Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αμερικάνικο πρωινο...

Recommended Posts

Εχω δει αρκετές φορές σε αμερικάνικες ταινίες την οικογένεια να τρώει πρωινο και να πηγαίνει η μαμά να πετάει μέσα στο μπλέντερ γάλα, κακάο και ωμά αυγά!

Το κάνετε εσείς? τρώτε ωμά αυγά? στο μπλέντερ με οποιονδήποτε συνδυασμό?

Είναι θρεπτικό οκ, αλλά η σαλμονέλα? σκεφτόμουν να το κάνω, η παιδίατρος που είπε οτι απο τα παλια χρονια το εδιναν αυτο οι μαναδες (τρυπαγαν το αυγο και τα παιδιά το ρουφουσαν), αλλα την ειδα επιφυλακτική...

Εσείς το φτιάχνετε?

Διαφημίσεις

Ωμο χτυπητο αυγο με ζαχαρη μου εκανε η μανα μου χρονια πολλα πριν. Δεν επαθα κατι. ΑΛΛΑ απο συζητηση με παιδιατρο εχω μαθει οτι το αυγο ειναι επικυνδινο για σαλμονελα τις πρωτες μερες που βγαινει απο την κοτα (αν θυμαμαι καλα και δεν τα θυμαμαι αναποδα). Αν το βαλεις ψυγειο μια βδομαδα μειωνεται ο κινδυνος. Πολυ πιο επικυνδινο ειναι να το παρεις απο την κοτα και να το φας ζεστο ως εχει. Οσο και παραδοξο και αν ακουγεται ο κινδυνος σαλμονελας ειναι μικροτερος σε αυγα παραγωγης που διατηρουνται σε ψυγεια.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Δεν το κάνω. Φοβάμαι τα ωμά αυγά και τα αποφεύγω ακόμα και στις συνταγές.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

τα αβγα του σουπερμαρκετ δεν ειναι ηδη παστεριωμενα;:confused: (εμενα με αηδιαζει το ωμο αυγο, αλλα ο συζυγος το τρωει ετσι ακριβως οπως περιγραφεις...)

τα αβγα του σουπερμαρκετ δεν ειναι ηδη παστεριωμενα;:confused: (εμενα με αηδιαζει το ωμο αυγο, αλλα ο συζυγος το τρωει ετσι ακριβως οπως περιγραφεις...)

Του σουπερ μαρκετ ειναι οκ, αν διατυπωσα λαθος εννοουσα ΑΝ εχεις φρεσκο αυγο απο χωριο ΜΗΝ το φας αμεσως. Βαλτο στο ψυγειο για μια εβδομαδα και βαλε και ΜΕΤΑ φατο :P.......οσο για το ωμο εγω οταν το ετρωγα ηταν χτυπημενο με ζαχαρη και ηταν σαν κολωδη παστα. Πολυ νοστιμο. Δεν εμοιαζε ωμο........:lol:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Του σουπερ μαρκετ ειναι οκ, αν διατυπωσα λαθος εννοουσα ΑΝ εχεις φρεσκο αυγο απο χωριο ΜΗΝ το φας αμεσως. Βαλτο στο ψυγειο για μια εβδομαδα και βαλε και ΜΕΤΑ φατο :P.......οσο για το ωμο εγω οταν το ετρωγα ηταν χτυπημενο με ζαχαρη και ηταν σαν κολωδη παστα. Πολυ νοστιμο. Δεν εμοιαζε ωμο........:lol:

οκ καταλαβα. ασε ...γλυφει κ τα δαχτυλα του λεμε....:lol: ιουουου:lol:

εχει δωσει κ της μικρης παντως, αλλα πολυ μετα το ετος, για την ακριβεια στα 2++ . δεν ρωτησαμε κατι τον παιδιατρο..

Όχι, τα αυγά με το τσόφλι δεν μπορεί να είναι ποτέ παστεριωμένα.

Τα παστεριωμένα αυγά κυκλοφορούν σε υγρή μορφή για εμπορική χρήση σε ζαχαροπλαστεία, παρασκευαστήρια τροφίμων, κ.λπ.

Η άποψή μου είναι ότι μπορεί κάποιος να φάει 100 φορές ωμά αυγά και να μην πάθει τίποτα, ωστόσο δεν παύει να παίζει ρώσικη ρουλέτα και κυνδυνεύει κάποια στιγμή να μολυνθεί από σαλμονέλα.

