Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!!

Recommended Posts

Λογικα ολο και καποια-ος θα εχει περασει το ιδιο προβλημα!ΒΟΗΘΕΙΑ!Καθε πρωι ξυπναω τη 4,5 ετων κορη μου για τον παιδικο κατα τις 7 και καταληγουμε να φυγουμε απο το σπιτι 9 που υποτιθεται οτι κλεινει η πορτα!!καθυστερει, γκρινιαζει απαιτει να μην της μιλαω γιατι τωρα λεει σκεφτεται κατι,δεν με αφηνει να την βοηθησω να ντυθει αν δεν τα καταφερει π.χ. να βαλει καλα τις καλτσες της εκνευριζεται και αρχιζει να χτυπιεται και να κλαιει απαρηγορητη.Και η ωρα περναει και περναει και εγω δεν ξερω πωσ να αντιδρασω αν τη μαλωσω η της πω να κανει γρηγορα γινεται χειροτερο το πραγμα...τι να κανω τσαταλια τα νευρα μου καθε πρωι:(

nlcIp2.png

uRUep3.png

Διαφημίσεις

Και εμείς ξυπνάμε πολύ νωρίς και εγώ 2 μικρά να ετοιμάσω. 4,5 και 3 ετών. Προσπαθώ να βαζω για ύπνο στις 8:30 το βράδυ για να ξυπνήσουν με λιγότερες γκρίνιες το πρωί. Τα ξυπνάω στις 6:40 και 7:10 θα πρέπει να τα έχω ντύσει, να έχουν πιει το γάλα τους, να πλύνουμε δοντάκια να να είμαστε στην πόρτα γιατί θα έρθει το σχολικό. Βάρβαρη η όλη διαδικασία, δεν λέω αλλά πρέπει και εγώ να πάω στη δουλεια. Ο μπαμπάς μας τις περισσότερες ημέρες φεύγει νωρίτερα και δεν μπορεί να βοηθήσει.

Φροντίζω να έχω τις τσάντες τους από το βράδυ έτοιμες, μόνο το πρωινό που τους βάζω μαζί ετοιμάζω το πρωί. Ετοιμάζω τα ρούχα που θα βάλουν από το βράδυ και προσπαθώ να είμαι και εγώ έτοιμη πριν τα ξυπνήσω.

Για να πιουν το γάλα τους γρήγορα τους ανοίγω την τηλεόραση για λίγο (έχει κάτι παιδικά εκείνη την ώρα) και εφόσον το πιουν έγκαιρα τους αφήνω να πάρουν μαζί τους ένα παιχνιδάκι.

Για να πάρουν το παιχνίδι πίνουν το γάλα... αλλιώς...

Ηλίας 5/7/2007

Νικόλας 3/4/2009

Λογικα ολο και καποια-ος θα εχει περασει το ιδιο προβλημα!ΒΟΗΘΕΙΑ!Καθε πρωι ξυπναω τη 4,5 ετων κορη μου για τον παιδικο κατα τις 7 και καταληγουμε να φυγουμε απο το σπιτι 9 που υποτιθεται οτι κλεινει η πορτα!!καθυστερει, γκρινιαζει απαιτει να μην της μιλαω γιατι τωρα λεει σκεφτεται κατι,δεν με αφηνει να την βοηθησω να ντυθει αν δεν τα καταφερει π.χ. να βαλει καλα τις καλτσες της εκνευριζεται και αρχιζει να χτυπιεται και να κλαιει απαρηγορητη.Και η ωρα περναει και περναει και εγω δεν ξερω πωσ να αντιδρασω αν τη μαλωσω η της πω να κανει γρηγορα γινεται χειροτερο το πραγμα...τι να κανω τσαταλια τα νευρα μου καθε πρωι:(

αν την αφήσεις να ξυπνήσει μόνη της, τί ώρα ξυπνάει?

Δώστης το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο πρέπει να είναι έτοιμη. Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε 10 λεπτά για να φτάσετε από το σπίτι στο σχολείο και πρέπει να είστε εκεί στις 9, της λες "στις 9 παρά 20 φεύγουμε για το σχολείο, είτε είσαι, είτε δεν είσαι έτοιμη" και της δείχνεις του δείκτες του ρολογιού που πρέπει να είναι. Δεν την κυνηγάς!

Όταν φτάσει η ώρα να φύγετε την πέρνεις και φεύγετε όπως είναι..με τις πυτζάμες...χωρίς παπούτσια...χωρίς να έχει πιεί το γάλα της...Χωρίς εντάσεις.

