Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σπερμοδιάγραμμα και απόψεις

Recommended Posts

Καλησπέρα σας ή καλημέρα σας ό,τι ώρα διαβάζετε το μήνυμά μου.

Σπερμοδιάγραμμα ενός καλού μου φίλου λέει τα εξής:

1.ΟΨΗ: ΘΟΛΗ

2.ΧΡΟΙΑ: ΚΡΕΜΩΔΗΣ

ΓΛΟΙΩΤΗΣ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ

PH: 7,4

ΟΓΚΟΣ: 3.1 ML

ΠΗΞΗ: ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΥΣΤΑΣΗ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ

ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ: ΙΧΝΗ

ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΡΙΘΜ. ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ: 88.290.000/ML

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ: 273.699.000

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ:

ΟΛΙΚΗ ΩΡΑ1: 43%

ΜΕΣΗ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: 23.3 M/SEC

ΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΠΕΡΜ/ΡΙΩΝ (ΤΗΝ 1Η ΩΡΑ): 37,9 εκατ./ml

ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ: ΣΠΑΝΙΑ

ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΥΤΤΑΡΑ: ΣΠΑΝΙΑ

ΣΠΕΡΜΑΤΙΔΕΣ: ΣΠΑΝΙΕΣ

ΕΡΥΘΡΑ: ΣΠΑΝΙΑ

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ 9%, ΑΝΩΜΑΛΑ: 91%

Φυσικά το "θέμα" που τον έχει αγχώσει είναι με την κινητικότητα και την μορφολογία τους...

Θα ήθελα την συνολική σας άποψη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :-P

aVXNp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, zeovani! Λοιπόν, χωρίς να είμαι ειδικός θα σου πώ την γνώμη μου! το ph, ο όγκος και ο αριθμός είναι στα φυσιολογικά πλαίσια! επίσης φυσιολογική είναι και η κινητικότητα, το 43% είναι αρκετά ικανοποιητικό. Ως προς τη μορφολογία θα πρέπει να διευκρινήσεις σύμφωνα με ποιά κριτήρια έγινε η μέτρηση, γιατί αν έγινε με τα παλιά ισχύοντα, τότε είναι προβληματική, αν όμως έγινε κατά Kruger που είναι πολύ αυστηρά τότε ενδεχομένως να είναι εντάξει! Επίσης, λείπει ένα πολύ βασικό στοιχείο απ το σπερμοδιάγραμμα, ο χρόνος ρευστοποίησης, που δείχνει αν υπάρχουν τυχόν συγκολήσεις που μπορεί να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του σπέρματος. Ρώτα το αυτό, ΄τι σημαίνει δηλαδή ¨ρευστοποίηση πλήρης εκτός εργατσηρίου¨ ? σημαίνει 20 λεπτά? 30 λεπτά? πόσο?

Τέλος, αν υπάρχει επιθυμία τεκνοποίησης, καλό είναι πέραν του σπερμοδιαγράμματος να διενεργείται και ένα post coital test, αλλιώς simms huhner test, το οποίο αν αποβεί θετικό μπορεί να παρακάμψει τις όποιες αδυναμίες του σπερμοδιαγράμματος! Αυτά! ελπίζω να σε βοήθησα κάπως! Καληνύχτα!

χωρις να ξερω πολλα και γω συμφωνω με την eleni πιο κατω, η ρευστοποιηση παιζει σημαντικο ρολο στην "διαγνωση". ο γιατρος οταν το ειδε τι ειπε;

επισης στην κινητικοτητα βοηθαει κατα γιατρο μου και πολλους αλλους στο εξωτερικο οι βιταμινες wellman conception. ειναι μονο για αντρες και λεγετε οτι κανουν το σπερμα τουρμπο! πες του αν θελει να ρωτησει τον γιατρο του. οταν δουμε αποτελεσματα απο τον καινουργιο χρονο αν θελεις θα σου πω. αλλα για την μορφολογια δεν ξερω να σου πω τιποτα. :confused:

και για την κοπελα που ρωτησε πιο πανω το εχω ψαξει λιγο το θεμα με τις τιμες και βρηκα οτι το λητω ειναι πιο φτηνο. 40 ευρω.

το πρωτο που καναμε ηταν σε ενα ιδιωτικο κεντρο και δωσαμε κοντα 200 ευρω!

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Καλησπέρα, zeovani! Λοιπόν, χωρίς να είμαι ειδικός θα σου πώ την γνώμη μου! το ph, ο όγκος και ο αριθμός είναι στα φυσιολογικά πλαίσια! επίσης φυσιολογική είναι και η κινητικότητα, το 43% είναι αρκετά ικανοποιητικό. Ως προς τη μορφολογία θα πρέπει να διευκρινήσεις σύμφωνα με ποιά κριτήρια έγινε η μέτρηση, γιατί αν έγινε με τα παλιά ισχύοντα, τότε είναι προβληματική, αν όμως έγινε κατά Kruger που είναι πολύ αυστηρά τότε ενδεχομένως να είναι εντάξει! Επίσης, λείπει ένα πολύ βασικό στοιχείο απ το σπερμοδιάγραμμα, ο χρόνος ρευστοποίησης, που δείχνει αν υπάρχουν τυχόν συγκολήσεις που μπορεί να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του σπέρματος. Ρώτα το αυτό, ΄τι σημαίνει δηλαδή ¨ρευστοποίηση πλήρης εκτός εργατσηρίου¨ ? σημαίνει 20 λεπτά? 30 λεπτά? πόσο?

Τέλος, αν υπάρχει επιθυμία τεκνοποίησης, καλό είναι πέραν του σπερμοδιαγράμματος να διενεργείται και ένα post coital test, αλλιώς simms huhner test, το οποίο αν αποβεί θετικό μπορεί να παρακάμψει τις όποιες αδυναμίες του σπερμοδιαγράμματος! Αυτά! ελπίζω να σε βοήθησα κάπως! Καληνύχτα!

Πήγε άμεσα σε γιατρό και του είπε ότι υπάρχει θέμα με τη μορφολογία και ότι πρέπει να επαναλάβει σε 1 μήνα σπερμοδιάγραμμα + καλλιέργεια σπέρματος + ηπέρηχο οσχέου μήπως βρεθεί κάποια φλεγμονή.

aVXNp3.png

Διαφημίσεις

χωρις να ξερω πολλα και γω συμφωνω με την eleni πιο κατω, η ρευστοποιηση παιζει σημαντικο ρολο στην "διαγνωση". ο γιατρος οταν το ειδε τι ειπε;

επισης στην κινητικοτητα βοηθαει κατα γιατρο μου και πολλους αλλους στο εξωτερικο οι βιταμινες wellman conception. ειναι μονο για αντρες και λεγετε οτι κανουν το σπερμα τουρμπο! πες του αν θελει να ρωτησει τον γιατρο του. οταν δουμε αποτελεσματα απο τον καινουργιο χρονο αν θελεις θα σου πω. αλλα για την μορφολογια δεν ξερω να σου πω τιποτα. :confused:

και για την κοπελα που ρωτησε πιο πανω το εχω ψαξει λιγο το θεμα με τις τιμες και βρηκα οτι το λητω ειναι πιο φτηνο. 40 ευρω.

το πρωτο που καναμε ηταν σε ενα ιδιωτικο κεντρο και δωσαμε κοντα 200 ευρω!

Για τις βιταμίνες ίσως έχουν αποτέλεσμα, δεν ξέρω όμως κατά πόσο η μορφολογία μπορεί να αλλάξει με κάποιον τρόπο...

aVXNp3.png

• 2 weeks later...

καλισπερα κοριτσια!κ εγω θα σας πω την περιπτωση μας χωρις να ειμαι ειδικος κ εγω.

λοιπον καταρχην εγω εχω πολικ.ωοθ. κ πολυ αστατο κυκλο κ οχι παντα με καλη ωορηξια οοοοταν γυνετε.ο αντρας μου ειχε κυρσοκιλι αυτο σημαινει χαμηλη κινητικοτητα.ενα χρονο μετα την εγχειρηση που εκανε τα αποτελεσματα θεαματικα. λοιπον

ογκος=6.5

αιθμος σπερ/ριων=200.000.000

αριθμος σπερ/ριων ανα ml=70.000.000

κνητικοτητα=45%

μορφολογια=10%φυσιολ.μορφες

αποτελεσμα δεν ειχαμε.φυσικα οπως πιστευω ακομα κ τωρα τα αποτελεσματα ειναι καλα απλα δεν μπορω να περιμενω αλλο κ πηγα σε εξωσωματικο κ μου ειπε φυσικα."Παιδι μπορειτα να πιασσετε καποια στιγμη εσυ (δλδ εγω)θα κανεις ωορηξια κ αν ειμαι τυχερη κ ερθω σε επαφη με τον αντρα μου εκεινη τη μερα κ στο ωαριο παει σπερματοζωαριο απτα καλα στην κινηση αλλα κ καλα στη μορφολογια δλδ απτο 10% γιατι αν παει καποιο απτο 90% δεν θα προχωρησει η γονιμοποιηση.αυτο ειναι κ το πρβλημα της μορφολογιας."αν προσπαθησω κανα χρονο ακομα μπορει κ να μηνω εγκυος αλλα εγω ηδη προσπαθω ενα χρονο κ θα κανω εξωσωματικη.ελπιζω να κανουμε παιδακι τωρα.η γιατρος μου ειπε πως το αποτελεσμα ειναι καλο αλλα υπαρχουν κ αλλα πολυ καλυτερα!!!!!Εμενα δεν μου φαινετε κ ασχημο σπερμοδιαγραμμα αν δεν εχετε αλλο προβλημα να αντιμετοπισετε αξιζει να προσπαθησετε.ποσο καιρο προσπαθητε?η γνωμη η δικια μου αυτη ηταν.καλη σας επιτυχια........ευτυχισμνο 2012!!!!!!!!

καλησπερα!!!!!!!

κοριτσια ξερει καμια τι γινεται οταν εντοπιστουν στο σπερμοδιαγραμμα πυοσφαιρια και ερυθρα? και ποσο επηρεαζουν αυτα στη συλληψη?

yIwXp2.png

Κορίτσια καλημέρα...

Η πρόσφατη εμπειρία μας από το σπερμοδιάγραμμα μας άφησε άφωνους:

Διδαχή 1η: Όταν παίρνουμε αποτελέσματα από σπερμοδιαγράμματα,καλλιέργειες σπέρματος κλπ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ σε ουρολόγο-ανδρολόγο, είναι ο μόνος που μπορεί με σιγουριά να μας κάνει διάγνωση. Γυναικολόγοι και εργαστήρια που κάνουμε τις εξετάσεις ίσως έχουν κάποια εμπειρία αλλά δεν είναι στην ειδικότητά τους...είναι σημαντικό!!!

Διδαχή 2η: Οπιοδήποτε αποτέλεσμα στο σπερμοδιάγραμμα είναι εκτός φυσιολογικών ορίων, υπάρχει θέμα, ακόμη και αν είναι παραπάνω από τις φυσιολογικές τιμές πχ αν υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός σπερματοζωαρίων δεν είναι φυσιλογικό...μην επαναπαύεστε!!!

Η εμπειρία μας:

Ύστερα από 1,5 χρόνο προσπαθειών και με 2 αποτυχίες (εξωμήτριο και αποβολή) ξεκινήσαμε εξετάσεις μεταξύ αυτών και σπερμοδιάγραμμα....Το εργαστήριο (γνωστή φίρμα:P) μας βρήκε υψηλό PH μικρό ποσοστό μορφολογίας κανονικών σπερματοζωαρίων αλλά μας επεσήμανε οτι ο άντρας μου είναι από τους σπάνιους αρσενικούς που παράγουν 270 εκατ σπερματοζωάρια, ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό) αυτό που μας είπε είναι να δούμε γιατί το PH είναι αυξημένο και λόγω αυτού δεν έχουμε καλή μορφολογία (πιθανών μας είπε είναι μικρόβια ή κιρσοκήλη)...Πάμε κι εμείς κατευθείαν στο γυναικολόγο του δείχνουμε αποτελέσματα και του λέμε αυτά που μας είπε, πιάνει ο γυναικολόγος μας γράφει θεραπεία για 10 μέρες και θα είμαστε οκ. Περνάνε οι μέρες και κάνουμε επαναληπτική εξέταση σπερμοδιαγράμματος (ένα μήνα μετά την αντιβίωση είχαμε κάνει και καλλιέργεια ήταν όλα αρνητικά) να δούμε αν έφτιαξε το σπέρμα...τζίφος πάλι τα ίδια, μόλις ο εργαστηριακός είδε το PH πάλι ανεβασμένο μας πήρε τηλ να πάμε σε ουρολόγο γιατί κάτι τρέχει , πάμε εκεί την ίδια μέρα και μόλις είδε το πρώτο σπερμοδιάγραμμα κατάλαβε τι γίνεται και μας είπε οτι 10 μέρες θεραπείας είναι πολύ λίγο ...και τώρα είμαστε στη φάση της θεραπείας πάλι...το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και κουράγιο...γενικά είμαι πολύ τσαντισμένη με τους γιατρούς γιατί δεν μας διαφωτίζουν όπως θα έπρεπε, αυτοί είναι γιατροί και ξέρουν περισσότερα από μας γιατί μας αφήνουν μέσα στη άγνοια? έχω αλλάξει 4 γιατρούς δεν αντέχω άλλο, από μόνη μου τι να κάνω να μυρίσω τα νύχια μου??? σορυ αν σας κούρασα

Καλή επιτυχία να έχετε τώρα και καλά αποτελέσματα!

Και οι γιατροι ψάχνοντας πάνε για να δούνε τί φταίει σε κάθε περίπτωση... Είμαστε θέλοντας και μή πειραματόζωα και αν είμαστε τυχεροι το πρόβλημα θα βρεί τη λύση του γρήγορα!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα...

Η πρόσφατη εμπειρία μας από το σπερμοδιάγραμμα μας άφησε άφωνους:

Διδαχή 1η: Όταν παίρνουμε αποτελέσματα από σπερμοδιαγράμματα,καλλιέργειες σπέρματος κλπ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ σε ουρολόγο-ανδρολόγο, είναι ο μόνος που μπορεί με σιγουριά να μας κάνει .......................

η αληθεια ειναι οτι οι γιατροι μας τρελαινουν λιγακι. εγω προσωπικα δεν εχω τυφλη εμπισοσυνη σε κανεναν. αυτο βεβαια δε σημαινει οτι σε καθε εξεταση μπορω να παιρνω τους γιατρους σβαρνα και να ρωταω παντου πως βλεπουν τα αποτελεσματα των εξετασεων.

προσπαθουμε κ εμεις 1,5 χρονο τωρα και ολες οι εξετασεις που εχουμε κανει προς τα παρον, μας ειπαν οτι ειναι παρα πολυ καλες. τα πυοσφαιρια και τα ερυθρα για τα οποια ρωτουσα σε προηγουμενο μηνυμα μου , μας ειπαν οτι δειχνουν μια μικρη μολυνση η οποια δεν ευθυνεται για το γεγονος οτι δεν εχει προκυψει εγκυμοσυνη ακομα. ουτε καν θεραπεια δε χρειζονται...θα περασει μονο του...

καλη υπομονη λοιπον παλι!!!!!!!σε ολες μας!!!

φιλακιααααααα;)

yIwXp2.png

Καλησπέρα σας ή καλημέρα σας ό,τι ώρα διαβάζετε το μήνυμά μου.

Σπερμοδιάγραμμα ενός καλού μου φίλου λέει τα εξής:

1.ΟΨΗ: ΘΟΛΗ

2.ΧΡΟΙΑ: ΚΡΕΜΩΔΗΣ

ΓΛΟΙΩΤΗΣ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ

PH: 7,4

ΟΓΚΟΣ: 3.1 ML

ΠΗΞΗ: ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΥΣΤΑΣΗ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ

ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ: ΙΧΝΗ

ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΡΙΘΜ. ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ: 88.290.000/ML

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ: 273.699.000

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ:

ΟΛΙΚΗ ΩΡΑ1: 43%

ΜΕΣΗ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: 23.3 M/SEC

ΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΠΕΡΜ/ΡΙΩΝ (ΤΗΝ 1Η ΩΡΑ): 37,9 εκατ./ml

ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ: ΣΠΑΝΙΑ

ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΥΤΤΑΡΑ: ΣΠΑΝΙΑ

ΣΠΕΡΜΑΤΙΔΕΣ: ΣΠΑΝΙΕΣ

ΕΡΥΘΡΑ: ΣΠΑΝΙΑ

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ 9%, ΑΝΩΜΑΛΑ: 91%

Φυσικά το "θέμα" που τον έχει αγχώσει είναι με την κινητικότητα και την μορφολογία τους...

Θα ήθελα την συνολική σας άποψη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :-P

Καλημέρα κ από μένα κορίτσια!

Εχουμε κ εμείς ένα θεματάκι με το σπέρμα του συζύγου.

Να πω αρχικά ότι έχει κιρσοκήλη από τη μια μεριά αλλά ο ουρολόγος είπε ότι δεν την πειράζουμε.

Το δικό μας σπερμοδιάγραμμα έχει

ΑΡΙΘΜ. ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ: 46.000.000/ML

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ:

ΟΛΙΚΗ ΩΡΑ1: 48%

ΟΛΙΚΗ ΩΡΑ3: 36%

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ 16%, ΑΝΩΜΑΛΑ: 84%

Άρα και εμάς το θέμα μας είναι στη μορφολογία καθώς ο γιατρός θεωρεί ότι η κινητικότητα είναι σχετικά καλή και θα διορθωθεί με τις βιταμίνες που του έδωσε (L- καρνιτίνη).

Πριν 8 μήνες έμεινα έγκυος αλλά παλινδρόμησε στις 9 έβδομαδες.

Ο καινούργιος γυναικολόγος που πήγα, μου είπε ότι είμαστε εντάξει με την κινητικότητα αλλά τον προβληματίζει η μορφολογία. Είπε μάλιστα, ότι η παλίνδρομη είναι αρκετά πιθανό να οφείλεται στη μορφολογία.

Έδωσε στον άντρα μου εκτός από L- καρνιτίνη την οποία τη συνεχίζει, του έδωσε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και serpafar (μισό χαπάκι ανά 2 μέρες).

Εντάξει οι άλλες βιταμίνες, αλλά serpafar?

Είπε ότι βοηθάει αρκετά το σπέρμα.

