Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κανει ο θηλασμος ραγαδες???

supermama

Recommended Posts

συγγνωμη αν θεωρηθει καταχρηση χωρου. σγουρα καπου αναφερεται αλλα παρολο που ανοιξα πολλα θεματα αποτην αναζητηση δε καλυφθηκα για απαντηση.

Λοιπον στο θεμα μου. εχω απορια. ο θηλασμος μπορει να προκαλεσει ραγαδες??? ο μπεμπης μου ειναι 1 μηνων (το 3ο μπυ παιδι ειναι..)και προσπαθω οσο μπορω να τον θηλαζω. στο στηθος δεν ειχα ραγαδες παρα μονο σε ενα σημειο στην ακρη.πριν λιγο που τον ταιζα παρατηρουσα το στηθος μου και εχει ψιλογεμισει.. αχ δε θελωωωω!!!! δεν ειναι κοκκινες ομως ιδιαιτερα.βαζω μια κρεμα αλλα αν ειναινα κανεις ξερω πως κανεις δυστηχως.

ανακεφαλεωνω. εχει σχεση ο θηλασμος με τις ραγαδες??? και αν ναι γινετε απο το φουσκωμα και ξεφουσκωμα του στηθους η γενικα αποτον θηλασμο αναλογα το δερμα??

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

γνωριζω οτι οι περισσοτερες ραγαδες γινονται οταν αυξομειωνεται ο ογκος του στηθους δηλαδη αυτο το φουσκωμα που λεμε. βεβαια η μεγαλυτερη ζημια γινεται οταν αποφασιζεις να μην θηλασεις και αποτομα το στηθος απο πολυ μεγαλο αδειαζει ξαφνικα.ειχα διαβασει οτι ο θηλασμος βοηθα το στηθος να επανερθει στην πρωτερη κατασταση του(πριν την εγκυμοσυνη) ηπια χωρις να δημιουργει ραγαδες.

εγω παντως που θηλασα 2 παιδια και θηλαζω ακομα δεν εντοπισα κατι τετοιο.στο 1 θυμαμαι οτι γυρω απο τη θηλη εβλεπα "κατι" σαν ραγαδες αλλα μετα εξαφανιστηκαν. τι να πω...

VCkup3.png W6T5p3.png

χμμμ ναι ε? ειναι μαλλον αναλογα στο δερματοτυπο του καθενος.καιγω λεω οτι ισως δεν ειναι αποτον θηλασμο. παντως αν δε βαλω κρεμα ενυδατικη που βαζω τοτε με πιανει ελαφρια φαγουρα στο στηθος (στο δερμα)

1-2-3MPOMPIRES!!!

Έχω κανονικό μέγεθος στήθος προς το μεγάλο(2,5-3 νούμερο).Με την εγκυμοσύνη και με τον θηλασμό τον πρώτο καιρό το στήθος ήταν αρκετά πρησμένο.Τώρα 20 μήνες μετά τη γέννα έχει επανέλθει πλήρως στο μέγεθος που είχα πριν.Ξεπρήστηκε εντελώς δηλαδή.Θηλάζω ακόμα!Δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ διαφορά στο στήθος μου!Μα καμία όμως!!!Ούτε ραγάδες,ούτε χαλάρωση.Είμαι 26 χρονών δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και αυτό.Αντίθετα στη κοιλιά έχω δει και χαλάρωση και ραγάδες.Πήρα 13 κιλά όλα μετά τον 5 μήνα και τα έχασα σε χρόνο ρεκόρ μέσα σε 2 μήνες.Μπορεί να φταίει αυτό.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

με πιανει ελαφρια φαγουρα στο στηθος (στο δερμα)

Δεν είναι καλό σημάδι αυτό:( Στη κοιλιά μου που έκανα ραγάδες είχα τρελλή φαγούρα...Να βάζεις λαδάκι καλύτερα παρά ενυδατική!Ελαιόλαδο,αμυγδαλέλαιο κάνουν καλή δουλειά!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Διαφημίσεις

ναι αυτο λεωκαιγω.. δεν ειναι καλο σημαδι. καιγω ειμαι 27 χρονων. η κοιλια μου ειναι αστανα πανε οποτε ξερω ως το δερμα μου δεν ειναι για πολλα...

