Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στολές για γιορτή στο νηπιαγωγείο!

Recommended Posts

Κορίτσια, βοηθήστε σας παρακαλώ. Σήμερα κατάφερα να παρεξηγηθώ για δεύτερη φορά με τη νηπιαγωγό της κόρης μου. Έχουν χριστουγεννιάτικη γιορτή και πρέπει να βρω στολή για καμπανούλα. Ρώτησα πως να τη φτιάξω και δεν μου έδωσε κάποια οδηγία μόνο ότι πρέπει να έχει σύρμα κάτω και να είναι κίτρινη ή καφέ. Και αντί να μου πει πως μπορούμε να τη φτιάξουμε μου έδωσε το τηλέφωνο κάποιου βεστιαρίου που ενοικιάζει στολές. Γενικά το θεωρώ απαράδεκτο αυτό που γίνεται και το έδειξα, οπότε με έστειλε στην διευθύντρια. Τέλος πάντων ό,τι και να πιστεύω για το όλο θέμα, τώρα πρέπει να βρω οπωσδήποτε κάτι καλό (αφού η άλλη καμπανούλα θα νοικιάσει, δεν μπορώ να ράψω πρόχειρα κάτι, θα ζηλεύει η δική μου και τελικά μου φαίνεται πιο εύκολο είναι να νοικιάσεις και πιο οικονομικό).

Και η ερώτηση πέρα από την γκρίνια: πήρα τηλέφωνο εκεί μου είπαν αλλά την έχουν δώσει τη στολή, τώρα εγώ τί να κάνω; Ξέρει κάποια μαμά εδώ μέσα να μου πει από που παίρνουν στολές; Βοηθήστε γιατί η γιορτή είναι στις 19 και δεν μας μένει και πολύς χρόνος!!! Τελικά θεωρώ κι εγώ καλύτερο να ενοικιάσω δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν καταστήματα που το κάνουν αυτό...

Και τώρα το σχόλιο: μου είπε ότι είμαι η μόνη μαμά που παραπονιέται και της απάντησα ότι όλοι οι γονείς αισθάνονται επιβαρυμένοι από τη διαδικασία απλώς δεν λένε τίποτα. Πέρυσι που ήταν προνήπιο ήταν σε άλλο σχολείο και δεν υπήρχαν τέτοια. Τώρα πρέπει να νοικιάζουμε στολές να φτιάχνουμε αξεσουάρ και υπάρχει και το θέμα της ζήλιας, ό,τι κάνει το ένα θα θέλει να το κάνει το άλλο. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μας πουν να ετοιμάσουμε στοιχειώδη στολίδια, κανένα στεφανάκι ή κάτι απλό, όλα αυτά μου φαίνονται υπερβολικά για τις εποχές στις οποίες ζούμε και την κούραση που όλες έχουμε. Λίγες είναι οι μαμάδες που δεν δουλεύουμε και έχουμε διάθεση για πολλά πολλά, εσείς τί λέτε; Μήπως οφείλω να έχω άλλη θέση; Δεν δημιουργούμε όμως και στα παιδιά από αυτήν την ηλικία ψεύτικες απαιτήσεις; Και είναι σίγουρο το σχολείο ότι μπορούν όλοι οι γονείς να ανταποκριθούν σε αυτά που ζητούν; Είτε από άποψη χρόνου είτε οικονομική; Είτε διάθεσης (εγώ μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος στο τρίτο και αισθάνομαι ότι πνίγομαι.... όχι γιατί δεν το ήθελα, αλλά προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα τα οργανώσουμε όλα). Εγώ ξέρω για την κόρη μου ότι μόνο το καλό της το φόρεμα να έβαζε με ένα στεφανάκι και να πηγαίναμε να την ακούσουμε κι εμείς θα ήταν παραπάνω από ευτυχής! Γιατί πρέπει να της μάθουμε τώρα με το ζόρι ότι αυτό δεν είναι αρκετό;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Deirdre

Deirdre 13 δημοσιεύσεις

• emmaki

emmaki 10 δημοσιεύσεις

• mom

mom 6 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 5 δημοσιεύσεις

Έχεις σκεφτεί πως μπορεί να είσαι λάθος? Θέλω να πω πως είναι σεβαστή η γνώμη σου γιατί έχεις ήδη 2 παιδιά και είσαι έγκυος στο 3ο (καλή εγκυμοσύνη εύχομαι) και είναι λογικό να είσαι κουρασμένη ή να μην έχεις διάθεση να ασχοληθείς.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Πήγα το παιδί μου στον παιδικό επειδή αν και δεν είχα άλλο παιδί ένιωθα πως δεν μπορούσα να της δώσω τίποτα καλό εκτός απ΄την αγάπη μου και δεν μπορούσα να την απασχολήσω δημιουργικά. Τώρα που εκείνη πηγαίνει σχολείο και μαθαίνει τόσα πράγματα χαίρομαι και εγώ το απόγευμα να κάθομαι μαζί της και να κάνουμε δημιουργικά πράγματα.

