Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμος με κλαμα κ γκρινια!

Recommended Posts

Γεια σας, ο μπεμπης μου ειναι 2,5 μηνων κ ως τωρα τον θηλαζα αποκλειστικα. Δυστυχως ομως τις πιο πολλες στιγμες της ημερας στην διαρκεια του φαγητου κλαιει κ γκρινιαζει ασταματητα. Νομιζω οτι δεν χορταινει κ τον βαζω στο στηθος ξανα κ ξανα αυτος κανει 2 ρουφυξιες κ σταματαει κ κλαιει κ ξανα το ιδιο.Του αλλαζω στηθος κ παλι το φτυνει κ κλαιει. Αν του δωσω μπιμπερο ηρεμει.Αφου πειναει γιατι δεν τρωει απο το στηθος? Για να κοιμηθει το μεσημερι κ το βραδυ ταλαιπωρηται πολυ.Αν ομως του δωσω extra γαλα (ξενο ή δικο μου) κοιμαται χωρις κλαματα.Πονακια πιστευω οτι δεν εχει γιατι οταν του δινω extra ειναι μια χαρα. Νιωθω οτι τον ταλαιπωρω κ δεν θελω. Θελω να θηλαζω αποκλειστικα αλλα θελω ομως κ το μωρο μου να ειναι ηρεμο. Τι να κανω?Please Help! Δεν θελω να του δινω αγελαδα!!!

Μηπως τρωει ολο το αποθηκευμενο γαλα κ μετα βαριεται να αντλησει? Ετσι οπως ειναι τα πραγματα φοβαμαι να αντλησω κ δεν μπορω να παω κ πουθενα! Τι να κανω? .

Διαφημίσεις

Μα αν δε θέλεις γιατί του δίνεις αγελάδα;;; Καλύτερα σταμάτησέ το τωρα που είναι νωρίς.

Εδινες παλιότερα μπιμπερο; Ρωτάω μήπως είναι συγχηση θηλών.

Κλαίει σε όλους τους θηλασμους;

Τώρα τελευταία ξεκίνησε να το κάνει ή απο την αρχή;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Η δικιά μου απο 20 ημερών μέχρι 50 ημερων τσιροκοπουσε στο θηλασμο πολυ συχνά. Είχα απελπιστεί. Δεν έβγαινα απο το σπίτι γιατί νόμιζα θα τσιριζει. Τότε είχα διάφορα σενάρια όπως γοπ, ισχυρό let down, κολικους, αυξημένη ροή κτλ. Πότε δεν κατάλαβα στα αλήθεια τι ήταν αλλα είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν ήθελε να θηλασει άλλο κι εγω την επρηζα ξαναβαζοντας την γιατί νόμιζα πειναει. Αυτή προσπαθούσε να πιπιλισει για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί κι έβρισκε γάλα που δεν ήθελε και αντιδρούσε. Μετα είχε υπερένταση κτλ.

Πιστεύω ότι είναι λίγο απίθανο 2,5 μηνών μωρο να μην ξέρει πως να βγάλει γάλα απο το στήθος.

Υπομονή πάντως, αυτές οι φάσεις περνούν.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Περίπου το ίδιο ακριβώς θέμα είχα αναρτήσει πριν λίγο καιρό και γω και κανείς δεν μου απάντησε. Δεν ήξερα τι να κάνω, απαντήσεις δεν έβρισκα πουθενά και επισκέφθηκα μια σύμβουλο θηλασμού. Ήταν φοβερή και κατατοπιστική και τώρα είμαστε καλύτερα. Μου συμβούλεψε να σταματήσω να τρώω γαλακτομικά προϊόντα τελείως (έχουν περάσει τώρα δύο εβδομάδες) και το μωρό πραγματικά ηρέμησε. Εσύ όμως όταν του δίνεις μπιμπερό ηρεμεί οπότε μήμπως έχεις έντονο let down ή αυξημένη ροή και το μωρό πνίγεται. Εγώ δεν έδωσα καθόλου μπιμπερό και έτσι κατάλαβα ότι ήταν κάτι στη διατροφή μου.

Πάντως μην απελπίζεσαι, ο θηλάσμός θέλει πολύ υπομονή.