τι να πω... το οτι εχω εχω αλλα δε ξερω αν ηταν απο πριν. μεσασε ενα δυο μηνες ναγινε?στην κλινικη αποτομα πριστηκα.μετα χρησιμοποιησα θηλαστρο τις πρωτες μερες καιτωρα θηλαζει το μωρο. λεω μηπως και το θηαλστρο εκανε τιποτα. δεν εχω ιδεα. μπορει να λεω βλακειες. παντως εχω και δεν θελω καθολου να κανω πολλες

1-2-3MPOMPIRES!!!

Είσαι 27 και είναι το τρίτο σου???Χριστέ μου είσαι πραγματικά μια super mama!!!:lol::lol:Μπράβο σου,είσαι αξιέπαινη!

Στο θέμα μας τώρα...δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο το θήλαστρο.Ούτε ο θηλασμός όμως.Μου κάνει εντύπωση όμως..στις προηγούμενες εγκυμοσύνης σου δεν είχες και έβγαλες τώρα?Τι να πω!Να αλείφεσαι συχνά μπας και προλάβεις να μην επεκταθούν!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

• Επιστημονική συνεργ.
εχει σχεση ο θηλασμος με τις ραγαδες??? και αν ναι γινετε απο το φουσκωμα και ξεφουσκωμα του στηθους η γενικα αποτον θηλασμο αναλογα το δερμα??

Ο θηλασμός δεν έχει σχέση με τις ραγάδες. Οι ραγάδες δημιουργούνται όταν αυξάνεται ή μειώνεται απότομα το όγκος που καλύπτει το δέρμα.

Το στήθος αυξάνεται σε όγκο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να δημιουργηθούν ραγάδες. Μετά την εγκυμοσύνη, μπορεί να μειωθεί απότομα ο όγκος, ειδικά αν η μητέρα αποφασίσει να διακόψει απότομα τη γαλουχία.

Το αν θα δημιουργηθούν ή όχι ραγάδες, εξαρτάται από την ελαστικότητα του δέρματος, όσο πιο ελαστικό είναι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν ραγάδες.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

• Επιστημονική συνεργ.

Μου κάνει εντύπωση όμως..στις προηγούμενες εγκυμοσύνης σου δεν είχες και έβγαλες τώρα?Τι να πω!

Μπορεί να συμβεί αυτό. Το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό με το πέρασμα των χρόνων (ακόμη και αν δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια...).

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Από όσο ξέρω, οι ραγάδες οφείλονται στις αλλαγές που συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη και εμφανίζονται είτε θηλάσεις, είτε όχι, εφόσον συντρέχουν άλλοι λόγοι. Ο θηλασμός βοηθάει στην ομαλή επαναφορά του στήθους, ενώ ο μη θηλασμός συντελεί σε απότομη χαλάρωση.

ETA: δεν είδα ότι είχε απαντηθεί :)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Ο θηλασμός δεν έχει σχέση με τις ραγάδες. Οι ραγάδες δημιουργούνται όταν αυξάνεται ή μειώνεται απότομα το όγκος που καλύπτει το δέρμα.

Το στήθος αυξάνεται σε όγκο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να δημιουργηθούν ραγάδες. Μετά την εγκυμοσύνη, μπορεί να μειωθεί απότομα ο όγκος, ειδικά αν η μητέρα αποφασίσει να διακόψει απότομα τη γαλουχία.

Το αν θα δημιουργηθούν ή όχι ραγάδες, εξαρτάται από την ελαστικότητα του δέρματος, όσο πιο ελαστικό είναι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν ραγάδες.

Από την προσωπική μου εμπειρία θεωρώ ωστόσο ότι υπάρχει μία περίπτωση που η απότομη αύξηση του όγκου -που μπορεί να προκαλέσει ραγάδες- οφείλεται άμεσα στο θηλασμό: όταν η μαμά έχει υπερπαραγωγή ή/και το μωρό δεν θηλάζει πολύ αποτελεσματικά. Εγώ για τους λόγους αυτούς εμφάνισα ραγάδες (από έντονο πρήξιμο του στήθους) αφού γέννησα και πριν σαραντήσω.

Σαφώς όμως και σ' αυτή την περίπτωση είναι θέμα δέρματος: έχω φίλη με τεράστια υπερπαραγωγή που πήρε φασκόμηλο για να τη ρυθμίσει και δεν έχει ίχνος ραγάδας.

Εγώ πριν γεννήσω χρησιμοποιούσα καλλυντική κρέμα, όσο ήμουν στην κλινική έβαζα λανολίνη σε όλο το στήθος γιατί είχε πρηστεί τόσο πολύ που φοβόμουν ότι θα σκάσει το δέρμα και πράγματι το δέρμα δεν έπαθε τίποτα. Αργότερα, στο σπίτι πια, δεν έβαζα τίποτα στο στήθος, φοβούμενη τα συστατικά των καλλυντικών κρεμών και πιστεύοντας ότι ο κίνδυνος ραγάδων είχε περάσει σταμάτησα και τη λανονίνη... Τότε την πάτησα... Οι ραγάδες εμφανίστηκαν μέσα σε λίγες μόνο μέρες που η υπερπαραγωγή ήταν πιο έντονη.

• Επιστημονική συνεργ.

Οι ραγάδες εμφανίστηκαν μέσα σε λίγες μόνο μέρες που η υπερπαραγωγή ήταν πιο έντονη.

Αναζητούσα πληροφορίες για τις ραγάδες και διαβάζοντας για τις ραγάδες που δημιουργούνται στο body building, σκέφτηκα την περίπτωση της υπερπαραγωγής σε συνδυασμό με μη αποτελεσματικό θηλασμό.

Η υπερφόρτωση του μαστού, ειδικά σε ένα μαστό που το δέρμα του δεν είναι ιδιαίτερα ελαστικό, μπορεί να κάνει ραγάδες.

Αυτές όμως προλαμβάνονται αν αδειάζει αποτελεσματικά ο μαστός πριν την έντονη υπερφόρτωση.

• Επιστημονική συνεργ.

Το κολλαγόνο του δέρματος είναι κυρίως υπεύθυνο για την ελαστικότητά του. Ορμονικές μεταβολές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης το κάνουν πιο εύθραυστο και με την παράλληλη αύξηση του όγκου, αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν ραγάδες.

Δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης αν και φαίνεται ότι κάποια σκευάσματα ίσως να βοηθούν, δεν βρήκα κάποιες αξιόπιστες πηγές. Κάποιοι συστήνουν την κρέμα simulsium λόγω το πυριτίου που περιέχει.

Σε μη αξιόπιστες πηγές βρήκα αναφορές για πόσιμο κολλαγόνο, αλλά σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα φαίνεται ότι το κολλαγόνο που τρώμε ή πίνουμε, αποδομείται στο πεπτικό μας. Οπότε, ακόμη και αν έχει καλή επίδραση στο πεπτικό, δεν φαίνεται να μπορεί να επιδράσει στο δέρμα.

Διάφορες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ελαστικότητας του κολλαγόνου αλλά δεν έχουν μελετηθεί πλήρως.

Από τα ιχνοστοιχεία το πυρίτιο και ο ψευδάργυρος φαίνεται να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο αν και η απορρόφηση των ιχνοστοιχείων είναι αρκετά πολύπλοκο θέμα και συχνά η έλλειψη ενός στοιχείου οδηγεί σε έλλειψη άλλων στοιχείων.

Από τις βιταμίνες, εκτός από τη C, φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου παίζουν και οι Α, η Ε όπως και αυτές της ομάδος Β.

Η επάρκεια της διατροφής σε πρωτεΐνες και σε Ω3 λιπαρά οξέα φαίνεται ότι επίσης παίζει σημαντικό ρόλο.

Αν προσθέσουμε και την επάρκεια σε νερό, έχουμε σχεδόν καλύψει το θέμα της διατροφής και μάλλον γι αυτό είναι τόσο δύσκολο να δοθεί μια επαρκής απάντηση για ποιοι παράγοντες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να δημιουργηθούν ραγάδες.

