Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ

irinifio

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!!

Τον Ιανουάριο θα λείψω για 7-10 μέρες στην Αμερική και θα αφήσω τις δίδυμες κόρες μου. Τότε θα είναι 6 μηνών. Τις θηλάζω αποκλειστικά και θέλω να το συνεχίσω όσο αντέξω.

Όσο καιρό θα λείπω μπορώ να κάνω αντλήσεις με το θήλαστρο medela swing (που το έχω ήδη) ή πρέπει να νοικιάσω νοσοκομειακό για να μην μου κοπεί το γάλα??? Αν πρέπει να νοικιάσω ξέρετε πού μπορώ να βρω από εκεί για να μην το κουβαλάω μαζί μου?

Το γάλα που θα αντλήσω αν το καταψύξω μπορώ να το μεταφέρω πίσω στην Ελλάδα με παγοκύστες ή θα χαλάσει??

Please HELP ME!!!!

:-DΙωάννα-Αγγελική 15/07/2011:grin:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!!

Τον Ιανουάριο θα λείψω για 7-10 μέρες στην Αμερική και θα αφήσω τις δίδυμες κόρες μου. Τότε θα είναι 6 μηνών. Τις θηλάζω αποκλειστικά και θέλω να το συνεχίσω όσο αντέξω.

Όσο καιρό θα λείπω μπορώ να κάνω αντλήσεις με το θήλαστρο medela swing (που το έχω ήδη) ή πρέπει να νοικιάσω νοσοκομειακό για να μην μου κοπεί το γάλα??? Αν πρέπει να νοικιάσω ξέρετε πού μπορώ να βρω από εκεί για να μην το κουβαλάω μαζί μου?

Το γάλα που θα αντλήσω αν το καταψύξω μπορώ να το μεταφέρω πίσω στην Ελλάδα με παγοκύστες ή θα χαλάσει??

Please HELP ME!!!!

Μπράβο κατ' αρχήν που τα καταφέρνεις με τα δίδυμα!

Σχετικά με την απουσία: είναι αδύνατον να πάρεις τα παιδιά μαζί σου; 7-10 μέρες μακριά σου είναι για κείνα πολλές. Ειδικά για το θηλασμό, ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα στην επιστροφή, καθώς πάλι είναι αρκετό διάστημα απουσίας και ίσως αντιμετωπίσεις άρνηση στήθους. Στη θέση σου θα εξαντλούσα κάθε περιθώριο να πάρω τα παιδιά μαζί μου ή να κάνω το ταξίδι αργότερα.

Αν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά: θεωρώ δύσκολο ένα τέτοιο θήλαστρο να μπορέσει να συντηρήσει τέτοια παραγωγή (για δύο μωρά). Το νοσοκομειακό θα είναι πιστεύω η καλύτερη λύση. Μπορείς να ψάξεις από τώρα πώς να νοικιάσεις είτε από medela http://www.medela.com/IW/en/breastfeeding/about-medela/contact.html?country=USA είτε από ameda http://www.ameda.com/ameda-solutions/international-distributors

Για τη μεταφορά: είναι κάπως παρακινδυνευμένη ειδικά αν το γάλα το έχεις καταψύξει καθώς θα πρέπει να μην ξεπαγώσει για να μπορέσεις τελικά να το διατηρήσεις με ασφάλεια.

Θεωρώ επίσης ότι ειδικά αν είναι μεγάλη ποσότητα και με δεδομένο ότι δεν θα έχεις τα μωρά μαζί σου, μπορεί να έχεις πρόβλημα να τα μεταφέρεις στο αεροπλάνο. Εξάλλου, αν δεν τα μεταφέρεις η ίδια ως χειραποσκευή, δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τις θερμοκρασίες στις οποίες θα εκτεθούν.

EvaMD ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!

Ομολογώ ότι με προβλημάτισες... Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να τις πάρω μαζί μου, αλλά πλέον δεν είμαι και σίγουρη αν θέλω να πάω...

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να νιώσουν τα μωρά μου εγκατάλειψη, ούτε να σταματήσω να τα θηλάζω... (προσπάθησα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για να τα καταφέρω)!!!

:-DΙωάννα-Αγγελική 15/07/2011:grin:

ανάλογα με την πόλη που θα πας, θα βρεις σχετικά εύκολα να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο.. αν μπορείς μπες και σε σχετικά φόρουμ και ρίξε μια ματιά...

νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να φέρεις πίσω το γάλα, είναι και αρκετές ώρες το ταξίδι και στο αεροπλάνο δεν έχουν πάγο σε περίπτωση που χρειαστεί για να τα συντηρήσουν. Βέβαια στο τελευταίο μου ταξίδι ήταν ένας κύριος με ινσουλίνη σε ειδική θήκη με πάγο, οπότε γίνεται, αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι...

η άλλη εναλλακτική που μπορείς να ψάξεις αν έχεις την πολυτέλεια χρόνου, είναι να δωρίσεις το γάλα σου, το κάνουν αρκετά συχνά εδώ... και πάλι σε σχετικά φόρουμ (π.χ. mothering) μπορείς να βρεις πληροφορίες...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas