Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ξαφνικη αδιαφορια για το νηπιο.....

Recommended Posts

καλημερα !!!

εχω ενα αγορακι 6 χρονων(παρα 2 μηνες!!)

πριν 10 μερες πηγα να τον παρω απο το νηπιο και ρωτησα την δασκαλα πως τα παει,μου ειπε πως ειναι απο τα καλυτερα παιδια σε θεμα ησυχιας και τετοια αλλα εχουν δει μια μικρη αλλαγη στην συμπεριφορα του και οτι θα το κοιταξουν και θα τα ξανα πουμε.

λεγοντας μου η δασκαλα αυτα μου ειπε πως ειναι αδιαφορος για τις εργασιες του,για τα παιχνιδια που κανουν και γενικα ειναι "αλλου",με ρωτησε και αν εχει γινει κατι στο σπιτι αλλα δεν εχει γινει τιποτα.

Της ειπα πως εχει αλλα δυο αδερφακια το ενα ειναι 3χρονων και η μικρη 1 χρονων,ειχαν γεννεθλια αυτο τον μηνα και οι δυο και η μικρη εχει αρχισει να κανει βηματακια!!

η δασκαλα μου ειπε πως ισως ζηλευει για καποιον λογο τα μικρα,να του δωσουμε λιγο περισοτερο χρονο και τα ξανα λεμε!!!

Σημερα το πρωι τον πηγαμε σχολειο και η δασκαλα μας ειπε πως συνεχιζει η αδιαφορια του....

δεν κανει τις εργασιες του η αν της κανει τις παραταει στην μεση,δεν πολυ παιζει με τα παιδακια και ειπε στην δασκαλα πως δεν επρεπε να ερθει στο σχολειο γιατι βηχει (τους ειχε πει ποιο παλια η δασκαλα πως τα παιδακια που ειναι αρρωστα και βηχουν θα πρεπει να καθοντε σπιτι για να μην κολλανε τα αλλα) η δασκαλα τον παρακολουθισε και ειναι ζητημα αν εβηξε 2 φορες,μα δεν ειναι και αρρωστος !!!

μας ειπε πως αν θελει να κατσει σπιτι για 1 φορα και μονο μπορει να το κανει αλλα οχι αλλη(για να μην το κανει συστημα),ισως ειναι κατι παροδικο για λιγες μερες,ισως βαρεθικε λιγο γιατι τα περισοτερα απο αυτα τα εκανε και στο προνηπιο, θα τον εχει στην προσοχη της και θα τα ξανα πουμε παλι.

πραγματικα δεν καταλαβενω γιατι το επαθε,δεν εχει αλλαξει κατι στο σπιτι,ασχολουμαστε μαζι του αρκετα.....δεν ξερω τι να κανω.

καθε σκεψη θα με βοηθουσε!!!!!

apHGp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

μήπως εκτός από τη ζηλεια για τα αδερφάκια, βαριέται και λίγο; Καμιά φορά, όταν ένα θέμα αναπτύσσεται πολύ, τα παιδιά βαριούνται. Για παράδειγμα, η δική μας δασκάλα, ασχολείται με την ελιά και το λάδι εδώ και 15 μέρες γιατί έχουν εκπαιδευτική εκδρομή την άλλη εβδομάδα. Χθες ο μικρός μου είπε ότι δεν αντέχει να παρακολουθεί άλλο γιατί κουράστηκε να ακούει τα ίδια και τα ίδια. Ρώτησέ τον μήπως συμβαίνει κάτι ανάλογο.

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Κάτι τον απασχολεί... Μπορεί να είναι ζήλεια για τα αδερφάκια, μπορεί να είναι και κάτι άλλο. Προσπάθησε να τον ψαρέψεις σε ανύποπτο χρόνο να δεις τι ακριβώς είναι αυτό και αν έχει σχέση με το σχολείο ή με το σπίτι. Μην τον ρωτήσεις ευθέως (ή τέλοσπάντων ρώτα αλλά μην επιμείνεις) γιατί μπορεί να πάρει αμυντική στάση. Προσπάθησε να του το εκμαιεύσεις.