κορίτσια κι εγώ είχα το ίδιο θέμα. Θηλασμός με πολύ γκρίνια και νεύρα. Βρήκα κι εγώ μια σύμβουλο θηλασμού που ήρθε και μου είπε διάφορα πράγματα. Ήταν πολύ κατατοπιστική, δοκιμάσαμε διαφορετικές στάσεις θηλασμού, μου έδωσε και διάφορες συμβουλές. Ωστόσο, τελικά το μωρό μόνο του συνήλθε χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Κι εγώ όταν την έβαζα στο στήθος γκρίνιαζε, μετά μια μέρα έστρωσε. Νομίζω είναι θέμα υπομονής και να δοκιμάζεις διάφορες στάσεις και προπάντων ηρεμία.

Διαφημίσεις

κοριτσια γεια σας και απο εμενα!!

ειμαι νεο μελος και δεν ειμαι σιγουρη εαν βρισκομαι στη σωστη ενοτητα.εχω το εξης προβλημα,εχω μια μπεμπα 3μηνων και 3 ημερων.μεχρι το σαραντισμο ετρωγε κανονικα απο το στηθος χωρις ιδιαιτερα να με δυσκολευει.ειχε παρει και αρκετα γραμμαρια και ολα ηταν τελεια.απο εκει και περα ομως και μεχρι να παμε 2 μηνων δεν καθοταν καθολου στο στηθος,εκλαιγε και τσιριζε με αποτελεσμα να μην παρει το αναμενομενο βαρος στην δευτερη επισκεψη(μολις 360γρ).η παιδιατρος αμεσως μου εδωσε ξενο και οταν λεω μου εδωσε κυριολεκτω.μου το εδωσε στο χερι.το ειχε ετοιμο φαινεται.τελος παντων.της ειπα οτι θελω να δοκιμασω ενα μηνα με μητρικο σε μπουκαλι για να δω αν το μωρο θα παρει βαρος χωρις να του δωσω ξενο.ετσι και εκανα.νοικιασα νοσοκομειακο θηλαστο και αρχισα το αρμεγμα.μολις βρηκα τους ρυθμους μου και το πηρα αποφαση πως ετσι θα παει για οσο παει,η μπεμπα μου μου εκανε το εξης και με αποδιοργανωσε για τα καλα.εκει που την ειχα αγκαλια για να κανουμε νανι,αρχισε να πιπιλαει την μπλουζα μου στο σημειο που ηταν το στηθος.απο τοτε την βαζω παλι λιγο λιγο στο στηθος αλλα τρωει(η πιπιλαει αναλογως τα κεφια της) 5-7 λεπτακια και μετα ξεκιναει παλι τις τσιριδες.εαν της δωσω μπουκαλι στο καπακι το αρνηται και αυτο.πρεπει να περασει λιγη ωρα για να ξεχαστει και να φαει απο το μπουκαλι.θα μου πειτε μην της δινεις στηθος.ελα ομως που συμβαινει και το αντιθετο δλδ ξεκιναμε το μπουκαλι για να μην δωσω στηθος και παταει τα κλαματα μεχρι να της δωσω μεμε.φαυλος κυκλος.εχω την εντυπωση πως σε καποια γευματα θελει στηθος και σε καποια αλλα μπουκαλι.εχετε καταλαβει κατι απο ολα αυτα???δεν ξερω τι να κανω!!

κοριτσια γεια σας και απο εμενα!!

ειμαι νεο μελος και δεν ειμαι σιγουρη εαν βρισκομαι στη σωστη ενοτητα.εχω το εξης προβλημα,εχω μια μπεμπα 3μηνων και 3 ημερων.μεχρι το σαραντισμο ετρωγε κανονικα απο το στηθος χωρις ιδιαιτερα να με δυσκολευει.ειχε παρει και αρκετα γραμμαρια και ολα ηταν τελεια.απο εκει και περα ομως και μεχρι να παμε 2 μηνων δεν καθοταν καθολου στο στηθος,εκλαιγε και τσιριζε με αποτελεσμα να μην παρει το αναμενομενο βαρος στην δευτερη επισκεψη(μολις 360γρ).η παιδιατρος αμεσως μου εδωσε ξενο και οταν λεω μου εδωσε κυριολεκτω.μου το εδωσε στο χερι.το ειχε ετοιμο φαινεται.τελος παντων.της ειπα οτι θελω να δοκιμασω ενα μηνα με μητρικο σε μπουκαλι για να δω αν το μωρο θα παρει βαρος χωρις να του δωσω ξενο.ετσι και εκανα.νοικιασα νοσοκομειακο θηλαστο και αρχισα το αρμεγμα.μολις βρηκα τους ρυθμους μου και το πηρα αποφαση πως ετσι θα παει για οσο παει,η μπεμπα μου μου εκανε το εξης και με αποδιοργανωσε για τα καλα.εκει που την ειχα αγκαλια για να κανουμε νανι,αρχισε να πιπιλαει την μπλουζα μου στο σημειο που ηταν το στηθος.απο τοτε την βαζω παλι λιγο λιγο στο στηθος αλλα τρωει(η πιπιλαει αναλογως τα κεφια της) 5-7 λεπτακια και μετα ξεκιναει παλι τις τσιριδες.εαν της δωσω μπουκαλι στο καπακι το αρνηται και αυτο.πρεπει να περασει λιγη ωρα για να ξεχαστει και να φαει απο το μπουκαλι.θα μου πειτε μην της δινεις στηθος.ελα ομως που συμβαινει και το αντιθετο δλδ ξεκιναμε το μπουκαλι για να μην δωσω στηθος και παταει τα κλαματα μεχρι να της δωσω μεμε.φαυλος κυκλος.εχω την εντυπωση πως σε καποια γευματα θελει στηθος και σε καποια αλλα μπουκαλι.εχετε καταλαβει κατι απο ολα αυτα???δεν ξερω τι να κανω!!

