Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δίαιτα σε βρέφος 6 μηνών?

mih-mih

Recommended Posts

Ο ζουζούνος είναι 9500 γρ και 70 εκατοστά.

Τρώει, δε μπορώ να πω, ζωή να'χει! :D

Τρώει

το πρωί 180ml γάλα,

δεκατιανο 1/4 μήλο, 1/4 αχλάδι και μισή μπανάνα

μεσημέρι 1 καρότο, 1 κολοκυθάκι, 1/2 πατατούλα και 30 γρ κρέας

απογευματινό είτε ρυζαλευρο είτε λαχανικά με ρύζι

βράδυ 200 ml γαλα,

4 το πρωί 120 ml γάλα.

Η παιδίατρος μου είπε πως πρέπει να σταματήσει να παίρνει τόσο βάρος και, όπως χαρακτηριστικά είπε "να κόψω ο,τι μπορώ" γιατί το μωρό δεν τρώει επειδή πεινά αλλά για υποκατάστατο. Ειδικά το γάλα που πίνει στις 4 το πρωί να μην του το δίνω.

Προσπάθησα να του κόψω λοιπόν και από τα γεύματα και το γάλα των 4 το πρωί!

Καταλήξαμε να έχει ξεφύγει τελείως, δεν ξέρω πότε τρώει και πόσο και τι, ξυπνάει συνέχεια μέσα στη νύχτα, τον παίρνω συνέχεια αγκαλιά και έχω κοψομεσιαστεί ενώ χωρίς κλάμα είχαμε πετύχει να κοιμάται στην κούνια του με χαδάκια στην κοιλίτσα.

Και όλα αυτά γιατί δεν πρέπει να τον ταίσω!

Τί να κάνω?

Κάποιος που ξέρει παρακαλώ, πώς είναι το βάρος του? Πρέπει να μειώσει το φαγητό του?

Διαφημίσεις

Κοπέλα μου, αυτό που διαβάζω δεν μου αρέσει καθόλου...

Πήγαινε πάρε γνώμη και από αλλο παιδίατρο!!!

Το παιδι δεν τρωει πια τοοοοσο πολυ!

Ουτε λιπαρες τροφες τρωει!

Διαιτα σε αυτην την ηλικία? Δεν νομίζω! Εδω παιδια που εχουν χοληστερίνη και πάλι πριν τα 5 απαγορευεται να κανεις το παραμικρο ειδος διαιτας!

Εχε υπ'όψιν σου και το εξης. Τα γαλατα, όλα, δεν εχουν τα ιδια λιπαρά..

Ισως θα πρεπει να αντικαταστησεις το γάλα του.. Το S26 το προτεινουν ως ενα πολυ καλο πλουσιο σε θρεπτικα συστατικά γάλα, με λιγότερα λιπαρα...

Ψαξ'το...

Το πρωτο πάντως που θα κανεις κατα την γνωμη μου, ειναι να αλλαξεις παιδίατρο! Δεν μου φαινεται σοβαρή αυτη!

είναι 6 μηνών και 9.500 κιλά...είναι πολλά δεν είναι ?

η παιδίατρος σίγουρα το βλέπει σε συνάρτηση με το ύψος....

βασικά αυτό που σου πρότεινε δεν είναι δίαιτα, απλά σου κόβει το περιττό...

• Like 1
rQGhp3.png

η παιδίατρος σίγουρα το βλέπει σε συνάρτηση με το ύψος....

βασικά αυτό που σου πρότεινε δεν είναι δίαιτα, απλά σου κόβει το περιττό...

Βλεπεις εσυ κατι το περιττό?

Το γάλα δεν ειναι ποτε περιττο!!!

Σιγα το πολύ κιόλας!

Απευθυνσου σε αλλη παιδίατρο, κορίτσι μου...

Εγω ωσπου να καταλήξω ξερεις σε ποσους παιδιατρους πήγα?

Και όλοι ειχαν διαφορετικη αποψη επάνω σε πολλά θεματα.. Βασικά θεματα! Επειδη το ειπε ενας παιδιατρος δεν σημαινει κατι! Το θεμα ειναι αυτον τον παιδιατρο που λεει το οτιδηποτε να τον εμπιστευεσαι..

Διαφημίσεις

Βλεπεις εσυ κατι το περιττό?

