Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αποθηλασμος λογω επιστροφης στη δουλεια -γιατι;

travellingmum

Recommended Posts

Μου εχει γεννηθει μια απορια διαβαζοντας για πολλες μανουλες που θελουν να αποθηλασουν εν οψη της επιστροφης τους στη δουλεια.

Εγω προσωπικα δε βρηκα λογο να αποθηλασω, μια που το παιδι δε ζητουσε το στηθος οταν δεν ημουν εκει, παρα μονο οταν ημουν, ετσι συνεχισα πρωι και βραδυ να τον θηλαζω. Δε βρηκα το λογο να του το αρνηθω εφ'οσον ημουν εκει και το ζητουσε. Και τωρα, που ειναι 3 1/2 χρονων, θηλαζω ακομα, επειδη δε βρισκω λογο να του το αρνηθω οταν το ζηταει.

Καθε μαμα, παιδακι και περιπτωση ομως ειναι διαφορετικη. Γι'αυτο ρωταω μαμαδες που αποφασισαν να αποθηλασουν λογω επιστροφης στη δουλεια, για ποιο λογο το κανατε;

Διαφημίσεις

Επέστρεψα στη δουλειά, όταν ήταν μόλις 2,5 μηνών. Και ήταν 2.

Στην αρχή, προσπαθησα να μην αποθηλάσω. Αλλά, παρότι μου άρεσε πολύ ο θηλασμός, τελικά τον σταμάτησα γιατί πρώτον έλειπα΄ωρες πολλές, δεύτερον ανάγκαστηκα να λείψω και ημέρες ταξίδι, οπότε θεώρησα ότι δεν... Ομως μου έμεινε απωθημένο, ακριβώς επειδή μου άρεσε...:-(

Μπράβο σου που συνεχίσεις ακόμα. Δεν μου λες, άμα πάει φαντάρος θα το κόψεις?:lol::lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Πειράζει να γράψω κι εγώ που δεν αποθήλασα λόγω επιστροφής στη δουλειά, αλλά λόγω εγκυμοσύνης, ευτυχώς προσωρινά (δεν είχα προβλήματα υγείας, διευκρινίζω); Γιατί απ΄αυτά που διαβάζω νομίζω ότι μερικοί λόγοι ήταν παρόμοιοι.

1. Πριν βρεθείς σε μια κατάσταση, σου φαίνεται βουνό. Όταν έρχεται η ώρα, πολλές φορές διαπιστώνεις ότι δεν είναι τόσο τραγικά, και θα μπορούσες να είχες διατηρήσει το θηλασμό.

2. Πολλές φορές δεν σου περνά από το μυαλό ότι έχεις κι άλλες επιλογές, όταν όλοι όσοι ξέρεις αποθηλάζουν για έναν λόγο.

3. Ειδικά για την επιστροφή στη δουλειά, είναι πολύ διαδεδομένη η αντίληψη ότι δεν έχει νόημα να θηλάζεις, αν πρόκειται μόνο για 2-3 θηλασμούς. Αν μια μητέρα δεν μπορεί να αντλεί στη δουλειά, πολλές φορές σταματά να θηλάζει κι όταν βρίσκεται στο σπίτι.

4. Μερικές μητέρες είναι επιρρεπείς στη μαστίτιδα, κι αν δεν μπορούν να αντλούν και το μωρό είναι μικρό, δυσκολεύονται να χειριστούν την παραγωγή τους.

5. Είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι το μωρό θα κάθεται πιο εύκολα σε τρίτους και θα δέχεται καλύτερα το μπιμπερό, αν αποθηλάσει.

6. Είναι επίσης διαδεδομένη η αντίληψη ότι θα κοιμάται καλύτερα αν αποθηλάσει, πράγμα σημαντικό για μια εργαζόμενη.

Εγώ στο πρώτο παιδί θα επέστρεφα στη δουλειά στους 5,5 μήνες και ναι, είχα αποφασίσει να αποθηλάσω, κυρίως γιατί θα έλειπα από το σπίτι γύρω στις 8 -9 συνολικά λόγους και εν γένει για τον πρώτο και δεύτερο λόγο που αναφέρει η pax. Είχα μάλιστα ζητήσει και σχετικές συμβουλές, ώσπου παρενέβη ... η παιδίατρος και με έπεισε να συνεχίσω: θα αρχίζαμε νωρίτερα τα φρούτα, και εγώ θα έκανα αντλήσεις ώσπου να μπουν τα 2 γεύματα στερεών. Έτσι κι έγινε! Ε, πήρε κι η μικρή ένα γεύμα ξένο για τις 2 πρώτες βδομάδες, γιατί δεν τα πήγαινα και τόσο καλά με τις αντλήσεις και όλα πήραν το δρόμο τους.

Αλλά ο λόγος που είχα αποφασίσει να αποθηλάσω ήταν ότι δεν πίστευα ότι υπάρχουν εναλλακτικές, και το θεωρούσα και ένα επιπρόσθετο μεγάλο άγχος (και πράγματι είναι, πιστεύω).