Πείτε μου τη γνώμη σας κορίτσια..... να τα πάρει?

Μήπως τα έχετε δοκιμάσει? (οι άντρες σας εννοώ) ;)

7vfJp2.png

Καλημέρα κ από μένα κορίτσια!

Εχουμε κ εμείς ένα θεματάκι με το σπέρμα του συζύγου.

Να πω αρχικά ότι έχει κιρσοκήλη από τη μια μεριά αλλά ο ουρολόγος είπε ότι δεν την πειράζουμε.

Το δικό μας σπερμοδιάγραμμα έχει

ΑΡΙΘΜ. ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ: 46.000.000/ML

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ:

ΟΛΙΚΗ ΩΡΑ1: 48%

ΟΛΙΚΗ ΩΡΑ3: 36%

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ 16%, ΑΝΩΜΑΛΑ: 84%

Άρα και εμάς το θέμα μας είναι στη μορφολογία καθώς ο γιατρός θεωρεί ότι η κινητικότητα είναι σχετικά καλή και θα διορθωθεί με τις βιταμίνες που του έδωσε (L- καρνιτίνη).

Πριν 8 μήνες έμεινα έγκυος αλλά παλινδρόμησε στις 9 έβδομαδες.

Ο καινούργιος γυναικολόγος που πήγα, μου είπε ότι είμαστε εντάξει με την κινητικότητα αλλά τον προβληματίζει η μορφολογία. Είπε μάλιστα, ότι η παλίνδρομη είναι αρκετά πιθανό να οφείλεται στη μορφολογία.

Έδωσε στον άντρα μου εκτός από L- καρνιτίνη την οποία τη συνεχίζει, του έδωσε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και serpafar (μισό χαπάκι ανά 2 μέρες).

Εντάξει οι άλλες βιταμίνες, αλλά serpafar?

Είπε ότι βοηθάει αρκετά το σπέρμα.

Πείτε μου τη γνώμη σας κορίτσια..... να τα πάρει?

Μήπως τα έχετε δοκιμάσει? (οι άντρες σας εννοώ) ;)

baby girl! Καλησπερα

τα σπεραφαρ εχουν fsh ορμονη οποτε μπορει να τα παρει. ψαγμενη ορμονικη θεραπεια προτεινε ο δικος σου.

για να καταλαβεις ο αντρας μου πηρε για ενα μηνα 1 χαπακι τη μερα κλομιφενη το μηνα με συνταγη του γνωστοτατου Σοφι...τη στα γιαννενα. αποτελεσμα ακομα δεν ειδαμε καθως ολολκηρωσε τη θεραπεια πριν μισο μηνα...για να καταλαβεις επαιρνε και καθε τεταρτη επι 4 βδομαδες ovitrelle ενεση (ναι καλα ακουσες την ενεηση που κανουμε οι γυναικες για να γινει προγραμματισμενη ωορηξια)!!!

να το παρετε το χαπακι, εξαλλου η δοση ειναι πολυ χαμηλη, θελει μαλλον να βοηθησει την ποιοτητα...

baby girl! Καλησπερα

τα σπεραφαρ εχουν fsh ορμονη οποτε μπορει να τα παρει. ψαγμενη ορμονικη θεραπεια προτεινε ο δικος σου.

για να καταλαβεις ο αντρας μου πηρε για ενα μηνα 1 χαπακι τη μερα κλομιφενη το μηνα με συνταγη του γνωστοτατου Σοφι...τη στα γιαννενα. αποτελεσμα ακομα δεν ειδαμε καθως ολολκηρωσε τη θεραπεια πριν μισο μηνα...για να καταλαβεις επαιρνε και καθε τεταρτη επι 4 βδομαδες ovitrelle ενεση (ναι καλα ακουσες την ενεηση που κανουμε οι γυναικες για να γινει προγραμματισμενη ωορηξια)!!!

να το παρετε το χαπακι, εξαλλου η δοση ειναι πολυ χαμηλη, θελει μαλλον να βοηθησει την ποιοτητα...

Kαλησπέρα! Σε ευχαριστώ για την απάντηση..

Μάλλον ο δικός σου γιατρός είναι πιο ψαγμένος από τον δικό μου. Τελικά θα τα πάρει τα φάρμακα κ ελπίζω να δούμε σύντομα αποτέλεσμα..... γιατί από μορφολογία σπέρματος είμαστε χάλια....

Εγώ αυτό το μήνα ξεκίνησα κλομιφαίνη, οπότε είμαστε με χαπάκια κ οι δύο!!!

