Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χωρισμός στην τρίτη ηλικία.κάποια κοπέλα να γνωρίζει??

Recommended Posts

υπάρχει κάποια κοπέλα που οι γονείς της να έχουν χωρίσει σε μεγάλη ηλικία ή κάποια νομικός ώστε να μ ενημερώσει σχετικά με τα δικαιώματα της άνεργης-ανασφάλιστης-δίχως σύνταξη συζύγου? ευχαριστώ

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

κάποιος-κάποια βρε παιδιά? όταν λέω τρίτη ηλικία εννοώ στα 65. δηλαδά ηλικία συνταξιοδότησης. δυστυχώς συμβαίνει συχνά στις μέρες μας.

M6bap3.png

cik1p3.png

χωρισε γνωστο μου ζευγαρι, 67 αυτος, 61 αυτη. δεν δουλευε η συζυγος, ομως ειχαν αποκτησει κοινη περιουσια. του πηρε (εκτος απο την διατροφη) σπιτι, εξοχικο και (δεν ειμαι σιγουρη) κατι της δινει σαν συνταξη. μην φανταστεις κανενα τρελο ποσο. ρωτηστε δικηγορο.

lRR9p3.png

Δεν ξέρω να απαντήσω επί του ερωτήματος, έχω όμως να πω ότι τώρα πολλά ζευγάρια χωρίζουν σε αυτήν την ηλικία!!!

Εχει πέσει επιδημία!!!

Και το κουφό είναι ότι κάποιοι το κάνουν απλά γιατί βαρέθηκαν το έτερο ήμισυ...

Για πες μου σε παρακαλώ είμαι δικηγόρος, έχουν αποκτήσει κοινή περιουσία μετά το γάμο; Εάν ναι, διακούται τα μισά. Διατροφή δίνει ο σύζυγος, για τα παιδιά και οχι για τη πρώην σύζυγό του.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

θαυματακι, ισχυει οτι μετα απο καποιο συγκεκριμενο αριθμο ετων εγγαμης διαβιωσης (30 χρονια ειχα ακουσει) δικαιουται η συζυγος μερος της συνταξης;

Η μπουρδες ειναι; Ειπε μια φιλη της μαμας μου οτι σκοπευει να χωρισει και ειπε αυτο. Αληθευει;

σαλομι ξερω απο συγγενικο μου προσωπο (ευτυχως εξ αγχιστειας), οτι υπαρχουν καποιες προϋποθεσεις για να παρει διατροφη, αναλογα με την περιπτωση ομως. λογικα θα παρει.

θαυματακι, ισχυει οτι μετα απο καποιο συγκεκριμενο αριθμο ετων εγγαμης διαβιωσης (30 χρονια ειχα ακουσει) δικαιουται η συζυγος μερος της συνταξης;

Η μπουρδες ειναι; Ειπε μια φιλη της μαμας μου οτι σκοπευει να χωρισει και ειπε αυτο. Αληθευει;

δεν ειναι μπουρδες τραβελ.

θυμαμαι πολυ καλα, οτι ο κανονας με τα ποσοστα επι του ποσου της συνταξης, εχει να κανει με το ποσα χρονια εμεινε παντρεμενος καποιος/καποια με τον α 'η τον β συζυγο.

τα 10 χρονια εγγαμου βιου ηταν η απαρχη για κατοχυρωση δικαιωματος στη συνταξη κ μετα υπαρχει μια προσαυξηση %, σε αντιστοιχια με τα ετη του εγγαμου βιου.

κ ισχυει (σιγουρο αυτο) οτι πανω απο τα 35 χρονια γαμου, περνει το 50% της συνταξης.

καπου ειχε παρει το ματι μου ενα αρθρο κ δεν μπορω να το βρω!!!

θαυματακι πριν καμια 10 χρονια δεν αλλαξε ο νομος???

τοτε που διαπιστωσαν οτι περιπου 6 δις ευρω απο συνταξεις αποδιδονταν σε δικαιουχους αλλοδαπους-κατοικους εξωτερικου (χηρες ελληνων) ενω ενα σωρο διαζευγμενες μετα απο 30 χρονια γαμου μεναν στο δρομο.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

μόλις είδα το θέμα μου ήρθε να βάλλω τα γέλια - προς θεού, όχι για του γονείς σου, επηρρεασμένη από οικογενειακές δικές μου καταστάσεις... τί τους έχει πιάσει όλους τους παπούδες και κάνουν την ζωή των παιδιών τους άνω κάτω τα τελευταία χρόνια.. τες πα, ο καθένας τον γολγοθά του.

στο θέμα σου τώρα, ξέρω ζευγάρι που έκανε εικονικό διαζύγιο για να δηλωθεί η σύζηγος άπορη και εγκαταλελειμένη και να πάρει κάτι σαν επίδομα/σύνταξη, αυτή η ιστορία το 2009, πήρε περίπου 300-400 ευρώ το μήνα, δεν έχω τόσες σχέσεις να ρωτήσω, αλλά δες το, ισχύει, ή ίσχυε τουλάχιστον προ μνημονίου, σίγουρα.