Αν δει ότι είσαι αποφασισμένη, θα ανταποκριθεί.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Το βραδυ κοιμαται κατα τις 8 30 με 9 00 αντε βαρια να παει 9 30 αν και δεν αντεχει γιατι δεν κοιμαται μεσημερι.Αν την αφησω να ξυπνησει μονη της γυρω στισ 8 30 αν και το σαββατο που δεν εχει σχολειο ξυπναει σχεδον παντα νωριτερα το αναποδακι μου!δεν ειναι τι θελει να κοιμηθει κι αλλο την εκνευριζουν τα παντα αφου σημερα μου ειπε να μην αναπνεω γιατι την ενοχλω και τα πηρα κι εγω στο κρανιο κι εγινε το σωσε.Ποσα να αντεξω η δολια εγκυος μανα??

nlcIp2.png

uRUep3.png

Διαφημίσεις

κι εγω εχω το ιδιο θεμα με την κορη μου. καθε πρωι τα ιδια "παμε" και "παμε" και "παμε".

δεν εχω βρει τροπο να την κανω να κανει πιο γρηγορα.

το ρολοι- τους δεικτες το εχω πει κι εγω...δεν εχει πιάσει.

δεν εχει τυχει να την παρω οπως ειναι. απλως τη ντυνω εγω καια την "τραβολογαω" να φυγουμε στην ώρα μας.

και καλα φετος που παει σε παιδικο σταθμο... του χρονου που θα παει νηπιαγωγειο κανονικα και 8πμ θα πρεπει να ειμαστε σχολειο; αχχχχχχχχχ

αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα οποτε ειναι να ντυθει ή να γδυθει το βράδυ.

ακομη και βολτα να παμε ή σε παιδότοπο (κατι που το θελει πολυ), παντα αργει! ειτε παιζει, ειτε χαζευει στην τηλεόραση (ααααα καμια φορα την κλεινω σαν τιμωρια για να επιταχυνει, τιποτα).

και μολις φτασουμε στην πορτα, ολο και κατι θα θυμηθει και γυριζει πίσω!

δεν ξερω να σου παω/ να μας πω λυσεις. ξερω ομως οτι δεν ειμαστε οι μονες!

age.png

αν και δεν ειμαι ακομα σε τετοιο 'προβλημα' (καθότι μόλις 15 μηνών το παλικάρι μου και παρακολουθεί τον παιδικό σταθμό 'γιαγια μας') τα βρήκα πολύ έξυπνα κολπάκια αυτα που αναφέρονται στο παρακάτω αρθρο. Δες μηπως σε βοηθήσουν και σενα...

http://www.eimaimama.gr/2012/01/pws-na-apofugete-tis-prwines-fwnes-kai-ta-agxi.html

Προς την διαχείριση: αν δεν επιτρέπεται η παραπομπη στο λινκ που εθεσα, παρακαλω ενημερώστε με ωστε να το διαγράψω ή βγάλτε το εσεις. Ευχαριστω.

αυτό το κάνει από την αρχή που πήγε σχολείο? το κάνει όταν είναι να πάτε και κάπου αλλού?

Αχ ναι δυστυχως το κανει παντα οταν ειναι να παμε καπου ακομα και στις κουνιες και πολλες φορες απο τη τσαντιλα της λεει μονη της δεν παω πουθενα.Και οντως δεν παμε.Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι στεναχωριεται και η ιδια που το κανει απλα δεν μπορει να κοντρολαρει την αντιδραση της.Οταν ξεκινησε το σχολειο δεν ηταν τοσο χαλια τα πραγματα τωρα τελευταια εχουμε ξεφυγει.

nlcIp2.png

uRUep3.png

Αχ ναι δυστυχως το κανει παντα οταν ειναι να παμε καπου ακομα και στις κουνιες και πολλες φορες απο τη τσαντιλα της λεει μονη της δεν παω πουθενα.Και οντως δεν παμε.Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι στεναχωριεται και η ιδια που το κανει απλα δεν μπορει να κοντρολαρει την αντιδραση της.Οταν ξεκινησε το σχολειο δεν ηταν τοσο χαλια τα πραγματα τωρα τελευταια εχουμε ξεφυγει.

υπάρχει περίπτωση να αντιδρά έτσι για το μωράκι που έρχεται?

Διαφημίσεις

αν και δεν ειμαι ακομα σε τετοιο 'προβλημα' (καθότι μόλις 15 μηνών το παλικάρι μου και παρακολουθεί τον παιδικό σταθμό 'γιαγια μας') τα βρήκα πολύ έξυπνα κολπάκια αυτα που αναφέρονται στο παρακάτω αρθρο. Δες μηπως σε βοηθήσουν και σενα...

http://www.eimaimama.gr/2012/01/pws-na-apofugete-tis-prwines-fwnes-kai-ta-agxi.html

Προς την διαχείριση: αν δεν επιτρέπεται η παραπομπη στο λινκ που εθεσα, παρακαλω ενημερώστε με ωστε να το διαγράψω ή βγάλτε το εσεις. Ευχαριστω.