Με τη δεύτερη επέστρεψα στη δουλειά όταν ήταν 4 μηνών. Εκεί ήταν δυσκολότερα γιατί δεν ήταν δυνατό να μπούμε στις στερεές από τόσο νωρίς, συν του ότι μια - δυο ημέρες έμεινε νηστική από τις 10 ως τις 6 που γύρισα (χωρίς να δυσανασχετεί) γιατί δεν ήθελε το μπιμπερό (με δικό μου γάλα). Πιέστηκα λίγο, αλλά εν τέλει τα κατάφερα.

Άλλες μαμάδες όμως ίσως να μην τα καταφέρνουν με αντλήσεις ή τα μωρά τους να έχουν άτακτο πρόγραμμα (εμένα θήλαζαν κάθε 3 ώρες σε τέτοια ηλικία, χωρίς να "επιβάλω" πρόγραμμα).

Σε ένα μήνα επιστρέφω στη δουλειά όπου δεν θα μπορώ καθόλου να αντλώ (βασικά ούτε τουαλέτα συνήθως δεν προλαβαίνω να πάω). Θα λείπω περίπου 8 ώρες απο το σπίτι.

Εχουμε αρχίσει στερέες αλλά ακόμα δεν έχουμε αντικαταστήσει πλήρως κανένα γεύμα, πάντα μετά τα φρούτα ή τα λαχανικά θηλάζουμε αλλά όλο και λιγότερο...

ΑΝ διατηρηθεί η γαλουχία με τόσο λίγους θηλασμούς (σκέφτομαι μια άντληση πριν τη δουλειά για το πρωινό της και απο το μεσημέρι και μετά θηλασμός ελεύθερα) και η μικρή το ζητάει, θα θηλάσω όσο πάει, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξη :cry::cry::cry:

7Y7np3.png

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Fourka, για ένα μωρό που έχει ξεκινήσει στερεές τροφές, γενικά συστήνεται μία άντληση πριν φύγει η μαμά από το σπίτι, ώστε να είναι άνετη τις ώρες τις απουσίας της και ίσως μία ακόμη όταν επιστρέφει, όποια ώρα ευκαιρεί, ανάλογα με το πόσο αντλεί το πρωί, με την ηλικία του μωρού και το πόσες στερεές καταναλώνει.

Επίσης μία άντληση την ημέρα, τις ημέρες αργίας, εξασφαλίζει επιπλέον γάλα αν αυτό είναι απαραίτητο.

Όταν το μωρό κάνει καλά γεύματα στερεών τροφών, οι αντλήσεις το απόγευμα και τις αργίες δεν είναι απαραίτητες και σύντομα και η πρωινή άντληση σταματάει. Τα περισσότερα μωρά που τρώνε καλά γεύματα στερεών, μπορούν μεταξύ 8ου και 10ου μήνα να απογαλακτίσουν από το μπιμπερό.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Αγλάϊα μου, εσύ τα λες και τα ξαναλές (και σε δικό μου θέμα παλαιότερα), έχεις γνώσεις και όρεξη και σ' ευχαριστώ που είσαι πάντα εδώ για μας.:oops:

Η απαισιοδοξία μου είναι καθαρά ψυχολογική, ακόμα και τώρα που το μωρό ψιλοτρώει έχω αγωνία σε κάθε θηλασμό μη μου τελειώσει το γάλα (καμιά σχέση βέβαια, έχω ακόμα άφθονο), πρήζομαι τα βράδια και το πρωί ξυπνάω με άγχος ότι είναι η τελευταία φορά, μιλάμε για τρελό κόλλημα!!!:(

Δε σου κρύβω ότι μου κακοφαίνεται και λίγο που πλεον ζητάει στήθος πιο αραιά, και μου έχει γίνει εμμονή ότι οι 2-3 θηλασμοί/αντλήσεις τη μέρα θα είναι η "καταδίκη" μας.

Καταλαβαίνω ότι είναι απλά η αρχή του τέλους της απόλυτης εξάρτησης αλλά τώρα που συνήθισα και μ' αρέσει ο εύκολος θηλασμός που κατάκτησαμε με το μωράκι μου, τώρα σιγά σιγά τον εγκαταλείπουμε...

ευτυχώς που η εισαγωγή στις στερεές είναι ένα νέο ταξίδι και για τις δύο μας και βρηκαμε πεδίο αναζήτησης και προσπάθειας :mrgreen:

7Y7np3.png

Εγώ είχα την πολυτέλεια να καθίσω σπίτι με τα παιδιά όσο διαρκούσε ο θηλασμός κι ακόμη περισσότερο. Κι αν όμως ήταν ανάγκη να επιστρέψω νωρίτερα, δεν νομίζω να αποθήλαζα γι' αυτόν τον λόγο. Θα αντλούσα και θα άφηνα όσο είχα στο ψυγείο, ενδιάμεσα, αν χρειαζόταν, μπορούσε να πίνει φόρμουλα κι όταν γυρνούσα σπίτι, θα ξαναθήλαζα. Κάπως έτσι το έχω στο νου μου, αλλά βεβαια δεν μετράει και πολύ η γνώμη μου στο συγκεκριμένο θέμα, αφού μιλάω εκ του ασφαλούς.

