Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δικαιολογείται ενας μπαμπας να μιλαει ετσι?

MAJA

Recommended Posts

Δικαιολογείται ενας μπαμπας να λεει στην δεκαχρονη κορη του μ.λ.κισμενη? και ηλιθια οποιοςδηποτε να ειναι ο λογος?

• λογος σχολειο,
  • αδιαφορια
  • αντιμιλαει
  • δεν ακουγει

Διαφημίσεις

Όχι δεν δικαιολογείται σε καμία μα καμία περίπτωση! Υπάρχουν σίγουρα άλλοι τρόποι να εξηγήσεις στο παιδί σου τι είναι σωστό και τι όχι. Και πως να μην αντιμιλήσει το παιδί όταν ακούει τέτοια? Αν μ΄αυτόν τον τρόπο μεγάλωνει έτσι και θα συμπεριφέρεται.

Διαφημίσεις

Συζητείστε με οικογενειακούς ή σχολικούς συμβούλους. Σίγουρα δεν συμφωνώ με την συμπεριφορά αλλά πολλές φορές κάποιος μπορεί να νομίζει ότι είναι η σωστή μέθοδος. Προσωπικά πέρισυ παρακολούθησα σχολή γονέων μαζί με την γυναίκα μου, που με βοήθησε να δω αλλιώς αρκετά πράγματα σε σχέση με τα παιδιά μου αλλά και με την σχέση μου με την σύζυγό μου.

Καλό Κουράγιο!!!

Σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογειται..ειναι απαραδεκτος.

Αν αυριο το κοριτσακι σας που θα μεγαλωσει τον φωναζει μ@λ@κ@ να μην του κανει εντυπωση.Τον σεβασμο των παιδιων τον κερδιζουμε..δεν τον απαιτουμε.

xceZp3.png

Διαφημίσεις

Δηλαδή ποιά είναι τα 10 τα δικά σου. Του απαντάς αναλόγως, δηλάδη βρίζοντας? Γιατί αν είναι έτσι δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να σε ακούσει. Το οτι εσύ μπορείς να απαντήσεις και να του επιβληθείς δεν σημαίνει οτι το 10χρονο κοριτσάκι σου μπορεί να κάνει το ίδιο. Θα πρέπει να αλλάξει και των δύο η συμπεριφόρα και σχέση (κομμάτακι δύσκολο χωρίς ουσιαστικά να καταλάβει την λάθος συμπεριφορά)

Δηλαδή ποιά είναι τα 10 τα δικά σου. Του απαντάς αναλόγως, δηλάδη βρίζοντας. Γιατί αν είναι δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να σε ακούσει. Το οτι εσύ μπορείς να απαντήσεις και να του επιβληθείς δεν σημαίνει οτι το 10χρονο κοριτσάκι σου μπορεί να κάνει το ίδιο. Θα πρέπει να αλλάξει και των δύο η συμπεριφόρα (κομμάτακι δύσκολο χωρίς ουσιαστικά να καταλάβει την λάθος συμπεριφορά)

Συμφωνώ. Το κοριτσακι σου δε πρεπει να ακουει και απο εσενα βρισιες και φωνες εστω και αν είναι προς τον μπαμπα της.

Αλλά σε καταλαβαίνω κι εσενα Maya... τι να κανεις?

Nothing you would take... Everything you gave...

ΜΑJA, αν το παιδί ακούει τέτοιες λέξεις από τη μαμά και το μπαμπά, το πιο πιθανό είναι να τις αναπαραγάγει και το ίδιο και να μάθει να φέρεται και να μιλάει αναλόγως. Για μένα τέτοιο λεξιλόγιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ είτε έχεις παιδί είτε όχι. Ούτε και θα ανεχόμουν να με αποκαλεί ο σύντροφός μου μ@λ@κισμένη και ηλίθια. Απαιτώ να με σέβεται, όπως τον σέβομαι κι εγώ. Λυπάμαι που το παιδί μεγαλώνει σε τέτοιο περιβάλλον.

και τι να κανω?

πως να αλλαξεις ενα ατομο 40 χρονων?

σας πληροφορω οτι απο την κορη μου ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν εχω ακουσει ουτε ενα βρισιδι να λεει,ποτε ομως!

ουτε σε εμας ,ουτε στις φιλες τις,ειναι ενα παιδι με

παρακαλω,συγνωμη,οριστε,ευχαριστω!

Διαφημίσεις

ΜΑJA, αν το παιδί ακούει τέτοιες λέξεις από τη μαμά και το μπαμπά, το πιο πιθανό είναι να τις αναπαραγάγει και το ίδιο και να μάθει να φέρεται και να μιλάει αναλόγως. Για μένα τέτοιο λεξιλόγιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ είτε έχεις παιδί είτε όχι. Ούτε και θα ανεχόμουν να με αποκαλεί ο σύντροφός μου μ@λ@κισμένη και ηλίθια. Απαιτώ να με σέβεται, όπως τον σέβομαι κι εγώ. Λυπάμαι που το παιδί μεγαλώνει σε τέτοιο περιβάλλον.

Θα διαφωνήσω μόνο στο "λυπάμαι". Βαρύ γιατί η maya φαινεται να προσπαθει.

Το χειροτερο δεν ειναι πως το παιδι θα μαθει να βριζει αλλά πως θα μαθει πως αυτο ειναι οικογενεια. Το οτι σηκωνομαστε απ'το πρωι μέσα σε ένα σπιτι και αρχιζουμε τη μέρα με βρισιες...

