Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γειά σας και Καλή Χρονιά σε όλους.

Ο γιός μου είναι σχεδόν 2 ετών. Ποτέ δεν ήταν καλόφαγος, είχε θέμα πάντα με το μεσημεριανό. Από κιλά δεν είναι κι άσχημα, είναι 13,5. Έχω μεγάλο πρόβλημα με το θέμα λαχανικά. Από τότε που κόψαμε το άλεσμα (περίπου 15 μηνών), κάθε τόσο "κόβει" κι από ένα λαχανικό. Στην αρχή τα έτρωγε όλα μη αλεσμένα. Άρχισε να του ξυνίζει το καρότο, μετά το κολοκύθι, μετά η ντομάτα και τέλος πάντων τώρα οτιδήποτε λαχανικό πλην φασολακίων ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΕΙ. Κατά τα άλλα τσακίζει όσπρια, ψάρι, φρούτα, γάλα. Όμως θεωρώ ότι δε μπορεί να παίρνει φυτικές ίνες μόνο από τα φρούτα, τα λαχανικά έχουν ένα σωρό βιταμίνες και θέλω να τα τρώει. ΟΚ, κάποιο δε θα συμπαθεί αλλά ΟΛΑ??? Ο μόνος τρόπος να φάει κανένα καροτοκολοκυθοτέτοιο είναι να κάνω κοκκινιστό και να τα αλέσω μέσα στη σάλτσα ώστε να μην τα πάρει χαμπάρι. Αν έχετε καμία ιδέα για το πως μπορώ να τα εντάξω στο διαιτολόγιό του χωρίς να έχουμε παρατράγουδα ή αν έχετε καμία καλή συνταγή, θα σας ευγνωμονώ.

Και πάλι Καλή Χρονιά και να χαίρεστε τα παιδάκια σας.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Διαφημίσεις

Μπορείς να κάνεις ρυζότο με λαχανικά (καρότο, αρακά, καλαμπόκι κλπ) για συνοδευτικό σε μπιφτεκάκι πχ

Επίσης μπορείς να του φτιάξεις σπανακόρυζο ή πρασόρυζο.

Σε εμάς μεγάλο σουξέ έχει το παντζάρι (απλό, δηλ με ελαιόλαδο) για σαλάτα.

Άλλη συνταγή που φτιάχνω είναι λαζάνια (τα πλατιά, που δεν χρειάζονται βράσιμο) απλωμένα σε πυρεξάκι και ενδιάμεσα όλα τα λαχανικά πχ μπρόκολο, καρότο, αρακάς (κουνουπίδι δεν βάζω γιατί μυρίζει), πιπεριές, μανιτάρια (σε διάφορους συνδυασμούς όλα αυτά) λίγο γάλα εβαπορέ. Αν θέλεις βάζεις και μπεσαμέλ από πάνω, αλλιώς λίγο τυρί τριμμένο. Είναι το πιο εύκολο πράγμα και τρώγεται με άνεση.

Παίζουν σε μας επίσης πολύ οι πίτες με όλων των ειδών τη γέμιση, πχ κολοκυθόπιτα, σπανακόπιτα, μανιταρόπιτα, που μπορεί να τις φάει με το χεράκι.

Αν σκεφτώ και κάτι άλλο, θα ξαναγράψω.

Kokoraki σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ !!! Και η δικιά μου έτσι ξεκίνησε... τα έτρωγε ΟΛΑ. Τώρα κάθε λίγο κόβει και από κάτι... Πλέον τρώει από σαλατικά μόνο ντομάτα & αγγουρι. Λαχανικά τίποτα. Μόλις τα δεί βάζει τα κλάματα και χτυπιέται μόνη της στο σαλόνι, ενώ εμείς τρώμε στην κουζίνα. Τελικά μένει νηστική. Και δεν μιλάω για σκέτα λαχανικά, εννοώ για οτιδήποτε έχει μέσα λαχανικό. Τα ξεχωρίζει από το χρώμα. Μόλις δει το πιάτο αρχίζει τους λυγμούς. Ελεος! Τα νεύρα μου!

Και είναι και δυσκοιλια & η κατάσταση είναι χάλια !!!

