Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τη βοήθεια σας για πιθανή αλλεργία

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.Εχω μια μπέμπα σχεδόν 5.5 μηνων κ μεχρι πριν 3 μερες θ'ηλαζα αποκλεστικά.Κατόπιν παρότρυνσης του παιδιάτρου ξεκίνησα πριν 3 μερες να της δίνω κρεμα βανίλια-ρυζάλευρο να δω πως θα τα παει.Το θέμα μου ειναι η πιθανη αλλεργια στα γαλακτοκομικα.Να σημειωσω οτι γυρω στουσ 2 μηνεσ εμφανιστηκαν βλενες κ λιγο αιμα στα κακα κ εκοψα εγω τα γαλακτοκομικα ενω τους τελευταιους μηνες επινα μονο 1 ποτηρι κατσικισιο γαλα.το θεμα ειναι οτι κατα διαστηματα ειδα κουκιδες αιματος κ κυριως αν ειχα φαει μοσχαρισιο η πολλα πρασινα λαχανικα η οξινα φρουτα.Τελευταια ειχα εβδομαδες να δω αιμα στα κακα της κ ηταν καλα τα κακά της.Σημερα λοιπον ειδα μια κουκιδα αιμα.Μιλησα με το γιατρο κ μου ειπε να κοψω την κρεμα κ να αρχισω αυτες της holle.Το θεμα ειναι οτι επι της ουσιας δεν ξερω που ακριβως εχει αλλεργια η μπεμπα κ νιωθω οτι κανω πειραματα.Που γινονται αυτα τα τεστ αλλεργιας? πως κλεινω ραντεβου? αργουνε?αν καποια εχει εμπειρια ας με διαφωτισει.Συντομα μετακομιζω επαρχια κ θα ηθελα να ξερω σιγουρα τι συμβαινει στο παιδι μου ωστε να μην του στερησω τσαμπα το φαγάκι του.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα.Εχω μια μπέμπα σχεδόν 5.5 μηνων κ μεχρι πριν 3 μερες θ'ηλαζα αποκλεστικά.Κατόπιν παρότρυνσης του παιδιάτρου ξεκίνησα πριν 3 μερες να της δίνω κρεμα βανίλια-ρυζάλευρο να δω πως θα τα παει.Το θέμα μου ειναι η πιθανη αλλεργια στα γαλακτοκομικα.Να σημειωσω οτι γυρω στουσ 2 μηνεσ εμφανιστηκαν βλενες κ λιγο αιμα στα κακα κ εκοψα εγω τα γαλακτοκομικα ενω τους τελευταιους μηνες επινα μονο 1 ποτηρι κατσικισιο γαλα.το θεμα ειναι οτι κατα διαστηματα ειδα κουκιδες αιματος κ κυριως αν ειχα φαει μοσχαρισιο η πολλα πρασινα λαχανικα η οξινα φρουτα.Τελευταια ειχα εβδομαδες να δω αιμα στα κακα της κ ηταν καλα τα κακά της.Σημερα λοιπον ειδα μια κουκιδα αιμα.Μιλησα με το γιατρο κ μου ειπε να κοψω την κρεμα κ να αρχισω αυτες της holle.Το θεμα ειναι οτι επι της ουσιας δεν ξερω που ακριβως εχει αλλεργια η μπεμπα κ νιωθω οτι κανω πειραματα.Που γινονται αυτα τα τεστ αλλεργιας? πως κλεινω ραντεβου? αργουνε?αν καποια εχει εμπειρια ας με διαφωτισει.Συντομα μετακομιζω επαρχια κ θα ηθελα να ξερω σιγουρα τι συμβαινει στο παιδι μου ωστε να μην του στερησω τσαμπα το φαγάκι του.

Καλησπέρα!! Υπάρχει ολόκληρο θέμα στην υπό κατηγορία συχνοι προβληματισμοι.. Αλλεργια σε μωρο που θηλαζει.. Διάβασε όσες σελίδες μπορεις κ θα καταλάβεις κ θα παρεις ολες τις απαντήσεις..