Το γάλα δεν ειναι ποτε περιττο!!!

Σιγα το πολύ κιόλας!

Απευθυνσου σε αλλη παιδίατρο, κορίτσι μου...

προσωπικά σε ένα μωρό 6 μηνών 9.500 το γάλα στις 4 τα ξημερώματα, ναι το βλέπω περιττό...

anyway, γιατρός δεν είμαι αλλά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη όπως και εσύ εκφέρεις προσωπική γνώμη

Υ..γ επίσης η παιδίατρος δεν είπε για δίαιτα είπε να μην πέρνει βάρος με αυτό το ρυθμό.Εχει τεράστια διαφορά..

rQGhp3.png

Το πρόβλημά μου από τότε που άρχισα να κόβω από το φαγητό του είναι πως έχει αποδιοργανωθεί τελείως. Χτες το βράδυ ήπιε συνολικά μισό λίτρο γάλα!!! Ξυπνούσε συνέχεια για να φάει! 9 φορές μου ξύπνησε!

Και είχαμε φτιάξει ένα προγραμματάκι...

love to dance, το frezylac του δίνω... Αυτό ψάχνω καλή μου, να δω μήπως αλήθεια το μωράκι μου χρειάζεται να κόψει το φαγητό και μετά αλλάζω και παιδιατρο

dalia, δε ξέρω πια τι είναι περιττό! Έχω χάσει τη μπάλα! του κόβω από τα γεύματα και μέσα στη μέρα δε μου δείχνει οτι πεινάει και το βράδυ ξεσαλώνει!

Κι εσένα σου φαίνονται πολλά τα κιλά, ε?

Είναι όμως ένα μωράκι με το οποίο δε μπορώ να συνεννοηθώ! Πως να του κόψω το φαί?

Μου είπε ακομη η παιδίατρος να μην του δίνω τις τροφές αλεσμένες αλλά με το πηρούνι πατημένες για να μη τρώει τόσο πολύ, φοβάμαι όμως...

Ποσα κιλα γεννηθηκε το παιδι ?

Εγω πιστευω πως δεν πρεπει να κοψεις τιποτα....το νυχτερινο θα το κοψει μονο του οπως τοσα και τοσα παιδακια.....Σε λιγο που θα αρχισει να μπουσουλαει θα χασει απο μονο του βαρος και προς Θεου πια....υπαρχει παιδιατρος που δεν γνωριζει οτι τα μωρα σταματανε να παιρνουν το βαρος που παιρναν τους πρωτους μηνες απο μόνα τους?

Οταν μεγαλωσει και αρχισεις να το κυνηγας για μια μπουκια θα θυμηθεις τι ελεγες τωρα και θα αναπολεις τις καλες μερες....

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Kι εμένα μου φαίνονται πολλά τα κιλά, τα δικά μου παιδιά βέβαια ήταν αδύνατα, σε αυτή την ηλικία ήταν 7-7.5 κιλά κι ο γιος ήταν και είναι πρώτο ύψος. 9,5 κιλά ήταν και τα δύο 13-14 μηνών. Η παιδίατρος βέβαια μου έλεγε ότι είναι πολύ καλά, όλο υγεία,δεν μπορούσε να βλέπει παχιά παιδιά με δίπλες, έλεγε ότι αργότερα γίνονται παχύσαρκα.

Για να σου λέει ότι το μωρό πρέπει να περιορίσει το φαγητό θα έχει δίκιο, το ανώτατο όριο σε αυτή την ηλικία είναι τα 9 κιλά, απ'ό,τι είδα στα στατιστικά στοιχεία, για να έχει αυτό το βάρος το μωρό όμως θα πρέπει να αγγίζει ταβάνι σε καμπύλες ύψους.

Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει κι ο μεταβολισμός του κάθε παιδιού, μερικά παιδιά είναι πολύ ήρεμα και παχαίνουν με λιγότερο φαγητό, άλλα τρώνε αρκετά, περισσότερο και από το δικό σου και δεν παχαίνουν.