Sk6Gp3.png

Μια ωραια ιδέα όταν κ η δικια μου πέρασε αυτη τη φάση ειναι μπιφτεκια λαχανικών κ λιγο κιμά για να ξεγελαει. Τα έτρωγε πολυ πολυ ευχάριστα!! Επισης εμεις τρελαινομαστε για το μπροκολο απο τοτε που της είπα οτι ειναι δεντράκια;)

Ακομα κι αν εχετε κόψει τα αλεσμενα μπορεις να κανεις βελουτε σουπιτσες να τρώτε όλοι μαζι κ να βάζεις πολλα διαφορετικά λαχανικα μέσα..

Τώρα τρώει παρα πολυ τα λαχανικα!! Ωμα κ μαγειρεμενα.Ορισμένες φορες τα προτιμάει κ απο οτιδήποτε αλλο!!

Yugup3.png

Kαλή Χρονιά !!!!!

Μια χαρά είναι ο μικρούλης σου 13,5 κιλά βρε ! Παίδαρος ! Καταλαβαίνω όμως απόλυτα την ανυσηχία σου... λοιπόν, ακολούθησε τις συμβουλές των κοριτσιών δλδ προσπάθησε όπου μπορείς να τον ξεγελάσεις, να του τα κρύβεις ! χαχα ας τα τρώει εκείνος κι ας μην τα βλέπει, δεν μας χαλάει !

Σουπίτσες με αλεσμένα λαχανικά, πίτες δοκίμασε (συνήθως τις τρώνε τα πιτσιρίκια και σαν απογευματινό σνακ) το ριζότο είναι καλή ιδέα, μπορείς να λιώσεις καρότο και πατατούλα ακόμη και μέσα στις φακές αν τις τρώει... τί άλλο ? μπριάμ στον φούρνο που παίζει η πατάτα και με λίγη εξτρα φετούλα μπορεί να τον ικανοποιήσει...

επίσης, εγώ στην μικρή μου -που είναι γενικώς δύσκολη με το φαί- της έχω φτιάξει ακόμη και κεφτεδάκια κανονικά με κιμά και καρότο, κολοκύθι τριμμένο, άνιθο για άρωμα κι ότι είχε ο μπαξές μέσα που το έφαγε και δεν το πήρε χαμπάρι ! Βέβαια δεν της τα σερωίρισα έτσι... τα έπλασα κανονικά, τα έψησα στον φούρνο και τα έριξα στο πυρέξ με σαλτσούλα έτσι ακριβώς όπως φτιάχνουμε το γιουβέτσι με κριθαράκι ! Μωρέ το φάγανε και τα δυο κι έγλειφαν τα δάχτυλά τους λέμε !

Γενικά, πειραματίσου, κρύψ' του τα και θα δεις... θα τρώει λαχανικά και δεν θα το παίρνει χαμπάρι !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ πολύ για τις συμβουλές. Ακούστε όμως το τερατίνι μου τί έκανε σήμερα: Έφτιαξα μακαρονάδα (την τρώει με τρέλα) με κόκκινη σάλτσα στην οποία είχα βάλει κρεμμυδάκι, καρότο, κολοκυθάκι και φρέσκια ντοματούλα και ΤΑ ΕΙΧΑ ΛΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙ :idea: Και μου λέει το μεσημέρι "Μαμά όκι σάτσα, μονο μακαόνι" (στη γλώσσα του...). Άκουσον άκουσον:shock::shock::shock: Είμαι καταδικασμένη. Τί μπριάμ μου λέτε και τί πρασόρυζο... Το παληκάρι δεν υπάρχει λέμε....Σκέφτομαι ότι και μπιφτέκια λαχανικών να κάνω θα μου πει όχι μπιφτέκι.

Προς φίλη Anga: Φερε την κόρη σου να κάνουμε σεφτέ με τις ντομάτες (αν και προβλέπω σύντομα να την κόβουμε κι αυτή-πολύ πήγε....).

Προς φίλη Love for 4: Εγώ σήμερα τα έκρυψα τα λαχανικά. Αυτός πού τα φαντάστηκε??? Ποιός είναι, η Λεούση???

Αν διαπιστώσω αλλαγή ή έχω καμιά φαεινή ιδέα θα επανέλθω.

KjMfp2.png

Τώρα τρώει παρα πολυ τα λαχανικα!! Ωμα κ μαγειρεμενα.Ορισμένες φορες τα προτιμάει κ απο οτιδήποτε αλλο!!

