Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Papp-a / Aυχενική διαφάνεια

Recommended Posts

Χθες το απόγευμα κάναμε Papp-a / αυχενική διαφάνεια στο Λητώ!

Σας παραθέτω τα αποτελέσματα μου(11βδομάδες+6ημέρες) με ΠΗΤ 17/7/2012

Προϋπάρχουσα στατιστική πιθανότητα τρισωμία 21 - 1:574

Τελική συνδυασμένη πιθανότητα τρισωμία 21 - 1:11489

Προϋπάρχουσα στατιστική πιθανότητα τρισωμία 18 - 1:1302

Τελική συνδυασμένη πιθανότητα τρισωμία 18 - 1:26047

Προϋπάρχουσα στατιστική πιθανότητα τρισωμία 13 - 1:4111

Τελική συνδυασμένη πιθανότητα τρισωμία 13 - 1:82227

CRL = 49,4mm

ΝΤ = 1,30mm

BPD = 19,7mm

β-hCG: 43,00IU/I ισοδύναμο με 0,834ΜοΜ

PAPP-A: 2,800IU/I ισοδύναμο με 1,051ΜοΜ

Καρδιακή λειτουργία παρούσα - συχνότητα 173/λεπτό

Φυσιολογική ποσότητα αμνιακού υγρού

Ομφάλιος λώρος 3αγγεία

Ρινικό οστό ορατό

Doppler τριγλώχινας: φυσιολογική ροή

Εγκέφαλος-κρανίο-σπονδυλική στήλη-κοιλία: φυσιολογική απεικόνιση

Καρδιά: 4 κοιλότητες

Στομάχι-ουροδόχος κύστη-ανω/κάτω άκρα: ορατά

Ο κ. Φάρος που μας έκανε τον υπέρηχο μας είπε ότι όλα είναι μιά χαρά και

να μην ανησυχούμε!

Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη για το φύλο του παιδιού, μιας και δεν ήταν ξεκάθαρο, πράγμα που δεν μας απασχολεί μιας και το άγχος μας ήταν να βγουν καλά τα αποτελέσματα.

Σήμερα θα μιλήσουμε με την γυναικολόγο για τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων.

Οποιαδήποτε συμβουλή-παρατήρηση σχετικά με τα αποτελέσματα θα ήταν ευπρόσδεκτη!

Α, πληρώσαμε 120 και οι εντυπώσεις μας ήταν άριστες από το μαιευτήριο και το προσωπικό.

Διαφημίσεις

η αυχενική διαφάνεια είναι μια χαρά, για τα αποτελέσματα του PAPΡ-A θα περιμένετε λίγο ακόμη αλλά όλα φαίνονται μια χαρά, προφανώς είσαι σε καλή ηλικία και νομίζω πως το μωρό θα είναι αγόρι....καλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι!!

Σε ευχαριστώ πολύ sofi....

Δεν σου κρύβω ότι και εμείς αγοράκι θέλουμε αλλά αυτά δεν τα παραγγέλνεις!!!

Ας είναι υγιές πάνω από όλα...

Α, ηλικία 30 και εγώ και ο σύζυγος μου

εγω εκανα αυχενικη και pap a στο ΡΕΑ!!!!

μια χαρα !!!! τελεια εξυπηρετηση... η γιατρος πολυ καλη και αναλυτικη!!!ειδαμε πως ειναι και αγορακι!!!!

εχω ΠΗΤ 10/7

τρισωμια 21

προυπαρχουσα πιθανοτητα 1:782

τελικη συνδυασμενη 1:15646

τρισωμια 18

προυπαρχουσα πιθανοτητα 1:1893

τελικη συνδυασμενη 1:225561

τρισωμια 13

προυπαρχουσα πιθανοτητα 1:118891

ολα τα υπολοιπα φυσιολογικα. ορατα στομαχι, ουροδοχος κυστη,νεφροι,ανω και κατω ακρα

δοξα το Θεο!!!!

σημερα θα παρω και το τελικο αποτελεσμα και το pap a

αλλα μου ειπαν να μην ανυσηχω ολα καλα θα ειναι!!!!

