Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μολις 1 εβδομαδων!

Τινα27

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια! θα ηθελα τα φωτα σας γιατι ειμαι νεα μανουλα κ δεν ξερω τι ειναι φυσιολογικο κ τι οχι!Γεννησα την δευτερα 12/12 κ ειμαστε 2η μερα στο σπιτι,αλλα δεν κοιματε την νυχτα σχεδον καθολου.Φαινεται σαν να εχει ποναλακια στην κοιλιτσα γιατι ολο κλαιει κ μαζευετε κ δεν ησυχαζει καθολου απο το κλαμα. Φτανει να ξημερωση η μερα για να κοιμηθει κ να ηρεμησει.Τον θηλαζω αρκετα μεσα στην νυχτα γιατι ετσι ηρεμει λιγο. Θα βρει τον ρυθμο του μετα τις 40 μερες τι λετε? Γιατι 2 24ωρα αυπνη δεν παλευονται! Περιμενω τις απαντησεις σας ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει ο μπόμπιρας!!!!!!!

Και η δικιά μου δε κοιμόταν καθόλου για τους πρώτους 2 μήνες, είχα κλατάρει εντελώς, πέρναγα και την επιλόχειο και φαντάζεσαι τί γινόταν!

Βέβαια εμένα υπέφερε απο παλινδρόμηση και δε μπορούσε να ησυχάσει καθόλου η καημένη απο το στομαχάκι της!

Εσένα μπορεί να έχει κολικούς... παίρνε τον αγκαλιά,χαίδευέ του την κοιλίτσα και μπορεί να κοιμάται έτσι!

Χρειάζεται υπομονή τουλάχιστον αυτούς τους πρώτους μήνες μέχρι να προσαρμοστεί το μωρό στο νέο του περιβάλλον!

Να σου ζησει το παιδακι σου ! Να ειναι γερο!!!

Μην ανησυχεις...ολα τα ζουζουνια ετσι ειναι! Και εγω στην αρχη το δικο μου ετσι...κλαμα ! Θα ηρεμησει! θα εχει αερια το καημενουλι...

Να σου ζήσει το αγγελούδι σου!

Δοκίμασε να περιορίσεις τα όσπρια, τα πορτοκάλια, και τη λακτόζη λιγάκι, αν θηλάζεις. Σε συννενόηση με τον παιδίατρο σου παντα, δοκίμασε να του δώσεις λίγο χαμομηλάκι με ζαχαρόνερο ή γλυκάνισο. Η δικιά μου έτσι ηρεμούσε, έκανε με ανακούφιση πολλά πολλά αέρια και κοιμόταν ήσυχη μετά!:mrgreen:

Καλό κουράγιο με τα ξενύχτια!;)

Να σου ζήσει!!!!

Πρόσεξε μη σου μπερδέψει τη μέρα με τη νύχτα!!!Την ημέρα να έχετε πολλά φώτα και διάφορους ήχους ενώ τη νύχτα σκοτάδι και απόλυτη ησυχία...Για κολικούς είναι λίγο νωρίς,συνήθως εμφανίζονται μετά τις 15 μέρες αλλά δεν αποκλείεται κιόλας...Ο γιος μου τους πρώτους 2 μήνες κοιμόταν πάνω μου και ηρεμούσε,δοκίμασέ το!Πάρε έναν μάρσιπο τύπου σλινγκ και φόρα την όσο κοιμάται..θα νιώθει σαν να είναι ακόμα στην κοιλίτσα σου και θα γαληνεύει!!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