Αναζητούσα πληροφορίες για τις ραγάδες και διαβάζοντας για τις ραγάδες που δημιουργούνται στο body building, σκέφτηκα την περίπτωση της υπερπαραγωγής σε συνδυασμό με μη αποτελεσματικό θηλασμό.

Η υπερφόρτωση του μαστού, ειδικά σε ένα μαστό που το δέρμα του δεν είναι ιδιαίτερα ελαστικό, μπορεί να κάνει ραγάδες.

Αυτές όμως προλαμβάνονται αν αδειάζει αποτελεσματικά ο μαστός πριν την έντονη υπερφόρτωση.

Εγώ έκανα boob builiding :mrgreen:

χαιρομαι που ειδα απαντηση δικια σου και ευχαριστω! Λοιπον αρχικα για 10 μερες το μωρο δεν το ειχα μαζι μου γιατι ηταν θερμοκοιτηδα. αρα το στηθος μου ηρθε σε επαφη απλα με ενα θηλαστρο. στην κλινικη μου εφερναν το ηλεκτρικο της medela που φανταζομαι εινα καλο(αυτο το μεγαλο ξερετε..) στην κλινικη ειχα παρα πολυ γαλα και ημουν ιδια με την παμελα!!! εκει πραγματικα τσιτωθηκε γιατα καλα το στηθος. οταν βγηκα αποκει αγορασα την ιδια μερα κιολας ενα παλι της medela το mini electric που νομιζω τελικα ητανλαθος επιλογη γιατα πρωτα σταδια θηλασμου και αντλησης..

αυτο χρησιμοποιουσα να πηγαινω γαλα στο μωρο. μετα που το πηρα σπιτι ξεκινησαμε θηλασμο. φυσικα αρχισε να προσπαθει να με πιασει καλα. με ειχε πληγωσει κιολας απο αριστερα. χρησιμοποιουσα και το θηλαστρο οταν πονουσα πολυ με το μωρο.τωρα πια το εχω σηκωσει το θηλαστρο. το μωρο παλι απο τη μια θλαζει καλα ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ απο την αλλη πιπιλιζει και κανει διαφορα στο στηθος παιχνιδια. δε ξερω αν παιζει ρολο θελω να πω ο τροπος που χειριζεται το στηθος το μωρο και αν αυτο εχει ως τελικο αποτελεσμα τις ραγαδες.

υγ προς Αγλαια! συγνωμη που λιγακι αλλαζω θεμα αλλα ειναι φυσικολογικο να εχω μεχρι τομεσημερι γαλατακι και το απογευμα και μετα οχι? κατα τις 7 το απογευμα δηλ που τρωει το μωρο καθετε μια ωρα στο στηθος και τελικα δεν εχει πιει τιποτα. το βραδυ δινω ξενο για το μονο λογο οτι με κουραζει πολυ ο βραδυνος θηλασμος που κραταει μια ωρα σε διαρκεια και την ημερα ειμαι πτωμα. εχω και αλλα 2 παιδακια να φροντισω και δεν μπορουσα.αλλα ειναι φυσιολογικο αυτο?? το μωρο την ημερα που το θηλαζω στις 2,5 ωρες περιπου πειναει.επισης το πρωι ειναι γεματο το στηθος μου. οχι τουμπανο αλλα γεματο μετα..???

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργ.
δε ξερω αν παιζει ρολο θελω να πω ο τροπος που χειριζεται το στηθος το μωρο και αν αυτο εχει ως τελικο αποτελεσμα τις ραγαδες.