και σενα Γιωργια μια χαρα μου φαινονται τα αποτελεσματα!!!αντε με το καλο....

ααα εμεις στο ΡΕΑ δωσαμε 140 ευρω

BYMup3.png

Τα αποτελέσματα και των δυό σας κορίτσια είναι άριστα. Και όταν βγαίνει καλή η αυχενική συνήθως βγαίνει το ίδιο και καλύτερο το παπ α. Αυτό μου είχε πεί εμένα ο γιατρός και το ίδιο μου συνέβη. Με το καλό τα μωράκια σας.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, καλησπέρα

εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλες σας και με το καλό τα μωρούλια σας!

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε τι γίνεται με την αυχενική και τα χρήματα που πέρνουμε πίσω από το ΙΚΑ. Έχετε ακούσει το ενδεχόμενο της ένστασης για να πάρει κανείς πίσω όλο το ποσό?

Διαφημίσεις

Μόλις γύρισα από τον γιατρό, η αυχενική βγήκε πολύ καλή και όλα τα υπόλοιπα φυσιολογικά απλά πρέπει να περιμένουμε και τα αποτελέσματα από το αίμα για να πούμε ότι όλα είναι καλά με σιγουριά.Εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλες!!:D:D

...κι εμείς χθες κάναμε αυχενική και papp-a στο Λητώ και όλα ήταν μια χαρά αλλά δεδομένης της ηλικίας μου και μόνο, είμαι 41, θα χρειαστεί να κάνω αμνιο μετά την 15η βδομάδα..για να δούμε..έχουμε καιρό να το αποφασίσουμε αλλά μάλλον θα το κάνουμε για να είμαστε ήσυχοι ότι όλα καλά..δε σας κρύβω ότι ανησυχώ :(

Διαφημίσεις

...κι εμείς χθες κάναμε αυχενική και papp-a στο Λητώ και όλα ήταν μια χαρά αλλά δεδομένης της ηλικίας μου και μόνο, είμαι 41, θα χρειαστεί να κάνω αμνιο μετά την 15η βδομάδα..για να δούμε..έχουμε καιρό να το αποφασίσουμε αλλά μάλλον θα το κάνουμε για να είμαστε ήσυχοι ότι όλα καλά..δε σας κρύβω ότι ανησυχώ :(

άμνιο λόγο ηλικίας ανεξάρτητα από αλλα αποτελέσματα ;;;

φίλη 42

(Ολλανδία ) με καλές- μέτριες ενδείξεις δες της πρότειναν κάτι τέτοιο

φίλη 38

(Ελβετία) με καλες- μέτριες ενδείξεις ... δεν της πρότειναν άμνιο

φίλη 37

(Αγγλία) με μέτριες προς το 1-5000 ενδείξεις ..δεν της το πρότειναν

τι ενδείξεις έχει ο γιατρός για να σας το προτείνει

δεν θέλω να φέρνω αναμπουμπουμπουλα ..ρωταω απλα ... !

Κι εγώ 41 είμαι, αλλά δεν μου το πρότειναν από το κέντρο. Ούτε η γατρός μου επέμεινε. Μόνη μου πήρα την απόφαση να κάνω αμνιοκέντηση, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να απολαύσω το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου. Και η αλήθεια είνα πως δεν το μετάνιωσα, αισθάνομαι ότι μου έφυγε ένα βάρος με το που πήρα τ΄αποτελέσματα κι έμαθα ότι είναι όλα καλά.

Κι εγώ 41 είμαι, αλλά δεν μου το πρότειναν από το κέντρο. Ούτε η γατρός μου επέμεινε. Μόνη μου πήρα την απόφαση να κάνω αμνιοκέντηση, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να απολαύσω το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου. Και η αλήθεια είνα πως δεν το μετάνιωσα, αισθάνομαι ότι μου έφυγε ένα βάρος με το που πήρα τ΄αποτελέσματα κι έμαθα ότι είναι όλα καλά.

