Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φαγουρα στην κοιλια

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια και μελλουσες μανουλες.ειμαι στην 15η εβδομαδα και εδω και λιγες μερες εχω φαγουρα στην κοιλια μου.σας εχει τυχει αυτο?σε τι οφειλετε?μηπως πρεπει να αρχισω να χρησιμοποιω καμια κρεμα??:confused::confused::confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Καλημερα! Με το καλο το μωρακι σου!

Μεγαλωνει η κοιλια και τραβαει το δερμα!!

Εγω να δεις! Τρελη φαγουρα!! Ξυνομουν με τις ωρες!!Απαλα βεβαια αλλα ξυσιμο να δεις!

Κοιτα υπαρχουν πολλες κρεμουλες!

Υπαρχει η fissan mama,μια που ειναι γνωστη αλλα δε θυμαμαι το ονομα της, βαζελινη παιδικη, και φυτικες οπως του korres.

επειδη με κανε αλλεργια μονο με βαζελινη βολευτηκα!

Δοκιμασε καμμια φυτικη!;)

γεια σας κοριτσια και μελλουσες μανουλες.ειμαι στην 15η εβδομαδα και εδω και λιγες μερες εχω φαγουρα στην κοιλια μου.σας εχει τυχει αυτο?σε τι οφειλετε?μηπως πρεπει να αρχισω να χρησιμοποιω καμια κρεμα??:confused::confused::confused::confused::confused:

Γεια σου το ειχα και εγω αυτο περιπου τη 12η εβδομαδα(ειχα φαγουρα πανω απο τον αφαλο) αλλα με επιανε παντα το βραδυ για κανα 3ημερο.Το ειπα στο γιατρο μου και μου ειπε πως αν συνεχιστει για κανα 2ημερο ακομα να παω να κανω καποιες εξετασεις(η φαγουρα μπορει να σχετιζεται με προβλημα στα νεφρα,στο ηπαρ)αλλα ευτυχως μου περασε.Φυσικα εννοειται οτι μπορει να ειναι και λογο τραβηγματος.Δεν θελω να σε τρομαξω προς Θεου το εψαξα και σε επισημα ιατρικα site.Και αρχισα να χρησιμοποιω και την κρεμα fissan mama.Ρωτα και το γιατρο σου να δεις τι θα σου πει.Ελπιζω να σε βοηθησα

Διαφημίσεις

εσυ φαγουρα στην κοιλια,εγω στο στηθοσ!!!ειμαι εξω και με τρωνε και δεν ξερω πως να ξυθω!!!εγω βαζω βαζελινη με καρυδα και μοσχοβολαει και μου εχει κανει εξτρα βελουδινο δερμα!!!και μην μου πειτε δεν κανει η βαζελινη γιατι οι φιλες μου μονο με βαζελινη δεν εκαναν ραγαδες και δεν παει ουτε μια στο εκατομμυριο στο μωρο!!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

κι γω φαγουρίαση είχα, ήταν λόγω μη ενυδάτωσης του δέρματος. Με την σούπερ ενυδατική κρέμα δε νιώθω τίποτε και βάζω 1 φορά ανά δύο ημέρες περίπου, ή και τρείς, όχι όποτε κάνω μπάνιο (το ξεχνάω)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Καλησπέρα! Κι εγώ είχα αρκετή φαγούρα στις αρχές της εγκυμοσύνης. Βρήκα τη λύση στο αμυγδαλέλαιο και σε κρεμούλα. Από μαγαζί με βιολογικά προϊόντα πήρα το αμυγδαλέλαιο και το απλώνω κάθε βραδάκι στην κοιλιά μου μετά το ντουζάκι. Το χρησιμοποίησα μάλιστα και σε άλλα σημεία του σώματός μου (γλουτούς, μέση κλπ) όπου είχα ραγάδες από την εφηβεία και είδα διαφορά στην υφή του δέρματος. Επίσης, μετά το αμυγδαλέλαιο, αφού το σκουπίσω βάζω simulcium η οποία είναι θαυματουργή. Και βέβαια -όχι μόνο για τη φαγούρα και τις ραγάδες αλλά και για λόγους υγείας- ΝΕΡΟ!!! Κατα την εγκυμοσύνη οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διπλασιάζονται. Εγώ πίνω ακόμα και με το ζόρι κάποιες φορές 2,5-3lit/24ωρο.