Καλή μας επιτυχία κ εύχομαι τα επόμενα Χριστούγεννα να τα περάσουμε μαζί με τα μωράκια μας!!!!!!:P

7vfJp2.png

Γεια σας κορίτσια,

Το σπερμοδιαγράμμα του άντρα μου λέει τα εξής:

Χρόνος ρευστοποίησης: 30

Όγκος: 7

Σύνολο σπερματοζωαρίων:145.000.000

Ολικός αριθμός σπερματοζωαρίων: 101.000.000

Κινητικότητα:40%

Γρήγορη:17%

Αργή:18%

Μη προοδευτική:0,5%

Ακίνητα:60%

Round cells ανά ml:02

Επιθήλια κύτταρα:0

Τι λέτε κορίτσια? Πως τα βλέπετε τα αποτελέσματα?

zl9Up2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καμιά γνώμη???

FILIA καλησπερα και χρονια πολλα

το διαγραμμα ειναι πολυ καλο απο αποψη αριθμου. Πασχει απο κινητικοτητα αλλα οχι πολυ , δηλαδη ο αριθμος της ζωηρης και μετριας κινησης θα πρεπε να ειναι κοντα στο 50 % για να πουμε οτι ειναι φυσιολογικο.

δεν γραφεις το ποσοστο των ανωμαλων μορφων. οποτε αν θελεις πες μας ωστε να δουμε και τη μορφολογια

αρα εχετε μια ηπια ασθενοσπερμια που πιστευω οτι με αγωγη βιταμινων και αντιοξειδωτικων θα βελτιωθει!

ποσο καιρο προσαπθειτε;

FILIA καλησπερα και χρονια πολλα

το διαγραμμα ειναι πολυ καλο απο αποψη αριθμου. Πασχει απο κινητικοτητα αλλα οχι πολυ , δηλαδη ο αριθμος της ζωηρης και μετριας κινησης θα πρεπε να ειναι κοντα στο 50 % για να πουμε οτι ειναι φυσιολογικο.

δεν γραφεις το ποσοστο των ανωμαλων μορφων. οποτε αν θελεις πες μας ωστε να δουμε και τη μορφολογια

αρα εχετε μια ηπια ασθενοσπερμια που πιστευω οτι με αγωγη βιταμινων και αντιοξειδωτικων θα βελτιωθει!

ποσο καιρο προσαπθειτε;

Γεια σου karkinaki,

Χρόνια πολλά και ότι επιθυμείς σου εύχομαι. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Στα αποτελέσματα δεν γράφει μορφολογία γι αυτό δεν την έγραψα. Κάναμε και μια καλλιέργεια σπέρματος και αύριο θα πάρουμε τ' αποτελέσματα. Προσπαθούμε ένα χρόνο γεμάτο αλλά τίποτα. Βέβαια έχω και εγώ πρόβλημα. Έχω αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο και λύκο. Επίσης έκανα μια εξέταση ορμονών τώρα και μου βγήκε ανεβασμένη η προλακτίνη 82,50. Ουσιαστικά δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον γυναικολόγο μου γιατί δεν έχω πάρει όλα τ' αποτελέσματα απο τις εξετάσεις. Ήταν πολύ καθησυχαστικό αυτό που μου είπες, σ' ευχαριστώ πολύ. Εσείς πόσο καιρό προσπαθείτε;

zl9Up2.png

Γεια σου karkinaki,

Χρόνια πολλά και ότι επιθυμείς σου εύχομαι. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Στα αποτελέσματα δεν γράφει μορφολογία γι αυτό δεν την έγραψα. Κάναμε και μια καλλιέργεια σπέρματος και αύριο θα πάρουμε τ' αποτελέσματα. Προσπαθούμε ένα χρόνο γεμάτο αλλά τίποτα. Βέβαια έχω και εγώ πρόβλημα. Έχω αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο και λύκο. Επίσης έκανα μια εξέταση ορμονών τώρα και μου βγήκε ανεβασμένη η προλακτίνη 82,50. Ουσιαστικά δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον γυναικολόγο μου γιατί δεν έχω πάρει όλα τ' αποτελέσματα απο τις εξετάσεις. Ήταν πολύ καθησυχαστικό αυτό που μου είπες, σ' ευχαριστώ πολύ. Εσείς πόσο καιρό προσπαθείτε;

εμεις προσπαθουμε 2,5 χρονια (στο 1,5 χρονο εμεινα εγκυος απο φυσικη συλληψη αλλα ηταν βιοχημικη) . αν μεχρι τον επομενο μηνα δε μεινω εγκυος ξεκιναμε εξωσωματικη. εχουμε ολιγοασθενοσπερμια και κακη μορφολογια αλλα παραταυτα εμεινα εγκυος. για να καταλβεις εχουμε 15 εκατομμυρια στο συνολο! αρα τα δικα σας τα ποσοστα ειναι υπερ- καλα ...εδω εμεινα εγω εγκυος μ αυτο το σπερμα!