Όπως το περιγραφεις φαίνεται για αλλεργια...πρέπει να απευθυνθείτε σε αλλεργιολογο ( υπάρχουν διάφορα ονόματα στο παραπανω θέμα ) για να κανετε εξετάσεις ( υπάρχουν διάφορα είδη )..

Απλα πρόσεξε γιατι κ καποιες holle περιεχουν γάλα. Να διαβάζεις παντα κ στα αγγλικα τα συστατικά γιατι μου έτυχε μια φορα να γραφει στα ελληνικά χωρις γάλα ενώ μέσα περιείχε!!

Αν θες συμβουλεψου κ την παιδιατρο να αρχίσεις με βραστα φρουτάκια ή λαχανικά καλύτερα..

Yugup3.png

• Επιστημονική συνεργ.

Θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσετε με φυσικές τροφές και όχι με βιομηχανικές τροφές.

Οι κρέμες αυτές δεν είναι απαραίτητες και, όπως φάνηκε, μπορεί να είναι επιβλαβής. Σε αυτές τις κρέμες δεν είναι μόνο το γάλα επιβλαβές. Περιέχουν ζάχαρη, αιθυλοβανιλίνη, μια τεχνητή αρωματική ουσία που δίνει ευχάριστο άρωμα βανίλιας ΑΛΛΑ μπορεί να είναι επιβλαβής. Επίσης περιέχουν άμυλο ρυζιού που δεν είναι απαραίτητο στη διατροφή του μωρού σε αυτή την ηλικία και από μόνο του είναι πολύ φτωχό σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία γι αυτό και το "εμπλουτίζουν".

Μπορείς να αναζητήσεις κάποιον παιδίατρο που προτείνει φυσικές τροφές για το μωρό.

Σε αυτή την ηλικία που είναι το μωρό σου, τα αλλεργικά τεστ δεν είναι πολύ αξιόπιστα, δηλαδή δεν μπορού να ανιχνεύσουν όλες τις αλλεργίες και συχνά δείχνουν ψευδώς αρνητικά. Οπότε πάλι στις δικές σου παρατηρήσεις θα στηρίζεσαι για να καταλάβεις ποιες τροφές πειράζουν το μωρό.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Σε τοσο μικρο μωρο δεν ειναι ευκολο να κανεις πολλα τεστ για αλλεργια.

Κι εγω ειχε τυχει να δω 2-3 φορες λιγο αιμα στα κακα του αλλα δεν εχει αλλεργια.Η αλλεργιολογος που τον πηγα γιατι εχουμε θεμα με εκζεματα του εκανε ενα τεστ για το αγελαδινο.Του τσιμπισε λιγο το χεραι με κατ και περιμενε ενα λεπτο.Αν αυτο αφηνε σπυρακι μου ειπε θα σημαινε αλλεργια...αλλα σε εμας δεν αφησε.Τα αλλα τα τεστ που λες γινονται με εξετασεις αιματος αν δε κανω λαθος.Ακομα κι αυτο ομως που εκανε η αλλεργιολογος με το τσιμπημα μου ειπε οτι δε μπορουν να γινουν πολλα τετοια τεστ μαζι σε ενα τοσο μικρο μωρο.

Εγω παντως στη θεση σου αν ειχα την υποψια θα πηγαινα σε μια αλλεργιολογο να εξακριβωσω αν εχει ή οχι το παιδι αλλεργια στο αγελαδινο.

κορίτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Σκεφτομαι να κλεισω κ τον εκτο κ να ξαναδοκιμασω κρεμα να δω πως θα παει.Τεστ για αλλεργια αν ειναι να μην δειξει σιγουρα τωρα θα περιμενω κανενα διμηνο κ μετα θα το ψαξω σιγουρα γτ υποψιαζομαι πολυ αλλεργια στο κρεας το μοσχαρισιο.Βεβαια σε κανενα διμηνο που θα φαει κρεας θα δειξει.Να διορθοσω κατι ο γιατρος μου συστησε κρεμες της humana κ οχι της holle όπως εγραψα.Τις εχει δοκιμασει καμια κοπέλα? Ειναι καλες?