μόνο η υπερφόρτωση του μαστού που τεντώνει υπερβολικά το δέρμα, μπορεί να προκαλέσει ραγάδες

υγ προς Αγλαια! συγνωμη που λιγακι αλλαζω θεμα αλλα ειναι φυσικολογικο να εχω μεχρι τομεσημερι γαλατακι και το απογευμα και μετα οχι? κατα τις 7 το απογευμα δηλ που τρωει το μωρο καθετε μια ωρα στο στηθος και τελικα δεν εχει πιει τιποτα. το βραδυ δινω ξενο για το μονο λογο οτι με κουραζει πολυ ο βραδυνος θηλασμος που κραταει μια ωρα σε διαρκεια και την ημερα ειμαι πτωμα. εχω και αλλα 2 παιδακια να φροντισω και δεν μπορουσα.αλλα ειναι φυσιολογικο αυτο?? το μωρο την ημερα που το θηλαζω στις 2,5 ωρες περιπου πειναει.επισης το πρωι ειναι γεματο το στηθος μου. οχι τουμπανο αλλα γεματο μετα..???

το βράδυ αυξάνεται η προλακτίνη και γι αυτό νιώθεις ότι έχει περισσότερο γάλα το πρωί

το απόγευμα φυσιολογικά μειώνεται, ειδικά στο διαστημα πριν τις 6 εβδομάδες που δεν έχει εδραιωθεί η γαλουχία

το βράδυ αυξάνεται η προλακτίνη και γι αυτό νιώθεις ότι έχει περισσότερο γάλα το πρωί

το απόγευμα φυσιολογικά μειώνεται, ειδικά στο διαστημα πριν τις 6 εβδομάδες που δεν έχει εδραιωθεί η γαλουχία

μαλιστα.. λογικο..

δηλ κινδυνευω και να αρχισει να αραιωνει η οχι?θα μπορουσα να κρατησω αυτη τη ''σειρα''?δηλ να θηλαζω τη μερα και το βραδυ οχι? θαθαλε και βραδυ αρκει να επινε κανονικα και σχετικα γρηγορα. ξερω πολλα ζηταω αλλα μου ειναι δυσκολο να αφιερωνω εκτος απο την μερα και τη νυχτα στονθηλασμο. την επομενη μερα την πληρωνουν τα αλλα μου παιδακια...

χθες για παραδειγμα που εδωσα και τοβραδυ επειδη ενιωθα πρισμενη επινε.. μετα ομως χρειαστηκε και ξενο γιανα ηρεμησει να κοιμηθει μετα 2 ωρες... σημαινει κατι η ηταντυχαιο? μαι φιλη μου ειπε μηπως το ξενο του καθετε πιο βαρη με την καλη εννοια οποτε το δικο μου δεν τον πιανει να νιωσει χορτατο... μορει ναναι βλακεια αλλα εχω απορια.. χιλια συγγνωμη αλλα προκυπτουν πολλες αποριες. μπορει ναναι το 3ο μου αλλα ειναι το 1ο μου σε σοβαρη αποπειρα θηλασμου

1-2-3MPOMPIRES!!!

• Επιστημονική συνεργ.
μαλιστα.. λογικο..

δηλ κινδυνευω και να αρχισει να αραιωνει η οχι?θα μπορουσα να κρατησω αυτη τη ''σειρα''?δηλ να θηλαζω τη μερα και το βραδυ οχι? θαθαλε και βραδυ αρκει να επινε κανονικα και σχετικα γρηγορα. ξερω πολλα ζηταω αλλα μου ειναι δυσκολο να αφιερωνω εκτος απο την μερα και τη νυχτα στονθηλασμο. την επομενη μερα την πληρωνουν τα αλλα μου παιδακια...

χθες για παραδειγμα που εδωσα και τοβραδυ επειδη ενιωθα πρισμενη επινε.. μετα ομως χρειαστηκε και ξενο γιανα ηρεμησει να κοιμηθει μετα 2 ωρες... σημαινει κατι η ηταντυχαιο? συγγνωμη αλλα προκυπτουν πολλες αποριες. μπορει ναναι το 3ο μου αλλα ειναι το 1ο μου σε σοβαρη αποπειρα θηλασμου

Aν δεν θηλάζεις το βράδυ, οι πιθανότητες να εδραιωθεί η γαλουχία είναι πολύ μικρές.

Ο βραδυνός θηλασμός επηρεάζει όλη την παραγωγή του 24ωρου. Όταν το διάστημα από τον τελευταίο βραδυνό θηλασμό, μέχρι τον πρώτο πρωινό είναι πάνω από 5 ώρες, τότε οι πιθανότητες να μειωθεί η παραγωγή του 24ωρου, είναι μεγάλες.