λοιπόν, στο θέμα του ύπνου θα ακούσεις πολλές διαφορετικες απόψεις. Το σίγουρο είναι ότι το παιδί θα συνηθίσει σε όποιο τρόπο κι αν διαλέξεις. Δηλαδή εάν θες να κοιμάται δίπλα σου, θα το συνηθίσει πανεύκολα. Αν θες να κοιμάται μόνο στο κρεββατάκι της κι αυτό θα το συνηθίσει εύκολα. Αν θες να κοιμάται στην αγκαλίτσα σου αυτό να δεις τι εύκολα που θα το συνηθίσει. Θες με απόλυτη ησυχία; Θές με φασαρία, θες με νανουρίσματα, θες χωρίς, θες με φωτάκι, θες στο σκοτάδι, θες με κλειστή τη πόρτα, θες με ανοιχτή. Οταν αποφασίσεις τι θεωρείς ότι καλύτερο για το μωράκι σου απλά τήρησε το εκατό τα εκατό χωρίς κάποια άλλη μέθοδο και σε λίγες μερες θα το συνηθίσει. Δεν θα κρίνω καμία μέθοδο. Όλες μας κρίναμε και αποφασίσαμε αυτό που θεωρήσαμε σωστό. Δεν υπάρχει η απόλυτα σωστή μεθοδος. Το σίγουρο βέβαια είναι ότι αυτές τις πρώτες μερες που πρωτοέρχεται στο σπίτι, θέλει το χρόνο του για να συνηθίσει το χώρο. Είναι ακόμη συνηθισμένο στη θαλπωρή της κοιλίτσας σου. Το καλό είναι ότι είναι χειμώνας αρα μπορείς να το τυλίξεις με μια πάνα (κουβερτούλα), σφιχτά ωστε να νιώθει προστατευμένο όπως στην κοιλίτσα και πάρε και ένα κουκλάκι υφασματινο για να τρίβει το μουτράκι του και να νιώθει ασφάλεια.

Το βράδυ μην ανοίγεις τα φώτα παρά μόνο ένα χαμηλό για να βλέπεις και μίλα του χαμηλόφωνα. Πιστεύω σε καμια βδομαδα να το συνηθίσει. Τέλος εάν θηλαζεις και κοιμάται στο στήθος τότε σίγουρα αυτό αποζητά κάθε φορά που ψιλοξυπνάει οπότε και κλαίει. Αν θες να μην συμβαίνει αυτό, μόλις τελειώνει το θηλασμό βάλτο κατευθείαν στο κρεβατάκι μόλις ρευτεί οπότε να κοιμηθεί μόνο του εκεί κι όχι στην αγκαλιά σου. Τώρα που είναι λεχουδάκι μπορεί πιο ευκολα να μα΄θει να κοιμαται μόνο του τελείως παρά αργότερα. Σου εύχομαι καλή δύναμη. Απόλαυσε τη καθε στιγμή του μωρού και μη προσπαθήσεις να είσαι τυπική σε όλα όσα ήσουν πριν ( στις άλλες δουλειές αναφέρομαι). Τώρα απόλυτη προτεραιότητα είναι το μωρό. Σε 4 μήνες όλα θα είναι τελείως διαφορετικα και θα έχουν βρει από μόνα τους το ρυθμό τους.

Να τονίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι τα παραπάνω είναι καθαρά δική μου άποψη και ως αποψη την αναφέρω κι όχι ως κανόνα. Η εμπειρία μου απλά μου έδειξε αυτό.

Φιλικά, Γιώτα;)

gth0p3.png

Να σου ζήσει το μικρούλι σου.

Για αρχή προσπάθησε να κοιμάσαι ΟΠΟΤΕ κοιμάται. Πάρτο στο κρεβάτι σου να κοιμάστε μαζί (τηρώντας όλους μα όλους του κανόνες ασφαλείας) και να θηλάζετε όσο και όποτε θέλει, χωρίς ρολόγια και περιορισμούς. Μη δώσεις ΚΑΝΕΝΑ άλλο υγρό (ούτε χαμομήλια ούτε τίποτα) το γάλα σου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Προσπάθησε είναι διακριτή η μέρα από τη νύχτα. Την ημέρα να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως, θόρυβοι κλπ. και τη νύχτα να είναι το δωμάτιο που κοιμάστε σκοτεινό (ένα μικρό φωτάκι για να μπορείς να το αλλάζεις είναι οκ) ησυχία κλπ.

Αν βλέπεις ότι πονάει η κοιλίτσα του για αρχή κόψε τα γαλακτοκομικά και βλέπεις και πάλι. Φόρα το με ένα μαλακό μάρσιπο αγκαλιάς (π.χ. ring sling) να σε νιώθει να ησυχάζει. Βάζε το και στο κρεβατάκι του κάθε τόσο, αλλά μην το αφήνεις να κλαίει αν μπορείς (ε, θα πας και στην τουαλέτα πώς να το κάνουμε)

Καλό κουράγιο κι ό,τι και να χρειαστείς εδώ είμαστε. (Μέρες είναι θα περάσουν).

FLcUp3.png0BQfp3.png

να σου ζήσει! Μόνο μια συμβουλή έχω να σου δώσω...άκου το μωρό σου...

και υπομονή....

κι εμένα είχε κάνει τη νύχτα μέρα και μετά το σαραντισμό άρχισε να κοιμάται λίγο παραπάνω...έκοψε τα τέταρτα και τα δεκάλεπτα

μέχρι τότε κοιμόμουν ένα 2ωρο τη νύχτα και ένα 2ώρο τη μέρα

στην αρχή είναι δύσκολα μετά συνήθιζεις την κατάσταση ζόμπι....

εγώ γέννησα τον περσινό Δεκέμβρη...

τώρα κοιμάται ένα 10ώρο τη νύχτα....

επίσης αφού θηλάζεις προσπαθεί να σου φτιάξει την παραγωγή

άφησε τον λοιπόν και καλό κουράγιο

εγώ ήδη νοσταλγώ εκείνες τις αυπνίες και ανυπομονώ να τις ξαναζήσω

δεν κρατάει πολύ αυτή η περίοδος και δεν ξανάρχεται

άσχετα βέβαια αν τώρα εσύ νιώθεις ότι δεν θα τελιώσει ποτέ...

κι εμάς ενώ ήταν σχετικά ησυχος στο νοσοκομείο

το πρώτο βράδυ στο σπίτι μας ετοίμασε γερό πάρτυ αυπνίας και γκρίνιας

πέρναμε κι εμείς άλλους γονείς για συμβουλές....

να σου ζήσει και πάλι το μπεμπόνι και σκέψου τα πρώτα σας Χριστούγεννα

που έρχονται

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Ηρέμησε.Το πρώτο βράδυ αν σηκώσουν τα χέρια οι γονείς που κοιμήθηκαν ζήτημα να χωράνε σε ταξί.Η παιδίατρος μου χε πει πως τα περισσότερα νυχτερινά επείγοντα τηλεφωνήματα γονέων είναι από το πρώτο βράδυ του μωρού στο σπίτι.Εγώ έκλαιγα με λυγμούς και ο σύζυγος μου φώναζε "πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο"γιατί το μωρό έκλαιγε και είχε βγάλει λίγο γάλα που μας μύριζε ξινίλα.Μιλάμε για χοντρό πανικό.Μην δώσεις χαμομήλι ,μην δώσεις τίποτα.Ακόμα και σ'εμένα που δεν θήλασα η γιατρός μου πε όχι χαμομήλια και άλλα πριν τον μήνα.Σήμερα-αύριο όλα θα ναι πιο καλά.Έτσι κι αλλιώς θα σας δει και η παιδίατρος και θα ηρεμήσεις.Πιθανόν οφείλεται στην αλλαγή περιβάλλοντος αλλά και που μας οσμίζονται τα σαϊνάκια χεσμένους.

NVVvp2.png

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας! Να ειστε ολοι καλα κ να χαιρεστε κ εσεις τα παιδακια σας! Εγω εφοδιαζομε με υπομονη κ ο θεος βοηθος να μην βασανιστει πολυ με κολικους!

Διαφημίσεις

Τίνα μου, κουράγιο και μην πανικοβάλλεσαι! Να σκέφτεσαι ότι ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα και την επόμενη εβδομάδα το μωράκι σου μπορεί να έχει τελείως διαφορετικό ρυθμό και να έχεις ξεχάσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις τώρα. Κι εμένα η κορούλα μου έκλαιγε για ώρες κάθε νύχτα και τίποτα δεν την παρηγορούσε. Την ημέρα που σαράντισε κόπηκαν τα κλάματα μαχαίρι... και τώρα είναι ένα πολύ ήσυχο και χαρούμενο κοριτσάκι. Αυτό που θα σε συμβούλευα από την εμπειρία μου είναι - όπως έγραψαν και άλλες μαμάδες - να ακούς το μωρό σου και επίσης να ξεκουράζεσαι σε κάθε ευκαιρία.