Μπορείς να γράψεις τις ζυγισεις του μωρού με τις ημερομηνίες; Επίσης πόσες πάνες βρέχει;

1Xckp3.png

Franz Kafka

η μπεμπα γεννηθηκε 19/09/11

19/09/11 3250

23/09/11 3310(εξοδος απο το νοσοκομειο)

29/09/11 3510

31/10/11 4300

22/11/11 4660(εδω ηταν το προβλημα.μονο 360γρ)

20/12/11 5420

οσο για τις πανες νομιζω οτι ειναι ενταξει.5-6 πανες απο τισ οποιες οι 3-4 ειναι μονο τσισα και οι υπολοιπες με τσισα και κακα!σιγουρα εχουν τσισα γιατι ειναι πολυ βαριες.την αλλαζω καθε 3 ωρες περιπου!!

Το μωρό σου γεννήθηκε στην καμπύλη του 50. 2 μηνών ήταν όσο ακριβώς έπρεπε να είναι στα κιλά του. Η παιδιατρος άδικα σου πρότεινε συμπλήρωμα κι εσύ άδικο μπήκες στη διαδικασία των αντλησεων. 3 μηνών το μωρο σου εξακολουθεί να ακολουθεί την καμπύλη γεννησεως του. Δεν υπάρχει πρόβλημα βάρους. Είδες μεμονωμένα τα 400 γραμμάρια (όχι 360 γιατί δεν ήταν ζύγιση μήνα). Κοιτάμε τη συνολική πρόσληψη βάρους. Θηλασμος με επιτυχία 40 μέρες οπότε δύσκολα να είχες πρόβλημα στη συνέχεια αφού εδραιώθηκε η γαλούχησε σου. Η παιδιατρος σε αγχωσε κι εσυ με το μπουκάλι μπερδέψες το μωρο σου που δεν καταλαβαίνει γιατί δεν το αφήνεις να θηλασει. Εγώ στη θέση σου θα σταματούσα τις αντλησεις, θα ξανάεβαζα το μωρο στο στήθος και θα άλλαζα παιδιατρο!

1Xckp3.png

Franz Kafka

δηλαδη λες να περνουσε φαση μετα το σαραντισμο και δεν ηθελε στηθος???και τωρα τι γινεται???τωρα και θελει και δεν θελει στηθος!το ιδιο ισχυει και για το μπουκαλι!!ν'αφησω τελειως το μπουκαλι και οσο τρωει απο το στηθος???

Διαφημίσεις

δηλαδη λες να περνουσε φαση μετα το σαραντισμο και δεν ηθελε στηθος???και τωρα τι γινεται???τωρα και θελει και δεν θελει στηθος!το ιδιο ισχυει και για το μπουκαλι!!ν'αφησω τελειως το μπουκαλι και οσο τρωει απο το στηθος???

Δεν έχει σημασία τι έφταιγε τότε! Δεν θα μάθουμε ποτέ, αν διαβάσεις πιο πάνω είναι συχνό φαινόμενο!

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=107734

Έχει ομοιότητες με την περίπτωσή σου. Κάπου γράφω αυτά που προτείνει η Πατσούρου για την άρνηση στήθους.

Σκοπός σου είναι να την κάνεις να ξαναγυρίσει στο στήθος! Κάνε αυτά που λέει η Πατσούρου.

1Xckp3.png

Franz Kafka