Χαίρομαι που κάνουν γιορτές, χαίρομαι που δίνουν ποιήματα, χαίρομαι που το παιδί μου τα μαθαίνει εύκολα, χαίρομαι που ζήτησαν στολή, χαίρομαι που αποφάσισα να τη φτιάξω μόνη μου, δεν δυσφόρησα με την επιλογή της δασκάλας -δε με νοιάζει τι θα είναι ντυμένο το παιδί μου-, δυσφόρησα όμως με κάποιες μαμάδες που στη συζήτηση για τη γιορτούλα δεν επιθυμούσαν να ασχοληθούν με τις στολές των παιδιών τους (ζήτησαν απ τη δασκάλα να παραγγείλει εκείνη τις στολές...), δεν ήθελαν να πάνε 10 λεπτά σε ένα βιβλιοπωλείο να διαλέξουν ένα βιβλίο για να το δωρίσει ο Άγιος Βασίλης και αυτό ζήτησαν να το κάνει η δασκάλα.

Μπορώ να καταλάβω την κούραση, σωματική και ψυχική. Αλλά έχουμε κάνει παιδιά και οφείλουμε είτε να ασχολούμαστε εμείς μαζί τους είτε να συμμετέχουμε στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας έστω και παρτ ταιμ...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Μωρέ, στα περισσότερα συμφωνώ, και αν μας έδιναν κάποιες οδηγίες για κάτι απλό θα το φτιάχναμε κι εμείς φαντάζομαι αν δεν έπρεπε να έχουμε πτυχίο κοπτικής ραπτικής. Αυτό πιο πολύ με ενοχλεί, ότι οι οδηγίες (ανύπαρκτες) και το είδος της στολής παραπέμπει στο έτοιμο, δηλ. δεν μπορούν να απαιτούν κάτι πολύπλοκο, στην πραγματικότητα σε βάζουν στη διαδικασία του καταναλωτικού. Δηλ. θέλουν στολή καμπανούλας (νόμιζα ότι θα αρκούσε κάτι σαν κάπα, αλλά όχι πρέπει να έχει μανίκια, κάτω πρέπει να έχει σύρμα). Εγώ σήμερα ζήτησα οδηγίες για το πώς να τη φτιάξουμε και δεν ήξερε να μου πει. Αυτό με εκνευρίζει, ότι αναγκαστικά πρέπει αν ενοικιάσεις να αγοράσεις. Δεν είναι το θέμα των χρημάτων είναι η όλη φιλοσοφία. Γιατί να μην πρέπει να μας αναθέσουν κάτι που να φτιάχνεται απλά; Τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην της ενοικιάσω ή να μην της αγοράσω, γιατί οι άλλες καμπανούλες θα έχουν έτοιμη στολή (αφού με τις προδιαγραφές της δασκάλας για τη στολή είναι δύσκολο να την φτιάξει μια ασχετη μαμά μόνη της), δεν μπορώ να την έχω να ζηλεύει...

Μωρέ, στα περισσότερα συμφωνώ, και αν μας έδιναν κάποιες οδηγίες για κάτι απλό θα το φτιάχναμε κι εμείς φαντάζομαι αν δεν έπρεπε να έχουμε πτυχίο κοπτικής ραπτικής. Αυτό πιο πολύ με ενοχλεί, ότι οι οδηγίες (ανύπαρκτες) και το είδος της στολής παραπέμπει στο έτοιμο, δηλ. δεν μπορούν να απαιτούν κάτι πολύπλοκο, στην πραγματικότητα σε βάζουν στη διαδικασία του καταναλωτικού. Δηλ. θέλουν στολή καμπανούλας (νόμιζα ότι θα αρκούσε κάτι σαν κάπα, αλλά όχι πρέπει να έχει μανίκια, κάτω πρέπει να έχει σύρμα). Εγώ σήμερα ζήτησα οδηγίες για το πώς να τη φτιάξουμε και δεν ήξερε να μου πει. Αυτό με εκνευρίζει, ότι αναγκαστικά πρέπει αν ενοικιάσεις να αγοράσεις. Δεν είναι το θέμα των χρημάτων είναι η όλη φιλοσοφία. Γιατί να μην πρέπει να μας αναθέσουν κάτι που να φτιάχνεται απλά; Τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην της ενοικιάσω ή να μην της αγοράσω, γιατί οι άλλες καμπανούλες θα έχουν έτοιμη στολή (αφού με τις προδιαγραφές της δασκάλας για τη στολή είναι δύσκολο να την φτιάξει μια ασχετη μαμά μόνη της), δεν μπορώ να την έχω να ζηλεύει...

Κοίτα, για να μπει ένα παιδί στο ρόλο του, καλό είναι να έχει και την εμφάνιση του ρόλου του.

Το δέντρο να μοιάζει με δέντρο, το δώρο να μοιάζει με πακέτο, η καμπάνα με καμπάνα κλπ.

Για ένα παιδί φορώντας μια κόκκινη κάπα π.χ. δεν το κάνει δώρο. Το κάνει, όμως, το να προσαρμόσει στο σώμα του ένα κουτί τυλιγμένο με ένα ωραίο χαρτί, με φιόγκο κλπ. Παρόμοια και για τις υπόλοιπες στολές.

Δε γνωρίζω πόσο στοιχίζει η ενοικίαση μιας στολής, αλλά υποθέτω ότι δεν είναι πάνω από 15-20 ευρώ (είμαι πολύ λάθος?????? ). Το να αγοραστούν τα υλικά για να φτιαχτεί μια στολή από τη μαμά θα βγει κάπου εκεί πάλι.

Να τονίσω φυσικά ότι εγώ είμαι υπέρ της δωρεάν παιδείας. Δεν θεωρώ ότι οι γονείς πρέπει να δίνουν λεφτά για τα πάντα!