Πολύ σωστά όσα λένε οι κοπέλες..

Να προσθέσω κ κάτι από την προσωπική μου εμπειρία. Τις πρώτες μέρες το μωρό μας έκλαιγε κ νομίζαμε ότι έχει κολικούς... Τώρα συνειδητοποιούμε ότι πιθανότατα ήταν από αυπνία. Αν τα τόσο μικρά μωράκια μείνουν ξύπνια πάνω από 2ωρο τα πιάνει υπερένταση...κ όσο δεν καταφέρνουν να κοιμηθούν τόσο πιο πολύ δυσκολεύει η κατάσταση...Μου το είχε αναφέρει η παιδίατρος τότε κ δεν είχα δώσει πολύ σημασία...

Ακόμα κ τώρα που είναι 2μιση μηνών αν περάσει το σημείο που πρέπει να κοιμηθεί κ τον πιάσει υπερένταση, κλαίει κ δεν θέλει το στήθος που υπό νορμαλ συνθήκες τον ηρεμεί κ τον κοιμίζει. Ακόμα κ με αγκαλιά που είναι επίσης ένας τρόπος για να αποκοιμηθεί δυσκολεύεται κ κλαίει. Τώρα ξέρω γιατί...τότε αναρωτιόμουν αν έχω γάλα ο βλάκας..:oops:

Να σας ζήσει! κ να είσαι σίγουρη ότι όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Και κάτι άλλο που κάναμε εμείς κ ήταν λάθος...του αλλάζαμε πάνα κ τον πλέναμε σε κάθε αλλαγή! Κάθε φορά που έκανε τσίσα βουρ στη βρύση...η πέρασμα με υγρό βαμβάκι.

Που να κοιμηθεί ο καημένος με αυτό βασανιστήριο! Τώρα που το σκέφτομαι γελάω...:lol: Δεν παθαίνει κάτι αν του αλλάξεις πάνα κ δεν τον πλύνεις το βράδυ. (για όταν δεν έχει κάνει κακά εννοώ)

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

2 24άωρα τίνα μου άυπνη? στις 17/12? πόσα μέχρι τώρα?

ετοιμάσου για τους 2 πρώτους μήνες και βλέπουμε... δεν τα λέω για να σε ταράξω, απλά για να το αποδεχτείς πιο ευκολα σαν μία νέα πραγματικότητα!

πρακτικές συμβουλές τώρα που βοήθησαν εμάς στο δικό μας πρώτο δύκολο τρίμηνο (άυπνο, εννοείται). το τέταρτο μήνα κοιμόμασταν και από κανένα 3ωρο - τετράωρο...

ΚΟΛΙΚΟΙ:

ΓΟΝΑΤΟ - βάζε την μπρούμυτα με την κοιλίτσα της στο γόνατο σου, σε μια ζεστή πετσέτα. Το πάνω μέρος πχ σε ένα μαξιλάρι, και χτύπα απαλά το ποπουδάκι, τρίψε την μεσούλα, αν είσαι τυχερή βγαίνουν πορδούλες και ανακουφίζεται για λίγο.

Πιάσε τα πατουσάκια και με ενωμένω περίπου γόνατα σήκωσε τα ποδαράκια ώσπου να φτάσουν τα γόνατα στο στήθος - πιέζεται η κοιλίτσα και βγαίνουν πάλι οι ακατανόμαστες.

