Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ? ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ?

Recommended Posts

Να ρωτησω κατι πολυπλοκο... Ειμαι νεα μητερα και τελειωσε η 6μηνη αδεια του ΟΑΕΔ το Νοεμβριο. Μαθαινω οτι η εταιρια δεν παει καλα και με ενημερωνουν οτι δεν θα με πληρωνουν ακομη και αν επιστρεψω, οποτε πηρα και την ετησια αδεια και δεν εχω παει ακομα αλλα δεν την εχω πληρωθει. Μου βαζουν τα ενσημα μου πιστευωντας οτι θα με απολυσουν οταν συμπληρωθει 1 χρονος απο τον τοκετο μηπως και με απολυσουν και μπω ταμειο ανεργιας. Δυστυχως ουτε αυτο γινεται γιατι δεν μπορει να με απολυσει αν δεν περασουν 18 μηνες απο τον τοκετο. Εγω τωρα δεν πληρωνομαι και δεν θα απολυθω για να μπω στο ταμειο ανεργιας πριν απο τον Αυγουστο... Υπαρχει καμια λυση? Αν καταγγειλω τον εργοδοτη θα πληρωθω απο αυτον? Γιατι αυτος δεν εχει ουτε να πληρωσει το ενοικιο του!!

Αν καποιος γνωριζει νομικα και λογιστικα τι γινεται παρακαλω ας μου απαντησει!

καθε μερα ενα θαυμα...

Διαφημίσεις

Να ρωτησω κατι πολυπλοκο... Ειμαι νεα μητερα και τελειωσε η 6μηνη αδεια του ΟΑΕΔ το Νοεμβριο. Μαθαινω οτι η εταιρια δεν παει καλα και με ενημερωνουν οτι δεν θα με πληρωνουν ακομη και αν επιστρεψω, οποτε πηρα και την ετησια αδεια και δεν εχω παει ακομα αλλα δεν την εχω πληρωθει. Μου βαζουν τα ενσημα μου πιστευωντας οτι θα με απολυσουν οταν συμπληρωθει 1 χρονος απο τον τοκετο μηπως και με απολυσουν και μπω ταμειο ανεργιας. Δυστυχως ουτε αυτο γινεται γιατι δεν μπορει να με απολυσει αν δεν περασουν 18 μηνες απο τον τοκετο. Εγω τωρα δεν πληρωνομαι και δεν θα απολυθω για να μπω στο ταμειο ανεργιας πριν απο τον Αυγουστο... Υπαρχει καμια λυση? Αν καταγγειλω τον εργοδοτη θα πληρωθω απο αυτον? Γιατι αυτος δεν εχει ουτε να πληρωσει το ενοικιο του!!

Από την στιγμή που είσαι μισθωτή και δεν πληρώνεσαι μπορεις δικαστικά να διεκδικήσεις τους μισθούς σου. Τι θα πει σε ενημέρωσαν ότι δεν θα πληρώνεσαι?

Δεν ξερω αν θα μπορεσεις να πετύχεις κατι ακομα και αν πας δικαστικά, αν αποδεδειγμενα ο εργοδότης εχει οικονομικό πρόβλημα και η εταιρία δεν εχει τιποτα στο όνομά της να διεκδικήσεις.

Εχει πληρωθεί κανεις από την εταιρία?

Το μονο που μου ερχεται στο μυαλό ειναι η επισχεση εργασίας. Εφόσον δεν πληρωνεσαι μπορείς να κανεις επίσχεση, να καθεσαι στο σπίτι σου και ο μισθος (θεωρητικά βεβαια) να τρεχει. Ενημερωνεις και τον ΟΑΕΔ για την επισχεση και σου δινει (κατα περιπτωση, δεν ξερω να σου πω λεπτομερειες) καποιο επιδομα επισχεσης. Επίσης εχεις το δικαιωμα ενω εισαι σε επισχεση να δουλεψεις (νομιμα) για άλλον εργοδότη.

Ρωτησε στην επιθεώρηση εργασίας της περιοχής σου να σου πουν τι πρεπει να κανεις και να σου δωσουν και το εντυπο της επισχεσης, αν σε ενδιαφερει.