Από τη στιγμή, όμως, που αποφασίστηκε στο σχολείο να γίνει μια τέτοια γιορτή, και από τη στιγμή που οι γονείς δεν διαμαρτυρήθηκαν για τα έξοδα....

Εγώ, αν έκανα παρόμοια γιορτή, θα έφτιαχνα τις στολές με κάνσον χαρτόνι στο σχολείο ΜΑΖΙ με τα παιδιά.... Αλλά αυτό θα το έκανα εγώ. Δεν σημαίνει ότι θέλουν/μπορούν να το κάνουν σε όλα τα σχολέια....

Ναι τελικά είναι πιο οικονομική και εύκολη η έτοιμη στολή. Το βεστιάριο που μου πρότεινε όμως η δασκάλα έχει δώσει τη στολή του της καμπανούλας (πολύ φοβάμαι στην άλλη καμπανούλα του σχολείου μας) και τώρα εγώ είμαι στο ψάξιμο. Μίλησα με μια φίλη μου και ο γιος της θα είναι επίσης καμπανούλα στο σχολείο του. Εκεί όμως αποφασίστηκε από τους γονείς και το σχολείο να νοικιάσουν όλοι μαζί στολές κι έτσι δεν μπαίνουν σε διλήμματα οι μαμάδες. Σ' εμάς δεν υπήρχε καμία συνεννόηση. Σήμερα έμαθα ότι υπάρχει και άλλη καμπανούλα κι έτσι πρέπει να συνεννοηθούμε να φοράνε τα ίδια. Αν βέβαια η άλλη μαμά έχει πάρει ήδη στολή εγώ τί πρέπει να κάνω; Τώρα το μεσημέρι θα ζητήσω το τηλέφωνό της να συνεννοηθούμε, δεν έπρεπε να υπάρχει μια έγκαιρη οργάνωση;

Ως προς το άλλο ερώτημα, ξέρετε που μπορώ να βρω στολή;

Διαφημίσεις

εγω καταλαβαινω οτι προβλημα μπορει να υπαρξει ειτε μας δωσουν οδηγιες ειτε μας δωσουν διευθυνση να παμε να νοικιασουμε.

και εξηγω:

εγω δεν ραβω τιποτα! μεχρι κουμπι και πολυ μου ειναι. οποτε οτι οδηγιες και να μου εδινε καποιος, χαμενες θα πηγαιναν. αδιεξοδο.

απο την αλλη να νοικιασεις? εχουν ολοι τα χρηματα σημερα? εδω ακουμε τοσα τραγικα.

οποτε θελω να πω οτι ισως η καλυτερη λυση ειναι να φτιαξουν στο σχολειο με χαρτι υποτυπωδεις στολες και να το ευχαριστηθουν καλυτερα τα παιδακια. ενα στεφανακι, ενα καπελακι, καπα απο χαρτονι χωρις μανικια κτλ.

Ρίξε καμιά ματιά στα jumbo για στολή...

Από κει και πέρα πιστεύω ότι πρέπει η μικρή να μάθει από τώρα ότι όλοι οι άνθρωποι δεν ήμαστε ίδιοι, δεν αντιγράφουμε τον φίλο/συμμαθητή και εν πάση περιπτώση να την κάνεις να νιώσει ότι όπως και να είναι η στολή της θα είναι πανέμορφη....

εγω καταλαβαινω οτι προβλημα μπορει να υπαρξει ειτε μας δωσουν οδηγιες ειτε μας δωσουν διευθυνση να παμε να νοικιασουμε.

και εξηγω:

εγω δεν ραβω τιποτα! μεχρι κουμπι και πολυ μου ειναι. οποτε οτι οδηγιες και να μου εδινε καποιος, χαμενες θα πηγαιναν. αδιεξοδο.

απο την αλλη να νοικιασεις? εχουν ολοι τα χρηματα σημερα? εδω ακουμε τοσα τραγικα.

οποτε θελω να πω οτι ισως η καλυτερη λυση ειναι να φτιαξουν στο σχολειο με χαρτι υποτυπωδεις στολες και να το ευχαριστηθουν καλυτερα τα παιδακια. ενα στεφανακι, ενα καπελακι, καπα απο χαρτονι χωρις μανικια κτλ.

Πόσο δίκιο έχεις!

Ρίξε καμιά ματιά στα jumbo για στολή...

Από κει και πέρα πιστεύω ότι πρέπει η μικρή να μάθει από τώρα ότι όλοι οι άνθρωποι δεν ήμαστε ίδιοι, δεν αντιγράφουμε τον φίλο/συμμαθητή και εν πάση περιπτώση να την κάνεις να νιώσει ότι όπως και να είναι η στολή της θα είναι πανέμορφη....

Ναι, αλλά ξέρεις πόσο δύσκολο είναι σ' αυτήν την ηλικία να αισθάνονται διαφορετικά από τους άλλους. Εμένα μια χρονιά η μαμά μου δυσκολεύτηκε να μου πάρει λουστρίνια για την παρέλαση και θυμάμαι ακόμη την ντροπή μου.... Όπότε θα αρχίσω να ψάχνω...

Ναι, αλλά ξέρεις πόσο δύσκολο είναι σ' αυτήν την ηλικία να αισθάνονται διαφορετικά από τους άλλους.

