Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΜΩΡΟΥ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Η μπέμπα μου έγινε έξι μηνών και σε λίγες μέρες ξεκινάμε και μεσημεριανό φαγάκι. Είμαι που είμαι μέτρια στη μαγειρική, έχω φοβερό άγχος για το πως και τι θα μαγειρέψω και για την μπέμπα μου.

Μήπως υπάρχουν στο ιντερνετ (ή αν μπορεί καμιά μαμά να γράψει) αναλυτικές συνταγές και οδηγίες για μεσημεριανά? Επίσης υπάρχουν φαγητά των μεγάλων που μόνο με άλεσμα να μπορεί να τα φάνε και τα μωράκια?

Διαφημίσεις

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σας.

Η μπέμπα μου έγινε έξι μηνών και σε λίγες μέρες ξεκινάμε και μεσημεριανό φαγάκι. Είμαι που είμαι μέτρια στη μαγειρική, έχω φοβερό άγχος για το πως και τι θα μαγειρέψω και για την μπέμπα μου.

Μήπως υπάρχουν στο ιντερνετ (ή αν μπορεί καμιά μαμά να γράψει) αναλυτικές συνταγές και οδηγίες για μεσημεριανά? Επίσης υπάρχουν φαγητά των μεγάλων που μόνο με άλεσμα να μπορεί να τα φάνε και τα μωράκια?

μην έχεις άγχος γιατί το φαγητό των μωρών έτσι κι αλλιώς είναι ψιλο-αηδία :lol:

αλάτι δεν έχει καθώς και το λάδι το ρίχνεις μετά στο τέλος πάνω στο φαγητό πριν το αλέσεις (μια κουταλιά της σούπας)

συνταγές επίσης και πάλι δεν υπάρχει κάτι σπουδαίο μιας που για αρκετό καιρό τρώνε κάπως περιορισμένα πράγματα....

δλδ οσπου να φτάσει να σου τρώει κανονικά την αγία τριάδα των πατάτα - καρότο - κολοκύθι θα περάσει και καιρός και μετά αρχίζεις και προσθέτεις και τίποτα άλλο

λίγο αρακά τη μία φορά... κανα φασολάκι την άλλη....

ψάχνεις μετά απελπισμένα να βρεις συνδιασμούς που θα είναι κάπως γευστικοί

μετα βάζεις σιγά σιγά το κοτόπουλο στη διατροφή του παιδιού και μετά το μοσχάρι...

κρεμύδια, μυρωδικά και λοιπά πράγματα που νοστιμίζουν ένα φαγητό απαγορεύονται για πάρα πολύ καιρό οπότε μη σκας :lol:

Πολύ ενδιαφέρον! Σ ΄ευχαριστώ!

Δηλαδή όπως στα φρούτα, ξεκινάς πχ με πατάτα νιανια και μετά προσθέτεις και κάτι άλλο, τα βράζεις όλα μαζί και είναι έτοιμα.

Πιο καλά να τα μαγειρεύει κανείς σε κύβους ή ολόκληρα?

εγω πχ βραζω μαζι το μοσχαρι,πατατα,καροτο,κολοκυθακι,τα λαχανικά κομμένα σε φυσιολογικά κομμάτια,μετά όλα μαζί στο μούλτι με ζωμο απο το φαγητό,τα βαζ στο πιατάκι,προσθέτω ενα κουταλακι ελαιολαδο και καμποσο λεμονακι και ετοιμο...

αντι για μοσχαρι μπορείς να βαλεις π.χ,κοτοπουλο (οταν δίνεις κρεας εννοειται συμφωνα με τον παιδιατρο,οχι στον εκτο που δεν τρως ακομα) και οπως προαναφερθηκε πορεις να δοκιμαζεις σιγα σιγα κι αλλα λαχανικα.

ναι ψιλοαηδια ειναι αλλα αδειαζει το πιατακι :wink:

(πρόσεξε θα έλεγα λίγο την πυκνότητα-άλλα μωρά το προτιμάνε νερουλό σαν σούπα και άλλα λίγο πιο παχύρρευστο σαν κρεμα. Δοκίμασε και θα δείς!)

Διαφημίσεις

Σχετικά με τα μυρωδικά η παιδίατρος μας είπε (όταν έκλεισε όμως τον 7ο μήνα) ότι μπορούμε να βράζουμε μαζί με τα λαχανικά ένα κρεμμυδάκι και ένα κλωναράκι σέλινο ΑΛΛΑ να ΜΗΝ τα βάζουμε στο άλεσμα. Ίσα- ίσα δηλαδή για να πάρει γεύση ο ζωμός. :wink:

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω.

Μην ξεχνάς, ότι το μωρό δεν έχει συνηθίσει σε ωραίες γεύσεις, (μόνο γάλα, νερό και χαμομήλι και τα δύο τελευταία με ένα ερωτηματικό), οπότε το φαγάκι μάλλον τους αρέσει..

