Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

οι τιμες στα τροφιμα θα πεσουν αραγε?

Recommended Posts

κοριτσια

εχω την εξης απορια.Λογω κρισης πετσοκοφτηκαν οι μισθοι μας ή τα κερδη μας.Επεσαν οι τιμες στα ακινητα.Σε αρκετες περιπτωσεις επεσαν οι τιμες στις υπηρεσιες.Στα τροφιμα και γενικοτερα τα ειδη σουπερ μαρκετ οι τιμες θα μεινουν στα υψη?πώς θα επιβιωσουν οι οικογενειες οταν η διατροφη ειναι το μεγαλο αγκαθι στον προυπολογισμο τους?οι επιχειρηματιες των σχετικων κλαδων θα κανουν την παπια επειδη εχουμε την αναγκη τους?

εμεις μπορουμε να κανουμε κατι ως ενεργοι πολιτες?μου κανει εντυπωση που μεσα σε τοσες και τοσες συζητησεις για την κριση δεν εχω ακουσει τιποτε σχετικο!!και μη μου πειτε για προσφορες στα σουπερ μαρκετ γιατι

αν παρεις 30 ειδη και τα 2 ειναι σε προσφορα δε σωζεσαι!Εμεις ειμαστε 5μελης οικογενεια ,εργαζομενοι και οι δυο και παρολη την οικονομια και

την αυτοσυγκρατηση τα 50αρια και τα 100σταρια εξαφανιζονται στο σουπερμαρκετ για πλακα!

εσεις τι λετε?

Διαφημίσεις

οτι και να γινει με τους μισθους/συνταξεις δεν προκειται να επηρεασει τις τιμες των βασικων προιοντων. δεν μου αρεσει το κλισε αυτο αλλα θα το πω :στην Ελλαδα ολα ανεβαινουν τιποτα δεν κατεβαινει(με εξαιρεση φυσικα μισθους/συνταξεις:evil:)

• 4 weeks later...
κοριτσια

εχω την εξης απορια.Λογω κρισης πετσοκοφτηκαν οι μισθοι μας ή τα κερδη μας.Επεσαν οι τιμες στα ακινητα.Σε αρκετες περιπτωσεις επεσαν οι τιμες στις υπηρεσιες.Στα τροφιμα και γενικοτερα τα ειδη σουπερ μαρκετ οι τιμες θα μεινουν στα υψη?πώς θα επιβιωσουν οι οικογενειες οταν η διατροφη ειναι το μεγαλο αγκαθι στον προυπολογισμο τους?οι επιχειρηματιες των σχετικων κλαδων θα κανουν την παπια επειδη εχουμε την αναγκη τους?

εμεις μπορουμε να κανουμε κατι ως ενεργοι πολιτες?μου κανει εντυπωση που μεσα σε τοσες και τοσες συζητησεις για την κριση δεν εχω ακουσει τιποτε σχετικο!!και μη μου πειτε για προσφορες στα σουπερ μαρκετ γιατι

αν παρεις 30 ειδη και τα 2 ειναι σε προσφορα δε σωζεσαι!Εμεις ειμαστε 5μελης οικογενεια ,εργαζομενοι και οι δυο και παρολη την οικονομια και

την αυτοσυγκρατηση τα 50αρια και τα 100σταρια εξαφανιζονται στο σουπερμαρκετ για πλακα!

εσεις τι λετε?

Βάση πιθανοτήτων μάλλον θα αυξηθούν κι άλλο μέσα στο νέο έτος.

Εδώ το κράτος αυξάνει τους φόρους. Αύξηση ΔΕΗ, αύξηση ΟΑΕΕ, μεγαλύτερη φορολογική επιδρομή.:mrgreen:

Οι ιδιώτες θα μείνουν πίσω;

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Αποκλειεται να πεσουν οι τιμες,να ανεβουν μπορει.Και εγω παντα ειχα αυτη την απορεια....ολα μειωνονται,μισθοι συνταξοις,επιδοματα και ολα τα αλλα λογαριασμοι ανεβενουν.....κανεις απο αυτους δεν μπορει να καταλαβει οτι δεν μπορουμε να τα πληρωνουμε οταν κοβονται ολα?!!!! Το αλλο κουλο...η ερτ κανει απεργεια εδω και ποσο καιρο και για ποσο ακομα ....εγω τωρα αναρωτιεμαι...γιατι πρεπει να την πληρωνουμε στην ΔΕΗ αφου την εκοψαν????? Ο παραλογησμος σε ολο το μεγαλειο και μετα λενε γιατι αυξηθικε η εγκληματικοτητα?? Ελα ντε???????