Είχα το παράδειγμα μια φίλης μου που τα παιδιά μας έχουν την ίδια ηλικία. Καμάρωνε που ο γιος της ήταν παχουλός από μωρό, ο δικός μου ήταν μισή μερίδα μπροστά στον δικό της και μου παινευόταν για τα κιλά. Μια μέρα συναντηθήκαμε στο κολυμβητήριο, ήταν γύρω στα 5 τα παιδιά μας και ο γιος μου 20 κιλά περίπου και ο δικός της 40! :shock:

Δεν μπορούσε να τρέξει και να παίξει, λαχάνιαζε, ενώ ο δικός μου σβέλτος και σίφουνας! Για πολύ χοντρομπαλό παιδί μιλάμε! Ο παιδίατρος είχε διατάξει αυστηρή δίαιτα, το παιδί αντιδρούσε όμως. Ακόμη πολύ χοντρό είναι το παιδί αν κι έχει χάσει λίγο βάρος, θεωρώ ότι ξέφυγε η κατάσταση εντελώς στη μαμά του. Και ο δικός της παιδίατρος αντιδρούσε με το βάρος, αυτή όμως δεν ήθελε να κάνει "δίαιτα" στο μωρό.

• Haha 1

aκομα να πω οτι τωρα φυσιολογικα το μωρακι θα εχει ενοχλησεις και στα δοντακια και θα σου ξυπναει το βραδυ απο αυτα.....μην νομιζεις οτι πειναει μόνο.....

Διαφημίσεις

Παιδια η παιδιατρος δεν εχει αδικο αλλα στην πραξη πως γινεται να το κοψει. Ειχαμε και εμεις παιδακι γνωστο που ειχε αρκετο βαρος απο μηνων και ειχε ανοιξει το στομαχι του που λενε και δεν σταματησε να παιρνει βαρος με αποτελεσμα να δυσκολευτει πολυ να περπατησει και ειναι εντελως εκτος καμπυλων.

Το λαθος που ειχα παρατηρησει εγω να κανει η μαμα απο αγνοια ηταν οτι απο νεογεννητο εως και μεγαλο το ταιζε ανα τριωρο πεινουσε δεν πεινουσε χωρις καν να διαμαρτυρυθει το μωρο απικο εδινε γαλα συνεχεια με αποτελεσμα το παιδακι να εχει τρομερο θεμα με τα κιλα και γενικα οτι και αν εχει μονο με το φαγητο παρηγοριεται.

Από κάποια ηλικία και μετά τα μωρά πρεπει να πίνουν συγκεκριμένη ποσότητα γαλακτος γιατί το γάλα παχαίνει. Αυτό μας είχε πει η παιδίατρος. Αυτό ισχύει μόνο για το γαλα σε σκόνη και όχι για το μητρικό εννοείται.

Τώρα για το αν τα κιλά του παιδιού είναι πολλά η όχι, μόνο οι καμπύλες θα δείξουν καλύτερα.

Πολλές φορές όταν αρχίζουν να βγάζουν δοντάκια ξυπνανε το βραδυ και εμείς παρερμηνεύουμε τη γκρίνια και δίνουμε γάλα. Αυτό δημιουργεί μια συνήθεια και στο τελος το παιδί ξυπνάει όχι επειδή πραγματικά πεινάει.

Συμβουλέψου και εναν ακόμη παιδίατρο και μετά αποφάσισε τι θα κάνεις.

aκομα να πω οτι τωρα φυσιολογικα το μωρακι θα εχει ενοχλησεις και στα δοντακια και θα σου ξυπναει το βραδυ απο αυτα.....μην νομιζεις οτι πειναει μόνο.....

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να τρώει χωρίς να πεινάει?

Γεννήθηκε 3600..

Κι εγώ που βρήκα το βιβλιάριό μου, στην ηλικία του είχα λίγο παραπάνω βάρος και είμαι και κορίτσι.. Και τώρα είμαι κανονική αλλά ανησυχώ.

Kι εμένα μου φαίνονται πολλά τα κιλά, τα δικά μου παιδιά βέβαια ήταν αδύνατα, σε αυτή την ηλικία ήταν 7-7.5 κιλά κι ο γιος ήταν και είναι πρώτο ύψος. 9,5 κιλά ήταν και τα δύο 13-14 μηνών. Η παιδίατρος βέβαια μου έλεγε ότι είναι πολύ καλά, όλο υγεία,δεν μπορούσε να βλέπει παχιά παιδιά με δίπλες, έλεγε ότι αργότερα γίνονται παχύσαρκα.