Είσαι η ελπίδα μας :-P:razz::-P:razz::-P

KjMfp2.png

Εμενα απο λαχανικα λατρευει μαρουλι και σαλατες/αγγουρια κλπ. Αλλα δεν θελει μαγειρεμενα λαχανικα πλην αρακα που τον τρωει. Ολα τα αλλα λοιπον. Μπαμιες, φασολακια φρεσκα, μπροκολο....τα 'κρυβω' σε πουρε....αλεσμενα. Τα τρωει κανονικα. Επισης τα κρυβω σε ρυζι. Λαχανοριζο, πρασοριζο, σπανακοριζο ΟΛΑ αλεσμενα. Αν τα 'δει' δεν τα τρωει. Με αυτον τον τροπο εχουμε καλυψει τα λαχανικα πληρως.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εμενα απο λαχανικα λατρευει μαρουλι και σαλατες/αγγουρια κλπ. Αλλα δεν θελει μαγειρεμενα λαχανικα πλην αρακα που τον τρωει. Ολα τα αλλα λοιπον. Μπαμιες, φασολακια φρεσκα, μπροκολο....τα 'κρυβω' σε πουρε....αλεσμενα. Τα τρωει κανονικα. Επισης τα κρυβω σε ρυζι. Λαχανοριζο, πρασοριζο, σπανακοριζο ΟΛΑ αλεσμενα. Αν τα 'δει' δεν τα τρωει. Με αυτον τον τροπο εχουμε καλυψει τα λαχανικα πληρως.

Κι εγώ τον πουρέ σκέφτηκα....Αλλά ξέρεις τί άλλο σκέφτηκα? ότι αν δει το χρώμα να πρασινίζει θα γυρίσει τη μουτσούνα του...Έχω απελπιστεί. Για το σπανακόρυζο και το πρασόρυζο σκέφτομαι όπως κι εσύ να τα αλέσω, πάλι με την ίδια επιφύλαξη για το χρώμα. Αλλά μία δοκιμή θα μας πείσει :-P

Καμιά φορά λέω από μέσα μου ότι αγωνίστηκα να κόψουμε το άλεσμα και να που θα επανέλθουμε. Αλλά τί να κάνεις? Αρκεί να τρώνε και δεν πα να τρώνε και κρεμασμένα από το πολύφωτο....

KjMfp2.png

Κι εγώ τον πουρέ σκέφτηκα....Αλλά ξέρεις τί άλλο σκέφτηκα? ότι αν δει το χρώμα να πρασινίζει θα γυρίσει τη μουτσούνα του...Έχω απελπιστεί. Για το σπανακόρυζο και το πρασόρυζο σκέφτομαι όπως κι εσύ να τα αλέσω, πάλι με την ίδια επιφύλαξη για το χρώμα. Αλλά μία δοκιμή θα μας πείσει :-P

Καμιά φορά λέω από μέσα μου ότι αγωνίστηκα να κόψουμε το άλεσμα και να που θα επανέλθουμε. Αλλά τί να κάνεις? Αρκεί να τρώνε και δεν πα να τρώνε και κρεμασμένα από το πολύφωτο....

Ναι βρε σαμπως θα φτασουν 20 να τρωνε αλεσμενα? Εμενα ειναι 3 χρονων. Πολλα τα τρωει κανονικα, καποια αλεσμενα. Κυριως λαχανικα και κρεας. Το κρεας το κανει τσιχλα. Μονο σε κεφτεδακι και κιμα το τρωει κανονικα. Οποτε? Αλεθω. Σιγα μην κατσω να σκασω.........

Διαφημίσεις

άρχισε και η δικιά μου τις κόνξες, που μέχρι τώρα τη φωνάζαμε "Ούλα", όχι από το Μαιρούλα, αλλά από το Φαταούλα... άπαξ και το φαγητό έχει κρέας, δεν τρώει τίποτε άλλο, μόνο το κρέας (εντωμεταξύ το έχει συνδέσει με το κοτοΠΟΥΛΑΚΙ κι όταν πάω να της δώσω φασολάκι π.χ. αυτή φωνάζει ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ, να της δώσω δλδ κρέας :rolleyes::rolleyes::rolleyes:).

αν είναι όμως βρασμένα και λιωμένα τα λαχανικά, μένει τίποτε από θρεπτικό;

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

άρχισε και η δικιά μου τις κόνξες, που μέχρι τώρα τη φωνάζαμε "Ούλα", όχι από το Μαιρούλα, αλλά από το Φαταούλα... άπαξ και το φαγητό έχει κρέας, δεν τρώει τίποτε άλλο, μόνο το κρέας (εντωμεταξύ το έχει συνδέσει με το κοτοΠΟΥΛΑΚΙ κι όταν πάω να της δώσω φασολάκι π.χ. αυτή φωνάζει ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ, να της δώσω δλδ κρέας :rolleyes::rolleyes::rolleyes:).