Διαφημίσεις

αμυλο με ζαχαρη, άρωμα μηλο και διαφορα στοιχεια που εμπλουτιζουν το θέμα! εμενα ο γιος μου δεν τις ηθελε καθολου και εννοείται δεν επέμεινα :wink:

ssttaa

Καταλαβα.Ψιλοανοστες μου φαίνονται,αλλα απο το να μην φαει καθόλου κρεμα ισως τις δοκιμάσω με το δικό μου γάλα μπας κ τις φαει..Τι μπελας κ αυτός!!!Δεα λέω ότι ειναι ότι πιο υγιεινο οι κρέμες αλλά να μην μπορει να φάει καμία η καημενούλα?/? κ αν όντως εχει αλλεργία κ στο μοσχαρίσιο τι θα κάνω ? τι θα τρωει το παιδί? περνανε αυτες οι αλλεργιες καποια στιγμη ή θα τις κουβαλάει μια ζωή??

κορίτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Σκεφτομαι να κλεισω κ τον εκτο κ να ξαναδοκιμασω κρεμα να δω πως θα παει.Τεστ για αλλεργια αν ειναι να μην δειξει σιγουρα τωρα θα περιμενω κανενα διμηνο κ μετα θα το ψαξω σιγουρα γτ υποψιαζομαι πολυ αλλεργια στο κρεας το μοσχαρισιο.Βεβαια σε κανενα διμηνο που θα φαει κρεας θα δειξει.Να διορθοσω κατι ο γιατρος μου συστησε κρεμες της humana κ οχι της holle όπως εγραψα.Τις εχει δοκιμασει καμια κοπέλα? Ειναι καλες?

Η κόρη μου έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Δεν έχουμε κάνει εξετάσεις, με παρατήρηση μόνο! Εμένα είχε βλέννες από 2 μηνών και 4 μηνών εμφάνισε είμαι παρόλο που πρόσεχα τη διατροφή μου. Πρόσεξε τα κρυφά γαλακτοκομικά πχ ψωμιά, αλλαντικά, μπισκότα, σοκολάτες κτλ.

Αν την πειράζει το μοσχάρι που τρως κόψτο και καλύτερα κόψε κι ότι τρέφεται με μοσχάρι καθώς η πρωτείνη υπάρχει και σε αυτά. Δηλαδή χοιρινό, κοτόπουλο (τρώγε μόνο βιολογικό), ψάρι ιχθυοτροφείου. Όλα αυτά τρώνε ζωοτροφές οπότε και μοσχάρι! Και καλύτερα μην δώσεις στην μικρή σου μοσχάρι. Δώσε καλύτερα βουβάλι, κοτόπουλο βιολογικό, αρνί, κατσίκι, κουνέλι, στρουθοκάμηλο.

Holle της έχω δώσει τη κρέμα ρυζιού και την κρέμα απο κεχρί. Ωραίες είναι αλλά εγώ στη θέση σου θα άκουγα την Αγλαία.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καταλαβα.Ψιλοανοστες μου φαίνονται,αλλα απο το να μην φαει καθόλου κρεμα ισως τις δοκιμάσω με το δικό μου γάλα μπας κ τις φαει..Τι μπελας κ αυτός!!!Δεα λέω ότι ειναι ότι πιο υγιεινο οι κρέμες αλλά να μην μπορει να φάει καμία η καημενούλα?/? κ αν όντως εχει αλλεργία κ στο μοσχαρίσιο τι θα κάνω ? τι θα τρωει το παιδί? περνανε αυτες οι αλλεργιες καποια στιγμη ή θα τις κουβαλάει μια ζωή??

Μα δε χρειάζεται να φάει κρέμες!

Εγώ τις φτιάχνω με νερό. Η κρέμα ρυζιού είναι σαν το δικό μας το ρυζάκι. Ωραία δηλαδή, δε θα τη χαρακτήριζα άνοστη! Το κεχρί έχει και σίδηρο και είναι και νόστιμο!

Στα υπόλοιπα σου απάντησα στο μήνυμα από πάνω!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• Επιστημονική συνεργ.