Ξέρω, έχω γιο ένα χρόνο μεγαλύτερο από τη δικιά σου...Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι και πολύ πολύ σημαντικό για το παιδί...;)

Διαφημίσεις

εμας την 28η μας στειλανε χαρτακι "ρολος- ΗΛΙΟΣ -να φοραει κιτρινα ρουχα και παπουτσια"---αγορι ε?????

που να βρω κιτρινα ρουχα καταχειμωνο.......αμ και παπουτσια!!!

μερακλωσε η μαμα μου, του πηρε 30 ευρω στολη απο Αθηνα, με αχτινες, φλωρινιωτικη χρυση, τη βαλαμε........

χαρηκαμε δε λεω, βεβαια μονο 3 παιδακια απ τα 25 ειχαν στολες και αυτο δε μου αρεσε, καλυτερα να ηταν ομοιομορφα παρα να νιωθουν αλλοι οτι δεν εχουν και αλλοι οτι ανοιξε το τριωδιο.......

και τωρα την καναμε τζατζικι............

κουράγιο αδέρφια...

εμας την 28η μας στειλανε χαρτακι "ρολος- ΗΛΙΟΣ -να φοραει κιτρινα ρουχα και παπουτσια"---αγορι ε?????

που να βρω κιτρινα ρουχα καταχειμωνο.......αμ και παπουτσια!!!

μερακλωσε η μαμα μου, του πηρε 30 ευρω στολη απο Αθηνα, με αχτινες, φλωρινιωτικη χρυση, τη βαλαμε........

χαρηκαμε δε λεω, βεβαια μονο 3 παιδακια απ τα 25 ειχαν στολες και αυτο δε μου αρεσε, καλυτερα να ηταν ομοιομορφα παρα να νιωθουν αλλοι οτι δεν εχουν και αλλοι οτι ανοιξε το τριωδιο.......

και τωρα την καναμε τζατζικι............

Και σε μας αυτό αναρωτιούνται οι μάνες μερικών αγοριών, που θα βρουν κίτρινα ρούχα!!!! Αυτό καταλογίζω και στη δασκάλα μας ότι έπρεπε να οργανωθεί το θέμα καλύτερα. Στο σχολείο της φίλης μου θα έχουν όλα τα παιδάκια στολή και το όλο θέμα το έχει αναλάβει η δασκάλα τους (έτσι θα βγει και πιο οικονομικά σε κάθε παιδάκι). Κι εγώ θα της πάρω μάλλον στολή, εσείς από που την πήρατε; Θέλεις να μου στείλεις μνμ. αν δεν επιτρέπεται εδώ; Βρήκα κι εγώ μια καμπανούλα 30ευρώ (αν και μου φαίνονται υπερβολικά...) http://www.perfectparty.gr/index.php?target=products&product_id=32388, να ψάξω μήπως βρω κάτι πιο φθηνό....

Και σε μας αυτό αναρωτιούνται οι μάνες μερικών αγοριών, που θα βρουν κίτρινα ρούχα!!!! Αυτό καταλογίζω και στη δασκάλα μας ότι έπρεπε να οργανωθεί το θέμα καλύτερα. Στο σχολείο της φίλης μου θα έχουν όλα τα παιδάκια στολή και το όλο θέμα το έχει αναλάβει η δασκάλα τους (έτσι θα βγει και πιο οικονομικά σε κάθε παιδάκι). Κι εγώ θα της πάρω μάλλον στολή, εσείς από που την πήρατε; Θέλεις να μου στείλεις μνμ. αν δεν επιτρέπεται εδώ; Βρήκα κι εγώ μια καμπανούλα 30ευρώ (αν και μου φαίνονται υπερβολικά...) http://www.perfectparty.gr/index.php?target=products&product_id=32388, να ψάξω μήπως βρω κάτι πιο φθηνό....

περιμενε λιγο να το βρω και σου στελνω πμ

κουράγιο αδέρφια...

Έχεις σκεφτεί πως μπορεί να είσαι λάθος? Θέλω να πω πως είναι σεβαστή η γνώμη σου γιατί έχεις ήδη 2 παιδιά και είσαι έγκυος στο 3ο (καλή εγκυμοσύνη εύχομαι) και είναι λογικό να είσαι κουρασμένη ή να μην έχεις διάθεση να ασχοληθείς.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Πήγα το παιδί μου στον παιδικό επειδή αν και δεν είχα άλλο παιδί ένιωθα πως δεν μπορούσα να της δώσω τίποτα καλό εκτός απ΄την αγάπη μου και δεν μπορούσα να την απασχολήσω δημιουργικά. Τώρα που εκείνη πηγαίνει σχολείο και μαθαίνει τόσα πράγματα χαίρομαι και εγώ το απόγευμα να κάθομαι μαζί της και να κάνουμε δημιουργικά πράγματα.

Χαίρομαι που κάνουν γιορτές, χαίρομαι που δίνουν ποιήματα, χαίρομαι που το παιδί μου τα μαθαίνει εύκολα, χαίρομαι που ζήτησαν στολή, χαίρομαι που αποφάσισα να τη φτιάξω μόνη μου, δεν δυσφόρησα με την επιλογή της δασκάλας -δε με νοιάζει τι θα είναι ντυμένο το παιδί μου-, δυσφόρησα όμως με κάποιες μαμάδες που στη συζήτηση για τη γιορτούλα δεν επιθυμούσαν να ασχοληθούν με τις στολές των παιδιών τους (ζήτησαν απ τη δασκάλα να παραγγείλει εκείνη τις στολές...), δεν ήθελαν να πάνε 10 λεπτά σε ένα βιβλιοπωλείο να διαλέξουν ένα βιβλίο για να το δωρίσει ο Άγιος Βασίλης και αυτό ζήτησαν να το κάνει η δασκάλα.