Λιγα πραγματα μικρο.....στα βρασμενα οχι στα λιωμενα. Αλλα τι να κανεις? Το μπροκολο με τπτ δεν το τρωει ωμο. Αλλα ευτυχως τρωει ωμα τα μαρουλια, τις ντοματες και τα αγγουρια, καροτα και λαχανο. Απο το ολοτελα τρωει και κατι ωμο να εχει θρεπτικα ......(τι θρεπτικα εχουν βεβαια ολα τα θερμοκηπιου εγω πολυ το αμφιβαλλω)........για βιταμινες παντως ωραια φαση ειναι τα οσπρια......αν δεν τα τρωνε και αυτα αλεσμενα. Εμενα τρωει φακες αλλα δεν τρωει ας πουμε φασολαδα και ρεβυθια. Οποτε αυτα τα αλεθω σε σουπα. Ποσο να χαλασει το οσπριο?

ΥΓ: Καλως ορισες στον κοσμο του 'διαλεγω τι τρωω μανα.......παρατα με'

θα δοκιμάσω κι εγώ τα λαζάνια, μου άρεσε η ιδέα!

ναι, μπήκαμε κι εμείς στη φάση των terrible forevers... σε καμιά 20ριά χρόνια θα ηρεμήσουμε πιστεύω...

ναι, μπήκαμε κι εμείς στη φάση των terrible forevers... σε καμιά 20ριά χρόνια θα ηρεμήσουμε πιστεύω...

terrible λέει forevers !!!! χα χα να 'σαι καλά Kinka μ' έκανες και γέλασα !

Λαζάνια έχω μια "καλή" συνταγή με κιμά και μελιτζάνα η οποία "δεν πολυφαίνεται" είναι και γλυκιά και βγαίνει νόστιμο φαγάκι... θα ψάξω να την βρω να σας την δώκω !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

τα λαζάνια τα δοκίμασα πρώτα στο μεγάλο μωρό (σύζυξ) που δεν τρώει επίσης καθόλου λαχανικά και του άρεσαν πολύ, οπότε μετά η μετάβαση στο κανονικό μωρό έγινε εύκολα! του λέμε μάλιστα πως είναι παστίτσιο και τα τρώει με πιο μεγάλη ευχαρίστηση:P

Διαφημίσεις

Γουάτ???? Και μέχρι 1 έτους που τους δίνουμε βρασμένα και λιωμένα, μπρίκια κολλάμε???? Κι εγώ ο μακάκας τα έκανα στον ατμό "και καλά" πιο πολλές βιταμίνες....Αλλά ρε κορίτσια, πώς τρώμε δλδ άβραστο το μπρόκολο, το κολοκύθι, την πατάτα? Ε, δεν τρώγονται....Καλά, άσχετο,ας έτρωγε ο γιος μου έστω βρασμένα/μαγειρεμένα κι ας έψαχνα τα θρεπτικά....

KjMfp2.png

Πολύ καλή η ιδέα με τα λαζάνια λαχανικών!

Θα το δοκιμάσω!

Μπήκαμε κι εμείς στο club: δεν τρώω τίποτα, αλλά κυρίως λαχανικά δε θέλω να τα βλέπω....ή μάλλον, όχι δε θέλω να τα βλέπω, αλλά, τα βλέπω, τα πιάνω, τους γελάω, τα λιώνω με τα χέρια, δοκιμάζω να δω πως βγαίνουν τα σποράκια απ' τη ντομάτα, τι γίνεται όταν λιώνει το μπρόκολο στο πιάτο μαζί με γιαούρτι και κρέας κλπ κλπ...

Φαγητά που τα έτρωγε με χαρά πριν λίγο καιρό κι από μωρό...Σήμερα, μοσχαράκι με αρακά, δεν έφαγε τίποτα. Το μπρόκολο απ' τα αγαπημένα της, το ίδιο και το κουνουπίδι, ντομάτα. Πρέπει να είναι πιο γενική η δική μας η φάση γιατί το ίδιο συμβαίνει τελευταία και με τα όσπρια που όχι απλά τα έτρωγε αλλά ήταν απ' τα αγαπημένα.