Γιατί να φάει κρέμα;

Το παιδί δεν είναι καημένο επειδή δεν μπορεί να ανεχτεί κάτι που δεν του ταιριάζει.

Η κρέμα με το δικό σου γάλα σημαίνει

-μια τροφή υποδεέστερη από το γάλα

-μια τροφή που μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα

-χαμένος χρόνος για άντληση, πλύσιμο που θα μπορούσες να τον αφιερώσεις στο μωρό

Ειδικά η humana που έγραψες, είναι πολύ ακριβή και με αυτά τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις πολύ καλής ποιότητας τροφές (φρούτα, λαχανικά, κρέας...) που είναι απαραίτητες για τη διατροφή του παιδιού. Οι κρέμες δεν είναι απαραίτητες στη διατροφή του παιδιού.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Γιατί να φάει κρέμα;

Το παιδί δεν είναι καημένο επειδή δεν μπορεί να ανεχτεί κάτι που δεν του ταιριάζει.

Η κρέμα με το δικό σου γάλα σημαίνει

-μια τροφή υποδεέστερη από το γάλα

-μια τροφή που μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα

-χαμένος χρόνος για άντληση, πλύσιμο που θα μπορούσες να τον αφιερώσεις στο μωρό

Ειδικά η humana που έγραψες, είναι πολύ ακριβή και με αυτά τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις πολύ καλής ποιότητας τροφές (φρούτα, λαχανικά, κρέας...) που είναι απαραίτητες για τη διατροφή του παιδιού. Οι κρέμες δεν είναι απαραίτητες στη διατροφή του παιδιού.

Σε ευχαριστω πολύ για την απάντηση.Πηγα σημερα να δω σε ενα φαρμακειο τα συστατικά τους κ η τιμή της ήταν 8.8 ευρω.Πολλά χρηματα κ ισως μπελας για εμενα όλο αυτο.Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινησω με φρουτοκρεμα κλεινοντας τον 6 κ θα δω τι συνδιασμουε με λαχανικα μπορω να κανω αντι για κρεμα για το απογευματινό γεύμα.

Η κόρη μου έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Δεν έχουμε κάνει εξετάσεις, με παρατήρηση μόνο! Εμένα είχε βλέννες από 2 μηνών και 4 μηνών εμφάνισε είμαι παρόλο που πρόσεχα τη διατροφή μου. Πρόσεξε τα κρυφά γαλακτοκομικά πχ ψωμιά, αλλαντικά, μπισκότα, σοκολάτες κτλ.

Αν την πειράζει το μοσχάρι που τρως κόψτο και καλύτερα κόψε κι ότι τρέφεται με μοσχάρι καθώς η πρωτείνη υπάρχει και σε αυτά. Δηλαδή χοιρινό, κοτόπουλο (τρώγε μόνο βιολογικό), ψάρι ιχθυοτροφείου. Όλα αυτά τρώνε ζωοτροφές οπότε και μοσχάρι! Και καλύτερα μην δώσεις στην μικρή σου μοσχάρι. Δώσε καλύτερα βουβάλι, κοτόπουλο βιολογικό, αρνί, κατσίκι, κουνέλι, στρουθοκάμηλο.

Holle της έχω δώσει τη κρέμα ρυζιού και την κρέμα απο κεχρί. Ωραίες είναι αλλά εγώ στη θέση σου θα άκουγα την Αγλαία.

Τα ίδια ειχαμε κ εμεις απο 2 μηνων.Με τρομάζει μονο πιθανη αλλεργία στο κρεας το μοσχαρίσιο κ αυτο γτ φοβαμαι μην κανει αναιμια.εγω εχω στιγμα κ πολυ χαμηλο αιματοκριτη.Αν κληρονοησε απο εμενα αυτο κ αν δεν μπορει να φαει μοσχάρι πως θα της ανεβάσω τον αιματοκριτη? Δεν θελω σε καμια περίπτωση με φάρμακα(συμπληρώματα).

