Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όταν το στήθος στάζει...

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα, το μωράκι μου είναι σχεδόν 2 μηνών. Θηλάζω αποκλειστικά και αν και αντιμετώπισα διάφορα θέματα τελικά τα έχω καταφέρει. Το μωρό δεν έχει σταθερό πρόγραμμα φαγητού, τρώει όποτε θελήσει. το ερώτημά μου είναι: αν το γάλα έρθει και αρχίσει να στάζει από το στήθος και το μωρό κοιμάτα τι κάνουμε; Το ξυπνάμε; Μέχρι τώρα δεν την έχω ξυπνίσει ποτέ, ούτε τις πρώτες μέρς που γεννήθηκε, την άφηνα να ξυπνάει από μόνη της. Τώρα τι να κάνω; Νιώθω ότι το γάλα μπορεί να μειωθεί αν αυτή συνεχίσει να κοιμάται τα 4ωρα της. Τι πρέπει να κάνω;

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα, το μωράκι μου είναι σχεδόν 2 μηνών. Θηλάζω αποκλειστικά και αν και αντιμετώπισα διάφορα θέματα τελικά τα έχω καταφέρει. Το μωρό δεν έχει σταθερό πρόγραμμα φαγητού, τρώει όποτε θελήσει. το ερώτημά μου είναι: αν το γάλα έρθει και αρχίσει να στάζει από το στήθος και το μωρό κοιμάτα τι κάνουμε; Το ξυπνάμε; Μέχρι τώρα δεν την έχω ξυπνίσει ποτέ, ούτε τις πρώτες μέρς που γεννήθηκε, την άφηνα να ξυπνάει από μόνη της. Τώρα τι να κάνω; Νιώθω ότι το γάλα μπορεί να μειωθεί αν αυτή συνεχίσει να κοιμάται τα 4ωρα της. Τι πρέπει να κάνω;

:):):) οχι αγαπη μου να το ξυπνησεις σε καμια περιπτωση! ασε το γαλατακι σου να τρεχει , δεν θα σου μειωθει το γαλα. Η φυση εχει προνοησει και θα σου ξανακατεβασει το γαλα οταν το μωρακι σου ξυπνησει.

DOXip3.png

DtXgp3.png

Η παραγωγή σου θα ρυθμιστεί σιγά σιγά σύμφωνα με την κατανάλωση. Δεν εχει νόημα να εχεις παραπάνω γάλα, χρειάζεσαι όσο γάλα ζητάει το μωρό.

Αν το στήθος σου πρήζεται και δυσφορείς, μπορείς να βγάλεις λίγο γάλα, ίσα ίσα να ανακουφιστείς.

Προσεχε για υπερπαραγωγή!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγώ πάντως όταν έχει πρηστεί πολύ και στάζει βγάζω με το θήλαστρο και το φυλάω στην κατάψυξη. Ελπίζω να μην κάνω βλακεία γιατί χθες διάβασα πρώτη φορά για την υπερπαραγωγή και αγχώθηκα λίγο.

Always look on the bright side of life ....

XjByp2.png

Οχι, είναι πολύ σωστό αυτό που κάνεις....Απλά, μπορείς να άθεις ότι κάποιες ημέρες διατηρείται και στο ψυγείο και στην κατάψυξη, βέβαια, πολύ περισσότερο καιρό (εάν θυμάμαι σωστά γύρω στους 3 μήνες, μου είχαν πει από το μαιευτήριο)

Διαφημίσεις

Μπράβο που κατάφερες να θηλάσεις.....Μην ανησυχείς για το μωράκι σου...Προς Θεού, μην το ξυπνήσεις, εκείνο όταν βιώσει πείνα, θα σε ενημερώσει με το κλάμα του....Δεν νομίζω να θέλεις να σε ξυπνάνε για να σε ρωτησουν εάν πεινάς...Γιατί να θέλουν τα μωρά μας...:)

Αλλωστε, έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχει μηχανισμος και ενεργοποιει την μητέρα να κατεβάσει γάλα, όταν ακούει κλαμα, ακομα και εάν δεν είναι το δικό της μπεμπουδακι....Μπορείς να συλλεγεις το γαλα σου σε μπουκαλακι ειδικό και όταν ξυπνησει το μωρόσ ου, να το εχεις ετοιμο.....Εαν δεν θελεις κατι τετοιο, απλά, να πλενεις το στηθος σου εαν υγρανθει απο το γαλα και να χρησιμοποιεις πανακια βαμακερα μεσα απο το σουτιεν, για να μην λερβνεις τις μπλουζες σου....