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

κοριτσια

εσεις τι λετε?

Μα το θέμα τους είναι να μην επιβιώσουμε

Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι

Διαφημίσεις

Και γω την ίδια απορία έχω.. Τα μόνα που είναι ακόμα σε χαμηλές τιμές είναι τα λαχανικά νομίζω. Με 15 ευρώ την κουτσοβολεύεις... Αλλά το γάλα αυξάνεται συνεχώς, τα ζυμαρικά το ίδιο, κρέας θα τρώμε καμία Κυριακή όπως τα παλιά χρόνια, το ψάρι δε είδος πολυτελείας. Δενβλέπω φως

μα αυτο θα πει κριση και υφεση. η συνεχομενη αυξηση του γενικου επιπεδου τιμων. σιγα μην τους ενδιαφερει το πως θα επιβιωσουμε. ΟΜΩΣ για να πουμε και του στραβου το δικιο εμεις τι καναμε για ολα αυτα? τον Οκρωβριο εγινε για αρκετες μερες μια προσπαθεια να παυσουν οι αγορες στα παντα και να κανουμε μπουκοταζ? συμμετειχε κανεις? δεν μπορουμε μονο να καθομαστε με σταυρωμενα τα χερια και απλα να αναρωτιομαστε και να κοιταζομαστε μεταξυ μας! ποτε ακριβως θα αντιδρασουμε?

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

το θέμα είναι στην αναγκαιότητα. Αν το πετρέλαιο είναι ακριβό, δεν βάζεις και κρυώνεις (αντιμετωπίζεται), αν τα τσιγάρα/ποτά ακριβύνουν τα κόβεις. Το φαγητό όμως? Εκεί και ο εκβιασμός. Αν δεν αγοράσεις σε ό,τι τιμή σου πουλάνε...πείνα! Αλλιως ας βγούμε να μαζεύουμε σαλιγκάρια,χόρτα και ρίζες γιατί σε πόλη ζούμε και κηπάκι δεν έχουμε ούτε στάβλο ούτε κοτέτσι.Ας οργανώνονται μποϋκοτάζ κι ότι θέλουμε.

μα αυτο θα πει κριση και υφεση. η συνεχομενη αυξηση του γενικου επιπεδου τιμων. σιγα μην τους ενδιαφερει το πως θα επιβιωσουμε. ΟΜΩΣ για να πουμε και του στραβου το δικιο εμεις τι καναμε για ολα αυτα? τον Οκρωβριο εγινε για αρκετες μερες μια προσπαθεια να παυσουν οι αγορες στα παντα και να κανουμε μπουκοταζ? συμμετειχε κανεις? δεν μπορουμε μονο να καθομαστε με σταυρωμενα τα χερια και απλα να αναρωτιομαστε και να κοιταζομαστε μεταξυ μας! ποτε ακριβως θα αντιδρασουμε?

Συμφωνώ. Έχουν καταλάβει δε και οι πολιτικοί τη συμπεριφορά μας γι' αυτό δεν φοβούνται για τα μέτρα που ψηφίζουν. Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει λέει η γνωστή παροιμία μας. Αντί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, βρίζουμε και και χλευάζουμε.

Ωραίος τρόπος διαμαρτυρίας. :?

Είμαστε υπεύθυνοι για τις επόμενες γενιές που θα χαντακωθούν. Τις γενιές των παιδιών μας...:oops::oops::oops:

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι τους άνω καθόλου δεν τους απασχολεί όσο για τις εταιρείες όταν βλέπουν τα κέρδη τους να πέφτουν τότε ξεκινουν τις προσφορές και τρέχει ο κοσμάκης και αγοράσει όλα τα προιοντα των πολυεθνικών.