Με το καλό τα μωράκια μας κορίτσια! :P

CzyLp3.png

Η simulcium διάβασα εδώ έχει parabens μέσα, και το αμυγδαλέλαιο βιταμίνη Α.

Και τα δύο δεν κάνουν για το μωρό. Προσωπικά βάζω όσο λιγότερα μπορώ και όσα μοιάζουν πιο αγνά (πχ βιολογικές κρέμες) . Μέχρι και το ελαιόλαδο είχα σκεφτεί, αλλά δεν μπορώ την υφή αυτή και τη λαδίλα καθόλου.

Το νερό που πίνουμε είναι πολύ σημαντικό έχεις δίκιο vertigo!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

καλο θα ηταν ακομα και τοσο απλα πραγματα (φαινομενικα) να ρωτατε το γιατρο σας. η φαγουρα δεν οφειλεται μονο σε κακη ενυδατωση ή σε υπερβολικο τεντωμα του δερματος. υπαρχουν παθολογικες καταστασεις που το μονο συμπτωμα ειναι η φαγουρα. αν εχετε ρωτησει το γιατρο σας και σας ειπε οτι η αιτια ειναι δερματολογικη παω πασο!! προς Θεου, δεν θελω να τρομαξω καμια μανουλα!

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

Η simulcium διάβασα εδώ έχει parabens μέσα, και το αμυγδαλέλαιο βιταμίνη Α.

Και τα δύο δεν κάνουν για το μωρό. Προσωπικά βάζω όσο λιγότερα μπορώ και όσα μοιάζουν πιο αγνά (πχ βιολογικές κρέμες) . Μέχρι και το ελαιόλαδο είχα σκεφτεί, αλλά δεν μπορώ την υφή αυτή και τη λαδίλα καθόλου.

Το νερό που πίνουμε είναι πολύ σημαντικό έχεις δίκιο vertigo!

καλησπερα!! και γω τα ιδια διαβασα για το αμυγδαλελαιο αλλα η φαρμακοποιος μου ειπε οτι ειναι φυσικο προιον , πολυ καλο και οτι η βιταμινην α μονο σε τεραστιες ποσοτητες και μονο οταν την τρως μπορει να κανει κακο!!! ξερεις κατι περαιτερω?????:confused::confused:

καλησπερα!! και γω τα ιδια διαβασα για το αμυγδαλελαιο αλλα η φαρμακοποιος μου ειπε οτι ειναι φυσικο προιον , πολυ καλο και οτι η βιταμινην α μονο σε τεραστιες ποσοτητες και μονο οταν την τρως μπορει να κανει κακο!!! ξερεις κατι περαιτερω?????:confused::confused:

Η φαρμακοποιος μπορεί να σου είπε έτσι...ο γιατρός σου όμως τί σου είπε?

• 1 month later...

κ εγώ έχω φαγούρα κ μου είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα πως "τσιτώνει" το δέρμα :eek:.....είμαι στην 14η εβδομάδα κ μου φαίνεται πως είναι καιρός να αρχίσω να χρησιμοποιώ καμια κρέμα πριν γινω...ριγέ.....:roll:

ntRCp3.png

κ εγώ έχω φαγούρα κ μου είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα πως "τσιτώνει" το δέρμα :eek:.....είμαι στην 14η εβδομάδα κ μου φαίνεται πως είναι καιρός να αρχίσω να χρησιμοποιώ καμια κρέμα πριν γινω...ριγέ.....:roll:

ntRCp3.png

και εγω φαγουρα!!!!!!και ειδικα οταν κρυωνω και δεν βαζω τις λρεμουλεσ μου και τα λαδακια μου μετα το μπανιο.....

οπως ιπαν τα κοριτσια ειναι φυσιολογικο....θελει μεγαλες ποσοτητες ενυδατικης ή οποια αλλη κρεμα σας εχουν συστησει....εγω εχω μια για προληψη ραγαδων και αμυγδαλελαιο που ειναι τελειο!!!!

μου εχουν προτεινει και την παιδικη βαζελινη...αλλα πιστευετε πως ειναι αρκετα ασφαλη???

παντως οσες την χρησιμοποιησαν ουτε δειγμα απο ραγαδα εκαναν!!!!