Ειδικά τις πρώτες 6 εβδομάδες που εδραιώνεται η γαλουχία, είναι μεγαλύτερες.

Αν μπορείς να κάνεις υπομονή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της 6ης εβδομάδας, για να εδραιωθεί η γαλουχία, τότε οι πιθανότητες μειώνονται κάπως.

μαι φιλη μου ειπε μηπως το ξενο του καθετε πιο βαρη με την καλη εννοια οποτε το δικο μου δεν τον πιανει να νιωσει χορτατο... μορει ναναι βλακεια αλλα εχω απορια.. χιλια

Του κάθεται πιο βαρύ, αλλά όχι με την καλή έννοια. Είναι πολύ πιο δύσπεπτο από το ανθρώπινο και ρίχνει το μωρό σε λήθαργο.

Τα μοσχαράκια για να το χωνέψουν έχουν 4 στομάχια!

Το ανθρώπινο γάλα είναι πιο εύπεπτο γιατί αυτό το γάλα χρειάζονται τα μικρά του ανθρώπου. Κάθε γάλα είναι εξειδικευμένο για το είδος.

Αν μπορείς να κάνεις υπομονή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της 6ης εβδομάδας, για να εδραιωθεί η γαλουχία, τότε οι πιθανότητες μειώνονται κάπως.

.

ακομα καιαν το κανω τωρα μπορω?ειναι ενα μηνων το μωρο τωρα.αν πχ το ξεκινησω σημερα θα μπορεσω? η θατον εχω ολο το βραδυ στηθος ωρις να πινει κατι?αχχ ειναι δυσκολο πρακτικα. δεν εχω εναν δικο μου χωρο να το ειχ μαζι μου να το ταιζα ολη νυχτα

1-2-3MPOMPIRES!!!

• Επιστημονική συνεργ.
ακομα καιαν το κανω τωρα μπορω?ειναι ενα μηνων το μωρο τωρα.αν πχ το ξεκινησω σημερα θα μπορεσω?

Mπορείς να το ξεκινήσεις οποτεδήποτε. Όσο πιο κοντά είναι στην ημερομηνία τοκετού, τόσο πιο γρήγορα τα αποτελέσματα.

η θατον εχω ολο το βραδυ στηθος χωρις να πινει κατι?

Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Το μωρό που είναι στο στήθος και πίνει και αυξάνει την παραγωγή.

Αν μένει στο στήθος παραπάνω ώρες, σημαίνει ότι προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή (που ίσως την κράτησες μειωμένη με το συμπλήρωμα που έδινες).

αχχ ειναι δυσκολο πρακτικα. δεν εχω εναν δικο μου χωρο να το ειχ μαζι μου να το ταιζα ολη νυχτα

Δεν χρειάζεται να έχεις δικό σου χώρο. Μπορείς να βάλεις την κούνια του μωρού κολλητά στο κρεβάτι για να έχεις το μωρό από την έξω μεριά. Ή μπορείς να βάλεις ένα προστατευτικό, αν η κούνια δεν βολεύει.

Ή μπορείς να χρησιμοποιείς ένα άλλο κρεβάτι ή και σκέτο στρώμα για να βολεύεστε.

Το πιθανότερο είναι ότι θα βρεις μια λύση που ταιριάζει και στην οικογένεια και στο μωρό.

Mπορείς να το ξεκινήσεις οποτεδήποτε. Όσο πιο κοντά είναι στην ημερομηνία τοκετού, τόσο πιο γρήγορα τα αποτελέσματα.

Το μωρό που είναι στο στήθος και πίνει και αυξάνει την παραγωγή.

Αν μένει στο στήθος παραπάνω ώρες, σημαίνει ότι προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή (που ίσως την κράτησες μειωμένη με το συμπλήρωμα που έδινες).

Δεν χρειάζεται να έχεις δικό σου χώρο. .

καταρχας ζητω συγγνωμη που τελικα μιαλω τωραγια αλλο θεμα αποτο αρχικοι με τις ραγαδες.