ΥΠΝΟΣ:

ΠΟΤΕ ΚΟΥΝΗΜΑ - την κοίμιζα σε καλαθούνα. έκανα το λάθος να την κουνάω λίγο - πολύ λίγο. μία φορά την μπανανόφλουδα να πατήσεις είναι αρκετή. μόλις σταματούσε για 5 δευτερολεπτα το κούνημα, ξυπνούσε και τσίριζε.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ - συμβουλή της παιδιάτρου μου : πάρε μία πετσέτα του μπάνιου, μεγάλη, στριψε την να γίνει ένα χοντρό μακρύ κουλουράκι και βάλε την περιμετρικά στην καλαθούνα γύρω από το μωρό - να κάνει κάτι σαν στεφάνι, περίγραμμα, κυρίως στο πάνω μέρος του σώματος. να ακουμπάει το μωρό, να το κάνει να νιώθει οτι το έβαλες μέσα σε *******. τους αρέσει να νιώθουν περιορισμένα, οτι ακουμπανε κάπου.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΑ - στις 15 μέρες μας συνέστησε να της δώσουμε πιπίλα για να ηρεμήσει - πήραμε αυτή της κίκο που είναι όλη καοτσούκ, με το μεγάλο δαχτυλίδι. έτσι όπως την έβαζα να ξαπλώσει μέσα στο καλάθι με την πετσέτα γύρω γύρω, και το κεφαλάκι στο πλάι, κανόνιζα να βάζω την πιπίλα στο στόμα έτσι ώστε το δαχτυλίδι της να σφηνώνει και να στηρίζεται σε μία από τις πτυχές της πετσέτας - απλά για να μένει στο στόμα και να μήν πέφτει - τα λεχουδάκια δεν μπορούν να την κρατήσουν.

αυτές οι δύο συμβουλές με το κουλουράκι και την πιπίλα μας χάρισαν τα πρώτα 2ωρα ύπνου.

ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ - όταν την έπαιρνε ο ύπνος στην αγκαλιά μου φρόντιζα να την έχω ήδη παρκαρισμένη πάνω σε ένα μεγάλο πουπουλένιο μαξιλάρι του ύπνου - έτσι μπορούσα να την βάλω στο καλάθι μαζι με το μαξιλάρι, σαν μωρό σε δίσκο σερβιρίσματος, και να μήν ξυπνήσει, αλλιώς με το που άγγιζα το κορμάκι της να την μετακινήσω ξυπνούσε, και τσίριζε.

ΘΗΛΑΣΜΟΣ - πρόσεχε - είσαι το φαί της, όχι και η πιπίλα της, είχα πέσει και σε αυτό το λάθος, αφού έτσι μόνο ηρεμούσε, ώσπου έφτασα να την ταίζω αίμα - είχε γίνει το στήθος μου πληγή σκέτη

ΜΑΜΑ - κατά προτίμηση η δική σου. φίλη μου σώθηκε έτσι, είχε πολύ γάλα, και την μαμα της διαθέσιμη - αντλούσε βραδυνό τάισμα από νωρίς και το μωρό το αναλάμβανε για 5-6 ώρες η μαμά της μέσα στην νύχτα. το 6ωρο αυτό η φίλη κοιμοταν και έτσι άντεξε πολύ καλύτερα όλο αυτό το πατιρντί.

Αυτά με το φως της ημέρας επίσης, που γράφτηκε παραπάνω, σοφή συμβουλή, νομίζω λέγεται εύρεση του κιρκάδειου ρυθμού μας, ενεργοποιεί την ρύθμιση των ορμονών μας - άλλες του ύπνου άλλες του ξύπνιου.

και υπομονή, και ψυχραιμία, γρήγορα θα περάσει και θα πάτε παρακάτω.

πω πω, τωρα που τα θυμήθηκα καλύτερα να πάω να κοιμηθώ, όσο προλαβαίνω - σε λίγες μέρες μπαίνω στο κλαμπ!

s-age.png

Τινα27, μήπως παίρνεις methergyn;

Είναι μητροσυσπαστικά και μια από τις παρενέργειες τους είναι η μείωση του γάλακτος.