Μπορώ να καταλάβω την κούραση, σωματική και ψυχική. Αλλά έχουμε κάνει παιδιά και οφείλουμε είτε να ασχολούμαστε εμείς μαζί τους είτε να συμμετέχουμε στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας έστω και παρτ ταιμ...

το θέμα είναι ότι "δεν το χουμε " όλες, εμένα για παραδειγμα δεν πιανουν καθολου τα χερια μου και σύντομα τα 5χρονα μου θα ζωγραφίζουν καλύτερα από μενα! Θέλει και λίγη φαντασία και λίγη "τάση" για τα καλιτεχνικά. Δεν εχει να κανει με την κούραση, αλλά αν εγώ καθήσω να τους φτιάξω στολή ακολουθώντας πες καποιες οδηγίες που βρήκα στο ιντερνετ αφου δεν το χω θα είναι μαπα ! Από την αλλη εχω φίλη που με χαρτί σου φτιάχνει ότι θες!

Συμφωνώ να ασχοληθούν οι γονείς με τα παιδιά απλώς δεν μπορούν όλοι οι γονείς να φτιάξουν στολές.

Θεωρώ εντελώς απαραδέκτο σημερα που τόσα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι γονείς να τους βάζεις να πληρώσουν ακόμα και 5 ευρώ!

Ειμαι υπερ του να φτιάχνονται οι στολές όπως πρότεινε η εμμακι και αν είναι δυνατόν με ανακυκλωσιμα υλικά.

Επίσσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι γονείς σε αυτό - ακομα και οι άτεχνες όπως εγώ μπορούν να ακολουθήσουν οδηγίες της νηπιαγωγού.

Εγώ μια φορά το είπα (και προ κρίσης) στην νηπιαγωγό ότι δεν γίνεται κάθε λίγο να μας ζητάνε στολές, δεν το είχε σκεφτεί -ηταν νεαρή και με καλές προθέσεις - τελίκα βρήκε μια στολή για να δανείσει σε ένα από τα παιδιά μου.

το θέμα είναι ότι "δεν το χουμε " όλες, εμένα για παραδειγμα δεν πιανουν καθολου τα χερια μου και σύντομα τα 5χρονα μου θα ζωγραφίζουν καλύτερα από μενα! Θέλει και λίγη φαντασία και λίγη "τάση" για τα καλιτεχνικά. Δεν εχει να κανει με την κούραση, αλλά αν εγώ καθήσω να τους φτιάξω στολή ακολουθώντας πες καποιες οδηγίες που βρήκα στο ιντερνετ αφου δεν το χω θα είναι μαπα ! Από την αλλη εχω φίλη που με χαρτί σου φτιάχνει ότι θες!

Συμφωνώ να ασχοληθούν οι γονείς με τα παιδιά απλώς δεν μπορούν όλοι οι γονείς να φτιάξουν στολές.

Θεωρώ εντελώς απαραδέκτο σημερα που τόσα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι γονείς να τους βάζεις να πληρώσουν ακόμα και 5 ευρώ!

Ειμαι υπερ του να φτιάχνονται οι στολές όπως πρότεινε η εμμακι και αν είναι δυνατόν με ανακυκλωσιμα υλικά.

Επίσσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι γονείς σε αυτό - ακομα και οι άτεχνες όπως εγώ μπορούν να ακολουθήσουν οδηγίες της νηπιαγωγού.

Εγώ μια φορά το είπα (και προ κρίσης) στην νηπιαγωγό ότι δεν γίνεται κάθε λίγο να μας ζητάνε στολές, δεν το είχε σκεφτεί -ηταν νεαρή και με καλές προθέσεις - τελίκα βρήκε μια στολή για να δανείσει σε ένα από τα παιδιά μου.

Όπως είπες και εσύ η νηπιαγωγός μπορεί να μην το σκέφτηκε, μπορεί έτσι να είχε συνηθίσει....1002 μπορεί....

Όταν, όμως και οι γονείς δεν της το "υπενθυμίζουν", η κατάσταση δεν αλλάζει....

Αν στη συγκεκριμένη περίπτωση πάει ο σύλλογος γονέων και πει στη νηπιαγωγό κάτι σε στυλ "Δεν μπορούν όλοι οι γονείς να νοικιάσουν ή να αγοράσουν στολή ή ακόμα και να ράψουν. Ας βρεθεί μια άλλη λύση", θεωρώ ότι δεν θα υπήρχε προβλημα. Όταν όμως δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά απλά οι γονείς παραπονιούνται (και δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση) έξω από το σχολείο ή σπέυδουν να αγοράσουν την "καλύτερη" στολή.... Νομίζω το αποτέλεσμα είναι εύκολο να το φανταστεί κανείς.....

Διαφημίσεις

Κι εγω θεωρω οτι δεν ειναι για ολες τις μανουλες ευκολο το να φτιαξουν οι ιδιες μια στολη. Προσωπικα θα πελαγωνα αν μου ζητουσαν κατι τετοιο, δεν μπορω ουτε να περασω την κλωστη στην βελονα!