Στο σπίτι προσπάθησε να τον απασχολείς δημιουργικά και να κάνετε πράγματα μαζί.

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

καμια δεν μπορει να μου δωσει μια συμβουλη.......;;;;;

Ρία μου, οι λόγοι μπορεί να είναι πάρα πολλοί. Το παιδάκι σου είναι 6 χρονών, μπορείτε να συζητήσετε. Μόνο έτσι θα καταλάβεις τι τον ενοχλεί και τι δεν του αρέσει.

Καλημέρα!

μήπως εκτός από τη ζηλεια για τα αδερφάκια, βαριέται και λίγο; Καμιά φορά, όταν ένα θέμα αναπτύσσεται πολύ, τα παιδιά βαριούνται. Για παράδειγμα, η δική μας δασκάλα, ασχολείται με την ελιά και το λάδι εδώ και 15 μέρες γιατί έχουν εκπαιδευτική εκδρομή την άλλη εβδομάδα. Χθες ο μικρός μου είπε ότι δεν αντέχει να παρακολουθεί άλλο γιατί κουράστηκε να ακούει τα ίδια και τα ίδια. Ρώτησέ τον μήπως συμβαίνει κάτι ανάλογο.

τα ιδια κ τα ιδια αποκλειεται να ειναι !

katerinak οπωσδήποτε δεν είναι τα ίδια και τα ίδια απλώς έγραψα ότι μου είπε το παιδί. Μιλούσαν όμως καθημερινά για δύο εβδομάδες για την ελιά και το λάδι κι όσο να ΄ναι κουράστηκε. Τώρα που αρχισαν να μιλάνε για τα Χριστούγεννα το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε:D

katerinak οπωσδήποτε δεν είναι τα ίδια και τα ίδια απλώς έγραψα ότι μου είπε το παιδί. Μιλούσαν όμως καθημερινά για δύο εβδομάδες για την ελιά και το λάδι κι όσο να ΄ναι κουράστηκε. Τώρα που αρχισαν να μιλάνε για τα Χριστούγεννα το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε:D

λογικο ειναι ειδικα γαιτι τα χριστουγεννα αρεσουν στα παιδια .τα προτζεκτ του νηπιαγωγειου ομως στην πραγματικοτητα κρατανε τοσο κ περισσοτερο

μου ειπε τι παιδι οτι δεν εχει τιποτα και οτι τωρα που αλλαξαν θεμα(κανουν για τα Χριστουγεννα)του αρεσει και κανει τις εργασιες του.....

να δουμε τι θα πει και η δασκαλα ομως απο Δευτερα που θα την ρωτησω...

δεν εχει αλλαξει κατι στο σπιτι και γι'αυτο εχω προβληματιστει....

το μονο που εγινε ειναι οτι ειχαν γεννεθλια τα δυο μικρα μεσα στον Νοεμβριο(αλλα δεν καναμε τιποτα φοβερο)και η μικρη εχει αρχισει να περπαταει και να μιλαει λιγο....ειναι αυτα θεματα για ζηλεια;;;;;;μακαρι να περασει γρηγορα!!!!

apHGp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Ελπίζω να έχει αποκατασταθεί το θέμα. Πάντως πράγματι μπορεί να βαριέται διότι είναι και μεγάλο παιδί.Ωστόσο , προσπάθησε να τον ενθαρρύνεις και να τον απασχολήσεις με νέες δραστηριότητες όπως ένα πιο δύσκολο παζλ, ένα επιτραπέζιο που θα του κερδίσει το ενδιαφέρον, ή ακόμα ένα εκπαιδευτικό cd rom για τον υπολογιστή. Μια άλλη ιδέα είναι να καλείτε συχνά κάποιο συμμαθητή του για παιχνίδι, για να δημιουργηθεί συνδετικός κρίκος σχολείου σπιτιού.

Καλή συνέχεια !

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...