Τα ίδια ειχαμε κ εμεις απο 2 μηνων.Με τρομάζει μονο πιθανη αλλεργία στο κρεας το μοσχαρίσιο κ αυτο γτ φοβαμαι μην κανει αναιμια.εγω εχω στιγμα κ πολυ χαμηλο αιματοκριτη.Αν κληρονοησε απο εμενα αυτο κ αν δεν μπορει να φαει μοσχάρι πως θα της ανεβάσω τον αιματοκριτη? Δεν θελω σε καμια περίπτωση με φάρμακα(συμπληρώματα).

Hristin30 μην ανησυχείς κ μην προκαταβαλεσαι:). Κ η δικια μου η κορούλα έχει αλλεργια στο μοσχάρι κ μια χαρα βγήκαν οι εξετάσεις της...

Δεν λεω το μασχαρι ειναι η καλύτερη πηγή ( ιδιαίτερα το συκώτι ) αλλα υπάρχουν κ ενα σωρό άλλες τροφές που προσφέρουν αυτα που θέλεις..πχ χοιρινό, στρουθοκαμηλος κα..κανε ενα search στο google κ θα βρεις τροφές για να σου φύγει ο φόβος!! Επισης αν το παιδι σου δεν παθαίνει το αναφυλακτικο σοκ απο καποια τροφή, θα την ξεπεράσει την αλλεργια κ θα μπορει στο κοντινό μέλλον να τρώει κ πάλι απο όλα:D

Yugup3.png

• Επιστημονική συνεργ.
Δεν θελω σε καμια περίπτωση με φάρμακα(συμπληρώματα).

Αν το συμπλήρωμα είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί η αναιμία (αν και όταν εμφανιστεί), τότε θα ήταν καλό να το δώσεις. Είναι κακό και να το δίνεις χωρίς λόγο και να μην το δίνεις όταν υπάρχει λόγος.

Με τρομάζει μονο πιθανη αλλεργία στο κρεας το μοσχαρίσιο κ αυτο γτ φοβαμαι μην κανει αναιμια.εγω εχω στιγμα κ πολυ χαμηλο αιματοκριτη.Αν κληρονοησε απο εμενα αυτο κ αν δεν μπορει να φαει μοσχάρι πως θα της ανεβάσω τον αιματοκριτη?
Έτσι όπως το γράφεις, φαίνεται να πιστεύεις ότι ΜΟΝΟ το μοσχαρίσιο κρέας περιέχει αρκετό σίδηρο για να καταπολεμήσει την αναιμία, ή ότι αρκεί κάποιος να φάει μοσχάρι για να καταπολεμήσει την αναιμία.

Όλα τα κόκκινα κρέατα περιέχουν αρκετό σίδηρο, πχ το αρνί και το κατσίκι, ειδικά τα μεγάλα ζώα (γίδα και ζυγούρι). Ακόμη και τα πουλερικά περιέχουν, τα πιο κόκκινα τμήματα.

Το σημαντικότερο όμως για να καταπολεμηθεί η αναιμία με τη διατροφή είναι να γνωρίζεις καλά τις πηγές σιδήρου και επίσης να γνωρίζεις καλά όλες τις τροφές που εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου.

Από την άλλη φαίνεται να σε απασχολεί η κρεμούλα με το αγελαδινό γάλα, που εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου.

Σε αυτό το βιβλίο:

http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0004/98302/WS_115_2000FE.pdf

στις σελίδες 101-122, θα βρεις σημαντικές πληροφορίες.