Τελευταίο λαχανικό που έφαγε με όρεξη ήταν πράσο ψιλοκομμένο σε φαγητό μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χοιρινό και κόκκινη γλυκιά πάπρικα...με άφηνε να την ταϊζω αλλά έτρωγε και μόνη της με κουτάλι, άδειασε το πιάτο! Θα πρέπει να το ξανακάνω σύντομα να δω αν θα το φάει...

Ευτυχώς συνεχίζει κάπως να τρώει κρέας με αγαπημένο το κατσικάκι ψητό στο φούρνο...

Μια καλή ιδέα είναι οι κροκέτες λαχανικών (υπάρχουν κατεψυγμένες στο supermarket) και βέβαια τα ζυμαρικά με λαχανικά (έχεις δει τα piccolini από γνωστή μάρκα ζυμαρικών);

Όσο από κιλά εμείς είμαστε 29 μηνών και 12,5 κιλά οπότε είσαι super!

8HQvp2.png

Γουάτ???? Και μέχρι 1 έτους που τους δίνουμε βρασμένα και λιωμένα, μπρίκια κολλάμε???? Κι εγώ ο μακάκας τα έκανα στον ατμό "και καλά" πιο πολλές βιταμίνες....Αλλά ρε κορίτσια, πώς τρώμε δλδ άβραστο το μπρόκολο, το κολοκύθι, την πατάτα? Ε, δεν τρώγονται....Καλά, άσχετο,ας έτρωγε ο γιος μου έστω βρασμένα/μαγειρεμένα κι ας έψαχνα τα θρεπτικά....

Εννοώ αν το διαλύεις τόσο που να μην φαινεται στο φαγητό, είναι σαν να μην υπάρχει, χάνονται όλα... Λέω δλδ αν είναι να μην του προσφέρει τίποτε, τι νόημα έχει να το δώσω; (Λέω εγώ η δόλια μάνα)

Όπως για τις κροκέτες και τα ζυμαρικά που αναφέρθηκαν, στην ουσία δεν έχουν κάτι από λαχανικό, εκτός από το άρωμα ίσως... δλδ δεν του προσφέρει κάτι ουσιαστικό, εκτός ίσως από το να συνηθίσει τα λαχανικά και να τα τρώει λίγο καλύτερα;

Κορίτσια εσείς θα προσφέρετε κ θα έρθει η ώρα που θα το φάει. Κ η δικιά μου έτσι έκανε κ κάνει πολλές φορές, διαλέγει από το πιάτο ότι της αρέσει κ τα υπόλοιπα δεν τα τρώει με τίποτα. Ας πούμε εμενα έχει θέμα πλέον με το καρότο πάντα το βάζω οταν έχω μαγειρέψει κι ας μην το φάει.. Κάποιες φορές τρώει κάποιες όχι. Μου φαίνεται κ λίγο λογικό να έχουν κ ΄προτιμήσεις αλλά σε καμμία περίπτωση να μην τρώνε καθολου..

Το πρώτο λαχανικό που της άρεσε ήταν το αγγουράκι...Πόσες φορές καθάρισα?? Ούτε θυμάμαι εε μία αποφάσισε κ δοκίμασε το έφτυσε, το έγλυψε κλπ τώρα τρώει ένα ολόκληρο κ ζητάει κι άλλο..

Κι εμένα μόνο από το χρώμα της ερχόταν αποστροφή κ ύστερα δεν της άρεσε η υφή..αλλά συνήθισε σιγά σιγά. Σημαντικό είναι να κάθεσαι μαζί να τρως κι εσύ..

Yugup3.png

Τώρα για τα βρασμένα φυσικά κ έχουν θρεπτικά συστατικά (δεν είπαμε κ παραβρασμένα) αλλά είναι κ πολύ πιο εύπεπτα για αυτό τα δίνουμε κ στα βρεφάκια...¨οτι σπιτικό κ καλύτερο από θέμα βιταμινών κλπ, σίγουρα ωμά τα πάντα προσφέρουν περισσότερα (εξ ου κ οι ωμοφάγοι αν τους έχετε ακούσει τώρα τελευταία) αλλά δεν γίνεται να τα καταναλώνουμε όλα έτσι..:rolleyes:

Yugup3.png

Τελικά, για άλλη μία φορά κατέληξα στο ότι πάνω απ' όλα χρειάζεται υπομονή...

Χθες, μετά από πολύ καιρό, έφαγε κανονικότατα μπρόκολι σαν να μην είχε γίνει τίποτα...:shock: σαν να μην το απέρριπτε εδώ και κάποιες εβδομάδες, έπαιρνε, έτρωγε, μία κρέας κοτόπουλο μία μπουκίτσα μπρόκολι...δεν το πίστευα.