Το να παραιτηθείς δεν το βρίσκω λογικό, δεδομενου οτι θα χασεις ό,τι δικαιωμα μπορεί να απολαβεις τον Αυγουστο (έστω και τότε, εχεις τίποτε άλλο να χασεις?), ενώ ταυτόχρονα με την επισχεση μπορεις να εργαζεσαι αλλού.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Δεν ξερω αν θα μπορεσεις να πετύχεις κατι ακομα και αν πας δικαστικά, αν αποδεδειγμενα ο εργοδότης εχει οικονομικό πρόβλημα και η εταιρία δεν εχει τιποτα στο όνομά της να διεκδικήσεις.

Αν έχει κυρήξει πτώχευσει ισχύει αυτό

Δεν ισχυει μόνο σε αυτή την περίπτωση, το ξερω από προσωπική εμπειρία, δυστυχώς.

Στην προηγουμενη δουλειά μου μας απολύσανε χωρις αποζημίωση (υπογραψαμε ότι την πήραμε και μας εδωσαν εγγραφο που ανεφερε ότι όταν η εταιρια αποκτησει εισοδήματα θα μας δωσει ό,τι μας χρωστάει, κουραφεξαλα δλδ αλλα τεσπα, το δεχθηκαμε για να μπουμε στο ταμειο ανεργίας). Πήγαμε όλοι οι συνάδελφοι σε δικηγορο, αλλά δεν καναμε τίποτα τελικά, αφού η εταιρία δεν ειχε στο όνομά της τίποτα (αν και τα γραφεία ήταν ιδιοκτητα, παραλιακά, αλλά σε όνομα αλλου φυσικά). Το ωραίο ειναι ότι δεν κήρυξε πτώχευση, γιατί ο ιδιοκτήτης ηθελε να συνεχίσει τις δραστηριότητές του σε άλλους τομεις βεβαιως-βεβαιως και κανεις δεν τον ενοχλησε.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

κατι αντιστοιχο συνεβη στη φιλη μου που εχω γραψει σε αλλο θεμα με τον ερωτα με μεγαλη διαφορα ηλικιας. αυτος δεν ειχε τιποτα στο ονομα του οποτε δεν εδωσε δεκαρα τσακιστη για αποζημιωση και ουτε κανεις μπορεσε να του κανει κατι. μαζι με τη φιλη μου δουλευε και αλλη κοπελα που εμεινε εγκυος σαν και εσενα και πραγματικα την απελυσε 18 μηνες μετα, φυσικα η εταιρεια ειχε κλεισει αλλα στα χαρτια οχι, οποτε και μπηκε στο ταμειο ανεργιας και μονο αυτο.

lRR9p3.png

κατι αντιστοιχο συνεβη στη φιλη μου που εχω γραψει σε αλλο θεμα με τον ερωτα με μεγαλη διαφορα ηλικιας. αυτος δεν ειχε τιποτα στο ονομα του οποτε δεν εδωσε δεκαρα τσακιστη για αποζημιωση και ουτε κανεις μπορεσε να του κανει κατι. μαζι με τη φιλη μου δουλευε και αλλη κοπελα που εμεινε εγκυος σαν και εσενα και πραγματικα την απελυσε 18 μηνες μετα, φυσικα η εταιρεια ειχε κλεισει αλλα στα χαρτια οχι, οποτε και μπηκε στο ταμειο ανεργιας και μονο αυτο.

Καλύτερα να μιλήσειη κοπέλα με εναν δικηγόρο γιατι και εγω ξέρω περίπτωση που ενω η εταιρεία δεν πήγαινε καλά κλπ μετα από 2 διακστήρια τα πήρε ο ανθρωπος τα λεφτά του. και παίζουν πολά όπως το είδος της εταιρείασ προσωπική, αε, επε κλπ ( για παράδειγμα σε κάποιες μιρφες εταιρειων βαρύνεται και ο πρόεδρος , επιχειρηματίας με την προσωπική του περιουσία σε κάποιες όχι )οπότε καλύτερα να της τα πει κάποιος αρμόδιος και όχι να γίνονται οι περιπτώσεις του καθενος μας ο κανόνας της. Δεν το λέω κακοπροαίρετα απλά αυτά τα θέματα είναι ερκετα σύνθετα.

