Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φόβος για κλέφτες!

Recommended Posts

Καλημέρα! Θα ήθελα τη γνώμη σας και την συμβουλή σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον 5χρονο γιο μου τελευταία. Ένα βράδυ που ετοιμαζόμασταν να βγούμε μας είδε να κλείνουμε τα πατζούρια για να φύγουμε και άκουσε εμένα να λέω στο μπαμπά "μην τα κλείνεις όλα και βλέπουν οι κλέφτες ότι λύπουμε". Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια συζήτηση σπίτι καθότι ο μπαμπάς αστυνομικός και είναι εξοικειωμένος με τέτοια θέματα. Ε..απο τότε δεν έχει ξανακοιμηθεί το μεσημέρι στη γιαγιά που τον παίρνει από το σχολείο, δεν θέλει να έρχεται σπίτι και θέλει να μένει στη γιαγιά (διότι εκεί κοιμάται μαζί της), και στο σπίτι όταν έρχεται (με το ζόρι) ξυπνάει το βράδυ και έρχεται στο κρεβάτι μας. Επίσης φοβάται να πάει και στην τουαλέτα μόνος του.

Σημειώνω ότι μέχρι τώρα δεν είχε κανένα λόγο να φοβάται, ούτε μας έτυχε κάποιο περιστατικό σε μας ή στο περιβάλλον μας. Και όταν τον ρωτάω μου λέει ότι φοβάται να μην μπει κλέφτης. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??????

Διαφημίσεις

Εμένα ο έννας από τους δύο φοβάται πολύ. Κάθε βράδυ ρωτάει εάν βάλαμε συναγερμό. Μου λέιε να μην κλείνω την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Μάλιστα διβάσαμε ένα βιβλίο παιδικό για τον Λεωνίδα και τους 300 και όλο το βράδυ έβλεπε τον προδότη τον Εφιάλτη και δεν κοιμήθηκε. Από τότε δεν διαβάζουμε τις 2 αυτές σελίδες.Εγώ τον καθησυχάζω συνέχεια, του έχω βάλει 3 φωτάκια στο δωμάτιο και του εξηγώ με απλά λόγια ότι ο μπαμπάς και η μαμά είναι πάντα εκεί.. Είναι θέμα παιδιού γιατό ο άλλος φοβάται ελάχιστα π.χ. το σκοτάδι

μαλλον ειναι η ηλικια που αρχιζουν και καταλαβαινουν και νιωθουν φοβο για διαφορα.

ο δικος μου, μου εχει πει και για τη μητρια απο τη χιονατη!

και οτι οταν κλεινουμε τα φωτα σκεφτεται το μυαλο οτι φοβιστικο μπορει να εχει ακουσει ή δει σε παραμυθι ή καποιο κιν σχεδιο.

Εμένα η δικιά μου πρίν 6 μήνες με έβαλε να της βάλω μικρό φωτάκι στο δωμάτιο και καμία φορά με φωνάζει πρίν κοιμηθεί να μου πει ότι σκέφτεται π.χ. τον λύκο, την αλεπού, την κακιά μάγισσα κλπ και δεν την παίρνει ο 'υπνος...

Πάντα την καθησυχάζω της λέω ότι αυτά δεν υπάρχουν και να μην φοβάται, ότι είμαι εδώ αν με χρειαστεί κλπ...

Πάντως τους κλέφτες όλα τα παιδάκια τους φοβούνται όπως και οι μεγάλοι!!

Επειδή ο άντρας σου είναι αστυνομικός ίσως αν του μίλαγε και του έλεγε ότι πιάνει τους κακούς και ότι αυτή είναι η δουλειά του και να μην φοβάται γιατί τον προστατεύει και άλλες σάλτσες....μήπως ηρεμήσει????

Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι ο μπαμπάς είναι αστυνομικός όπως είπε η mamavasia. Επίσης όταν κλειδώνετε το βράδυ το σπίτι (παντζούρια κλπ), να τον παίρνετε μαζί να "τσεκάρει" κι εκείνος και να του λέτε ότι τώρα που κλείδωσε το σπίτι δεν μπορεί με τίποτα να μπει κλέφτης (λέμε τώρα...) και τέτοια...

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Διαφημίσεις

ρε κορίτσια, ψιλοάσχετο, αλλά.......ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ??? όλο δράκους, κακούς γίγαντες, μάγισσες, μητριές, λύκους κλπ κλπ. λες και δε μας φτάνουν τα άσχημα της καθημερινότητας (κλέφτες, βιαστές, κλπ)

Έχετε δίκιο σε όλα αυτά που μου λέτε. Και φανταστείτε ότι το βράδυ πλέον κλείνουμε μαζί τις πόρτες και τα παράθυρα για να βεβαιωθεί και ο ίδιος. Και συνεχώς του λέμε ότι οι κλέφτες είναι στη φυλακή και να μην ανησυχείς (πράγμα το οποίο ξέρουμε ότι δεν ισχύει!!). Τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να του τα λέμε. Εγώ νομίζω πλέον ότι είναι θέμα δικό του και πρέπει μόνος του να το αποβάλλει από το μυαλό του. Ούτε και νομίζω ότι του κάνει καλό να το συζητάμε συνεχώς.

Πολλες φορες το παιδι θελει απλα να νιωσει οτι το νιωθουμε..οποτε απλα αποδεχτειτε αυτο που σας λεει..πειτε του οτι κι εσεις φοβαστε γι αυτο προσεχετε και κλειδωνετε.

Ρωτηστε επισης αν ειναι κατι που θα τον κανει να νιωσει πιο καλα ( μην φανταζεστε εσεις τι θελει το παιδι...μπορει να σας εκπληξη)

• 3 weeks later...
  • Επιστημονική συνεργ.

Boηθείστε το να εκφράζει τα συναισθήματά του και προσπαθείστε να βρείτε λύσεις που θα το κανουν να αισθάνεται καλύτερα.

Δημιουργείστε του ένα περιβάλλον ,που να νιώθει ασφάλεια και όχι φοβικές συζητήσεις μπροστά του. Προσοχή επίσης, όταν οι μεγαλύτεροι παρακολουθούν τηλεόραση και ο μικρός βρίσκεται στο χώρο, διότι μπορεί να λάβει μηνύματα για τα οποία δεν είναι έτοιμος να δεχτεί και να επεξεργαστεί ,δημιουργώντας του έτσι φοβίες.

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Εμένα η κόρη μου έχει εμφανίσει ανάλογη φοβία στα 5 και τώρα στα 7. Ο λόγος και τις δύο φορές ήταν κάποιος θάνατος γνωστού μας. Εμάς η χρήση ενός γνωστού μας αστυνομικού οτι κάνει περιπολίες γύρω από το σπίτι μας ελάφραινε λίγο τη φοβία. Πόλύ μεγάλο ρόλο παίζει η τηλεόραση. Ελπίζω να μην βλέπετε ειδήσεις ή να συζητάτε ανάλογα συμβάντα. Μήπως φοβάται για τον μπαμπά του από κάτι που είδε στην τηλεόραση; Πάντως η φοβία θα φύγει σιγά-σιγά και προσπάθησε να μην εκνευρίζεσαι (εγώ δεν τα πολυκατάφερνα πάντα).

1ciWp3.pngnEMKp3.png

Διαφημίσεις