φυσικά, εφαρμόζω συνήθως το να μην μεγαλοποιώ κάτι και να μην επιμένω (φάε φάε...) Όλα μπαίνουν μπροστά της όπως και στα δικά μας πιάτα: κρέας ή ψάρι, λαχανικά ή/και πατάτες, γιαούρτι κλπ αναλόγως του φαγητού της ημέρας και διαλέγει και παίρνει (μόνο ψωμί δε βάζω χωρίς έλεγχο γιατί είναι σε θέση κάποιες φορές να γεμίζει το στόμα με ψωμί σκέτο..).

Για τα λαχανικά τα "κρυφά" και λιωμένα δεν το έχω κάνει αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι δεν είναι και "χρήσιμα". Κυρίως, δε μου κάθεται σωστό να το κάνω με την έννοια ότι θέλω να τρώει το φαγητό όπως εμείς. Αν δε θέλει, όπως φάνηκε,...κάποια στιγμή θα το κάνει...κυρίως όσο βλέπει κι εμάς να το τρώμε. Το μόνο που είχα κάνει πιο παλιά είναι muffins με καρότο και μπρόκολι (που τα βράζεις ελαφρώς πριν) που της είχαν αρέσει πάρα πολύ. Προφανώς δεν προσφέρουν όσα προσφέρει μία ποσότητα λαχανικών αλλά τότε το έδινα ως ένα γενικότερο σνακ κι όχι αντί των λαχανικών του τραπεζιού. Π.χ. ως ένα απογευματινό σνακ ή αντί να φάει κάτι γλυκό.

Για τα λαχανικά τα "κρυφά" και λιωμένα δεν το έχω κάνει αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι δεν είναι και "χρήσιμα". Κυρίως, δε μου κάθεται σωστό να το κάνω με την έννοια ότι θέλω να τρώει το φαγητό όπως εμείς. Αν δε θέλει, όπως φάνηκε,...κάποια στιγμή θα το κάνει...κυρίως όσο βλέπει κι εμάς να το τρώμε.

Θεωρητικά κι εγώ αυτό θέλω..Όταν όμως περνάνε μήνες χωρίς λαχανικό, προκειμένου να κερδίσουμε σε βιταμίνες επιλέγω να χάσουμε σε θεωρία. Καταλαβαίνεις τί θέλω να πω....Φυσικά αναφέρεσαι σε ένα λαχανικό που το παιδί σου μπορεί να μην έβαζε στο στόμα του. ΟΚ, προφανώς τρώει κάποια άλλα.....Εμένα δε με "παίρνει" να εφαρμόσω αυτό που λες γιατί δεν τρώει κανένα.

KjMfp2.png

Εγώ πάντως έχω ξεχάσει πλέον τι τρώει... Είχαμε στάνταρ τα φασολάκια τα χλωρά και τον καγιανά... τώρα πάνε και αυτά...

Χθες πάντως έφτιαχνα μια πάστα φλώρα με μαρμελάδα βατόμουρο, και ενώ κάθε πρωι με βλέπει να τρώω ψωμι με βουτυρο και μαρμελάδα, δεν ήθελε να δοκιμάσει. Εβλεπε τη μαρμελάδα και έστριβε γωνία. Χθες δοκίμασε μόνη της, μου λέει μπλιάχ με την πρώτη δόση και μετά είχε βάλει το κουτάλι στο βάζο με ότι είχε ξεμείνει και ζήταγε κι αλλο... Τι να πω... :shock: Μου φαίνεται εχουν συμφωνήσει να μας τρελάνουν τα μικρά μας !!! :lol:

Sk6Gp3.png

• 4 months later...

Γειά σας κι απο μένα

Ο μικρός μου δεν τα τρώει με τίποτα μέχρι που σκέφτηκα το εξής, να τα αλέθω και να τα βάζω στα μπιφτέκια, έτσι φτιάχνω μπιφτέκια απο κοτόπουλο και μέσα ρίχνω μπρόκολο ή σπανάκι. Στα μπιφτέκια απο μοσχάρι ρίχνω καρότα και κολοκύθια.. είναι ωραία δοκιμάστε τα.. δεν ξέρω καμιά συγκεκριμένη συνταγή απλά βάζω την φαντασία μου.

ελπίζω να βοήθησα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...