Επισης, μου αρεσει η ομοιομορφια, το νηπιαγωγειο της κορης μου φετος θα παρουσιασει την Αγελαστη Πολιτεια και θα ειναι ομορφο να ειναι ολες οι χιονουλες ιδια ντυμενες, τα καλικαντζαρακια κτλ...

Ευτυχως, οι νηπιαγωγοι στην αρχη της χρονιας μας ζητησαν ενα ποσο (μονο 50 ευρω) που περιλαμβανει γραφικη υλη και κοστουμια παραστασεων (Χριστουγεννιατικη και καλοκαιρινη) της χρονιας! Οποτε, εχουμε να ασχοληθουμε μονο με τον ρολο μας!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

ειναι δυσκολο να ειναι πλες οι μαμαδες ικανοποιημενες.αν ελεγαν πχ δωστε 15 ευρω κ παμε εμεις να τις παρουμε μπορει να σκεφτονταν οι μαμαδες οτι βγαζουν κ λεφτα.τι να κανουν δηλ;να μην βαλουν τιποτα καποιες αλλες θα ενοχληθουν.

κ εγω που καθε χρονο τρεχω να νοικιασω η να αγορασω για να εξυπηρετησω τους γονεις ειανι καλυτερο;πανω κατω συνεχεια να κουβαλας 40 στολες να κανεις παζαρια να πρεπει να τις πας παλι πισω..

οποτε λογικο ειναι ο καθενας μονος του κιολας..

ειναι δυσκολο να ειναι πλες οι μαμαδες ικανοποιημενες.αν ελεγαν πχ δωστε 15 ευρω κ παμε εμεις να τις παρουμε μπορει να σκεφτονταν οι μαμαδες οτι βγαζουν κ λεφτα.τι να κανουν δηλ;να μην βαλουν τιποτα καποιες αλλες θα ενοχληθουν.

κ εγω που καθε χρονο τρεχω να νοικιασω η να αγορασω για να εξυπηρετησω τους γονεις ειανι καλυτερο;πανω κατω συνεχεια να κουβαλας 40 στολες να κανεις παζαρια να πρεπει να τις πας παλι πισω..

οποτε λογικο ειναι ο καθενας μονος του κιολας..

Στο σχολείο της φίλης μου τους εξασφάλισαν στολες με 8-10 ευρώ και είναι όλοι ευχαριστημένοι!

Εγώ μίλησα με την άλλη καμπανομανούλα, τελικά δεν βρήκε ούτε εκείνη να ενοικιάσει και τώρα είπαμε μήπως "γράψουμε" λίγο τη δασκάλα, που όταν τη ρώτησα πώς να φτιάξουμε τη στολή μου περιέγραψε την έτοιμη.... και να δούμε μήπως καταφέρουμε να βρούμε κάποια στολή ή να φτιάξουμε κάτι που με τα στολίδια θα το βαφτίσουμε καμπανούλα.

Μια άλλη μαμά έπρεπε να φτιάξει φούστα από τούλι και ήταν απελπισμένη....

Κι επειδή δεν ξέρω πως κάνουμε multiquote απλώς συνεχίζω: κι εμείς δώσαμε ένα ποσό στην αρχή, αλλά φαντάζομαι ότι καλύπτει μόνο γραφική ύλη και τέτοια.

Επίσης, ίσως φταίμε κι εμείς που παραπονιόμαστε απ' έξω από το σχολείο, αλλά δεν ζητήθηκε η γνώμη μας για τις στολές, όπως έγινε στο σχολείο της φίλης μου. Αλήθεια υπάρχει σύλλογος γονέων σε κάθε σχολείο; Είμαι φρέσκια στο επάγγελμα....

Στο σχολείο της φίλης μου τους εξασφάλισαν στολες με 8-10 ευρώ και είναι όλοι ευχαριστημένοι!

Εγώ μίλησα με την άλλη καμπανομανούλα, τελικά δεν βρήκε ούτε εκείνη να ενοικιάσει και τώρα είπαμε μήπως "γράψουμε" λίγο τη δασκάλα, που όταν τη ρώτησα πώς να φτιάξουμε τη στολή μου περιέγραψε την έτοιμη.... και να δούμε μήπως καταφέρουμε να βρούμε κάποια στολή ή να φτιάξουμε κάτι που με τα στολίδια θα το βαφτίσουμε καμπανούλα.

Μια άλλη μαμά έπρεπε να φτιάξει φούστα από τούλι και ήταν απελπισμένη....

Κι επειδή δεν ξέρω πως κάνουμε multiquote απλώς συνεχίζω: κι εμείς δώσαμε ένα ποσό στην αρχή, αλλά φαντάζομαι ότι καλύπτει μόνο γραφική ύλη και τέτοια.

Επίσης, ίσως φταίμε κι εμείς που παραπονιόμαστε απ' έξω από το σχολείο, αλλά δεν ζητήθηκε η γνώμη μας για τις στολές, όπως έγινε στο σχολείο της φίλης μου. Αλήθεια υπάρχει σύλλογος γονέων σε κάθε σχολείο; Είμαι φρέσκια στο επάγγελμα....

Αφού, λοιπό, απαφασίσατε και οι 2 μαμάδες να φτιάξετε μόνες σας στολή, μπορώ να δώσω ιδέα,.

Αγοράστε φόδρα σε καφέ χρώμα και σύρμα.

