπα 2 μηνών και επειδή τα έχω πολύ πρόσφατα μπορώ να σου επιβεβαιώσω οτι και η δικιά μου στην ηλικία των 25 ημερών είχε κάθε βράδυ πονάκια και αέρια. Κολικοί δεν ήταν αλλά μάζευε τα ποδαράκια της και έκλαιγε(όχι απαρηγόρητα) για κανενα μισάωρο.

Αυτό που θα σου συνηστούσα εγώ πέρα από αυτά που σου έγραψαν είναι να προσέχεις την διατροφή σου από τη στιγμή που θηλάζεις. Κάποιες τροφές θεωρούνται "απαγορευμένες" κατα τη διάρκεια του θηλάσμού και αυτές ποικίλουν από οργανισμό σε οργανισμό. Να θυμάσαι μόνο οτι οι τροφές που πειράζουν εσένα θα πειράζουν και το μωρό σου.

Καλή δύναμη!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

zach να σου ζήσει το μωράκι σου!

Εγώ έχω μια μπέμπα 2 μηνών και επειδή τα έχω πολύ πρόσφατα μπορώ να σου επιβεβαιώσω οτι και η δικιά μου στην ηλικία των 25 ημερών είχε κάθε βράδυ πονάκια και αέρια. Κολικοί δεν ήταν αλλά μάζευε τα ποδαράκια της και έκλαιγε(όχι απαρηγόρητα) για κανενα μισάωρο.

Αυτό που θα σου συνηστούσα εγώ πέρα από αυτά που σου έγραψαν είναι να προσέχεις την διατροφή σου από τη στιγμή που θηλάζεις. Κάποιες τροφές θεωρούνται "απαγορευμένες" κατα τη διάρκεια του θηλάσμού και αυτές ποικίλουν από οργανισμό σε οργανισμό. Να θυμάσαι μόνο οτι οι τροφές που πειράζουν εσένα θα πειράζουν και το μωρό σου.

Καλή δύναμη!

Ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στα "πονακια" και τους κολικους? Πώς την καταλαβαινουμε?

εντιτ: αυτο για τις τροφες μου το εχει πει κ η παιδιατρος μου

Ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στα "πονακια" και τους κολικους? Πώς την καταλαβαινουμε?

Εγω η μονη διαφορα που θα μπορουσα να πω ειναι η ενταση της ενοχλησης.Πονακια ο δικος μου ειχε αρκετο καιρο γκρινιαζε...κλαψουριζε...τραβαγε ποδαρακια.Εκει το βοηθαει να του πιεζεις τα ποδαρακια στην κοιλιτσα...το βοηθαει να κανει αερια.

3 εβδομαδες ομως που κρατησαν οι κολικοι μιλαμε για κλαααααμααα.Πλανταζε το κακομοιρο και οτι και να του εκανα δεν ηρεμουσε.μας ακουγε ολο το τετραγωνο.Και αυτο τον επιανε μονο καθε βραδυ κατα τις 7-8.

Κατα ενα περιεργο τροπο αυτο που τελικα το ηρεμουσε ηταν να το κραταει ο αντρα σου αγκαλια και να ψιλοτρεχει να το πω...σα να κανει τζογκινγκ ενα πραγμα.Συν του οτι μου βρηκε καποια μελωδια στο ιντερνετ..λεγεται white noise.Ειναι για μωρα.Ειναι ενας θορυβος σα να ακους το κυμα της θαλασσας μαζι με χτυπο καρδιας..υποτιθεται οτι μοιαζει με αυτο που ακουγε το μωρο στην κοιλια.Ειναι σαν αυτο πυ ακουμε στον υπερυχο οταν βαζει ο γιατρος να ακουσουμε την καρδουλα του μωρου...καπως ετσι.Ε το βαζαμε πολυ δυνατα και ηρεμουσε.Δοκιμαστε το...ελπιω να πιασει και σε εσας.

σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας! να σας ζήσουν τα παιδακια σας! χθες το βραδυ παλι ειχε γκρινια και μαζευε τα ποδαρακια του! Επισης, εμεινε ξυπνιος το απογευμα για 3 συνεχομενες ωρες! Αυτό είναι φυσιολογικο?

Θα δοκιμασω αυτο με τον ηχο μηπως και ηρεμησει! Την διατροφή μου την προσέχω πάρα πολύ γιατί φοβαμαι μην φαω κατι και τον πειραξει! Μεχρι και τα χαπακια σιδηρου σταματησα γιατι φοβηθηκα μηπως δεν εκανε κακα απο αυτα!

ΑΑΑ επισης οταν κοιμαται, γκρινιαζει - φανταζομαι ειναι φυσιολογικό από τα αέρια ε??

Σας ευχαριστώ για την συμπαρασταση!

Τα χαπάκια σιδήρου όντως προκαλούν δυσκοίλια στη μητέρα. Οπότε ίσως να περνάνε και μέσω του γάλατος στο μωρό; Δεν ξέρω να σου πω σίγουρα. Λένε γενικά ότι ένα νεογέννητο δεν του είναι ευχάριστο να μένει ξύπνιο για πάνω από 2 ώρες συνεχόμενες. Παρόλ' αυτά έίναι εξαιρετικά συνηθισμένο να συμβαίνει. Ειδικά όταν πονάω σκέψου ότι του είναι δύσκολο να κοιμηθεί. Κι εμένα η δικιά μου έμενε και 4 και 5 ώρες ξύπνια. Τώρα πλέον που είναι 3 μηνών δεν κοιμάται δυστυχώς σχεδόν καθόλου μέσα στη μέρα:(. Άντε να κοιμηθεί 3-4 φορές από μισή ώρα την κάθε φορά.

