Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλά τώρα τί απάντηση περιμένεις να πάρεις βρε beba? Αυτό δεν είναι υποκειμενικό το θέμα? Δεν μπορείς να καταλάβεις πότε ένα ρούχο θέλει πλύσιμο????

Καλά τώρα τί απάντηση περιμένεις να πάρεις βρε beba? Αυτό δεν είναι υποκειμενικό το θέμα? Δεν μπορείς να καταλάβεις πότε ένα ρούχο θέλει πλύσιμο????

Η μητέρα μου μου λέει ότι είμαι υπερβολική γιατί στο παιδί φοράω κάτι και μετά το βάζω για πλύσιμο χωρίς καν να έχει λεκέδες. Άλλα ρούχα για τον παιδικό, κάθε μέρα διαφορετικά (εσώρουχα, κάλτσες, μπλουζάκια κλπ κλπ) και τα βάζω όλα για πλύσιμο με την μια φορά που τα φορέσαμε κάθε τέλος της εβδομάδας. Μόνο το μπουφάν και τα παπούτσια .....κρατάω.

Εσύ τι λες είμαι υπερβολική;

εγω αν δεν εχει λεκε πχ μια ζακετα δε τη βαζω για πλυσιμο μπορει να τη βαει και 5 φορες. (αλλα να μη μυριζει πχ να χεις παει σε ψησταρια και να χει μυρισει κοψιδι το ρουχο). Μπλουζακι αν τυχει ( πολυ απιθανο) να μην εχει λερωθει το βαζει κ 2η φορα, τριτη δεν υπαρχει περιπτωση γιατι θα το λερωσουν στανταρ... παντελονι τζην πανω απο 1-2 φορες αν παραμενει χωρις λεκεδες και δε μυριζει επισης. τα εσωρουχα ειναι καθημερινα αν και εχει τυχει το πρωι η πεθερα μου να ξεχασει να της αλλαξει φανελακι. αλλα δε θα παθει κατι με το ιδιο!!!! υπερβολη ειναι νομιζω και σπαταλη νερου ρευματος κ απορρυπαντικου!!!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

εγω αν δεν εχει λεκε πχ μια ζακετα δε τη βαζω για πλυσιμο μπορει να τη βαει και 5 φορες. (αλλα να μη μυριζει πχ να χεις παει σε ψησταρια και να χει μυρισει κοψιδι το ρουχο). Μπλουζακι αν τυχει ( πολυ απιθανο) να μην εχει λερωθει το βαζει κ 2η φορα, τριτη δεν υπαρχει περιπτωση γιατι θα το λερωσουν στανταρ... παντελονι τζην πανω απο 1-2 φορες αν παραμενει χωρις λεκεδες και δε μυριζει επισης. τα εσωρουχα ειναι καθημερινα αν και εχει τυχει το πρωι η πεθερα μου να ξεχασει να της αλλαξει φανελακι. αλλα δε θα παθει κατι με το ιδιο!!!! υπερβολη ειναι νομιζω και σπαταλη νερου ρευματος κ απορρυπαντικου!!!!!

Τα βάζω όλα στο κάδο και τα πλένω όλα μαζί οπότε δεν σπαταλάω ούτε έξτρα νερό ή απορρυπαντικό ή ρεύμα...άλλωστε τα ρούχα του παιδιου ακόμα τα πλένω ξεχωριστά. Άντε το πολύ πολύ να βάλω κάτι δικό μου μπλουζάκι.

Διαφημίσεις

Μπλουζακια εσωρουχα και καλτσες καθε μερα. Ομοιως και το παντελονι του μεγαλου. Ο παιδικος που παει ο μικρος ειναι πολυ καθαρος οποτε το παντελονι του του το ξαναφοαρω. Ειμαστε και σε φαση εκπαιδευσης οποτε δεν φτουαρει πολυ...

Τα μπουφαν τα πλενουμε καθε 15. Εχουν ενα τροπο εδω να τα βαζουν που ειναι δυο σε ενα για το σχολειο. Και μονα τους τα βαζουν τα παιδια και τα πατωματα σκουπιζουν...