Κόψτε τη φόδρα σε σχήμα καμπάνας στο ύψος του παιδιού (το κεφάλι δεν το μετράμε). Τρύπε για τα χέρια. Στην κάτω ραφή ράψτε το σύρμα (μέσα στη ραφή). Ενώστε τα 2 κομμάτια και δώστε το στρθγγυλό σχήμα στο σύρμα. Επίσης, μπορείτε να ράψετε και σύρματα κάθετα (3-4 μπροστά και άλλα τόσα πίσω) και να δώσετε και σε αυτά σχήμα, ώστε να υπάρχει το 3διάστατο. Σε αυτή την περίτπωση κάντε λίγο πιο φαρδιά τη φόδρα.

Αν θέλετε να δημιουργηθεί και η εντύπωση του .....(δεν ξέρω πώς λέγετα) εκέινουν που είναι μέσα στην καμπάνα και χτυπάει....Βάλτε στα παιδιά κίτρινο καλτσόν

συγνώμη αλλά εμένα όλα αυτά τα θεατρικά μου φαίνονται υπερβολικά και αναίτια έξοδα. κι εμείς στο νηπιαγωγείο κάναμε γιορτές αλλά το κάθε παιδί πήγαινε με τα ρούχα του και έλεγε το ποιήμα του ή τον ρόλο του. και στο δημοτικό κάναμε παραστάσεις θεατρικές αλλά κανείς δεν αγόραζε στολή.φορούσαμε ρούχα που ήδη είχαμε .και 15 ευρώ για να νοικιάσεις κάτι που θα το βάλεις για 1 ώρα δεν είναι λίγα ,έτσι?

το καλύτερο θα ήταν να φτιάξουν κάποια απλά στολίδια οι δασκάλες με τα παιδάκια τα οποία θα δείχνουν τι ρόλο εχει το κάθε παιδί στο θεατρικό και να τα φορεσουν με τα κανονικά τους ρούχα για να μην επιβαρύνονται οι γονείς.

Εγώ προσωπικά λατρεύω να ασχολούμαι με αυτή τη "γλυκιά" φασαρία του να φτιάξω ή να βρώ στολή για την Χριστουγεννιάτικη ή την καλοκαιρινή παράσταση (παρ'όλο που ο χρόνος μου είναι περιορισμένος λόγω δουλειάς και λοιπών υποχρεώσεων). Η νηπιαγωγός μας είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, όλο όρεξη και αγάπη για τα παδιά, ευρηματική με έξυπνες ιδέες. Πάντα μας καθοδηγεί για την κατασκευή των στολών ή πού να τις βρούμε οικονομικά. Για όλους υπάρχει η λύση. Αν δεν μπορείς να βρείς ή δεν έχεις χρήματα να νοικιάσεις, προσπαθείς να την φτιάξεις. Αν πάλι δεν πιάνουν τα χεράκια σου, πάντα υπάρχει μια μαμά ή μια γιαγιά απο την τάξη που θα ξέρει και θα βοηθήσει. Τουλάχιστον αυτό κάνουμε εμείς. Και οι δύο παραστάσεις που ανεβάσαμε στο προνήπιο ήταν υπέροχες. Καμαρώσαμε τα παιδάκια μας με τις όμορφες στολές τους (μην φανταστείτε τίποτα ακριβό ή ακατόρθωτο, απλά εμπνευσμένο), με σκηνικά, με πραγματικούς ρόλους. Αυτες είναι οι μικρές χαρές που γλυκαίνουν τη ζωή μας ( τουλάχιστον τη δική μου που μαύρισε πολύ αυτή τη χρονιά)

Ανυπομονώ για την φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Η παράσταση θα λέγεται "Το εργαστήριο του Αη Βασίλη".

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

Παιδια κι εγω ειμαι απ αυτες που ξετρελλαινονται με τις ετοιμασιες για τα σκετς του παιδικου η του σχολειου.....αλλα φετος, ειδικα, μια στολη μια 28η , σε δυο μηνες στολη για Χριστουγεννα, σε 2 μηνες στολη για Καρναβαλια, μετα για Πασχα(!)-κανουν γιορτη και τοτε?, μετα καλοκαιρινη........

σορρυ κιολας, μας τα εφαγε η ΔΕΗ!!!!!!!!!

κουράγιο αδέρφια...

Ο μικρός μου θα παίξει τον καλικάτζαρο στο εργο "Χριστούγεννα στον κόσμο". Εχουμε Ιταλιάνους, Χαβανέζους, Γάλλους κι αλλες εθνικότητες. Θεωρώ ότι ήμασταν κωλόφαρδοι που τύχαμε τον καλικάτζαρο γιατί την έβγαλα φθηνά με ένα μαύρο μακό μπλουζάκι κι ένα μαύρο κοριτσίστικο κολάν από το Ζάρα, σύνολο 12 ευρώ. ΕΥΤΥΧΩΣ που η καλή μου πεθερά :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ξέρει από ραφτική και έφτιαξε πατρόν με φόδρα που της είχε περισσέψει για το σκουφί με τα αυτιά και για την ουρά. Διαφορετικά δεν θα ήξερα τι να κάνω. Δεν ξέρω από ραπτική, κανα κουμπί, καμιά κάλτσα άντε και κανένα στρίφωμα μέχρι εκεί, ούτε έχω μηχανή. Η δική μου γνώμη είναι ότι και με απλά υλικά χαρτόνια ή γκοφρέ χαρτί μπορείς να έχεις ωραιότατο αποτέλεσμα. Αρκεί να υπάρχει διάθεση, κεφι και όρεξη από όλους, κι από τις δασκάλες κι από τους γονείς. Είναι δύσκολα τα πράγματα ακόμη και για 10 ρημαδοευρώ...