Για να σου λέει ότι το μωρό πρέπει να περιορίσει το φαγητό θα έχει δίκιο, το ανώτατο όριο σε αυτή την ηλικία είναι τα 9 κιλά, απ'ό,τι είδα στα στατιστικά στοιχεία, για να έχει αυτό το βάρος το μωρό όμως θα πρέπει να αγγίζει ταβάνι σε καμπύλες ύψους.

Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει κι ο μεταβολισμός του κάθε παιδιού, μερικά παιδιά είναι πολύ ήρεμα και παχαίνουν με λιγότερο φαγητό, άλλα τρώνε αρκετά, περισσότερο και από το δικό σου και δεν παχαίνουν.

Είχα το παράδειγμα μια φίλης μου που τα παιδιά μας έχουν την ίδια ηλικία. Καμάρωνε που ο γιος της ήταν παχουλός από μωρό, ο δικός μου ήταν μισή μερίδα μπροστά στον δικό της και μου παινευόταν για τα κιλά. Μια μέρα συναντηθήκαμε στο κολυμβητήριο, ήταν γύρω στα 5 τα παιδιά μας και ο γιος μου 20 κιλά περίπου και ο δικός της 40! :shock:

Δεν μπορούσε να τρέξει και να παίξει, λαχάνιαζε, ενώ ο δικός μου σβέλτος και σίφουνας! Για πολύ χοντρομπαλό παιδί μιλάμε! Ο παιδίατρος είχε διατάξει αυστηρή δίαιτα, το παιδί αντιδρούσε όμως. Ακόμη πολύ χοντρό είναι το παιδί αν κι έχει χάσει λίγο βάρος, θεωρώ ότι ξέφυγε η κατάσταση εντελώς στη μαμά του. Και ο δικός της παιδίατρος αντιδρούσε με το βάρος, αυτή όμως δεν ήθελε να κάνει "δίαιτα" στο μωρό.

Luce, δε καταλαβαίνω πώς μία μάνα μιλάει έτσι για άλλα παιδάκια. Δε μου αρέσει καθόλου ο τρόπος σου.

• Like 1

Κοιτα αν ειναι να ξυπνα συνεχεια για γαλα στην προσπαθεια να το κοψετε καλυτερα να του δινεις την μια φορα κανονικα που ζηταει και απλα να προσπαθησεις να τρωει φυσιολογικα μεσα στην ημερα χωρις υπερβολες. Ισως και να αλλαξετε το γαλα με ενα με λιγοτερα λιπαρα. Ρωτα και δευτερο παιδιατρο παντως.

Διαφημίσεις

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να τρώει χωρίς να πεινάει?

Γεννήθηκε 3600..

....

Ναι για παρηγοριά......!!!!!

Οταν παω σπιτι θα δω τα βιβλιαρια των παιδιων και θα σου πω.....

Εγω επιμενω οτι ειναι μια χαρα....ελεος για 6 μηνων βρεφος !!!!!!!!!!!

Καλα για 6 μηνων ειναι αρκετο το βαρος το θεμα ειναι να υπαρχει μια παρακολουθηση και ενας σωστος χειρισμος για να μην ξεφυγει αργοτερα και ταλαιπωρειται το παιδακι. Μπορει αργοτερα να κοψει και να μην παιρνει τοσο βαρος απλα θελει να εχετε τον νου σας λιγο.

Εμενα ο δικός μου ήταν 9850 και 78 πόνους 11 μηνών.

Αυτό που δεν είπε η παιδίατρος είναι ότι από καποια στιγμη και ύστερα τα παιδάκια σταματουν να πάιρνουν τόσο βάρος. Αν το θέμα του παιδιού είναι ότι βγάζει δόντια ή θελει το γάλα για παρηγορια, τότε είναι κάτι παροδικό. Πάντως σε καμια περίπτωση δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί να πεινάει και να μην το ταίζεις.

Ο μικρος μου ειναι 98 ποντους και 15 κιλα και ενω ειναι βαρυς ειναι κανονικος..οχι παχυς...δεν ξερω αν με καταλαβαινεις....βαρυκόκκαλος που λεμε

Αχ, εγώ ξέρω ότι με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένες. Όταν ο μικρός για ένα μήνα δεν πήρε γραμμάριο ήμουν μες στη στεναχώρια. Τον επόμενο που πήρε 600 μου φάνηκαν πολλά και τώρα βλέπω ότι έχει κάνει κοιλίτσα.