η υψηλη προλακτινη ειναι φυσικο αντισυλληπτικο. αρα θα πρεπει οπωσδηποτε να μιλησεις με το γιατρο σου γιατι και μονο γι αυτο το λογο δεν καθιστα ευκολη τη συλληψη . η προλακτινη ανεβαινει απο υψηλο αγχος, δε ξερω αν ο λυκος που ειναι αυτοανοσο μπορει να συντελει σε ανεβασμενη προλακτινη! μιλα με το γιατρο σου.

παντως το σπερμα σας θα ανεβει . εμεις ειχαμε κινητικοτητα 5% αρχικα και εδω και 2 χρονια μετα την αγωγη με βιταμινες ειμαστε σταθερα στο 55%

Καλησπέρα σε όλους και όλες...

Χρόνια Πολλά και καρπέρα!!!!!

Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς τα addyzoa? είναι ένα φυτικό λένε προϊόν που βελτιώνει το σπέρμα...σκέφτομαι να το συζητήσω με τον ουρολόγο την επόμενη φορά που θα ξαναπάμε...αλλά θα ήθελα και γνώμες από κάποιους που το έχουν δοκιμάσει αν είναι καλό, αν κάνει δουλειά...είμαστε σε φαρμακευτική αγωγή αυτή τη στιγμή και έλεγα όταν τελειώσουμε να ξεκινήσει ο άντρας μου με αυτό, ίσως δούμε κι εμείς κάποια καρπερή χρονιά επιτέλους...τι να πω ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται αλλά ίσως και να βοηθήσει αν όχι φαρμακευτικά, ψυχολογικά τουλάχιστον...

Καλησπέρα σε όλους και όλες...

Χρόνια Πολλά και καρπέρα!!!!!

Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς τα addyzoa? είναι ένα φυτικό λένε προϊόν που βελτιώνει το σπέρμα...σκέφτομαι να το συζητήσω με τον ουρολόγο την επόμενη φορά που θα ξαναπάμε...αλλά θα ήθελα και γνώμες από κάποιους που το έχουν δοκιμάσει αν είναι καλό, αν κάνει δουλειά...είμαστε σε φαρμακευτική αγωγή αυτή τη στιγμή και έλεγα όταν τελειώσουμε να ξεκινήσει ο άντρας μου με αυτό, ίσως δούμε κι εμείς κάποια καρπερή χρονιά επιτέλους...τι να πω ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται αλλά ίσως και να βοηθήσει αν όχι φαρμακευτικά, ψυχολογικά τουλάχιστον...

δεν το ξερω αυτο το φυτικο σκευασμα

εμεις παιρναμε πολυ καιρο βασιλικο πολτο, προπολη(γυρη) και αντιοξειδωτικες βιταμινες (ψευδαργυρο ,σεληνιο και Ε)

επισης παιρναμε και μακα(το πουλανε στα βιολογικα προιοντα)

τελος θελει πολλα οστρακοειδη, οχι τσιγαρο, οχι αλκοολ.

τι σπερμοδιαγραμμα εχετε; αριθμο και κινηση;

Τα αποτελέσματα του άντρα μου είναι αυτά:

Χρόνος ρευστοποίησης: πλήρης εντός 1 ώρας

Όγκος:2

Σύνολο σπερματοζωαρίων:197.600.000

Ολικός αριθμός σπερματοζωαρίων: 395.200.000

Ταχεία Πρόσθια κίνηση:33.5 %

Αργή:44%

Επιτόπια:8,1%

Ακίνητα:14%

PH: 8,5

Μορφολογία:

Φυσιολογικά 0%

Μη φυσιολογικά 100%

Κι εμείς από μόνοι μας πέρυσι χωρίς να έχουμε ιδέα για το πως είναι το σπέρμα πήραμε για λίγο καιρό βασιλικό πολτό και γύρη, αυτά έχω ακούσει οτι κάνουν καλό αλλά μάλλον επειδή υπήρχε φλεγμονή δεν έκανε τίποτα σε αυτό τον τομέα...Ο γιατρός μας είπε οτι μόλις τελειώσει η αγωγή το σπέρμα θέλει 2,5-3 μήνες να επανέλθει κανονικά (αν έχει φύγει η φλεγμονή)..κι έλεγα μήπως ξεκινήσουμε κάτι φυτικό έτσι για βοήθημα όχι οτι αυτό θα μας λύσει το πρόβλημα...