Το αλλο θέμα είναι ότι απλά τους άνω δεν τους νοιάζει. Υπάρχουν και άνθρωποι που μια χαρά δέχονται αυτές τις συνθήκες. Σήμερα είχα πάει την μικρή για κούνια......και μίλαγα με την μαμά από ένα παιδάκι που είναι από την Αλβανία. Όσο ακρίβεια και να έχει εδώ ,εκεί είναι χειρότερα.....100 ευρώ ένας μισθός εκεί.....600 εδώ (σου λέω τα λιγότερα.) Μου λέει ότι φεύγουν οι ξένοι πάνε στην χώρα τους και έρχονται πίσω. Αν εσύ δεν μπορείς να ζήσει εδώ με αυτούς τους μισθούς υπάρχουν άλλοι που μπορούν και όχι μόνο θα ζήσουν αλλά και μωρό θα κάνουν. Δεν θα τους νοιάζει αν θα φοράει το παιδί μάρκα ή αν τα ρούχα θα είναι μεταχειρισμένα. Απλά να υπάρχει φαί στο τσουκάλι. Τώρα σε πληροφορώ ότι πολλοί έλληνες σκέφτοναι να πάνε μετανάστες γιατί εάν ο μισθός του γιατρού έδω είναι 900 ευρώ στο εξωτερικό είναι 2500 (λέω ένα ποσό,όχι τυχαίο). Μπορεί να είναι πιο ακριβά άλλα πράγματα άλλα όπως οι ξένοι βρίσκουν λύση έτσι και οι έλληνες που μεταναστεύουν βρισκουν και αυτοί λύσεις έξω.

Τι να πω πιστεύω ότι για όσους θέλουμε να μείνουμε σε αυτοί την χώρα...απλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε

- κομμένο το τσιγάρο (μεγάλη οικονομία αυτό)

- μικρότερο σπίτι ή σε ποιο οικονομική συνοικία

- αγορές από διαφορετικα σουπερ μαρκετ αναλογα με τις προσφορές

- αλληλεγγύη στην τελική

- λιγότερες απαιτήσεις (ίσως η μόνη λύση)

εγώ δούλευω για 1200, έχω εργαστεί και για 2500 ......και τώρα αν καταφέρω να βρω δουλειά θα είμαι ευχαριστημένη. Πάντως πλέον ως μάνα με παιδί και άρα όχι με δυνατότητα για ευέλικτα ωράρια........πολύ φοβάμαι οι αποδοχές μου θα είναι πολυ λίγες.

αχ κοριτσια καλα τα λετε...εμενα με απασχολει τρομερα το ζητημα γιατι εχω 3 παιδια και θελω να τρωνε αυτα που πρεπει για την υγεια τους και την αναπτυξη τους αλλιως νιωθω ενοχες.θελω να πω οτι το θεμα δεν ειναι μονο να εχουμε να φαμε αλλα να τρεφομαστε και σωστα.Να παρουν παιχνιδια απο το τζαμπο και να φορεσουν ρουχα απο τα αδερφακια τους δεν πειραζει.Να μην πανε στον παιδοτοπο παλι δεν πειραζει.Να ζουν λιγο στριμωγμενα παλι δεν πολυπειραζει.Αλλα να το ριξουμε ολο στα μακαρονια ,ψωμια ,τηγανιτες πατατες ,μερεντες και οτι ειναι φτηνο πειραζει ρε γμτ...καποιο αρθρο διαβασα (παραφραζω)οτι οι φτωχοι ειναι πιο επιρρεπεις στην παχυσαρκια ακριβως για αυτο το λογο,γιατι τρωνε πολλους κενους υδατανθρακες και φτηνα λιπαρα αντι για γαλακτοκομικα ,ψαρι,λευκο κρεας ,ξηρους καρπους που ειναι ακριβοτερα...ευτυχως που ειναι ακομη σχετικα οικονομικα τα οσπρια και η λαικη...

