Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τραχηλίτιδα στην εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες.Απο την 5 η εβδομαδα μου βρηκε ο γιατρος μου τραχηλιτιδα αλλα μου ειπε οτι λογο εγκυμοσυνης δεν μπορουμε να κανουμε κατι μεχρι να γεννησω θα το ξαναδουμε μετα τη γεννα.Επισης διαγνωστηκε οτι εχω και ουρεοπλασμα(επαιρνα 3 amoxil των 500mg για 2 εβδομαδες).Ποσο επικινδυνα ειναι αυτα στην εγκυμοσυνη?Ο γιατρος μου ειναι καθησυχαστικος.Εχω διαβασει διαφορα αλλα μηπως υπαρχει καποια κοπελα που να τα εχει περασει και να εχει αναλογη εμπειρια?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Υπάρχουν 2 κατηγορίες γιατρών αυτοί που λένε ότι το ουρεόπλασμα είναι επικύνδινο και εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εγώ είχα πριν μείνω έγκυος και έπαιρνα vibramicyn και πέρασε όμως τώρα δε μπορείς να το πάρεις. Επειδή είχα πάει σε δυο τρείς γυναικολόγους λόγω προβλήματος σύλληψης που είχαμε αρχικά όταν έλεγα ότι είχα ουρεόπλασμα το οποίο δύσκολα έφυγε αρχικα είχα πάρει αλλες αντιβιωσεις και δεν έφευγε και είχα απογοητευτεί. Ο ένας γυναικολόγος που ήταν και εξωσωματικός μου είχε πει ότι το ουρεόπλασμα άδικα κατηγορείται για αποβολές και ότι στην Αγγλία λέει που σπούδασε ποτέ δεν κατηγορούσαν το ουρεόπλασμα για αποβολή, οι άλλοι δύο γιατροί μου είχαν πει ότι θα πρέπει να το θεραπεύσω γιατί προκαλεί αποβολή.

Οπότε και φοβόμουν στην εγκυμοσύνη μήπως επανήλθε τελικά ευτυχώς δεν έχω αλλά καλό είναι να το θεραπεύσεις και δε νομίζω ότι γίνεται με αμοξιλ πάντως. Βέβαια ο γιατρός σου θα σου πει τη κατάλληλη αντιβίωση, μα απο την άλλη και να μη το θεραπεύσεις δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας..σίγουρα είσαι πιο ήσυχη αν δε το έχεις αλλά από ότι έχω καταλάβει δεν προκαλέι από μόνο του αποβολες.

Καλησπέρα,

Υπάρχουν 2 κατηγορίες γιατρών αυτοί που λένε ότι το ουρεόπλασμα είναι επικύνδινο και εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εγώ είχα πριν μείνω έγκυος και έπαιρνα vibramicyn και πέρασε όμως τώρα δε μπορείς να το πάρεις. Επειδή είχα πάει σε δυο τρείς γυναικολόγους λόγω προβλήματος σύλληψης που είχαμε αρχικά όταν έλεγα ότι είχα ουρεόπλασμα το οποίο δύσκολα έφυγε αρχικα είχα πάρει αλλες αντιβιωσεις και δεν έφευγε και είχα απογοητευτεί. Ο ένας γυναικολόγος που ήταν και εξωσωματικός μου είχε πει ότι το ουρεόπλασμα άδικα κατηγορείται για αποβολές και ότι στην Αγγλία λέει που σπούδασε ποτέ δεν κατηγορούσαν το ουρεόπλασμα για αποβολή, οι άλλοι δύο γιατροί μου είχαν πει ότι θα πρέπει να το θεραπεύσω γιατί προκαλεί αποβολή.

Οπότε και φοβόμουν στην εγκυμοσύνη μήπως επανήλθε τελικά ευτυχώς δεν έχω αλλά καλό είναι να το θεραπεύσεις και δε νομίζω ότι γίνεται με αμοξιλ πάντως. Βέβαια ο γιατρός σου θα σου πει τη κατάλληλη αντιβίωση, μα απο την άλλη και να μη το θεραπεύσεις δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας..σίγουρα είσαι πιο ήσυχη αν δε το έχεις αλλά από ότι έχω καταλάβει δεν προκαλέι από μόνο του αποβολες.

α ξεχασα να σου πω πάντως τα αμοξίλ στην εγκυμοσύνη είμαι σίγουρη ότι είναι απολύτως ασφαλή το έχω ψάξει πολύ και γώ γιατί έπρεπε να πάρω λόγω επεμβασης στα δόντια (τελικά μου είπε ο καρδιολόγος ότι δε χρειάζεται να πάρω γιατί θα έπαιρνα λόγω καρδιάς) μα ξέρω κοπέλα που έχει πάρει αρκετό και το μωρό της είναι μια χαρά!!

Καλησπέρα,

Αυτο που μου ειπε εμενα ο γιατρος μου ειναι οτι θα ξανακανουμε εξεταση πριν τη γεννα και αν υπαρχει ακομα δεν θα μπορεσω να γεννησω με φ.τ. γιατι αυτο το ουρεοπλασμα βρισκεται πανω στο τραχηλο αρα το παιδι θα μολυνθει αφου θα περασει απο εκει.Μπορει το αμοξιλ να ηταν το μονο που μπορουσε να μου δωσει και μαλλον δεν το θεραπευει αλλα το καταστελει δηλ. να μην γινει χειροτερα

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...