κοριτσια, εμενα η δικια μου δεν τρωει με τιποτα τη σουπα της! Τι συνδυασμους εχω κανει, δεν γινεται τιποτα. Και αυτο τωρα κανα μηνα. Στην αρχη της αρεσε με τρελα. Τωρα σφραγιζουμε το στομα. Μαλλον θελει να τρωει το δικο μας γιατι οποτε εχουμε φαγητο με τον αντρα μου και βλεπει μονο που δεν σηκωνεται. Της εχω δωσει και το τρωει μια χαρα. Λετε να μη θελει το αλεσμενο??

Διαφημίσεις

κοριτσια, εμενα η δικια μου δεν τρωει με τιποτα τη σουπα της! Τι συνδυασμους εχω κανει, δεν γινεται τιποτα. Και αυτο τωρα κανα μηνα. Στην αρχη της αρεσε με τρελα. Τωρα σφραγιζουμε το στομα. Μαλλον θελει να τρωει το δικο μας γιατι οποτε εχουμε φαγητο με τον αντρα μου και βλεπει μονο που δεν σηκωνεται. Της εχω δωσει και το τρωει μια χαρα. Λετε να μη θελει το αλεσμενο??

δοκίμασε να ρίξεις ΕΛΑΧΙΣΤΟ... ΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ... αλάτι μέσα

ίσα να πάρει ελάχιστη νοστιμιά

τα δικά σας τα τρώει επειδή είναι αλατισμένα :D

Συγγνωμη που αργησα να απαντησω, ειχα παει στη μαμα μου για λιγεσ μερες. Ναι, εννοω οτι τις τα δινω κομματακια μικρα μικρα και πατηκομενα με το χερι και τις αρεσει πολυ! Τι θα γινει δεν ξερω. Δεν τη θελει τη σουπα με τιποτα! Το εχει περασει αυτο καμια σας??

όταν λες "σούπα" τι εννοείς?

προσπαθείς να της δώσεις με το κουτάλι αραιό ζωμό όπως η σούπα των μεγάλων?

αν ναι.. το βρίσκω φυσικό

εγώ τουλάχιστον ότι και να του δίνω να φάει είναι πηχτό και κρεμώδες

το ζουμί πως να το φάει ο φουκαράς?

Οχι, λαθως το ειπα εγω. Εννοω την κοτοπουλο/κρεατοχορτοσουπα της. Της εχω κανει ολους τους συνδυασμους. Κρεμωδη/λιγοτερο κρεμωδη, περισσοτερο, πιο αραιη, αφαιρεσα/προσθεσα κρεας ή λαχανικα... Τιποτα. Σφραγγισμα. Κοινως, δεν τρωει το κυριοτερο γευμα.. Τι να κανω δεν ξερω...

τι της βάζεις μέσα?

για πες γενικά από λαχανικά τι έχεις δοκιμάσει

γιατί εγώ πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο δικός μου στον αρακά και στα φασολάκια με το που τα μυρίζει εξαφανίζεται

όταν όμως βάλω μέσα φρέσκια ντομάτα που υπερκαλύπτει την μυρωδιά τους, τελικά τα τρώει μια χαρά

Τα εχω δοκιμασει και εγω. Αλλα οταν του βαζεις νταματ5α με τι αλλο το συνδυαζεις? Που τα αλεθεις, μουλτι? Ποσο ζουμι βαζει μεσα?

βάζω μισή φρέσκια ντομάτα όσο το δυνατόν πιο σφιχτή και δεν βάζω το ζουμί της (την ξεφλουδίζω πάντα)

οι συνταγές που έχω ανακαλύψει ότι ο δικός μου τρώει με ευχαρίστηση δεν έχουν καθόλου πρασινάδα μέσα

του κάνω τα εξής

κοτόπουλο με μακαρόνι καρότο

κοτόπουλο με μακαρόνι τοματα

πατατα καροτο καλαμπόκι

μοσχάρι κολοκυθάκι καρότο και μετά λίγο λεμονάκι

φασολάκια πατάτες καρότα (τα τρώει με δυσκολία)

αυτά για την ώρα.. δεν είναι και τρομακτική η ποικιλία αλλά όσο τα τρώει δεν με απασχολεί ιδιαίτερα

βρε κοριτσια εσεις κανετε κανονικο φαγητο εγω τις βαζω οτι βρω σε οτι ποσοτητα μου καπνισει. Συγκεκριμενα βαζω απ ολα

αρακα, καλαμποκι, φασολακια , καροτο ,πατατα, κολοκυθι, μπαμιες, μαρουλι, σπανακι,παντζαρι ,τοματα,φακες, φασολιακλπ ρυζι ή μακορονι ( καποιες φορες), κοτοπουλο ή κουνελι ή μοσχαρι και αμα το κανω πολυ αραιο ριχνω και κανενα κριθαροκουλουρο. μεχρι και σκονη απο το γαλα τις εβαλα :D Τωρα θα μου πειτε τρωγετε :?: η Αννα του αλαζει τα φωτα