Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πράσινες κενώσεις

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας, δημιούργησα νέο θέμα γιατί χάθηκα μέσα στα ήδη υπάρχονται για τον θηλασμό.

Λοιπόν, το πρόβλημα μου το βασικό είναι ότι εδώ και αρκετό πλέον καιρό, κοντεύει μήνας, η μικρή μου που είναι 5 μηνών έχέι πράσινες κενώσεις, τελευταία μάλιστα σχεδόν σκέτο νερό.

Παράλληλα, τώρα που μιλάμε είναι άρρωστη με πυρετό.

Απαντώ στα σχετικά και δίνω συμπληρωματικές πληροφορίες στο τέλος:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 37w+2d

Β. Το φύλο του βρέφους: Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: ΟΧΙ.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

17/9 (γέννηση): 2990

21/9 (έξοδος από νοσοκομείο): 2950

Οι ημερομηνίες εφεξής είναι στις επισκέψεις τις μηνιαίες, τις βάζω στο περίπου:

21/10: 4500

16/11: 4980

19/12: 5500

17/1: 5950

14/2: 6350

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: 7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: ΔΕΝ θηλάζει 1 ή 2 γεύματα, οπότε λαμβάνει είτε δικό μου αντλημένο (στο 1 εκ των δύο) ή γάλα σκόνη

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: εάν "συμπλήρωμα" εννοούμε το γάλα σκόνη που αποτελεεί γεύμα του, αυτό είναι 180 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο): ομοίως

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία: mini electric της Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο: 1

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι: Ανάμεσα 12-2 το μεσημέρι 7

γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: 30-40 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Δεν μπορώ να το απαντήσω με βεβαιότητα, θα κάνω αυτο με το χαρτί, και θα σας πω.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: Πλέον 1 ή 2 (μέχρι πριν 2 εβδομάδες λιγότερο από 1 φορά την ημέρα)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Αρχικά οι κενώσεις ήταν σπάνιες, 1 κάθε 3 ή 4 μέρες. Με την επιστροφή μου στη δουλειά και την εισαγωγή 1 γεύματος από γάλα σκόνη σταδιακά φτάσαμε στη 1 την ημέρα.

Οι κενώσεις τον τελευταίο μήνα είναι υδαρείς, άλλο κίτρινου και άλλο πράσινου χρωματος.

Χορηγήθηκε γάλα αντιδιαροϊκό, που κάλυπτε την ανάγκη 1 γεύματος κατά την απουσία μου και παρατηρήθηκε μικρή βελτίωση.

Τις πιο πρόσφατες 10 ημέρες οι κενώσεις είναι εξαιρετικά υδαρείς και πράσινες.

Το μωρό πλέον μου φαίνεται και λίγο νυσταγμένο, αλλά έχει πυρετό εδώ και 2 ημέρες.

Διαφημίσεις

Κορίτσια επίσης να συμπληρώσω ότι με το χέρι δεν μπορώ να αντλήσω καθόλου. Ξέρω ότι μάλλον η υπερπαραγωγή δεν έχει να κάνει με την άντληση, αλλά δεν "νιώθω" να έχω τόσο πολύ γάλα.

Βοηθήστε παρακαλώ!!

Η γιατρός λέει δώσε γάλα αντιδιαροϊκό, δώσε κρέμα νωρίτερα κτλ. Είναι λύση αυτά?

ας με διορθώσουν και οι περισσότερο έμπειρες αλλά ίσως οι πράσινες κενώσεις να είναι ένδειξη κάποιας δυσανεξίας, συνήθως στα αγελαδινά. Βέβαια παίζει να είναι λόγω της ίωσης. Να σου πω βέβαια την αλήθεια, τα παιδιά μας είναι συνομίλικα, εμένα είναι το τρίτο μου παιδάκι. Με κούρασε αυτή η παρατήρηση της πάνας πια, έχω παραδόσει τα όπλα. Μία κίτρινα, μια πράσινα μια μπλε, βαρέθηκα να ασχολούμαι, βλέπω ότι το παιδάκι είναι χαρούμενο και μου φτάνει. Επιπλέον, τις περισσότερες φορές που περίμενα απάντηση εδώ, απάντηση δεν πήρα, οπότε καλύτερα να έρθεις σε επαφή με κάποιον σύμβουλο θηλασμού. Αυτό που σου λέει η παιδίατρος (το αντιδιαροικό γάλα, μάλλον πολεμά το σύμπτωμα και όχι την αιτία)

Σ'ευχαριστώ, έχεις δίκιο για το "σύνδρομο της πάνας"....

Το μωράκι μου έχει δυστυχώς μια γκρίνια, για αυτό προβληματίζομαι, κάτι του φταίει, κάτι το ενοχλεί...

Να χαίρεσαι τα 3 παιδάκια σου, σε θαυμάζω, πώς τα βγάζεις πέρα?? Μπράβο!