.....δε νομίζω τάκη....

Κορίτσια βρήκα αυτο...

"Παστερίωση αυγών

Ξέρουμε όλοι, πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση ωμών αυγών, λόγω της πιθανότητας ύπαρξης σαλμονέλας και άλλων βακτηριδίων. Οι στατιστικές λένε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί σαλμονέλα στο αυγό είναι 1 στις 20.000. Αυτό σημαίνει ότι ένας μέσος καταναλωτής αυγών, υπάρχει πιθανότητα να έρθει σ' επαφή με μολυσμένο από σαλμονέλα αυγό, 1 φορά στα 84 χρόνια. Οι πιθανότητες είναι μικρές, αλλά ο σκεπτικισμός είναι διάχυτος ανάμεσα στο καταναλωτικό κοινό. Τι γίνεται λοιπόν, στην περίπτωση, που μια συνταγή απαιτεί ωμά αυγά; Παστεριώστε τα!

Άκουσα γιατρό, σε τηλεοπτική εκπομπή, να συνιστά για την σαλμονέλα εμβάπτιση των αυγών μέσα σε δυνατό διάλυμα νερού με ξύδι, για 5 λεπτά."

http://minutetips.blogspot.com/2009/03/blog-post_5980.html

Καλημέρα!

πω πω είστε τρομερή πηγή πληροφοριών!!!!!!!

Μετά από όλα αυτά... και τα 84 χρονια που γράψατε παραπάνω, τη διατήρηση στο ψυγείο και το διάλυμα ξυδιου ;) σκέφτομαι να το δοκιμάσω στα παιδιά... ωστόσο δεν ξέρω αν θα το πιουν ή θα κάνουν επιτόπου εμετο! :)

Σκέφτομαι να βάλω γάλα, 2 αυγά, ζάχαρη και κακάο... (τουρμπο!)

Αμερικάνος να τρώει ωμό αυγό μου φαίνεται πολύ δύσκολο! Ειδικά μετά από τα περιστατικά σαλμονέλλας και την ανάκληση 2 εκατομμυρίων αυγών πέρυσι το καλοκαίρι! Αυτές οι ταινίες τελικά όλο ψέμματα λένε :D:D

Αλήθεια όμως, γιατί θες να τους το δώσεις ωμό το αυγό;

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Αμερικάνος να τρώει ωμό αυγό μου φαίνεται πολύ δύσκολο! Ειδικά μετά από τα περιστατικά σαλμονέλλας και την ανάκληση 2 εκατομμυρίων αυγών πέρυσι το καλοκαίρι! Αυτές οι ταινίες τελικά όλο ψέμματα λένε :D:D

Αλήθεια όμως, γιατί θες να τους το δώσεις ωμό το αυγό;

Ψεύτες οι σεναριογράφοι? :D :D :D

Να σου πω... είχα μια συζήτηση, τώρα στις γιορτές, και ελεγαν οι μεγαλύτεροι οτι ειναι πολυ δυναμωτικο και οτι τα παλια τα χρονια τα παιδιά που ετρωγαν ωμα αυγα γιατι ειχαν κοτες, ηταν τα παιδιά που αρρώσταιναν λιγοτερο (λογω πεινας κλπ...), μου φαίνεται κι εμένα πολυ θρεπτικο... δεν παιθαίνουν οι βιταμίνες και οτι αλλο εχουν, λογω βρασμου...

Πάντως εχω βρει πολυ κοσμο που ετρωγε ως παιδι χτυπημενο κροκο με ζαχαρη και δεν επαθαν τιποτα :)... εγω προσωπικα δεν το εχω φαει ως παιδι, βέβαια εχω φαει ως μεγαλη γλυκα που περιεχουν ωμο αυγο... δεν ξερω αν θα το δεχτουν τα παιδιά... παντως λεω να το προσπαθησω...

Καλημέρα!

πω πω είστε τρομερή πηγή πληροφοριών!!!!!!!

Μετά από όλα αυτά... και τα 84 χρονια που γράψατε παραπάνω, τη διατήρηση στο ψυγείο και το διάλυμα ξυδιου ;) σκέφτομαι να το δοκιμάσω στα παιδιά... ωστόσο δεν ξέρω αν θα το πιουν ή θα κάνουν επιτόπου εμετο! :)

Σκέφτομαι να βάλω γάλα, 2 αυγά, ζάχαρη και κακάο... (τουρμπο!)