καλυτερα να σε απολυσει για να μπεις και στο ταμειο να παιρνεις καποια χρηματα

...οπότε καλύτερα να της τα πει κάποιος αρμόδιος και όχι να γίνονται οι περιπτώσεις του καθενος μας ο κανόνας της. Δεν το λέω κακοπροαίρετα απλά αυτά τα θέματα είναι ερκετα σύνθετα.

φυσικα και εχεις δίκιο, εμεις τις εμπειριες μας παραθετουμε, καθε περιπτωση ειναι διαφορετική. απλά μπορει να βρει μια ιδεα μεσω του φορουμ που να μην ειχε σκεφτεί, αυτό και τίποτε άλλο.

για εξειδικευμενα θεματα εννοείται ότι απευθυνομαστε σε ειδικούς :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

φυσικα και εχεις δίκιο, εμεις τις εμπειριες μας παραθετουμε, καθε περιπτωση ειναι διαφορετική. απλά μπορει να βρει μια ιδεα μεσω του φορουμ που να μην ειχε σκεφτεί, αυτό και τίποτε άλλο.

για εξειδικευμενα θεματα εννοείται ότι απευθυνομαστε σε ειδικούς :)

Ψιλοάσχετο αλλά αυτό που με εξοργίζει ξέρεις ποιο είναι ? Ότι όλοι εχουν δεν έχουν πρόβλημα χρεισιμοποιουν την " κρίση " εισ βαρος των υπαλλήλων.. Εγω ξέρω εταιρεια που ενω είναι μια χαρα δεν έχει καμια μείωση κερδων λόγω της καταστασης μειώσε τους μισθούς του προσωπικού λόγω " κρίσης" και καλα

Διαφημίσεις

DFR ΚΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ. ερε ξυλο που τους χρειαζεται!

kik να πας στην επιθεωρηση εργασιας. τι εχεις να χασεις. μεχρι το 18μηνο δε μπορει να σε διωξει, ε και να σε διωξει θα μπεις ταμειο!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια... Πραγματικα ομως η θεση μου ειναι δυσκολη... ειμαι ο μοναδικος υπαλληλος στην εταιρια και δουλευω εκει 14 χρονια. Ξερω οτι νομικα μεσω δικαστηριου θα μπορεσω να παρω τα λεφτα μου αλλα δεν νιωθω οτι ειναι δικαιο γιατι τοσα χρονια δουλευω εκει.... ρωτουσα μηπως υπαρχει καμια λυση συμβιβασμου αν ξερετε!

Παντως σιγουρα εχουν προβλημα.. αυτο το ξερω δεν το κανουν στα ψεματα δηλαδη οιπως πολλες εταιριες!

καθε μερα ενα θαυμα...

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια... Πραγματικα ομως η θεση μου ειναι δυσκολη... ειμαι ο μοναδικος υπαλληλος στην εταιρια και δουλευω εκει 14 χρονια. Ξερω οτι νομικα μεσω δικαστηριου θα μπορεσω να παρω τα λεφτα μου αλλα δεν νιωθω οτι ειναι δικαιο γιατι τοσα χρονια δουλευω εκει.... ρωτουσα μηπως υπαρχει καμια λυση συμβιβασμου αν ξερετε!

Παντως σιγουρα εχουν προβλημα.. αυτο το ξερω δεν το κανουν στα ψεματα δηλαδη οιπως πολλες εταιριες!

Να σε ρωτήσω κάτι όταν δεν είχαν πρόβλημα αυτοί έψαχναν κάποιο τρόπο γιανα μοιραστούν ταν κέρδη μαζί σου?Δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να του

ς λυπάσαι. 14 χρόνια δούλευες δεν σου χάριζαν χρ΄πηματα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...