Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

όλο αγκαλιά

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω νεογέννητο και όταν θηλάζουμε μετά θέλω να την αφήσω στο καλάθι της ή στον καναπέ. Όμως μόλις πάω να την μετακινήσω ξυπνάει και αρχίζει να κλαίει! Τι να κάνω? Έτσι, την έχω συνέχεια στην αγκαλιά μου και δε μπορώ να κάνω τίποτα άλλο! Δηλαδή κοιμάται στην αγκαλιά μου, θηλάζει στην αγκαλιά μου κτλ..

Διαφημίσεις

Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω νεογέννητο και όταν θηλάζουμε μετά θέλω να την αφήσω στο καλάθι της ή στον καναπέ. Όμως μόλις πάω να την μετακινήσω ξυπνάει και αρχίζει να κλαίει! Τι να κάνω? Έτσι, την έχω συνέχεια στην αγκαλιά μου και δε μπορώ να κάνω τίποτα άλλο! Δηλαδή κοιμάται στην αγκαλιά μου, θηλάζει στην αγκαλιά μου κτλ..

Καλημέρα!

Εγώ θα σου πρότεινα, να κάνεις υπομονή... :D

Είναι ένα μωράκι που μέχρι πριν λίγο καιρό άκουγε συνέχεια τους χτύπους της καρδιάς και την αναπνοή σου! Θα του πάρει λίγο χρόνο η ανεξαρτησία.

Το περάσαμε κι εμείς αυτό το στάδιο για 1-2 μήνες. Κάποιοι έλεγαν, άστον να κλάψει, το δικό μου ένστικτο όμως δε με άφηνε να ακολουθήσω αυτή την τακτική και έτσι ήταν συνέχεια αγκαλιά μου. Πολλά βράδια μάλιστα με έπαιρνε ο ύπνος καθιστή στον καναπέ με το μωράκι μου αγκαλιά ανάμεσα σε μαξιλάρια για να είναι ασφαλές!

Το ξεπεράσαμε! Δεν ένιωσε ποτέ ανασφαλής και ήρθε από μόνη της η στιγμή που για να κοιμηθεί ήσυχος ήθελε το χώρο του! Αλλά θέλει το χρόνο του... ;)

Δύο λύσεις έχω να προτείνω:

1) Θηλάζεις ξαπλωμένη και σηκώνεσαι όταν κοιμηθεί, χωρίς να χρειαστεί να τη μετακινήσεις.

2) Παίρνεις σλιγκ ή μάρσιππο και κάνεις τις δουλειές σου με το μωρό στην αγκαλιά.

Καλή συνέχεια!

• 2 weeks later...

Σε ευχαριστώ. Ήθελα να ρωτήσω όμως. Κοιμάτια στο κρεβάτι μαζί μας γιατί θηλάζω το βράδυ ξαπλωμένη. Το θέμα είναι θα μπορέσω μετά να την πάω στο δωμάτιο της και στο κρεβάτι της? Γιατί ακούω για παιδάκια που και μεγάλα θέλουν να μένουν στο κρεβάτι των γονιών τους..

Κι εμείς έτσι κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε γιατί ακόμα θηλάζει:D!Εγώ όταν κοιμάται τον βάζω στην κούνια του.Εκτός των περιπτώσεων που με πάρει ο ύπνος και έτσι μένει στο κρεβάτι μας:mrgreen:!

Διαφημίσεις

το αμεσως επομενο περιβαλλον μετα την ζεστασια και την ασφαλεια απο την κοιλια της μαμας, ειναι η αγκαλια της..οι 40 μερες προστατευονται με διαφορες δοξασιες εδω και παρα πολλα χρονια απο ολους τους πολιτισμους, για να προστατεψουν την λεχωνα.. το μονο που πρεπει να κανεις αυτην την στιγμη, ειναι να ασχολεισαι με το μωρο σου..

ασε κανεναν αλλον να κανει τις δουλειες και ξεκουρασου λιγο..

ο καιρος περναει πολυ γρηγορα και το μωρο θα το κυνηγας για να το παρεις αγκαλια,οπως κανω εγω τωρα και ολο μου λεει ''κατω''...

οσο για το κοινο κρεββατι, στους 22 μηνες κοιμομαστε ακομα μαζι και οι τρεις..

βοηθαει παρα πολυ ο κοινος υπνος τοσο στον θηλασμο, οσο και την μαμα να ξεκουραζεται..οσες φορες κι αν ξυπνησει η μικρη ουτε που το καταλαβαινω..

τα παιδια οταν ειναι ετοιμα να φυγουν , φευγουν μονα τους..οσο τα πιεζεις ,εχεις αντιθετα αποτελεσματα..

83hKp3.png

Αχ βρε κοριτσια τι να πω και εμεις το ιδιο θεμα εχουμε αλλα δεν με ενοχλει προς το παρον...Εχω ενα μωρακι 35 ημερων και εχει αρκετους κολικους τη νυχτα..Οταν ειναι ηρεμος , θηλαζει , αποκοιμιεται πανω μου κ τον βαζω στην κουνια του .Οταν ομως πονα ξαγρυπναμε κ οι 3 (εγω -ο αντρας μου κ το μωρο ) και το μονο που τον ανακουφιζει ειναι να κοιμαται πανω μας...μερικες φορες κλαιει πολυ μες τον υπνο του κ αεριζεται...Ετσι τον αλλαζουμε αγκαλια και τον παιρνει ο αλλος..Το πρωι τον κοιμιζω διπλα μου , οταν φευγει ο αντρας μου για την δουλεια γιατι τον εχω στην εννοια μου συνεχεια..

Κατα την διαρκεια της μερας ειναι πιο ησυχος κ κοιμαται στην κουνια του , λεει να μας κακομαθει με τον νυχτερινο υπνο?

ClTwp3.png