BYMup3.png

Διαφημίσεις

Η γνωμη μου για την βαζελινη ειναι αρνητικη γιατι σε καποιο επισημο ιατρικο σαιτ (που δεν θυμαμαι τωρα ποιο ειναι)διαβασα οτι σχετιζεται με το πετρελαιο και οταν ρωτησα το γιατρο μου μου το επιβεβαιωσε.

τι μου θυμισες τωρα, μιλαμε τρελλη φαγουρα αλλα μια λυση βρηκα

την πιο σουπερ ενυδατικη κρεμα που κυκλοφορει απο la roche rosai καπως ετσι αν θυμαμαι καλα και μου ειχε πει η γιατρος μαζι με αυτην να βαζω και λιγο κορτιζονουχα αλοιφη propiogenta τις εβαζα ταυτοχρονα μια μεγαλη ποσοτητα κρεμας ενυδατικης μαζι με ελαχιστη αλοιφη, αυτο στην τρελη φαγουρα αλλιως εβαζα σκετη την κρεμα 2 φορες την ημερα

Φαγούρα !!!!!!!!

Όλη μέρα κάθε μέρα........... βάζω αμυγδαλέλαιο για ενυδάτωση. Και στη πρώτη μου εγκυμοσύνη το είχα χρησιμοποιήσει και δεν εκανα ούτε μια ραγάδα.

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Έχετε φαγούρα μόνο στην κοιλιά ή γενικά σε διάφορα σημεία του σώματος? Εμένα τώρα αλλά και πολλές φορές με πιάνει στα πόδια στη μέση και στο πρόσωπο.

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Καλημερα κοριτσια εγω ειμαι στην 22η εβδομαδα και δεν εχω καθολου φαγουρα μονο στο 3ο μηνα περιπου ειχα λιγη αλλα τιποτα σπουδαιο 2-3 ημερες κρατησε αλοιφη βαζω αλλα επειδη ψιλοβαριεμαι δεν την βαζω καθε μερα αλλα μερα παρα μερα σιγουρα.

Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, μπορεί να είναι και κάτι σοβαρότερο, είχε τύχει σε φίλη που είχε τρελή φαγούρα. Αν επιμείνει, ίσως να πρέπει να κάνεις εξετάσεις για νεφρά, ήπαρ κλπ... Το πιθανότερο είναι να μην είναι τίποτε, αλλά αν δεν περάσει μην το αγνοήσεις...

Kορίτσια γειά σας, εγώ είμαι στην 20 εβδομάδα και δεν έχω νιώσει κάποια ιδιαίτερη φαγούρα μέχρι τώρα στη κοιλιά, ίσως βέβαια γιατί πάντα είχα λίγη κοιλίτσα και ενδεχομένως υπάρχει εξτρα δερματάκι να τσιτώσει:)

Στο δε στήθος είναι άλλη η ιστορία, έχω τρελή φαγούρα, είναι πάντα κόκκινο και οι εμφανίστηκαν φλέβες γύρω γύρω από τις πρώτες εβδομάδες. Μόνο χωρίς σουτιέν είμαι οκ, αλλά και εκεί που και που με πιάνει..Βάζω κρέμες αλλά σπάνια, γιατί το δέρμα μου δεν τις απορροφά καλά με αποτέλεσμα όταν ιδρώνω να κολλάω ολόκληρη

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Θα επαναλάβω πάντως αυτό που επεσήμανε ήδη η zoianna, οτι με την φαγούρα μην παίζετε, ιδίως αν είναι έντονη: μπορεί να είναι ένα ΄σύμπτωμα ηπατικής δυσλειτουργίας, αρκετά σοβαρό για το έμβρυο. Δείτε π.χ. http://www.ivf-greece.info/index.php/el/pregnancy/pregnancy/138-cholostasi-egkymosyni

Καλημέρα.....δεν ξέρω τι θα μπορούσε να σημαίνει, εγώ όμως που είχα φαγούρα κατά τον 8 μήνα ήταν το δέρμα που έκανε ραγάδες.....Μεγάλο μα μεγάλο λάθος έβαζα λαδάκι που μου το συνέστησε η γυναικολόγος.....!! Όσο έβαζα fissan stria δεν είχα νοιώσει φαγούρα.

Μια λέξη μπορώ να σου ενυδάτωση....!!! τώρα όχι χθες. Σε φιλώ και ελπίζω να τις προλάβεις...!