Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή στην εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Κορίτσια θέλω την βοήθειά σας!Πήγα σε πνευμονολόγο μετά από πολύ επίμονο και καθημερινό βήχα και μου είπε ότι έχω βρογχική υπεραντιδραστικότητα, η οποία είναι σε έξαρση λόγω της εγκυμοσύνης.Μου έδωσε λοιπόν ένα εισπνεόμενο φάρμακο, συγκεκριμένα το flixotide, το οποίο είναι κορτικοειδές (κορτιζονούχο).Μου είπε να το πάρω για ένα μήνα και βλέπουμε και οτι δεν έχω κανένα πρόβλημα ,δεν επηρεάζει το έμβρυο, αντιθέτως ο βήχας μπορεί να κάνει κακό στο έμβρυο.Έχει τύχει σε καμία κάτι τέτοιο.Δεν ήθελα να πάρω καθόλου φάρμακα, αλλά δεν την γλίτωσα τελικά και ανησυχώ.

Διαφημίσεις

κι εγώ όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου ήμουν συνέχεια άρρωστη γιατί μου έφερνε ο γιος μου όλες τις ιώσεις από τον παιδικό. έβηχα έντονα και κρατούσε για βδομάδες και μάλιστα δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ από τον βήχα. καθόμουν διπλωμένη γιατί φοβόμουν μην κάνω κακό στο μωρό. το είπα στο γυναικολόγο μου και γέλαγε. τίποτα δεν παθαίνει το μωρό από το βήχα, μου είπε. συνέστησε να πίνω πολλά υγρά. τα σιρόπια δε θα βοηθούσαν (όντως). τελικά στον 9ο μήνα πήγα σε παθολόγο να με δει γιατί ο βήχας συνεχιζόταν και ήμουν σίγουρη πως δε θα μπορούσα να γεννήσω με τέτοιο σπαστικό βήχα, πώς να βρω τη δύναμη να συνεργαστώ αν με πιάσει βήχας στις εξωθήσεις? μου έδωσε αντιβίωση amoxil για 5 μέρες (ο γιατρός μου συμφώνησε) και μου κόπηκε μαχαίρι 10 μέρες πριν γεννήσω.

όσον αφορά τώρα στα εισπνεόμενα, το πλεονέκτημά τους είναι ότι το φάρμακο πάει απ'ευθείας στο όργανο στόχο (πνεύμονες) και επομένως δεν πολυδιαχέεται στην κυκλοφορία του αίματος. οι γιατροί το συστήνουν μόνο αν το όφελος από τη χρήση του είναι μεγαλύτερο από τις παρενέργειες της χρήσης. ρώτα και το γυναικολόγο σου αν συμφωνεί.

όσον αφορά τώρα στα εισπνεόμενα, το πλεονέκτημά τους είναι ότι το φάρμακο πάει απ'ευθείας στο όργανο στόχο (πνεύμονες) και επομένως δεν πολυδιαχέεται στην κυκλοφορία του αίματος. οι γιατροί το συστήνουν μόνο αν το όφελος από τη χρήση του είναι μεγαλύτερο από τις παρενέργειες της χρήσης. ρώτα και το γυναικολόγο σου αν συμφωνεί.

μου είπε να το πάρω αλλά να μην κάνω κατάχρηση..να το πάρω μέχρι να μου περάσει ο βήχας και μετά να το κόψω.ο πνευμονολόγος μου είπε οτι μπορώ να πάρω και αντιβίωση, αλλά ας ξεκινήσουμε λέει με κάτι πιο απλό και βλέπουμε..εμένα πάντως πιο ακίνδυνη θα μου φαινόταν η αντιβίωση.

μου είπε να το πάρω αλλά να μην κάνω κατάχρηση..να το πάρω μέχρι να μου περάσει ο βήχας και μετά να το κόψω.ο πνευμονολόγος μου είπε οτι μπορώ να πάρω και αντιβίωση, αλλά ας ξεκινήσουμε λέει με κάτι πιο απλό και βλέπουμε..εμένα πάντως πιο ακίνδυνη θα μου φαινόταν η αντιβίωση.

όχι, τα εισπνεόμενα είναι πιό ακίνδυνα, φαντάσου ότι και στα μωρά ξεκινούν με aerolin και μετά πάνε στην αντιβίωση. απλά 1 μήνα ςμου φαίνεται πολύς. πάρε και μόλις κοπεί ο βήχας τα σταματάς. με το καλό το μωράκι σου!

Διαφημίσεις

όχι, τα εισπνεόμενα είναι πιό ακίνδυνα, φαντάσου ότι και στα μωρά ξεκινούν με aerolin και μετά πάνε στην αντιβίωση. απλά 1 μήνα ςμου φαίνεται πολύς. πάρε και μόλις κοπεί ο βήχας τα σταματάς. με το καλό το μωράκι σου!

αυτό θα κάνω, ευχαριστώ για την απάντηση :P ,αν μου έλεγε κάποιος με βεβαιότητα ότι το μωρό δεν θα πάθει τίποτα από το βήχα δεν θα τα έπαιρνα καθόλου..προτιμώ το βήχα από τα φάρμακα..αλλά ο γιατρός φοβάται για δύσπνοια (που μπορεί να μην είναι σε βαθμό που την καταλαβαίνεις) αλλά μπορεί να βλάψει, γιατί δεν οξυγονώνεται το μωρό σωστά