επισης εγω δεν αντλησα ποτε οταν επεστρεψα στη δουλεια, και ηθελα να ρωτησω, το κανετε για να μην πιει το μωρο φορμουλα, ή για καποιο αλλο λογο;

Ελπιζω να μη φανταζει σαν ανακριση ολο αυτο, απλως θελω να μαθω κι αλλες ιστοριες, γιαιτ εκει βρισκεται η ουσια του θηλαμσου, στις εμπειριες της καθεμιας...

Εγώ πάντως, επειδή η μπεμπούλα μου δεν θέλει να το βλέπει το μπιμπερό, κι επειδή δεν πίνει γάλα από πουθενά αλλού, δεν άντλησα καθόλου από όταν επέστρεψα στη δουλειά. Επέστρεψα 01/09, 7,5 μηνών τότε η μπέμπα μου και από τότε θηλάζουμε πρωί πριν φύγω, μόλις γυρίσω από την δουλειά και το βράδυ. Προς το παρόν καλά κρατούμε. Δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα ο αποθηλασμός. Επ΄ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Τα ΣΚ που είμαστε μαζί τρώει αρκετά λιγότερο στερεές γιατί ζητάει περισσότερο θηλασμό επειδή τον έχει εύκαιρο. Πειράζει? Είναι 10+μηνών τώρα.

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Η απαισιοδοξία μου είναι καθαρά ψυχολογική, ακόμα και τώρα που το μωρό ψιλοτρώει έχω αγωνία σε κάθε θηλασμό μη μου τελειώσει το γάλα (καμιά σχέση βέβαια, έχω ακόμα άφθονο), πρήζομαι τα βράδια και το πρωί ξυπνάω με άγχος ότι είναι η τελευταία φορά, μιλάμε για τρελό κόλλημα!!!:(

Tότε μην το σκέφτεσαι! αν μειωθεί το γάλα, θα ξέρεις πού να απευθυνθείς για να αυξηθεί ξανά! Αν και είμαι σίγουρη ότι δεν θα συμβεί, σου το γράφω για να μην το σκέφτεσαι συνέχεια.

Οι βιολογικές διεργασίες δεν επηρεάζονται από τη μεταφυσική, αφού έφτασες μέχρι εδώ, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για τη συνέχεια.

Δε σου κρύβω ότι μου κακοφαίνεται και λίγο που πλεον ζητάει στήθος πιο αραιά, και μου έχει γίνει εμμονή ότι οι 2-3 θηλασμοί/αντλήσεις τη μέρα θα είναι η "καταδίκη" μας.

Είναι αλήθεια ότι τα μωρά μας μεγαλώνουν και αλλάζουν πολύ γρήγορα. Εμείς ως ενήλικες νιώθουμε ανασφάλεια όταν συμβαίνουν αλλαγές, αποδιοργανωνόμαστε ΑΛΛΑ τα μωρά μας δεν σταματάνε με τίποτα!

Μπορείς να δεις θετικά το μεγάλωμα και την εξέλιξη του μωρού σου, αν το εμπιστευτείς περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να το εμποδίσεις, οπότε είναι καλύτερα να το απολαύσεις!

Καταλαβαίνω ότι είναι απλά η αρχή του τέλους της απόλυτης εξάρτησης αλλά τώρα που συνήθισα και μ' αρέσει ο εύκολος θηλασμός που κατάκτησαμε με το μωράκι μου, τώρα σιγά σιγά τον εγκαταλείπουμε...

ευτυχώς που η εισαγωγή στις στερεές είναι ένα νέο ταξίδι και για τις δύο μας και βρηκαμε πεδίο αναζήτησης και προσπάθειας :mrgreen:

:wink:

Θα αναγκαστείς κι εσύ να εξελιχθείς μαζί με το μωρό!

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Αγλαϊα... στα πόσα "Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" καίγομαι? :-D:-D:-D

@Travelling mum

ακόμα πρήζομαι πολύ αν δεν θηλάσω για κάποιες ώρες, οπότε όταν αναφέρομαι στις αντλήσεις που υποθέτω ότι θα χρειαστώ όταν επιστρέψω στη δουλειά, πιό πολύ το βλέπω σαν μέθοδο "αποσυμφόρησης" και όχι πια για να υπάρχει γάλα στην απουσία μου ή για να ελέγξω την παραγωγή, αυτά λίγο πολύ έχουν βρει το δρόμο τους.

Όπως λέει και η Αγλάια, "Θα αναγκαστώ κι εγώ να εξελιχθώ μαζί με το μωρό", και η εξέλιξη στην παρούσα φάση είναι οι στερεές :roll:

7Y7np3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...