Αχ και εγω με αυτές τις στερεες μεγαλο προβλημα.Πηγα σε παιδογαστρεντερολόγο αφου εβλεπα ότι πήγαινα να δωσω φρούτα και πισωγυρίζαμε και επέμενε και εκεινη να δώσω σκέτο προψημένο ρυζάλευρο και να αρχίσω με αυτ'ό αφού με γύσισε 10 μέρες σε αποκλειστικό θηλασμό ΄να αποτοξινωθει. Το Σάββατο το δοκίμασα και μιαμιση ώρα μετά ρουκέτα και μετα απανωτους εμετούς που δεν έχω ξαναδει τη θήλαζα λίγο και ξανα τα ιδια΄ποσότητα και από τη μύτη.Πήγαμε στα επείγοντα μας είπαν μπορει να ήταν και ίωση η οποία κρατάει λίγες ώρες και ότι αν ήταν αλλεργία θα το έκανε αμέσως (τέτοιο πράγμα δεν έιχα ξαναδεί ουτε με τα γαλακτοκομικά), μου είπαν να μην την ταισω και να την κοιμήσω έτσι να ηρεμίσει και όντως έτσι έγινε και ηρεμισε αφού εμένα πήγε η ψυχή μου στην κουλουρι μην κάνει εμετο στον υπνο της..Πήρα την παιδογαστρεντερολόγο και μου είπε δοκίμασε το ξανά μόνο με νερό σε 4 μέρες και μου έκοψε επιπλέον ξηρους καρπους ψάρι και αυγό..Είναι αυριο να το δοκιμάσω και δεν θέλω με τιποτα γιατί αν έχει αλλεργία στο ρύζι και γιαυτό είχαμε τέτοιο πρόβλημα θα το τεντώσω το μωρο και δευτερο με το δικό μου γάλα ήταν αν εφταιγε το γαλα θα το συνέχιζε μέχρι την άλλη μέρα.Ισως είναι άκυρο σε αυτό το ποστ αλλά αγλαία αν μπορείς συμβούλευσε με όχι όμως με την gaps (θέλω να της δώσω κάποιες τροφές πρώτα και αν τα καταφέρω να προετοιμαστώ κάπως για κάτι τέτοιο)πως να εισάγω απλές τροφες υγιεινές εχουμε κολλήσει με αυτη την κρέμα και όλο επιστρέφουμε σε αποκλειστικό θηλασμό.Αυριο θα το δοκιμάσω αν δεν πάλι μετα μου έχει τα φρούτα(εκ των οποίων αχλάδι μπανανα σε παλαιότερη δοκιμή την πείραξε)...Πάντως αυτό το προψημένο ρυζάλευρο που μου είπε προς έκπληξή μου δεν έιχε μέσα ζάχαρη μόνο ρυζάλευρο και βιταμίνη Β1 (έιχα σκοπό για 2 βδομάδες να της δώσω κρεμα, ουτως η άλλως μετα επειδή αργήσαμε στις 2 βδομάδες αρχιζει η χορτόσουπα θα την αντικαθιστούσα με την χορτόσουπα)

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω πολύ για την απάντηση.Πηγα σημερα να δω σε ενα φαρμακειο τα συστατικά τους κ η τιμή της ήταν 8.8 ευρω.Πολλά χρηματα κ ισως μπελας για εμενα όλο αυτο.Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινησω με φρουτοκρεμα κλεινοντας τον 6 κ θα δω τι συνδιασμουε με λαχανικα μπορω να κανω αντι για κρεμα για το απογευματινό γεύμα.

Μην σε αγχωνει το απογευματινό. Μέχρι να εισαγεις φρούτα, λαχανικά και κρέας με τουλάχιστον 3-4 μέρες απόσταση το ένα απο το άλλο θα έχει φτάσει 7 μηνών! Μπορείς να δίνεις γλυκοπατατα, βρασμενα κάστανα, κίτρινη κολοκυθα γλυκεια, αβοκαντο με λαδολεμονο κά.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Αν παίρνει βάρος το μωράκι σου μην βιάζεσαι ο θηλασμός είναι το καλύτερο.Μέχρι να φαει φρουτόκρεμα θα αρχίσεις χορτόσουπες..Και εγω αυτές τις κρέμες ουτε να τις βλέπω και όταν το λέω στους γιατρούς με αγριοκοιτάνε και μου λένε να το παιδί δεν έβαλε βάρος ικανοποιητικό και πρέπει να φάει τα δημητρίακά κλπ και να τα ειδα τα δημητριακα πόσο πίσω μας πάνε.Αν ήμουν σε μεγάλη πόλη θα έψαχνα άλλη παιδίατρο (αν ακι η παιδογαστρεντερολόγος θεσ-κη είναι)΄αλλά τωρα οι επιλογές περιορισμένες

tEksp3.png?8gzbt5YV

Το κρέας της στρουθοκαμηλου έχει πολυ περισσότερο σίδηρο απο το μοσχάρι και το αρνι και το κατσίκι έχουν λίγο λιγότερο απο το μοσχάρι και το βουβαλι περίπου τα ίδια.