Αγλαια μου ειλικρινα κρεμομαι απτα λογια σου και ευχαριστω που απαντας. θα ξεκινησω σημερα το βραδυ. αυτο με το γαλα το διαπιστωσα σημερα. απο το μεσημερι και το απογευμα ενιωθα το στηθος μου αδειο και πολυ μαλακο. εβαζα το μωρο για αρκετη ωρα καινομιζα τζαμπα καθοταν. τελικα οταν σταματησε το στομα του ηταν γεματο και μια φορα εβγαλε κιολας γαλα επειδη δε προλαβα να το σηκωσω να ρευτει. εντυπωσιαστηκα που βρηκε να βγαλει γαλα. αρα οντως επινε τοση ωρα κατι..

για τον χωρο το κρεβατακι του το εχω μπροστα στο κρεβατι μου. απλα πχ θελω να το παρω διπλα μου (στην ξαπλωτη σταση)και νιωθω οτι ζοριζω τον αντρα μου. οχι οτι λεει κατιαλλα... πριν λιγο τον ειπα να με υποστηριξει σε αυτο εστω με λογια και του αξηγησα ποσο πολυ το θελω να το κανω. στοχος η αληθεια ειναι οι 3 μηνες.. δεν ελεγα για παραπανω. αλλα εστω αυτοι οι 3 μηνες ναναι σωστα και να μη κοροιδευομαστε

1-2-3MPOMPIRES!!!

• Επιστημονική συνεργ.
στοχος η αληθεια ειναι οι 3 μηνες.. δεν ελεγα για παραπανω. αλλα εστω αυτοι οι 3 μηνες ναναι σωστα και να μη κοροιδευομαστε

Θα έλεγα να βάζεις πιο μικρούς στόχους για να είναι διαχειρίσιμοι. Πχ 2 εβδομάδες ακόμη για να εδραιωθεί η γαλουχία. Άλλες 2 εβδομάδες για να δεις πώς πηγαίνει, να βολευτείς με μια μικρή αλλαγή που σκέφτηκες πχ στον ύπνο ή στη διάρκεια της μέρας κλπ κλπ.

νιωθω οτι ζοριζω τον αντρα μου

Μην το νιώθεις καθόλου! Σε ημίδιπλο κοιμόμαστε και όταν ο μικρός θέλει να θηλάσει τα βράδια, τον βάζουμε ανάμεσα κι απλά προσέχουμε κι όταν τον πάρει ο ύπνος τον βάζουμε πίσω στο κρεβάτι του :)

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

αχχ τι επαθα..! χθες εβαλα τον αντρα μου και διαβαζε εδω αυτα που γραφουμε για ενημερωση. τοαποτελεσμα? ο καημενος κοιμηθηκε στον καναπε με τη δικαιολογια να δει ταινια στην μεγαλη τβ καιμετα θα ερχοταν . εγω καταλαβα ομως οτι επειδη διαβασε εδω ηθελε να μου δωσει χωρο..εγω ομως που την προηγουμενη βδομαδα ηταν βραδυ περιμενα πως και πως να ειναι σπιτι να κοιμηθουμε μαζι. εκλαψα (ατιμες ορμονες). το πρβι καταλαβε οτι δεν ειχα σκοπο ειδικα χθες να παρω το μωρο και οτι στεναχωρεθηκα που εκεινος κοιμηθηκε αλλου.

τωρα.. λοιπον χθες το βραδυ τον εβαλα στηθος να δοκιμασω. την μια παο τις 2 φορες που ξυπνησε ειδα και καταλαβαινα οτι δε τον χορτενα. εκλαιγε πολυ. τελικα τον εδωσα λιγο ξενο να ησυχασει νακοιμηθει μιας που ειχαμε κλεισει 2ωρο με τα πειραματα.

τωρα το πρωι απο τις 9 τον εχω στο στηθος με καποια διαλεματα βεβαια. δε μου φαινετε να γινετε κατι. ουτε το πρωι ηταν πρισμενο οπως αλλες φορες που το αφηνα ολο το βραδυ το στηθος μου.τι γινετε? δε το αφησα να γεμισει??

1-2-3MPOMPIRES!!!