εγω νομιζω οτι ολες οι τιμες θα πεσουν αλλα θα παρει χρονο,,,η ελλαδα ειναι ακριβη χωρα, οταν μπηκαμε στο ευρω βρηκαν αλλοθι να αισχροκερδισουν ολοι λογω ελευθερης αγορας δεν μπορουν να πουν ριξτε τιμες ο καθενας πουλαει οσο γουσταρει, υπαρχουν και τα καρτελ κλπ ετσι θελουν να ριξουν τις τιμες της αγορας εκβιαστικα μεσω των μισθων

οταν θα πεσει η αγοραστικη ικανοτητα του κοσμου ο οποιος παραγει πια λιγοτερα και δεν μπορει να δανειστει αναγκαστικα θα ριξουν τιμες γιατι πεφτει ο τζιρος τους, θα παρει πολυ χρονο αλλα αυτη ειναι η αλυσιδα

θα πρεπει να παραγουμε πιο πολυ να πεσουν οι τιμες και να δανειζομαστε με μετρο

αυτος εινα ο στοχος κι αυτο θα γινει βιαια μεσα απο τη συρρικνωση του εισοδηματος του κοσμου

θα υποφερουμε για ενα διαστημα αλλα θα επελθει μια ισορροπια καποια στιγμη

δειτε το στα σπιτια οταν δεν μπορει να πουλησεις γιατι ο αλλος δεν εχει να αγορασει ριχνεις τιμη αυτο θα γινει σε ολα

τελος για το ηθικο του πραγματος θα επρεπε να υπαρχει πλαφον σε ειδη πρωτης αναγκης στην ιταλια ξερω οτι υπαρχει σε διαφορα προιοντα οπως αλευρι η καφες

1. έχουν μειωθεί κυρίως οι μισθοί του Δημοσιου

2. οι απολύσεις στο ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με την μείωση της κατανάλωσης, δεν είναι σίγουρο ότι έχουν μειώσει το ανά μονάδα κόστος, καθώς αυτό είναι που μετράει.

3. Παρά τη μείωση των αποδοχών, οι επιβαρύνσεις στη φορολογία επιβαρύνουν και το κόστος των επιχειρήσεων. Άρα στη μονάδα προϊόντος κάποια κόστη έπεσαν, αλλά αντικαταστάθηκαν από την αύξηση στη φορολογία.

4. Τα εισαγώμενα προϊόντα έχουν τιμές που είναι ανεξάρτητες από το τί γίνεται στην Ελλάδα.

Τι να πουν κι οι νιγηριανοί...το δικό μας βαρέλι έχει ακόμα διαδρομή μέχρι τον πάτο.

Διπλασιασμός στην τιμή των καυσίμων. Είναι γνωστό σε όλους πως η Νιγηρία είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο και φυσικά οι τιμές των τροφίμων όλο και πέφτουν.

Καλό ε? Να πω κι άλλο με τον Τοτο?

Διαφημίσεις

Άποψη μου ότι το κόστος των τροφίμων ήταν πάντα δυσανάλογο της αγοραστικής μας δύναμης. Απλά όσο υπήρχαν οι κάρτες, το ξεπερνούσαμε.

Όποιος έχει όρεξη, ας δει τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαικές χώρες. Και μην μου αναπτύξετε ότι αυτό συνέβαινε γιατί εκεί ήταν χαμηλότερο το κόστος της εργατικής δύναμης, γιατί δεν θα πειστώ με τίποτα.

Πιστεύω ότι είμασταν το καλύτερο 'πλυντήριο' της Ευρώπης για πολλά χρόνια. Γιαυτό και οι αντιπρόσωποι έβαζαν τόσο ψηλά τις τιμές των προιόντων.

Δεν ήταν πάντα υπεύθυνα τα καταστήματα γιαυτό. Τα μονοπώλια/ολιγοπώλια ήταν.

Που πάει αυτό ?

The rich get richer and the poor get poorer .........

Πιστεύω επίσης ότι την τελευταία τριετία είμαστε ένα παγκόσμιο πείραμα.

Χρήματα νομίζω ότι υπάρχουν, όμως κινούνται σε άλλους κύκλους, όπως πάντα άλλωστε, τώρα όμως εξαιρετικά περιορισμένα.

Τι θα γίνει, δεν ξέρω. Πιστεύω όμως ότι έχουμε μια εξαιρετικά δύσκολη 3ετία μπροστά μας.

Βοήθειά μας.......

