Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

2o τρίμηνο και εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω μπει στην 12η εβδομάδα μετά από μια αποκόλληση στην 6η εβδομάδα με αιμορραγία που σταμάτησε πολύ γρήγορα και τώρα δεν εδώ και 3 βδομάδες έχουν σταματήσει και τα καφέ υγρά..τώρα μάλιστα νιώθω πολύ καλά εκτός από μια αίσθηση που έχω σαν να μου έρχεται περίοδος αλλά είναι από ότι ξέρω φυσιολογικό.

Το θέμα είναι μπορώ να βγαίνω άνετα απο το σπίτι ο γιατρός μου λέει ναι αλλά δε ξέρω γιατί σε μερικές γίνονται αποκολλήσεις και στο 2ο τρίμηνο που υποτίθεται ότι ο φόβος αποβολής έχει μειωθεί? Ο γιατρός μου είπε ότι αφού δεν έχω θρομβοφιλία (μετά απο εξετάσεις που κάναμε) δε θα ξαναπάθω αποκόλληση..Δε ξέρω είπα να πάρω μια ανάσα τώρα που μπαίνω επιτέλους στο 2ο τρίμηνο και έχω διαβάσει ότι μειώνεται ο κίνδυνος αποβολής αλλά δε βλέπω να ηρεμώ. Εν τω μεταξύ το είπαμε σε κάτι φίλους ότι είμαι έγκυος τις προάλλες και μας είπαν να μη το λέμε από τώρα γιατί ξέρουν 2 περιπτώσεις που έχασαν το μωρό η μια στο 4ο και η άλλη στον 6ο μήνα και πότε να το πώ ρε παιδιά όμως θα βγαίνω με τους φίλους και θα είμαι με τη κοιλιά και θα λέω όχι μωρέ ένα φουσκωμα είναι ....

Τέσπα..εν τω μεταξύ να ρωτήσω από έξω όταν βγαίνατε τρώγατε τίποτα ή δε κάνει?αν ας πούμε πάω σινεμά μπορώ να πάρω ποπ κορν από έξω?ή αν βγούμε με φίλους να φάω σε εστιατόριο? ο γιατρός μου είναι πολύ συντηρητικός και μου είπε να μη τρώω τίποτα απ΄εξω αλλά γίνεται αυτό 9 μήνες??καλά αν έτσι πρέπει βέβαια τι να κάνω...

Α!!και το άλλο που έχω φοβηθεί είναι ότι μια μέρα η χαζή ανέπνευσα καμμένο πλαστικό γιατί είχε πέσει ένα κομμάτι από μια πλαστική σακούλα στο μάτι της κουζίνας δε το είχα δεί και το άνοιξα και βρώμισε φριχτά όλο το σπίτι και τρόμαξα πολύ πήρα το γιατρό αλλά μου είπε ότι δεν έγινε τίποτα, φοβάμαι όμως δεν είναι καρκινογόνο αυτό που ανέπνευσα ?λέτε να έπαθε κάτι το μωρό?

Αυτά τέσπα σας ζάλισα .....τη Τετάρτη πάω για αυχενική διαφάνεια μακάρι να πάνε όλα καλά/.

Διαφημίσεις

Μια χαρα θα εισαι απλα παντα να προσεχεις!!και εγω ειχα στην αρχη τα θεματα μου με το αιματακι και ειχα και αποβολη πριν αλλα μια χαρα ειμαι και δεν θελω να διαβαζω τισ αλλες περιπτωσεις,προτιμω να καθομαι να λεω ασχετα με τα κοριτσια στο φορουμ και να λεμε αστεια να ξεχνιομαστε!!ωραιοι οι φιλοι σου,τα λενε αυτα σ εγκυο???μια χαρα εγω το λεω παντου και το καμαρωνω και να σκασουν ολοι!!και τρωω και οτι θελω εκτοσ απο μαρουλι,συκωτακια και θαλασσινα που τα τρωμνε σχεδον ωμα.εχω φαει σε μεξικανικο,το σαββατο εφαγα κινεζικο τρωω επισης 3d γαριδακια και δεν εχω βαλει και κιλο.απλα δεν θα παραγγειλω απο fast food αλλα σε εστιατορεια μια χαρα τα χλαπακιαζω!!δεν νομιζω να επαθε κατι,πολλες κοπελεσ κανουν δουλειεσ στο σπιτι με καθαριστηκα συνατα η κανουν ανθυγιεινες δουλειεσ και μια χαρα μωρακια γεννησαν.εγω οπως ειπεσ περπαταω πολυ κ ειπα τη γιατρο μου μεχρη ποσο επιτρεπεται και μου ειπε οτι η καθε γυναικα ξερει τισ αντοχες τησ περπατησε αλλα χαλαρα.αμα ειναι να παθουμε το κακο και σπιτι ολη μερα ξαπλα να ειμαστε και να μας τα μαγειρευουν στον ατμο πιστευω θα το παθουμε!!!καλη αυχενικη φιλακια!!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Καλησπέρα,

Έχω μπει στην 12η εβδομάδα μετά από μια αποκόλληση στην 6η εβδομάδα με αιμορραγία που σταμάτησε πολύ γρήγορα και τώρα δεν εδώ και 3 βδομάδες έχουν σταματήσει και τα καφέ υγρά..τώρα μάλιστα νιώθω πολύ καλά εκτός από μια αίσθηση που έχω σαν να μου έρχεται περίοδος αλλά είναι από ότι ξέρω φυσιολογικό.