δεν μπρορώ, δεν κρατιέμαι, θα το γράψω: άμεσοι συγγενείς μου χώρισαν προ 5 ετίας μετά από 40 χρονια- αυτή 58 αν δεν κάνω λάθος, αυτός 60α φεύγα, με τα καμώματα τους χάλασαν τον κόσμο, ο παπούς έβλεπε παντού εραστές- και τί έγινε? την έδιωξε απο το σπίτι με το ζόρι, (δεν πήρε τίποτε καθότι εργαζομενη με μεγαλύτερα εισοδήματα) και αυτή με το εφάπαξ και δάνειο αγόρασε το οικόπεδο μπροστά ακριβώς απο το παλιό της σπίτι, όπου έμεινε μονος ο παπούς, έχτισε μεζονέτα, και τώρα έχουν ανοίξει και πορτάκι ανάμεσα στους κήπους και ανταλλάσουν κηπευτικά προϊόντα και καλημέρες... η τέως μαγειρεύει τις μελιτζάνες του τέως για όλους, και ο τέως ταίζει τα σκυλιά και κουβαλάει τα σκουπίδια της τέως.. τώρα που ο τέως είναι άρρωστος, η τέως τον γιατροπορεύει, ενώ όλοι μένουν ο καθένας κανονικά σπίτι του και τα παιδιά τους τους επισκέπτονται τον καθένα στην οικία του... αυτές είναι γνήσιες τραγελαφικές καταστάσεις!

s-age.png

μόλις είδα το θέμα μου ήρθε να βάλλω τα γέλια - προς θεού, όχι για του γονείς σου, επηρρεασμένη από οικογενειακές δικές μου καταστάσεις... τί τους έχει πιάσει όλους τους παπούδες και κάνουν την ζωή των παιδιών τους άνω κάτω τα τελευταία χρόνια.. τες πα, ο καθένας τον γολγοθά του.

στο θέμα σου τώρα, ξέρω ζευγάρι που έκανε εικονικό διαζύγιο για να δηλωθεί η σύζηγος άπορη και εγκαταλελειμένη και να πάρει κάτι σαν επίδομα/σύνταξη, αυτή η ιστορία το 2009, πήρε περίπου 300-400 ευρώ το μήνα, δεν έχω τόσες σχέσεις να ρωτήσω, αλλά δες το, ισχύει, ή ίσχυε τουλάχιστον προ μνημονίου, σίγουρα.

δεν μπρορώ, δεν κρατιέμαι, θα το γράψω: άμεσοι συγγενείς μου χώρισαν προ 5 ετίας μετά από 40 χρονια- αυτή 58 αν δεν κάνω λάθος, αυτός 60α φεύγα, με τα καμώματα τους χάλασαν τον κόσμο, ο παπούς έβλεπε παντού εραστές- και τί έγινε? την έδιωξε απο το σπίτι με το ζόρι, (δεν πήρε τίποτε καθότι εργαζομενη με μεγαλύτερα εισοδήματα) και αυτή με το εφάπαξ και δάνειο αγόρασε το οικόπεδο μπροστά ακριβώς απο το παλιό της σπίτι, όπου έμεινε μονος ο παπούς, έχτισε μεζονέτα, και τώρα έχουν ανοίξει και πορτάκι ανάμεσα στους κήπους και ανταλλάσουν κηπευτικά προϊόντα και καλημέρες... η τέως μαγειρεύει τις μελιτζάνες του τέως για όλους, και ο τέως ταίζει τα σκυλιά και κουβαλάει τα σκουπίδια της τέως.. τώρα που ο τέως είναι άρρωστος, η τέως τον γιατροπορεύει, ενώ όλοι μένουν ο καθένας κανονικά σπίτι του και τα παιδιά τους τους επισκέπτονται τον καθένα στην οικία του... αυτές είναι γνήσιες τραγελαφικές καταστάσεις!

Μουχαχαχαχα! Και το βράδυ θα κανονίζουν ραντεβού!!! Είμαι βέβαιη!

Μουχαχαχαχα! Και το βράδυ θα κανονίζουν ραντεβού!!! Είμαι βέβαιη!

πες το ψεματα!

ραντεβουδακι στα κλεφτα τα νυν πιτσουνακια!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

• 3 weeks later...

Τώρα είδα ξανά το θέμα...

δεν ανέφερα κάπου πως πρόκειται για τους γονείς μου. Όπως και να χει ειναι πολύ σοβαρό το θέμα και αρκετά συχνό.

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

συνγώμη αν το πήρες προσωπικά Salomi, δεν είχα σκοπό να θίξω ούτε ανθρώπους ούτε την σοβαρότητα του θέματος, απλά τυχαίνει να το έχω ζήσει από κοντά και για χρόνια, και τώρα πια που έχει γίνει για μας μια "τετελεσμένη" καθημερινότητα, μπορώ να δώ και την άλλη του πλευρά... συμβαίνει κι αυτό.

s-age.png