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

αχ κοριτσια καλα τα λετε...εμενα με απασχολει τρομερα το ζητημα γιατι εχω 3 παιδια και θελω να τρωνε αυτα που πρεπει για την υγεια τους και την αναπτυξη τους αλλιως νιωθω ενοχες.θελω να πω οτι το θεμα δεν ειναι μονο να εχουμε να φαμε αλλα να τρεφομαστε και σωστα.Να παρουν παιχνιδια απο το τζαμπο και να φορεσουν ρουχα απο τα αδερφακια τους δεν πειραζει.Να μην πανε στον παιδοτοπο παλι δεν πειραζει.Να ζουν λιγο στριμωγμενα παλι δεν πολυπειραζει.Αλλα να το ριξουμε ολο στα μακαρονια ,ψωμια ,τηγανιτες πατατες ,μερεντες και οτι ειναι φτηνο πειραζει ρε γμτ...καποιο αρθρο διαβασα (παραφραζω)οτι οι φτωχοι ειναι πιο επιρρεπεις στην παχυσαρκια ακριβως για αυτο το λογο,γιατι τρωνε πολλους κενους υδατανθρακες και φτηνα λιπαρα αντι για γαλακτοκομικα ,ψαρι,λευκο κρεας ,ξηρους καρπους που ειναι ακριβοτερα...ευτυχως που ειναι ακομη σχετικα οικονομικα τα οσπρια και η λαικη...

Αχ κι εμένα,αυτός είναι ο μεγάλος μου καημός...

Το αν θα τρώμε το παιδάκι μας και εμείς σωστά...

Είναι λάθος να ρίχνουμε την ποιότητα στη διατροφή μας,για λόγους υγείας.

Πήγα σήμερα σούπερ μάρκετ και για 2-3 πράγματα καθημερινής κατανάλωσης και 2-3 είδη λαχανικών πλήρωσα 29 ευρώ

Αν είναι δυνατόν

Και η κίνηση ακομα και στα είδη διατροφής είναι υποτονική

ΜΑκάρι να πέσουν οι τιμές τουλάχιστον στα τρόφιμα

Άποψη μου ότι το κόστος των τροφίμων ήταν πάντα δυσανάλογο της αγοραστικής μας δύναμης. Απλά όσο υπήρχαν οι κάρτες, το ξεπερνούσαμε.

σοφη κουβεντα...και γενικα ολοι ειχαμε ψιλοξεφυγει κι οτι ηθελε ο καθενας ζηταγε...

Νομίζω ότι πλέον μόνο οι μισθοί και η βροχή πέφτουν .

καλο!!;)

Διαβάζοντας τον τίτλο αμέσως σκέφτηκα "ναι αμέ θα πέσουν ....και θα χτυπήσουν!!!"

Αφού όλα προς τα πάνω πάνε, ένα συγκεκριμένο τυρί που παίρναμε από συγκεκριμένο σουπερ μαρκετ από 12,90 το κιλό το πήγε 17,90!!!!!!!

εμ όχι φίλε περνάω και χωρίς αυτό το τυρί...

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Πώς να πέσουν όταν αυξάνεται το ρεύμα, η βενζίνη, οι φόροι και ο ΦΠΑ;

Συμφωνώ ότι είναι όλα απαράδεκτα ακριβά, δεν μπορεί ένα ψωμί του τοστ να κάνει ένα χιλιάρικο... τα ψάρια είναι είδος πολυτελείας πια, 4 τσιπούρες 20 ευρώ, 7.000 χιλιάδες δηλ..., όσπρια, αλεύρι, το γάλα... το λάδι, η φέτα... παλιά πήγαινα στο σούπερ μάρκετ για διασκέδαση, "να χαζέψω μουστάρδες", τώρα είναι δράμα. Ψωνίζω περισσότερο τις ετικέτες του σούπερ μάρκετ, αλλά δεν μου αρέσει να μην έχω επιλογή, να πρέπει να πάρω υποχρεωτικά το φτηνό γιατί δεν αντέχω να πάρω άλλη μάρκα. Χωρίς υπερβολή, πενταμελής οικογένεια, δίνουμε περίπου 800 - 900 € το μήνα για τρόφιμα, άμα βάλω μέσα και μια δύο φορές το μήνα που θα καλέσουμε φίλους στο σπίτι το ποσό ανεβαίνει και δεν αγοράζουμε χαβιάρι... ακόμα και για τη λαϊκή, θέλω τουλάχιστον 50 ευρώ. Δεν υπάρχει τίποτα σε λογική τιμή.