..μάλλον εγώ δεν τα είπα σωστά, δική μου σκέψη είναι να προχωρήσω σε αμνιο έχοντας διαβάσει κατά καιρούς τις ενδείξεις για μια τέτοια εξέταση. Μια από αυτές είναι η "προχωρημένη" ηλικία της εγκύου. Ο γιατρός μου μου ξεκαθάρισε ότι είναι απόφαση του ζευγαριού και όχι κάτι που προτείνει ο εκάστοτε γιατρός.

newbie κάνω ακριβώς τις ίδιες σκέψεις με σένα, νιώθω ευλογημένη να μπορώ να έχω πρώτο μωρό με φυσική σύλληψη σε αυτή τη φάση της ζωής μου και θέλω να συνεχίσω να το χαίρομαι όλο αυτό κάθε μέρα που περνάει.

Αποκλείεται να κάτσω με άγχος να περάσω την υπόλοιπη εγκυμοσύνη..Απλά κάποιες στιγμές ανησυχώ για εκείνο το ελάχιστο ποσοστό να συμβεί κάτι κακό κατόπιν της διαδικασίας κι ενώ ήδη θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Μετά πάλι λέω ..όχι ρε γμτ όλα καλά θα πάνε γιατί έτσι θέλουμε!!!

άμνιο λόγο ηλικίας ανεξάρτητα από αλλα αποτελέσματα ;;;

φίλη 42

(Ολλανδία ) με καλές- μέτριες ενδείξεις δες της πρότειναν κάτι τέτοιο

φίλη 38

(Ελβετία) με καλες- μέτριες ενδείξεις ... δεν της πρότειναν άμνιο

φίλη 37

(Αγγλία) με μέτριες προς το 1-5000 ενδείξεις ..δεν της το πρότειναν

τι ενδείξεις έχει ο γιατρός για να σας το προτείνει

δεν θέλω να φέρνω αναμπουμπουμπουλα ..ρωταω απλα ... !

..δεν μας το πρότεινε ο γιατρός μας ..εγώ το σκέφτομαι και τα αποτελέσματα είναι μια χαρά..φαντάσου π.χ. ότι με προϋπάρχουσες στατιστικές πιθανότητες 1:52, 1:126 και 1:394 αντίστοιχα , είχαμε αποτελέσματα Τρισωμ 21 1:1044, Τρισωμ 18 1:2511 και Τρισωμ 13 1:7887.

Θα σκεφτούμε και θα αποφασίσουμε..

Μου φαίνεται όλες παρέα θα γεννήσουμε, κορίτσια, καλώς εχόντων των πραγμάτων. :D

Κι εγώ έκανα Αυχενική και Papp-A στις 3/01, με ΠΗΤ 20/07/2012 και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ο γιατρός μας είπε ότι το μπεμπάκι μας είναι άψογο(αν και έπρεπε να το ταρακουνήσει αρκετά για την εξέταση γιατί όπως είπε 'τον αγνοούσε':mrgreen:) και όλες οι μετρήσεις ήταν ιδανικές. Μας έδωσε και ένα 60% να είναι κορίτσι αλλά να μην το δένουμε κόμπο!

Και το Papp-A επίσης βγήκε πολύ καλό, μας το επιβεβαίωσε και ο γυναικολόγος μας που του το έστειλαν με φαξ και πλέον ησύχασα κάπως που πέρασα τις γιορτές με λίγο άγχος.

Άντε, κορίτσια, όλα καλά να πάνε για όλες μας!:-D

8OgYp3.png

μα...συνήθως τόσο αυξημένοι παλμοί προδίδουν κορίτσι,όχι αγόρι...:roll:
μάλλον κατάλαβες λάθος..και ο δίκός μου γιατρός και τα βιβλία μου το ίδιο λένε!

Κι εγώ αυτο ξέρω, ότι οι αυξημένοι παλμοί δείχνουν κορίτσι. Εμείς είχαμε πιο αργό παλμό και η γιατρός μου προέβλεψε αγοράκι και τελικά επιβεβαιώθηκε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...