Υπάρχουν κι άλλες τροφές με σίδηρο όπως οι φακες, το σπανάκι, το κεχρι κά.

Μην αγχωνεσαι υπάρχουν εναλλακτικές. Ούτε η δικιά μου τρώει μοσχάρι.

1Xckp3.png

Franz Kafka

αμυλο με ζαχαρη, άρωμα μηλο και διαφορα στοιχεια που εμπλουτιζουν το θέμα! εμενα ο γιος μου δεν τις ηθελε καθολου και εννοείται δεν επέμεινα :wink:

Λες να πω ότι δεν την τρώει να με αφήσουν ήσυχη μπας και μου πουν εναλλακτική?:rolleyes:Αλλά μάλλον την πειράζει..Δοξα το θεο τα τρώει ότι της έχω δώσει...Υπάρχει αλλεργία στο ρύζι?Ειναι αυτόπου λένε στη γλουτένη ή ανεξάρτητο?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Λες να πω ότι δεν την τρώει να με αφήσουν ήσυχη μπας και μου πουν εναλλακτική?:rolleyes:Αλλά μάλλον την πειράζει..Δοξα το θεο τα τρώει ότι της έχω δώσει...Υπάρχει αλλεργία στο ρύζι?Ειναι αυτόπου λένε στη γλουτένη ή ανεξάρτητο?

Υπάρχει αλλεργία στο ρύζι. Λίγο σπάνιο όμως. Νομίζω το ρύζι δεν έχει γλουτενη.

1Xckp3.png

Franz Kafka

• Επιστημονική συνεργ.
πως να εισάγω απλές τροφες υγιεινές εχουμε κολλήσει με αυτη την κρέμα και όλο επιστρέφουμε σε αποκλειστικό θηλασμό

.....

Αυριο θα το δοκιμάσω αν δεν πάλι μετα μου έχει τα φρούτα(εκ των οποίων αχλάδι μπανανα σε παλαιότερη δοκιμή την πείραξε)...

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το μωρό σου δεν είναι έτοιμο για στερεές και εσύ δεν είσαι έτοιμη για να δεχθείς ότι το δικό σου μωρό δεν μπορεί να ακολουθήσει το μέσο όρο.

Με αυτές τις αντιδράσεις που περιγράφεις, θα σου πρότεινα να περιμένεις και να μην εισάγεις στερεές ακόμη.

(έιχα σκοπό για 2 βδομάδες να της δώσω κρεμα, ουτως η άλλως μετα επειδή αργήσαμε στις 2 βδομάδες αρχιζει η χορτόσουπα θα την αντικαθιστούσα με την χορτόσουπα)

Τα χρονοδιαγράμματα είναι προτεινόμενα και όχι υποχρεωτικές πορείες. Ένα παιδί μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο ΜΟΝΟ όταν έχει ανεχτεί καλά όλα τα προηγούμενα και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Για μερικά μωρά ο αποκλειστικό θηλασμός διαρκεί λιγότερο από 6 μήνες και για κάποια άλλα, περισσότερο.

Unique needs or feeding behaviors of individual infants may indicate a need for introduction of complementary foods as early as 4 months of age, whereas other infants may not be ready to accept other foods until approximately 8 months of age.193

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Mερικά μωρά μπορεί να μην είναι έτοιμα να δεχθούν αλλες τροφές μέχρι σχεδόν τους 8 μήνες.

• Επιστημονική συνεργ.
Λες να πω ότι δεν την τρώει να με αφήσουν ήσυχη μπας και μου πουν εναλλακτική?