Αν θηλάζεις αποκλειστικά και απεριόριστα δεν τα χρειάζεσαι, γιατί η μήτρα κάνει συσπάσεις κάθε φορά που το μωρό θηλάζει. Όμως επειδή οι περισσότερες γυναίκες δεν θηλάζουν αποκλειστικά οι γιατροί τα δίνουν από ρουτίνα σε όλες, χωρίς να ασχοληθούν με το θηλασμό

Διαφημίσεις

Επίσης να μάθεις να θηλάζεις ξαπλωμένη στο πλάι για να ξεκουράζεσαι. Όταν εξοικειωθείς με τη στάση θα μπορείς και να κοιμάσαι. Δες εδώ για οδηγίες http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39776

Επίσης αν θηλάζεις αποκλειστικά να μην δώσεις χαμομήλια και τα λοιπά, γιατί μπορεί να ξεγελαστεί το μωρό, να χάσει γεύματα και να μειωθεί η παραγωγή σου.

Είναι πολύ σημαντικός ο λεγόμενος μη θρεπτικός θηλασμός, δηλαδή όταν το μωρό σε κάνει πιπίλα: συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής και βοηθάει τη μήτρα να κάνει συσπάσεις, να επανέλθει στη θέση της και να αποφύγεις πιθανές αιμορραγίες. Να το αφήνεις να σε κάνει πιπίλα λοιπόν και να αποφύγεις να δώσεις πιπίλα πριν τις 40 μέρες. Το μωρό ξεγελιέται με την πιπίλα, μπορεί να χάσει γεύματα και μαθαίνει να πιπιλάει δυνατά με κίνδυνο όταν το βάλεις στο στήθος να σε πονάει.

Να σας ζήσει!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ - πρόσεχε - είσαι το φαί της, όχι και η πιπίλα της, είχα πέσει και σε αυτό το λάθος, αφού έτσι μόνο ηρεμούσε, ώσπου έφτασα να την ταίζω αίμα - είχε γίνει το στήθος μου πληγή σκέτη

ΜΑΜΑ - κατά προτίμηση η δική σου. φίλη μου σώθηκε έτσι, είχε πολύ γάλα, και την μαμα της διαθέσιμη - αντλούσε βραδυνό τάισμα από νωρίς και το μωρό το αναλάμβανε για 5-6 ώρες η μαμά της μέσα στην νύχτα. το 6ωρο αυτό η φίλη κοιμοταν και έτσι άντεξε πολύ καλύτερα όλο αυτό το πατιρντί.

Με το καλό το δικό σου μωρό (τι νο2). Αυτές οι δυο συμβουλές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά πυο γνωρίζουμε για το θηλασμό.

Η μαμά τις πρώτες μέρες (μη σου πω και πολύ περισσότερες από τις πρώτες) είναι και το φαϊ και η πιπίλα και όλα. Και για λόγους παραγωγής και για λόγους δημιουργίας και ενίσχυσης του δεσμού με το μωρό. Αν είχαν πληγωθεί η θηλές σου ήταν γιατί το μωρό έπιανε λάθος όχι γιατί το είχες πολλή ώρα.

Επίσης η άντληση δε συγκρίνεται με το θηλασμό από άποψη ερεθίσματος που παίρνει η μαμά για την παραγωγή γάλακτος. Ειδικά τη νύχτα είναι εξαιρετικά σημαντικοί οι θηλασμοί για την παραγωγή της επόμενης ημέρας. Συνεπώς ιδιαίτερα τις πρώτες 40 ημέρες δεν αντλούμε και μάλιστα χωρίς νοσοκομειακό θήλαστρο. Θηλάζουμε σε κάθε ευκαιρία. Όντως οι μαμάδες μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες. Να αλλάξουν το μωρό, να πλύνουν το βουνό με τα πιάτα, να καθαρίσουν το σπίτι, να σιδερώσουν το βουνό με τα ρούχα, να έρθουν μαζί σου στο σούπερ μάρκετ (εσύ θα κάνεις μόνο βόλτα), να σου κρατήσουν το μωρό για να κοιμηθείς ανάμεσα στα γεύματά του.

Με συγχωρείς που παρεμβαίνω, αλλά για πολλές μαμάδες αυτές οι δυο συμβουλές απέβησαν μοιραίες για τη γαλουχία ή τουλάχιστον ανασταλτικοί παράγοντες. Οπότε καλό είναι να τηρούμε τις βασικές αρχές όσο περισσότερο μπορούμε.

FLcUp3.png0BQfp3.png