Καλη μου σ ευχαριστω πολυ αλλα πραγματικα τα εχω δοκιμασει ολα οσα λεει.Σιγουρα υπαρχουν και μερες οχι τοσο τραγικες και εκει να δεις ποσο χαρουμενη ειναι και υπερηφανη οτι τα καταφερε να συγκρατηθει!!Δεν ξερω πραγματικα, την καταλαβαινω, νομιζω οτι παθαινω εγω ολο αυτο και αυτο που θελω ειναι να την βοηθησω να μαθει να ελεγχει τον εαυτο της.

nlcIp2.png

uRUep3.png

υπάρχει περίπτωση να αντιδρά έτσι για το μωράκι που έρχεται?

Αυτο που δειχνει τουλαχιστον ειναι οτι το θελει πολυ και πριν ζητουσε αδερφακι. Ερχεται χαιδευει την κοιλια μου του λεει καληνυχτα το βραδυ γενικως ανυπομονει και χαιρεται.Τωρα αν μεσα της ζηλευει μαλλον δεν το ξερει ουτε η ιδια! τι να πω! Εγω σκεφτομαι μετα που θα ειμαι κι εγω πιο κουρασμενη και δεν θα εχω τις ιδιες αντοχες.Τον πατερα της δεν τον θελει ιδιαιτερα σε τετοιες φασεις γιατι την αγριευει και δεν εχει καθολου υπομονη.

nlcIp2.png

uRUep3.png

κι εγω εχω το ιδιο θεμα με την κορη μου. καθε πρωι τα ιδια "παμε" και "παμε" και "παμε".

δεν εχω βρει τροπο να την κανω να κανει πιο γρηγορα.

το ρολοι- τους δεικτες το εχω πει κι εγω...δεν εχει πιάσει.

δεν εχει τυχει να την παρω οπως ειναι. απλως τη ντυνω εγω καια την "τραβολογαω" να φυγουμε στην ώρα μας.

και καλα φετος που παει σε παιδικο σταθμο... του χρονου που θα παει νηπιαγωγειο κανονικα και 8πμ θα πρεπει να ειμαστε σχολειο; αχχχχχχχχχ

αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα οποτε ειναι να ντυθει ή να γδυθει το βράδυ.

ακομη και βολτα να παμε ή σε παιδότοπο (κατι που το θελει πολυ), παντα αργει! ειτε παιζει, ειτε χαζευει στην τηλεόραση (ααααα καμια φορα την κλεινω σαν τιμωρια για να επιταχυνει, τιποτα).

και μολις φτασουμε στην πορτα, ολο και κατι θα θυμηθει και γυριζει πίσω!

δεν ξερω να σου παω/ να μας πω λυσεις. ξερω ομως οτι δεν ειμαστε οι μονες!

Ευχαριστω για την συμπαρασταση!Σιγουρα δεν ειμαστε μονες αλλα δεν ειναι πολυ ψυχοφθορο ολο αυτο? Εμενα παντως μου χαλαει ολη τη μερα... Απο την αλλη σκεφτομαι ενταξει ο καθενας με τις ιδιοτροπιες του καλα να ειναι το παιδακι μου γιατι σιγουρα υπαρχουν σοβαροτερα προβληματα.Απλα διαταρασεται η καθημερινοτητα μας που κατα τα αλλα ειναι μια χαρα!

nlcIp2.png

uRUep3.png

Αυτο που δειχνει τουλαχιστον ειναι οτι το θελει πολυ και πριν ζητουσε αδερφακι. Ερχεται χαιδευει την κοιλια μου του λεει καληνυχτα το βραδυ γενικως ανυπομονει και χαιρεται.Τωρα αν μεσα της ζηλευει μαλλον δεν το ξερει ουτε η ιδια! τι να πω! Εγω σκεφτομαι μετα που θα ειμαι κι εγω πιο κουρασμενη και δεν θα εχω τις ιδιες αντοχες.Τον πατερα της δεν τον θελει ιδιαιτερα σε τετοιες φασεις γιατι την αγριευει και δεν εχει καθολου υπομονη.

εγώ πάντως αυτό που κάνω είναι να του λέω ότι πρώτα κάνουμε όλες τις δουλειές μας και μετά μας μένει χρόνος για να παίζουμε. αλλά πρώτα τελειώνουμε τις δουλειές μας ώστε να μην αναγκάζουμε άλλους να μας περιμένουν, πχ τον οδηγό του σχολικού, τη δασκάλα, τους συμμαθητές κλπ. ευτυχώς ο δικός μου είναι της συζήτησης...