Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μάλωμα

Recommended Posts

Θα ήθελα να με βοηθοηθήσετε όσες έχετε δίδυμα ή παιδάκια σε κοντινή ηλικία. ¨εχει αερκετό διάστημα που μαλώνουν συνέχεια. Μα σας λέω κάθε πέντε λεπτά. Το παιχνίδι τους είναι να ενοχλούν ή να πειράζουν ο ένας τον άλλον, να παλεύουν για παιχνίδι κ.λ.π. Ειδικά σήμερα που έχει ο άντρας μου εφημερία και ο ένας άρρωστος τα έχω παίξει. Τα νεύρα μου δαντέλα ... Φταίει ο χειμώνας, φταίει που κλειστήκαμε μέσα. Εσείς τι κάνετε, γίνεται όλο τιμωρία ρε παιδιά

Διαφημίσεις

εγω το εχω λυσει με το να μην ανακατευομαι. Οσο ανακατευομουνα αυτα ικανιποιουνταν με την προσοχη μου και συνεχιζαν τους καυγαδες. Στο τελος μαλωνα κι εγω και με τα δυο και ημασταν μια ευχαριστη ατμοσφαιρα. Τωρα τα αφηνω να πλακωθουν (εκτος αν γινει ιδιαιτερα βιαιο, πχ να σκαρφαλωνει το ενας στη βιβλιοθηκη και το αλλο απο κατω να το τραβαει, ή οταν χτυπανε κεφαλια κλπ), αυτα ξεθυμαινουν, παιζουν αγαπημενα μεσα σε λιγη ωρα (μεχρι τον επομενο καυγα φυσικα) κι εγω ειμαι ηρεμη και με τους δυο.

Αυτο δεν εγινε απο τη μια μερα στην αλλη, οταν πρωτοεφαρμοσα το συστημα ανεχτηκα καυγαδες που κρατουσαν ωρες,ξυλο, κλαμματα, παραπονα, καταστροφες... Εγινα πολυ καλη στο μετρημα (μετρουσα μεχρι το 100), το βραδυ εκλαιγα απο τα νευρα μου αλλα στα παιδια ολη μερα ημουν χαμογελαστη κι ελεγα "ειστε καλα κι εξυπνα παιδακια εσεις, ειμαι σιγουρη οτι μπορειτε να τα βρειτε μεταξυ σας".

Η αληθεια ειναι ομως πως ηξερα οτι αγαπιουνται παρα πολυ. Τωρα φαινεται κιολας, τα χαιρομαι που αγαπιουνται τοσο και παιζουν μαζι, η ζωη μας εχει αλλαξει απο τοτε που σταματησα να τροφοδοτω τους καυγαδες τους με την προσοχη μου.

εγω το εχω λυσει με το να μην ανακατευομαι. Οσο ανακατευομουνα αυτα ικανιποιουνταν με την προσοχη μου και συνεχιζαν τους καυγαδες. Στο τελος μαλωνα κι εγω και με τα δυο και ημασταν μια ευχαριστη ατμοσφαιρα. Τωρα τα αφηνω να πλακωθουν (εκτος αν γινει ιδιαιτερα βιαιο, πχ να σκαρφαλωνει το ενας στη βιβλιοθηκη και το αλλο απο κατω να το τραβαει, ή οταν χτυπανε κεφαλια κλπ), αυτα ξεθυμαινουν, παιζουν αγαπημενα μεσα σε λιγη ωρα (μεχρι τον επομενο καυγα φυσικα) κι εγω ειμαι ηρεμη και με τους δυο.

Αυτο δεν εγινε απο τη μια μερα στην αλλη, οταν πρωτοεφαρμοσα το συστημα ανεχτηκα καυγαδες που κρατουσαν ωρες,ξυλο, κλαμματα, παραπονα, καταστροφες... Εγινα πολυ καλη στο μετρημα (μετρουσα μεχρι το 100), το βραδυ εκλαιγα απο τα νευρα μου αλλα στα παιδια ολη μερα ημουν χαμογελαστη κι ελεγα "ειστε καλα κι εξυπνα παιδακια εσεις, ειμαι σιγουρη οτι μπορειτε να τα βρειτε μεταξυ σας".