Κοιτα αν τα πλενεις ξεχωριστα ακομα, τοτε ειναι τουλαχιστον λογικο αυτο που κανεις γιατι αν περιμενεις να μαζευτουν ρουχα για ενα παιδικο πλυντηριο τοσο μικρουτσικα που ναι τα παιδικα....θα τα πλυνεις σε ενα μηνα! Εγω πχ καμια φορα τα ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ τα διπλοπλενω και τριπλοπλενω γιατι αν δειτε τα γονατα στις φορμες της κορης μου θα παθετε σοκ, καθε μερα ξερω αν βγαινουν να παιξουν στην αυλη του παιδικου... φαινεται απο χιλιομετρα (θελουν 4 πλυσιματα να συνελθουν και τριψιμο στο χερι!!!! )Παντως γενικα τζην και μπουφαν ειναι αυτα που ξαναφοριουνται και δε θελουν αμεσα πλυσιμο. ( εκτος οπως ειπα λεκεδες και μυρωδιες!)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Μεχρι πριν λίγο καιρό οτι ρουχα φορουσαν στον παιδικό μετα κατευθειαν για πλύσιμο, ομοιως και τα προχειρα μες το σπίτι

ΟΜΩΣ παρατήρησα οτι δεν είχε μεινει χρωμα για χρωμα πάνω στα ρουχα, ιδιως του μεγάλου που ειναι ολα μαυρα γκρι μπλέ!

Μέσα σε 2 μηνες τα χρώματα ξεθωριαζαν κ τα ρουχα φαινόνουσαν παλια!!!

ΟΠΟΤΕ πλεόν αν το ρουχο ειναι καθαρό χωρις μυρωδιες ξαναφοριεται!Συνήθως 1 φορα ακόμα αντέχει8):cool:

Ειδα τρομερή διαφορά στα ρουχα!!!!

Να σημειώσω οτι πλενω στους 40 κ τα μαυρα στους 30!!!

Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι είμαι καμία φοβερή νοικοκυρά υπάρχουν ακόμα και βασικά πράγματα που δεν γνωρίζω αλλά σε κάποια νομίζω ότι το σύστημα μου είναι καλό.

Εγώ από την αρχή είχα την λογική πολλά ρούχα άλλαγμα συνέχεια και πλύσιμο μια φορά την εβδομάδα. Διαφορετικά θα έπρεπε να είμαι με ένα απορρυπαντικό και μια λεκανίτσα όλη την ώρα και σιγά μην προλάβαινα.

Μπουφάν φοράμε το ίδιο συνέχεια….και το βάζω πλυντήριο συνέχεια αλλά αμέσως αμέσως λερώνεται στα μανίκια….πρέπει να σκουπίσουμε ότι βρούμε.

Το παιδί έρχεται πεντακάθαρο από το παιδικό αλλά προσωπικά είμαι σίγουρη ότι τους έχει σκουπίσει όλα τα πατώματα οπότε τα βάζουμε για πλύσιμο.

Ναι τις ζακέτες μπορεί να τις ξαναφορέσουμε αλλά επειδή όλο και κάποιος λεκές θα εγκατασταθεί με την επιστροφή στο σπίτι συνήθως πάνε για πλύσιμο.

Γενικά αυτό που έχω δει είναι ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες, γιαγιάδες κλπ. δεν βρίσκουν ούτε πρακτικό αυτό τον τρόπο αλλά ούτε οικονομικό αλλά αλλιώς μεγαλώνανε τα παιδάκια τα παλαιότερα χρόνια και αλλιώς τώρα.

Φανελάκι και κάλτσες καθημερινά. Μπλούζα μία στις εκατό φορές να είναι καθαρή αν τη φορέσει μία φορά (να σημειωθεί ότι η μία φορά μπορεί να διαρκέσει και 15 λεπτά της ώρας...). Παντελόνι είναι συνήθως χάλια γιατί σκουπίζουμε τα πάντα.

Άρα είμαστε στη φάση 1 φορά και πλυντήριο.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

Φανελάκι και κάλτσες κάθε μέρα (μπορεί και δύο την ημέρα ειδικά τις κάλτσες που ιδρώνει πάαααρα πολύ). Τη φόρμα του σχολείου δύο μέρες (εκτός κι αν έρθει με παράσημο), τα ρούχα του σπιτιού, ανάλογα με το πριν από πόσες ημέρες σφουγγάρισα :oops:

Απλά με το που θα μπει στο σπίτι από το σχολείο βγάζουμε τη φόρμα στο μπαλκόνι (να ψοφολογήσουν τα ρημαδομικρόβια που κουβαλάει πάνω του).

FLcUp3.png0BQfp3.png