Θα διαφωνήσω μόνο στο "λυπάμαι". Βαρύ γιατί η maya φαινεται να προσπαθει.

Το χειροτερο δεν ειναι πως το παιδι θα μαθει να βριζει αλλά πως θα μαθει πως αυτο ειναι οικογενεια. Το οτι σηκωνομαστε απ'το πρωι μέσα σε ένα σπιτι και αρχιζουμε τη μέρα με βρισιες...

Πώς προσπαθεί; Αφού λέει ότι στη μια βρισιά του απαντάει με άλλες 10! Εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά. :confused:

οχι δεν δικαιολογητε αλλα δυστηχως αυτο συμβαινει παντου .................και μετα γυρναει ο τροχος και λεει το παιδακι τον μπαμπα μα@@@....και απορει ο μπαμπας το παιδι μου γιατι μιλαει ετσι ?τι κανουμε σαν μαμα .....δυσκολο ξενκιναμ ε κουβεντα στον μπαμπα ...κουβεντα στο παιδι ......και υπομονη ...διοτι τωρα το παιδι ξεκιναει εφηβεια και μπαινετε σε ενα πολυ δυσκολο δρομο ..................

Πώς προσπαθεί; Αφού λέει ότι στη μια βρισιά του απαντάει με άλλες 10! Εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά. :confused:

εννοουσα πως επειδη το ψαχνει, ισως... ναι, μαλλον εχεις δικιο.

και τι να κανω?

σας πληροφορω οτι απο την κορη μου ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν εχω ακουσει ουτε ενα βρισιδι να λεει,ποτε ομως!

Μηπως σας φοβαται λίγο? Μηπως εχει σιχαθει το γεγονος πως μιλατε ετσι ο ενας στον αλλο? εσυ τι σχεση εχεις με τη μικρη?

Πάντως σου το ξαναλέω, το να αρχίσει να βρίζει η μικρή είναι το λιγότερο που μπορεί να πάθει. Μην είναι αυτό το θέμα σου, αυτό δεν είναι τίποτα

οχι δεν δικαιολογητε αλλα δυστηχως αυτο συμβαινει παντου .................και μετα γυρναει ο τροχος και λεει το παιδακι τον μπαμπα μα@@@....και απορει ο μπαμπας το παιδι μου γιατι μιλαει ετσι ?τι κανουμε σαν μαμα .....δυσκολο ξενκιναμ ε κουβεντα στον μπαμπα ...κουβεντα στο παιδι ......και υπομονη ...διοτι τωρα το παιδι ξεκιναει εφηβεια και μπαινετε σε ενα πολυ δυσκολο δρομο ..................

Δεν συμβαίνει παντού. Και κατά τη γνώμη μου, δύσκολα διορθώνεται, γιατί ένας άνθρωπος που τόσα χρόνια έχει μάθει να χρησιμοποιεί τέτοιο λεξιλόγιο, δεν μπορεί να βάλει ξαφνικά φρένο στο στόμα του έτσι εύκολα.

Πολλά παιδάκια ακούνε κακές λέξεις στο δρόμο ή στο σχολείο, αλλά δεν μαθαίνουν να μιλάνε έτσι, αν δεν ακούνε τις ίδιες λέξεις και μέσα στο σπίτι. Κακά τα ψέματα, το παιδί μιμείται τους γονείς. Αν βρίζουν οι γονείς, θα μάθει να βρίζει και το παιδί. Από πού θα πάρει παράδειγμα;

και τι να κανω?

To θέμα είναι αν το παιδάκι θα μάθει να βρίζει ή όχι? Το πως αισθάνεται όταν ακούει να το βρίζουν έχει καμιά σημασία? Το τι έχει μέσα στην ψυχούλα του? Το πως θα μάθει να έχει φυσιολογικές σχέσεις και να εμπιστευεται τον εαυτό του και τους άλλους όταν ο ίδιος του ο γονιος του μιλάει έτσι? Συγνώμη αλλά δεν είναι απλά πράγματα αυτά. Μιλάμε για μια αθώα ψυχούλα ...

To θέμα είναι αν το παιδάκι θα μάθει να βρίζει ή όχι? Το πως αισθάνεται όταν ακούει να το βρίζουν έχει καμιά σημασία? Το τι έχει μέσα στην ψυχούλα του? Το πως θα μάθει να έχει φυσιολογικές σχέσεις και να εμπιστευεται τον εαυτό του και τους άλλους όταν ο ίδιος του ο γονιος του μιλάει έτσι? Συγνώμη αλλά δεν είναι απλά πράγματα αυτά. Μιλάμε για μια αθώα ψυχούλα ...

Α να γεια σου. Συμφωνώ 100%

Μaja σώσε οτι μπορείς! Τουλάχιστον το πρότυπο της μητέρας να είναι διαφορετικό. Και για τον μικρό σου που ακολουθεί και μαθαίνει... Προσπάθησε να φέρεις εσυ τις ισσοροπίες αν θεωρείς οτι ο αντρας σου δεν μπορεί. Γενικά είναι συζητήσιμος? Ισώς να του έκανες μια κουβέντα για να δεις που βρίσκεται. Δυστυχώς το οτι η κόρη σου είναι ένα ευγενικό παιδί δεν σημαίνει οτι μέσα της είναι οκ και δεν την πληγώνει η συμπεριφορά του μπαμπά της.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...