Το θέμα είναι μπορώ να βγαίνω άνετα απο το σπίτι ο γιατρός μου λέει ναι αλλά δε ξέρω γιατί σε μερικές γίνονται αποκολλήσεις και στο 2ο τρίμηνο που υποτίθεται ότι ο φόβος αποβολής έχει μειωθεί? Ο γιατρός μου είπε ότι αφού δεν έχω θρομβοφιλία (μετά απο εξετάσεις που κάναμε) δε θα ξαναπάθω αποκόλληση..Δε ξέρω είπα να πάρω μια ανάσα τώρα που μπαίνω επιτέλους στο 2ο τρίμηνο και έχω διαβάσει ότι μειώνεται ο κίνδυνος αποβολής αλλά δε βλέπω να ηρεμώ. Εν τω μεταξύ το είπαμε σε κάτι φίλους ότι είμαι έγκυος τις προάλλες και μας είπαν να μη το λέμε από τώρα γιατί ξέρουν 2 περιπτώσεις που έχασαν το μωρό η μια στο 4ο και η άλλη στον 6ο μήνα και πότε να το πώ ρε παιδιά όμως θα βγαίνω με τους φίλους και θα είμαι με τη κοιλιά και θα λέω όχι μωρέ ένα φουσκωμα είναι ....

Τέσπα..εν τω μεταξύ να ρωτήσω από έξω όταν βγαίνατε τρώγατε τίποτα ή δε κάνει?αν ας πούμε πάω σινεμά μπορώ να πάρω ποπ κορν από έξω?ή αν βγούμε με φίλους να φάω σε εστιατόριο? ο γιατρός μου είναι πολύ συντηρητικός και μου είπε να μη τρώω τίποτα απ΄εξω αλλά γίνεται αυτό 9 μήνες??καλά αν έτσι πρέπει βέβαια τι να κάνω...

Α!!και το άλλο που έχω φοβηθεί είναι ότι μια μέρα η χαζή ανέπνευσα καμμένο πλαστικό γιατί είχε πέσει ένα κομμάτι από μια πλαστική σακούλα στο μάτι της κουζίνας δε το είχα δεί και το άνοιξα και βρώμισε φριχτά όλο το σπίτι και τρόμαξα πολύ πήρα το γιατρό αλλά μου είπε ότι δεν έγινε τίποτα, φοβάμαι όμως δεν είναι καρκινογόνο αυτό που ανέπνευσα ?λέτε να έπαθε κάτι το μωρό?

Αυτά τέσπα σας ζάλισα .....τη Τετάρτη πάω για αυχενική διαφάνεια μακάρι να πάνε όλα καλά/.

Μην ακούς κανέναν, κορίτσι. Κι εγώ ξέρω περιπτώσεις ενδομήτριου θανάτου στον 8ο, είναι δυνατόν να ζούμε και να πορευόμαστε 9 ολόκληρους μήνες με το άγχος; Φυσικά και θα ανακοινώσεις την εγκυμοσύνη σου αφού μπήκες στο 2ο τρίμηνο, σε λίγο θα φαίνεται κιόλας, πόσο να το κρατήσεις κρυφό; Αμάν πια με τους τρομολάγνους! :evil:

Η δική μου γιατρός μου είπε να συνεχίσω να ζω μια κανονική ζωή όπως και πριν, απλά να μην κάνω υπερβολές. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τις εξόδους. Δλδ και σε ταβέρνα θα πάω, απλά ζητάω το κρέας καλοψημένο και δεν τρώω ωμές σαλάτες, μόνο βρασμένες. Αποφεύγω τους γύρους, αλλά παίρνουμε και κάνα delivery πού και πού. Και κρασάκι πίνω αραιωμένο με σόδα.

jesus!!! Έχεις πάθει παράκρουση! Καλέ ηρέμησε, περισσότερο κακό κάνεις στο μωρό με τις φοβίες σου. Ξέρεις τι λέω; Φόρα μια μάσκα και ιατρικά γάντια και μείνε κλεισμένη στο σπίτι μέχρι να γεννήσεις. Ακόμα καλύτερα, μην αναπνέεις, θα εισπνεύσεις μικρόβια. :lol::lol::lol:

Δεν έπαθε τίποτε το μωρό σου, τώρα θα έχεις κάνει και την αυχενική και θα το έχεις δεί! Πώς ήταν?

Εξω μπορείς να τρώς βραστά ή ψητά λαχανικά από λαχανικά (αν τα λιγουρεύεσαι) και όλα τα υπόλοιπα φαγητά κανονικά, χωρίς ωμά λαχανικά μέσα, κρέατα μόνο καλοψημένα, και όχι μαλακά τυριά πχ φέτα, μανούρι.

Μπορείς να πιείς και το ποτό σου μια στο τόσο, αν δε σου κάνει κέφι μη το πιείς με το ζόρι! Δεν προσφέρει τίποτε.

Ολα όσα έκανες πρίν μπορείς να τα κάνεις, έγγυες είμαστε όχι άρρωστες!

Επεσες σε αυστηρό γιατρό μάλλον, αν είναι τόσο συντηρητικός γιατί τον διάλεξες? Δηλαδή το παιδί μετά σε γυάλα θα το έχεις? 9 μήνες κύηση και 9 μήνες μετά φυλακή μέχρι να ξεπεταχτεί?

Εμένα μου είπε όχι μόνο στο μηχανάκι και τα ωμά λαχανικά έξω. Στα άλλα σε όλα ναι, υπο προυποθέσεις φυσικά. Σε παρακολουθεί στην κύηση και σου δίνει τις αντίστοιχες συμβουλές, αυτή είναι η δουλειά του, να συμπορεύεται με την έγγυο και να καθοδηγεί όταν πρέπει.

Αλλιώς τα κόβουμε όλα και κάνουμε μόνες μας τους γιατρούς, τί πιο εύκολο. (9 μήνες να μη φας από έξω δεν έχει κανένα νόημα και είναι και ουτοπικό, εγώ όλο από έξω λιγουρεύομαι!)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!