Τα αποτελέσματα του άντρα μου είναι αυτά:

Χρόνος ρευστοποίησης: πλήρης εντός 1 ώρας

Όγκος:2

Σύνολο σπερματοζωαρίων:197.600.000

Ολικός αριθμός σπερματοζωαρίων: 395.200.000

Ταχεία Πρόσθια κίνηση:33.5 %

Αργή:44%

Επιτόπια:8,1%

Ακίνητα:14%

PH: 8,5

Μορφολογία:

Φυσιολογικά 0%

Μη φυσιολογικά 100%

Κι εμείς από μόνοι μας πέρυσι χωρίς να έχουμε ιδέα για το πως είναι το σπέρμα πήραμε για λίγο καιρό βασιλικό πολτό και γύρη, αυτά έχω ακούσει οτι κάνουν καλό αλλά μάλλον επειδή υπήρχε φλεγμονή δεν έκανε τίποτα σε αυτό τον τομέα...Ο γιατρός μας είπε οτι μόλις τελειώσει η αγωγή το σπέρμα θέλει 2,5-3 μήνες να επανέλθει κανονικά (αν έχει φύγει η φλεγμονή)..κι έλεγα μήπως ξεκινήσουμε κάτι φυτικό έτσι για βοήθημα όχι οτι αυτό θα μας λύσει το πρόβλημα...

καλη χρονια και χρονια πολλα!!!

πολυ περιεργο σπερμοδιαγραμμα ! ενω απο αριθμο και κινηση ειστε καταπληκτικα, ειναι δυνατον να μην εχετε ουτε ενα φυσιολογικο σπερματοζωαριο; περιεργο...οντως πρεπει να περιμενετε 2 μηνες το λιγοτερο για να δειτε βελτιωση στο σπερμα σας, αντε πολυ καλη επιτυχια, ο,τι και να παρετε καλο κανει κακο δε θα κανει! και θα ειναι και ωφελιμο!

καλη χρονια και χρονια πολλα!!!

πολυ περιεργο σπερμοδιαγραμμα ! ενω απο αριθμο και κινηση ειστε καταπληκτικα, ειναι δυνατον να μην εχετε ουτε ενα φυσιολογικο σπερματοζωαριο; περιεργο...οντως πρεπει να περιμενετε 2 μηνες το λιγοτερο για να δειτε βελτιωση στο σπερμα σας, αντε πολυ καλη επιτυχια, ο,τι και να παρετε καλο κανει κακο δε θα κανει! και θα ειναι και ωφελιμο!

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους

Καρκινάκι αυτό είναι το δεύτερο σπερ/μα που κάναμε μετά από αντιβίωση 10ημερών η οποία δεν έκανε κάτι...στο πρώτο σπερ/μα ο αριθμός σπερματοζωαρίων ήταν μεγαλύτερος...επειδή την πρώτη φορά δεν πήγαμε σε ουρολόγο-ανδρολόγο να μας κάνει διάγνωση, κάναμε αυτό που μας είπε ο εργαστηριακός και ο γυναικολόγος, οι οποίοι φυσικά έδειξαν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα αλλά τους προβλημάτισε το PH που ήταν υψηλό και έτσι βγήκε το συμπέρασμα οτι υπάρχει φλεγμονή (ίσως από χλαμύδια ή κάτι τέτοιο) και πρέπει να πάρουμε αντιβίωση. Τη δεύτερη φορά λόγω οτι το PH ήταν στα ίδια ο εργαστηριακός ανησύχησε και μας έστειλε κατευθείαν σε ουρολόγο. Εκεί ο γιατρός μας είπε τα εξής: "δε χρειάζεται να δει κανείς μόνο το pH για να καταλάβει ότι κάτι τρέχει, μόνο και μόνο από τον αριθμό σπερματοζωαρίων μπορούμε να το καταλάβουμε, είναι υπερβολικός ο αριθμός, κάτι το οποίο δεν είναι φυσιολογικό" και επίσης μας συνέστησε να κάνουμε πάλι θεραπεία για περισσότερες μέρες...και εκεί που είχαμε χαρεί οτι τα πράγματα είναι πιό απλά απ΄οτι περιμέναμε...φτου και από την αρχή...τι να κάνουμε υπομονή...ελπίζω το 2012 να είναι καλύτερα τα πράγματα.

Καλή Χρονιά!!!!

το PH prepei Να ναι κοντα στο 7,5, ανω του 8 κοντα στο 9 δειχνει μικροβιο!

κανατε καλλιεργεια για μυκοπλασμα χλαμυδια και ουρεοπλασμα;

αν οχι σπευσατε! εχετε θεμα. για τον αριθμο δεν καταλαβα γιατι ειναι περιεργο; εμενα μου φαινεται σουπερ και σαν αριθμο εχω ξανακουσει.

τριπλεξ και υπερηχο ορχεων κανατε;

σιγουρα θα χρειστει αντιβιωση