Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΚΕΤΟ

ZA25

Recommended Posts

Είχα πολυκυστικες ωοθήκες πριν την εγκυμοσύνη, δόξα το θεό εμεινα εγκυος στον πρωτο μηνα μετά την διακοπή αντισυλληπτικών, έχουν περάσει εξι μήνες από τον τοκετό θηλάζω αποκλειστικά και στον γυναικολογικό έλεγχο ένω μετα την γέννα στο δίμηνο ήμουν πεντακάθαρη τώρα στο εξάμηνο είχα λίγες κυστούλες, περιοδος δεν μου ήρθε ακόμα..Μου είχαν πει ότι συνήθως υποχωρει μετά την πρώτη εγκυμοσύνη..Η γυναικολόγος μου είπε είναι νωρίς ακόμα πρέπει να κάνω 6 κύκλους τουλάχιστον και εκει θα φανεί, μπορεί να μη μου δημιουργούν προβληματάκια.Επίσης μου είπε ότι μια 2η εγκυμοσύνη θα το βοηθήσει ακόμη περισσότερο.Υπάρχει κοπέλα που να το ξεπέρασε μετά απο εγκυμοσύνες?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Κι εγω με συνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Επαιρνα αντισυλληπτικά πολλά χρόνια. Η πρωτη μου εγκυμοσύνη προέκυψε εντελώς τυχαία και δεν το περίμενα κιόλας.

Γεννησα τον Μαρτιο του 2009 τον γιο μου, θηλασα αποκλειστικά 9 μήνες (δυσκολευτήκαμε με τις στερεές), 14 μήνες σύνολο (σε συνδιασμό με στερεές). Αδιαθετησα μια φορά τον Αύγουστο του 2009 και μετά έμεινα εγκυος στην κόρη μου. Γέννησα τον Αυγουστο του 2010, θηλασα αποκλειστικά 6 μήνες (θηλαζω ακόμα) και περίοδο είδα πρωτη φορά τον Μαρτιο του 2011. Στον γυναικολόγο πηγα για έλεγχο στο εξάμηνο και στο χρόνο μετά τη γέννα, οι ωοθήκες είχαν φυσιολογικό μέγεθος και δεν ειχαν κύστες. Μεχρι τώρα όλα φαινονται καλά, εχω τακτικό κυκλο πλεον (αν και λίγο μεγαλύτερο, καπου 35 ημερών), ο ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί μου ειπε ότι υπέρηχο ωοθηκών και ορμονικές εξετάσεις θα κάνουμε αφού τελειώσω με τον θηλασμό (μαλλον εχουμε μελλον ακομα).

Το ότι δεν εχεις περίοδο οφείλεται στη γαλακτική αμηνόρροια, όχι στις πολυκυστικές. ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Zouzoynel σε ευχάριστώ για την απάντησή σου!Να σου ζήσουν!Τέλεια μακάρι να απαλαχτηκες!Το ξέρω αυτό απλά στον υπερηχο φάνηκε ήπια όμως να είναι πολυκυστικές..Μου είπε η γυναικολόγος ότι μπορεί να δω περιόδο μετά από πολύ καιρο με το θηλασμό.Και ακόμα να μην δίνω σημασία στις πολυκυστικές.Και εμένα στο δίμηνο ήταν πεντακάθαρες..Μου είχαν πει ότι θα απαλλαγώ μετά απο την εγκυμοσύνη ή θα είναι πολύ ήπιο το πρόβλημα..Και κάθε εγκυμοσύνη δρα ευεργετικα!

tEksp3.png?8gzbt5YV