Η αληθεια ειναι ομως πως ηξερα οτι αγαπιουνται παρα πολυ. Τωρα φαινεται κιολας, τα χαιρομαι που αγαπιουνται τοσο και παιζουν μαζι, η ζωη μας εχει αλλαξει απο τοτε που σταματησα να τροφοδοτω τους καυγαδες τους με την προσοχη μου.

λοιπον πρεπει κι εγω να το κανω αυτο...

eft εγω εχω εναν 4χρονο και τα διδυμα ειναι 2 χρονων.

ειδικα απο το σεπτεμβρη που πηγε ο μεγαλος παιδικο και εχει μαθει καινουρια "κολπα"...εχουμε πολλους καυγαδες καθημερινα...

η αληθεια ειναι οτι τα μικρα οταν ειναι μονα το πρωι που λειπει ο στρατος παιζουν πιο ηρεμα..βεβαια παλι μαλωνουν..ολο μαμα κ μαμα ειναι....αλλα παιζουν περισσοτερη ωρα καλα.....οταν ομως ερχεται ο μεγαλος.....απο τη μια τα καμαρωνω οταν παιζουν τοσο ομορφα και τοσο αγαπημενα..αλλα απο την αλλη καυγαδιζουν τοσο μα τοσο πολυ που μου βγαζουν τον αλλο μου εαυτο.....αποτελεσμα???τη μια θα γκαριζω την αλλη θα τους βαζω τιμωρια και στα οριακα σημεια θα ριχνω κι απο καμια σε κανενα κωλι...

πραγματικα ωρες ωρες νομιζω οτι ξεπερναω τα ορια μου κατα πολυ....

αλλα αυτο που λεει η travellingmum πρεπει να γινει οπωσδηποτε...

γιατι κ τα δικα μου αγαπιουνται...πολλες φορες τα πιανω που αγκαλιαζονται τοσο τρυφερα....

πρεπει να εξασκησω την τακτικη του δεν δινω σημασια...οπωσδηποτε!!!!

Δεν αμφισβητώ ούτε στιγμή την αγάπη και το δέσιμο μεταξύ τους. Εχουν χωριστεί ελάχιστες φορές και τότε είναι σαν παγοκολώνες μόνοι τους και ρωτάνε συνέχεια που είναι ο αδερφός μου, να γυρίσουμε μα μην είναι μόνος του κ.λ.π. Αυτό το καθημερινό όμως ρε παιδιά είναι ατελείωτο

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Αχχχχχχχχ!!!!!!!!!!! Τα ιδια τραβαω και εγω!!!!

Ο μεγαλος μου ειναι 3,5 και ο μικρος μου 14 μηνων!!!

Συνεχεια τσακωνονται....μα συνεχεια!! Ο μεγαλος δεν μοιραζεται τα παιχνιδια του.Ακομα και οταν ο μικρος παιζει με τα δικα του παιχνιδια, ο μεγαλος παει και του τα παιρνει!! Του εξηγω οτι ειναι δικα του και δεν πρεπει να του τα παιρνει με αυτο τον τροπο, μονο οταν τα βαρεθει και δεν θελει να παιξει αλλο.....η απαντηση "τα βαρεθηκε βρε μαμα", και ο μικρος να κλαιει!!

Επισης εχω και το αλλο θεμα, για παραδειγμα μπορει να στεκεται ο μικρος ορθιος και περναει ο μεγαλος τον σκουνταει με το σωμα του και πεφτει κατω, και παλι κλαματα!! Αλλο ενα θα σας πω, καθεται ο μικρος στο χαλι και παιζει , περναει παλι ο μεγαλος του παταει το ποδι και φευγει!!!