Σε υποχρεώνουν να εισάγεις την οποιαδήποτε τροφή εδώ και τώρα, ακόμη και αν το μωρό δείχνει τόσο ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να το ανεχτεί;

Κοριτσια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις .Πολυ κατατοπιστικες.

Η μπέμπα μου τον 5ο μηνα πηρε 500 gr κ ο παιδιατρος επεμενε να φαει κρεμα αλλα μου προτεινε κ συπμληρωμα γτ θεωρησε πολυ μικρη την αυξηση βαρους.Βεβαια η μικρη μου τρωει πια ανα 1,5 ωρες κ αφηνει μονη της το στηθος οπότε πως θα εδινα συπμληρωμα δεν το καταλαβαινω.Θα επρεπε να της κοψω τελειως καποια γευματα .(Ασε που δεν πιανει μπουκαλι με τιποτα).

Απλα καταλαβα οτι οι παιδιατροι εχουν εμμονη με το συπμληρωμα.τελοσπαντων.

Αγλαϊα κατεβασα το βιβλιο ,εχει σημαντικες πληροφοριες.Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.Μας βοηθας πολυ.

Nina-Nana τα καστανα , τη γλυκοπατάτα κ την κολοκυθα,να υποθεσω τα κανω πουρε κ μετα τα αραιωνω με νερο κ γινονται κρεμουλα?Ωραιες ιδεες.

Ζα25 και εμεις μετακομιζουμε σε μια πολυ μικρη πολη κ δεν εχω ιδεα ουτε τι παιδιατρο θα βρω ουτε τι αποψεις θα εχει κ ποσο θα με βοηθησει.Ενα επιπλεον αγχος το εχω.Παντως το δικο σου μωρο δειχνει ξεκαθαρα οτι ακομα δεν θελει στερεες.Ειναι νομιζω σχεδον απιθανο να ειναι αλλεργια κ στα γαλακτοκομικα κ στα φρουτα κ στο ρυζι.μην το πιεζεισ.κ μιας γνωστης μου το μωρο ξεκινησε στερεες στον 9ο σχεδον.Πριν τον 9ο δεν ηθελε τιποτα αλλο παρα μονο το γαλα της μαμας του.

Τις γλυκοπατατες και την κολοκυθα τα βραζεις ή τα κάνεις στον ατμό. Για να τα δώσεις πάτησέ τα με το πιρούνι και βάλε απο το νεράκι που εβρασαν. Τα κάστανα τα βραζω στη χύτρα για 20-30΄. Απλά το νερό τους είναι βρώμικο οπότε δεν το χρησιμοποιώ. Τα κάστανα μπορείς να τα συνδυασεις με φρούτα στην φρουτοκρεμα. Δηλαδή δίνεις πχ μήλο και αβοκαντο το πρωί, μπανάνα, αχλαδι και κάστανα το απόγευμα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

• Επιστημονική συνεργ.
Κοριτσια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις .Πολυ κατατοπιστικες.

Η μπέμπα μου τον 5ο μηνα πηρε 500 gr κ ο παιδιατρος επεμενε να φαει κρεμα αλλα μου προτεινε κ συπμληρωμα γτ θεωρησε πολυ μικρη την αυξηση βαρους.Βεβαια η μικρη μου τρωει πια ανα 1,5 ωρες κ αφηνει μονη της το στηθος οπότε πως θα εδινα συπμληρωμα δεν το καταλαβαινω.Θα επρεπε να της κοψω τελειως καποια γευματα .(Ασε που δεν πιανει μπουκαλι με τιποτα).

Απλα καταλαβα οτι οι παιδιατροι εχουν εμμονη με το συπμληρωμα.

τελοσπαντων.

.

Σύμφωνα με τις καμπύλες ανάπτυξης του βιβλιαρίου, τα 500 γρ στον 5ο μήνα, είναι πάνω από το μεσο όρο!

Δεν έχουν όλοι οι παιδίατροι εμμονή με το συμπλήρωμα, τουλάχιστον όχι αυτοί που ασκούν παιδιατρική. Η προώθηση προϊόντων, ειδικά σε μωρά που το βάρους αυξάνει πάνω από το μέσο όρο, δεν είναι ιατρική.