Καλό είναι όμως μόλις αρχίσεις να τον βλέπεις λίγο να χασμουριέται, να μοιάζει κάπως κουρασμένος να τον έχεις σε ένα περιβάλλον που ευνοεί τον ύπνο, ήσυχο, όχι έντονα φώτα κ.τ.λ. Αν αρχίσεις να παίζεις μαζί του και να δέχεται πολλά έντλονα ερεθίσματα θα του βγει υπερενταση και μετά θα του είναι πιο δύσκολο να κοιμηθεί.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Εχεις δικιο! Τωρα ηταν ξυπνιος για 1,5 ωρα περιπου! Ελπιζω να μην μου ξυπνησει σε κανενα μισαωρο! Σε ευχαριστω για την απαντηση σου!! Αυριο βεβαια θα ερθει και η παιδιατρος και θα την ρωτησω για το θεμα του υπνου!

Καταναλωνεις πολλα γαλακτοκομικα; Συνήθως η αποχή απο τα γαλακτοκομικα, κυρίως τα αγελαδινα, βοηθάει πολυ στους κολικους. Για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να μην τρως μπρόκολο πχ επειδη φοβάσαι μήπως έχει αέρια το μωρο ενω πίνεις γάλα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Αυτο που γράφεις οτι πνίγεται μετα απο 3 λεπτά, φταίει το έντονο let down.

Μεγαλώνοντας το μωρο θα μάθει να το διαχειρίζεται. Προς το παρόν, αν δεις οτι δυσανασχετει μπορείς εκείνη την ώρα να βγάζεις το μωρο απο το στήθος, να μαζευεις τον πηδακα σε ένα πετσετακι και να βάζεις το μωρο πάλι στο στήθος. Ακόμα, μπορείς να θηλαζεις με το μωρο λίγο πιο ψηλά απο το στήθος ή σε πιο όρθια σταση ή να γερνεις την πλάτη σου προς τα πίσω, σαν να μισοξαπλωνεις δηλαδη.

Δίνεις ακόμα συμπλήρωμα;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Nina - Nana γαλακτοκομικα δεν πινω η τρωω καθολου (εκτος απο κανενα κιτρινο τυρι σε τοστ). Δεν μου αρεσε ποτε το γαλα και στην εγκυμοσυνη δεν ηπια καθολου!

Συμπληρωμα του εδινα 2 φορες την ημερα, αλλα το σταματησα τωρα να δω μηπως του προκαλει αυτο τους πονους και τα αερια. Εχω ακουσει οτι το almiron 1 ειναι λιγο βαρυ για τα μωρακια (μου το ειπαν και εδω και η κουμπαρα μου που το εδινε στην κορη της).

Θα σου πω τι μου είπε η παιδίατρος όταν την ρώτησα αν αυτό που είχε η μπέμπα μου ήταν κολικοί.

Μου είπε λοιπόν οτι από την στιγμή που μπορώ να παρηγορήσω το μωρό μου όταν πονάει με μια αγκαλιά για παράδειγμα σημαίνει οτι δεν έχει κολικούς.

Όταν ένα μωρό έχει κολικούς κλαίει απαρηγόρητα και δεν μπορείς να το ηρεμήσεις με τίποτα. Οι κολικοί συνήθως διαρκούν 2 ώρες και συμβαίνουν συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα κυρίως αργά το απόγευμα ή βράδυ. Ξεκινούν την δεύτερη με τρίτη εβδομάδα και μπορεί να συνεχίζουν μέχρι τον τρίτο μήνα.

Η μπεμπα μου δεν είχε κολικούς γιατί δεν έκλαιγε απαρηγόρητα, δεν διαρκούσε ο πόνος πάνω από μισάωρο( συνήθως 20 λεπτά) και όταν έκανε αέρια σταματούσε η ενόχληση. Τέλος όλη η ιστορία αυτή κράτησε περίπου 10 μέρες.

Τα κοινά συμπτώματα με τους κολικούς ήταν οτι μάζευε τα ποδαρακια της και τα πονάκια τα είχε πάντα τις βραδινές ώρες. Συνήθως έτσι μπερδευόμαστε και τα θεωρούμε κολικούς.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

kiknaki να σου ζησει η μικρη σου!! Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Η αλήθεια είναι οτι ο μικρος δεν εχει κλαμα συνεχομενο μόνο λιγη γκρίνια και μαζευει τα ποδια του! Και μαλλον απο τα αερια που εχει (γιατι τον εχω ακουσει πολλες φορες) δεν μπορει να κοιμηθει και να ηρεμησει. Σημερα περιμενω και την παιδιατρο να τον δει και δω και τι θα μου πει και εκεινη. (ειναι η δευτερη παιδιατρος που φωναζω γιατι η πρωτη δεν μου πολυαρεσε - ασε που παιρνει 100 ευρω την επισκεψη!)

Σε ευχαριστω παντως για την απαντησή σου!