Μπορει ο μικρος να ειναι πολυ μικρος αλλα δεν το βαζει κατω και σηκωνεται και τον μαλωνει (στην γλωσσα του, γιατι ακομα δεν μιλαει) και θα σηκωσει και το χερι του, θα κολουθησει το χερι του μεγαλου και παει λεγοντας!!!

Μα τι να κανω, την μια του εξηγω οτι ειναι μωρο και πρεπει να τον προσεχουμε, την αλλη τον μαλωνω, στο τελος μια υστερια την παθαινω!!

Ειναι στιγμες ομως που συνεργαζονται αψογα.....οταν θελουν να κανουν σκανταλιες πχ. να ανοιξουν τα ντουλαπια και να τα βγαλουν ολα εξω (τις περισσοτερες φορες τους αφηνω, γιατι μου αρεσει να τους βλεπω να συνεργαζονται....αλλο που μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι)

Αλλα δεν μπορω να πω, υπαρχουν στιγμες που αγκαλιαζονται, φιλαει ο ενας τον αλλον στο μαγουλο,ο μεγαλος τον ανεβαζει πανω σε ενα ποδηλατακι και τον γυριζει μεσα στο σπιτι!!

τι να πω.....πραγματικα δεν ξερω τι να κανω!!!! Τους αγαπω τοσο πολυ και δεν θελω να τους βλεπω να τσακωνονται!!...και απο την αλλη δεν μου αρεσει να τους φωναζω!!! Μια βοηθεια!!!

Περιμενετε, τωρα μαλωνουν για ενα παζλ που δε θελει η μια να το μοιραστει. Μολις το λυσω, θα σας πω και σε εσας, ως τοτε ας απελπιστουμε μαζι!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Λοιπον...Ξερετε τι σταματησε το μαλωμα και υποχωρησε η μια; Τα αυτοκολλητα που κερδιζουν καθε μερα ΑΝ η συμπεριφορα τους ειναι καλη και Αν οι δασκαλες ειναι ευχαριστημενες.

Ετσι, αυτη που ειχε αδικο, προκειμενου να χασει το αυτοκολλητο μετα απο υπενθυμιση οτι θα το χασει,υποχωρησε.

Το μαλωμα σταματησε και ολα καλα! Μεχρι την επομενη φορα! ;)

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

εγώ τους χωριζω και δεν τους επιτρέπω να παιξουν μαζί (εφόσον μαλώνουν) πολύ σύντομα παρακαλάνε "μαμα άσε μας να παιξουμε μαζί και δε θα μαλώνουμε":p

Τελειο!! Το καλυτερο!! Θα το κανω!!:D

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Τελικά αυτό το πολύ μάλωμα φάση ήταν και πέρασε. ¨οχι τώρα ότι δεν μαλώνουν! Αλοίμονο, μην είμαστε και πλεονέκτες:-D απλά δεν είναι αυτό του 5λεπτου. Τί να πω μάλλον αυτή η φάση θα ξανάρθει και θα ξαναφύγει κ.λ.π.κ.λ.π.

καλησπέρα σε όλους και όλες τις ταλαιπωρημένες μαμάδες όπως είμαι κι εγω...η κόρη μου κοντά στα 4 και ο γιός μου κοντα στα 3. απίστευτοι μα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ καυγάδες σας λεω..για το παραμικρό..Ο καθένας μόνος του είναι τέλειος, μαζί είναι κόαλση...χοροπηδούν στους καναπέδες, χτυπιούνται με μαξιλάρια..εχω δοκιμάσει τα πάντα..τιμωρία, μάλωμα, φωνές , κουβέντα, τα πάντα...

τελικά αυτό που κατάλαβα είναι οτι εκείνα, αυτό που εγω θεωρώ σκοτωμό , το βλέπουν σαν παιχνίδι..

απίστευτη αντοχή έχουν..

U00xp2.png