Σκέψου ότι κλείνοντας το χρόνο θα πρέπει να έχει τριπλασιάσει το βάρος γέννησης!!!!Σιγά σιγά θαρχίσει να παίρνει λιγότερο βάρος..Πάρε μια δεύτερη γνώμη αν και δεν θεωρώ οτι το παιδάκι τρώει κάτι περιττό...Ο δικός μου στην ίδια ηλικία ήταν 9200 και 70 πόντους...Εννοείται οτι δεν έφαγε κρέμα, μπισκότα κτλπ αλλά ποτέ δεν του στερήσαμε το φαγητό και το γάλα...Ειδικά για το γάλα μου είχε πει να του δίνω όσο ζητάει,όταν περπατήσει θα χάσει.(και σκέψου ότι το μοκρό το μπιμπερό δεν του έφτανε πριν σαραντήσει!!!!:shock: Το μόνο που κάναμε ήταν να του βάλουμε πιο νωρίς το s26 το 2 γιατί είχε λιγότερα λιπαρά.Τώρα είναι 1.10 και 19 κιλά (4 ετών)...Ο μικρός ηταν 8 κιλά πριν 2 εβδομάδες και απλά η παιδίατρος μουπε να θηλάζει αντί να φάει κρέμα όταν με το καλό ξεκινήσουμε...

Και μην ακούς βλακείες...Εγώ μωρό ήμουν θεόχοντρη...Σε όλο το σχολείο ήμουν απο τα πιο αδύνατα παιδιά και τώρα μετά απο 2 εγκυμοσύνες είμαι 62 κιλά (1,63 ύψος)

[URL="http://tickers.cafemom.com/"][IMG]http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MbC0MFayBlwwFY0C1g,,16.png[/IMG][/URL][[URL="http://tickers.cafemom.com/"][IMG]http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MbC0MFCyBlwwFYQC0w,,34.png[/IMG][/URL]

Και μην ακούς βλακείες...Εγώ μωρό ήμουν θεόχοντρη...Σε όλο το σχολείο ήμουν απο τα πιο αδύνατα παιδιά και τώρα μετά απο 2 εγκυμοσύνες είμαι 62 κιλά (1,63 ύψος)

Ωωωωω....και εγω.....

διπλές και τριπλες μεχρι 3 χρονων !!!!

Τωρα η πιο αδυνατη της οικογενειας...163 - 53 κιλα...και τρωω αβερτα τα παντα !!!!!

Και στην πεθερά μου όταν ο άντρας μου ήταν μωρούλι της είχε πει ο παιδιάτρος να κάνει δίαιτα γιατί το έβρισκε πολλά κιλά, ήταν ζουμπουρλούδικο μωράκι και όχι ψηλό....

Ε, η πεθερά μου δυο μέρες άντεξε και λύγισε και καλά έκανε γιατί τελικά αφού μεγάλωσε λίγο ήταν πάντα αδύνατος...

Προφανώς άλλα μωράκια χρειάζονται περισσότερο φαγητό και άλλα λιγότερο, όπως και οι ενήλικες, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

η παιδίατρος σίγουρα το βλέπει σε συνάρτηση με το ύψος..

αν σε παρηγορει εμεις ειμαστε 6 μηνων 9100 κ 75 εκ χωρις να εχουμε ξεκινησει στερεες ακομη....το βλεπω ομως μια χαρα το παιδι.εσενα σου φαινεται πια τοσο παχουλο???δεν νομιζω.

Κοίταξα και τις καμπύλες ανάπτυξης του Παγκόσμιου οργανισμού υγείας και είστε στη καμπύλη...Απλά είναι στη 3η εκατοστιαία θέση που σημαίνει ότι 3%των παιδιών έχουν αυτό τ βάρος σε αυτή την ηλικία

[URL="http://tickers.cafemom.com/"][IMG]http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MbC0MFayBlwwFY0C1g,,16.png[/IMG][/URL][[URL="http://tickers.cafemom.com/"][IMG]http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MbC0MFCyBlwwFYQC0w,,34.png[/IMG][/URL]