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Ο μικρός μου θα παίξει τον καλικάτζαρο στο εργο "Χριστούγεννα στον κόσμο". Εχουμε Ιταλιάνους, Χαβανέζους, Γάλλους κι αλλες εθνικότητες. Θεωρώ ότι ήμασταν κωλόφαρδοι που τύχαμε τον καλικάτζαρο γιατί την έβγαλα φθηνά με ένα μαύρο μακό μπλουζάκι κι ένα μαύρο κοριτσίστικο κολάν από το Ζάρα, σύνολο 12 ευρώ. ΕΥΤΥΧΩΣ που η καλή μου πεθερά :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ξέρει από ραφτική και έφτιαξε πατρόν με φόδρα που της είχε περισσέψει για το σκουφί με τα αυτιά και για την ουρά. Διαφορετικά δεν θα ήξερα τι να κάνω. Δεν ξέρω από ραπτική, κανα κουμπί, καμιά κάλτσα άντε και κανένα στρίφωμα μέχρι εκεί, ούτε έχω μηχανή. Η δική μου γνώμη είναι ότι και με απλά υλικά χαρτόνια ή γκοφρέ χαρτί μπορείς να έχεις ωραιότατο αποτέλεσμα. Αρκεί να υπάρχει διάθεση, κεφι και όρεξη από όλους, κι από τις δασκάλες κι από τους γονείς. Είναι δύσκολα τα πράγματα ακόμη και για 10 ρημαδοευρώ...

Δεν διαφωνώ μαζί σου!

Αλλά αυτά τα πράγματα γιατί δεν τα λέτε στη νηπιαγωγό?

Δεν είναι ντροπή να πεις ότι δεν μπορείτε να κάνετε τόσα έξοδα και αν υπάρχει κάποια άλλη λύση....Είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί λύση....

Αν όμως η νηπιαγωγός δεν είναι ενημερωμένη, να μυρίσει τα νύχια της ότι κάποιος δεν έχει να αγοράσει, κάποιος άλλος δεν ξέρει να ράβει, ένας τρίτος δεν πιάνουν τα χέρια του για να κάνει τη στολή.....

Δεν διαφωνώ μαζί σου!

Αλλά αυτά τα πράγματα γιατί δεν τα λέτε στη νηπιαγωγό?

Δεν είναι ντροπή να πεις ότι δεν μπορείτε να κάνετε τόσα έξοδα και αν υπάρχει κάποια άλλη λύση....Είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί λύση....

Αν όμως η νηπιαγωγός δεν είναι ενημερωμένη, να μυρίσει τα νύχια της ότι κάποιος δεν έχει να αγοράσει, κάποιος άλλος δεν ξέρει να ράβει, ένας τρίτος δεν πιάνουν τα χέρια του για να κάνει τη στολή.....

Ναι, δε ζητάμε να μυρίσει τα νύχια της αλλά να το συζητήσει μαζί μας εκ των προτέρων κι όχι να λέει ότι σε σχολείο του εξωτερικού που δούλευε μέχρι πέρισυ οι στολές κόστιζαν 8 λίρες και νομιζε ότι τόσο έχουν κι εδώ κι έπεσε από τα σύννεφα όταν της ζήτησαν 20άρια και βάλε. Τα είπαμε. Καταλήξαμε στο να βολευτούμε δανείζοντας ρούχα η μια στην άλλη, γεγονός που έλυσε σε κάποιους το πρόβλημα. Οχι όμως σε όλους, όπως πχ. σε μένα που το έλυσα και εκ των ενόντων.

Οταν από τα 55 ευρώ που ζητήθηκαν στην αρχή της χρονιάς για χαρτική ύλη κλπ. οι περισσότεροι έχουν δώσει σχεδόν τα μισά κι αυτά με δόσεις (το ξερω γιατί εγώ κρατώ ταμείο και η νηπιαγωγός είναι ενήμερη) χρειάζεται να αναφέρουμε το αυτονόητο; Στην ίδια χώρα ζούμε, κι εκείνης ο μισθός μειώθηκε, κι ο δικός μου κι όλων σχεδόν... Επίσης, υπάρχουν και γονείς που ντρέπονται να πουν ότι δεν έχουν κι έρχονται σε πραγματικά δύσκολη θέση να μιλήσουν ενώπιον άλλων γονέων που δεν γνωρίζουν.

Εχω παρακολουθήσει γιορτή του μεγάλου μου γιου σε δημοτικό παιδικό σταθμό προ τριετίας που υπηρετούσα σε ακριτικό νησί του Αιγαίου και έτριβα τα μάτια μου. Δε μας ζητήθηκαν στολές (που να της βρίσκαμε κιόλας στη άκρη της Ελλάδας που ήμασταν) και όλα τα αξεσουάρ των παιδιών ήταν από χαρτόνι και φελιζόλ. Τρίβαμε τα μάτια μας.

Δεν είμαι τσιγκούνα και αν ακόμη δεν είχα αυτά τα χρήματα που έδωσα, θα έκοβα από αλλού και θα τα έδινα, όπως κι οι περισσότεροι γονείς. Ευαισθησία χρειάζεται και κοινός νους γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι δυστυχώς.

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...