Δεν εχω καταφερει να θηλασω αποκλειστικα το 30 ημερων μωρο μου.....Εχουμε φτασει να παιρνει εως και 90ml συμπληρωμα, αλλες φορες 20ml και αλλες μεχρι και 60ml.Το θηλαζω πριν απο καθε γευμα μεχρι και 20-25 λεπτα σε καθε στηθος και μετα συμπληρωμα αλλιως δεν ησυχαζει ουτε κοιμαται.Ολη η διαδικασια μαζι με την αλλαγη πανας ,που γινεται ανησυχο, μου παιρνει 2 ωρες και......:shock: Μενει με ευχαριστηση στο στηθος και καταπινει, ομως δεν το αφηνει με αποτελεσμα να μου ερχεται λιποθυμια απο την κουραση.Ουτε να φαω δεν προλαβαινω.....Και το περιεργο ειναι οτι το στηθος σταζει συνεχεια.ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?????καθε 3 ωρες ταιζω, γιατι να μην μπορω να θηλασω αποκλειστικα??? Σκεφτομαι να σταματησω τον θηλασμο, εχουν σπασει τα νευρα μου......ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ??!!!!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Δεν εχω καταφερει να θηλασω αποκλειστικα το 30 ημερων μωρο μου.....Εχουμε φτασει να παιρνει εως και 90ml συμπληρωμα, αλλες φορες 20ml και αλλες μεχρι και 60ml.Το θηλαζω πριν απο καθε γευμα μεχρι και 20-25 λεπτα σε καθε στηθος και μετα συμπληρωμα αλλιως δεν ησυχαζει ουτε κοιμαται.Ολη η διαδικασια μαζι με την αλλαγη πανας ,που γινεται ανησυχο, μου παιρνει 2 ωρες και......:shock: Μενει με ευχαριστηση στο στηθος και καταπινει, ομως δεν το αφηνει με αποτελεσμα να μου ερχεται λιποθυμια απο την κουραση.Ουτε να φαω δεν προλαβαινω.....Και το περιεργο ειναι οτι το στηθος σταζει συνεχεια.ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?????καθε 3 ωρες ταιζω, γιατι να μην μπορω να θηλασω αποκλειστικα??? Σκεφτομαι να σταματησω τον θηλασμο, εχουν σπασει τα νευρα μου......ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ??!!!!

Αρχικά απάντησε τις ερωτήσεις εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Το βασικό ερωτημα ειναι: θελεις να συνεχίσεις να θηλαζεις ή εχεις κουραστεί?

Αν νομίζεις ότι δεν αντεχεις άλλο, μην πιέζεις τον εαυτό σου.

Αν θελεις να επιτύχεις αποκλειστικό θηλασμό, πρεπει να αλλάξεις τακτική και ίσως τροπο σκεψης (φιλικά στα λεω όλα, οκ?)

Κατ' αρχήν ο αποκλειστικός θηλασμός πρεπει να ειναι απεριοριστος και ανεμποδιστος. Αυτό σημαινει ότι το μωρό θα πρεπει να μπορεί να θηλάζει όποτε θέλει και για όσο θελει. Δε θα κοιτας το ρολόι. Λες ότι καθε 3 ωρες ταίζεις για 20-25 λεπτά, γιατί τέτοιο πρόγραμμα? Θα σου φερω για παραδειγμα τα παιδιά μου: ο γιος μου θηλαζε καθε 3-4 ωρες, αλλά ήταν στο στήθος για 2 ωρες! δεν αφηνε το στήθος με τιποτα νωρίτερα. Η κορη μου παλι θηλαζε για 20 λεπτά καθε 1,5 ωρα. Το καθε μωρό εχει τους ρυθμούς του, οπως και ο καθε ενήλικας χρειάζεται τον χρόνο του για να ολοκληρώσει το γεύμα του (εγω πχ παντα σηκωνόμουν τελευταία από το τραπέζι).

Για να μην κουράζεσαι όσο θηλαζεις, αλλαζε στασεις. Θα βρω το λινκ να σου παραθεσω, παντως η πιο βολική σταση ειναι να εισαι ξαπλωμενη, ενα μαξιλάρι στο κεφαλι (ή δυο, αναλογα τι σε βολευει), ενα στη μεση για να σε υποστηρίζει και το μωρό ξαπλωμενο στο πλαι (κεφάλι-ωμοι-γοφοι σε ευθεια, προσοχή όχι να ειναι στραμμενο μονο το κεφαλι του προς τα εσενα), αντικριστά μπροστά σου, εγω εβαζα και ενα μαξιλαρακι πισω στην πλατουλα του για να το σταθεροποιεί στη σωστή θεση. Με το ελευθερο χερι σου (αυτο που ειναι επανω) υποστηρίζεις το στήθος ωστε να μην κλεινει τη μυτουλα του μωρου (αντιχειρας από πανω και ολα τα αλλα δαχτυλα κατω από το στήθος) και με το άλλο αν θες χαϊδεύεις :)

Επίσης δε χρειαζεται να μενεις νηστική, θηλάζοντας καθιστή μπορείς να κανεις πολλά, εγω και ετρωγα και διαβαζα και μιλουσα στο τηλεφωνο ενώ θηλαζα, ολα ταυτοχρονα αν χρειαζοταν.

Βεβαια επειδή δινεις αρκετη ποσοτητα φορμουλας σε καθε γεύμα (απ' όσο καταλαβα δε χαρακτηρίζεις καν γευμα τον θηλασμό, μαλλον προγευμα θα το ελεγα), δε θα πρεπει να το κοψεις αποτομα, αλλά σταδιακά αυξανεις τη διαρκεια θηλασμού και μειωνεις καθε φορα τα ml φορμουλας, ωστε τελικά το μωρό να χορταινει με το δικό σου γάλα.

Θελει υπομονή και επιμονή ο αποκλειστικός θηλασμός, αλλά μόνο η αρχή ειναι δύσκολη, αν ξεπερασεις τα πρωτα εμποδια να εισαι σίγουρη ότι μετα ειναι παιχνιδάκι!

Ο,τι βοήθεια χρειαστεις, εδώ ειμαστε! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png