ετσι μου τα εκανε η γιαγια μου μεχρη μεγαλη,τι μου τα θυμησες??ετσι μου ερχετε να παω να ζητησω να μου κανει,αλλα ειμαι και εγκυοσ καλυτερα οχι!μιαμ μιαμ!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Εμείς πάντα μακρυά από ωμά αυγά! Για να μην τα τρώνε ούτε οι bodybuilders που κυνηγάνε τις καλύτερες πηγές πρωτείνης κάτι θα ξέρουν...

Εδώ λένε να αποθηκεύουμε τα αυγά στο ψυγείο χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα, γιατί είναι διαπερατό το τσόφλι και καθιστά τα δίπλα τρόφιμα ευπαθή σε ό,τι μπορεί να φέρει το ωμό αυγό!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Ψεύτες οι σεναριογράφοι? :D :D :D

Να σου πω... είχα μια συζήτηση, τώρα στις γιορτές, και ελεγαν οι μεγαλύτεροι οτι ειναι πολυ δυναμωτικο και οτι τα παλια τα χρονια τα παιδιά που ετρωγαν ωμα αυγα γιατι ειχαν κοτες, ηταν τα παιδιά που αρρώσταιναν λιγοτερο (λογω πεινας κλπ...), μου φαίνεται κι εμένα πολυ θρεπτικο... δεν παιθαίνουν οι βιταμίνες και οτι αλλο εχουν, λογω βρασμου...

Πάντως εχω βρει πολυ κοσμο που ετρωγε ως παιδι χτυπημενο κροκο με ζαχαρη και δεν επαθαν τιποτα :)... εγω προσωπικα δεν το εχω φαει ως παιδι, βέβαια εχω φαει ως μεγαλη γλυκα που περιεχουν ωμο αυγο... δεν ξερω αν θα το δεχτουν τα παιδιά... παντως λεω να το προσπαθησω...

Μπορείς να τα βράζεις ελαφρά να γίνονται λίγο μελάτα... όχι τίποτε άλλο δλδ, αλλά μαζί με το αυγό θα πρέπει να φάνε και κακάο και ζάχαρη που δεν είναι και η καλύτερη λύση ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Συμφωνώ με Κinka με την καμία αμερικάνος δεν θα φάει ωμό αβγό! αυτά που διάβασα παραπάνω οτι κυκλοφρορούν στην Ελλάδα παστεριωμένα, ωμά αβγά για επαγγελματική χρήση εδώ κυκλοφορούν και για οικιακή στα μαγαζιά, συνήθως χώρια οι κρόκοι και χώρια το ασπράδι. Αλλά με τίποτα δεν θα έδινα ωμό αβγό (κάτι που έχω φάει εγώ με τα κιλα!) είδα κοριτσάκι με σαλμονέλα λίγο πριν τα χριστούγεννα και είχα σοκαριστεί... κόντεψε να λιώσει το παιδί... τρελή διάρροια με αίμα... Και η ειρωνία, ήταν η 13χρονη κόρη της παιδιάτρου μας, η οποία αγόρασε έτοιμη ζύμη για μπισκότα σοκολάτας, που περιείχε ωμά αβγά, πριν την βάλει στο φούρνο την δοκίμασε και της άρεσε... έτσι αποφάσισε να την φάει ωμή....αποτέλεσμα 5 ημέρες νοσηλία 10 pound κάτω και τρυπημένη παντού....

tb2xm4.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

ωμα αβγα δεν πρεπει να τρωμε γιατι εχουν τους λεγομενους αντιθρεπτικους παραγοντες δηλαδη ουσιες που εμποδιζουν την προσληψη καποιων βιταμινων, εκτος τησ σαλμονελλας.

και όμως κορίτσια. Ωμός κρόκος αυγού με σπανάκι φρέσκο ή μαρούλι, πασπαλισμένο με σουσάμι, τριμμένο τυρί, και απο πάνω λεμόνι είναι 1ης τάξεως πηγή απορροφήσιμου σιδήρου για όποιες έχουν σοβαρό πρόβλημα αναιμίας. ....Και πολύ νόστιμο, το έχω δοκιμάσει