Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα και πάλι. Χθες σαραντίσαμε. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μετά τις 40 μέρες χρειάζεται να τρώμε όπως τις πρώτες μέρες για το θηλασμό ή και με λιγότερο φαγητό δεν κινδυνεύει η ποσότητα γάλακτος που παράγουμε. Υποτίθεται ότι τώρα έχει εγκατασταθεί η γαλουχία, έτσι δεν είναι? Επίσης απ΄ότι διάβασα τώρα το στήθος δεν είναι τόσο πρησμένο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει γάλα. Γιατί από χθες το νιώθω πολύ πιο ελαφρύ...Σας ευχαριστώ!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια μόλις διαπίστωσα ότι τις δύο τελευταίες μέρες η μπέμπα μου δεν έχει πάρει βάρος. Μήπως πράγματι δεν έχω αρκετό γάλα? Δεν θα ήταν ανήσυχη όμως? Δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά, είναι όπως πριν. Να σημειώσω ότι όταν φύγαμε απ΄το μαιευτήριο μας είπαν να της ξανακάνουμε γενική αίματος γιατί είχε ιωσινόφιλα 9%. Αυτή την εβδομάδα θα πάμε. Διάβασα ότι αυτά σχετίζονται με αλλεργίες. Μπορεί να είναι αλλεργική γι΄αυτό δεν παίρνει βάρος? Please αν ξέρει κάτι κάποια ας μου απαντήσει! Ανησυχώ!!!

Απάντησε στις ερωτησεις της Αγλαίας εδώ, για να εχουμε μια πιο γενική εικόνα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Εν ταχει να σου πω ότι η διατροφή σου δεν επηρεάζει την παραγωγη σου, μπορείς να τρως ό,τι σε ευχαριστεί (πάντα με μετρο την κοινή λογική, οκ?)

Επίσης το μωρό δεν χρειάζεται να το ζυγίζεις καθε μέρα, μόνο άγχος θα σου δημιουργήσει αυτή η διαδικασία. Για την ώρα μια φορά την εβδομάδα ειναι αρκετό.

Το αν τρεφεται ικανοποιητικά, θα το καταλάβεις έμεσα, από τις πανες που λερώνει (τσισα και κακά). Αν κανει αρκετά τσισα και κακά , σημαινει ότι τρώει καλά. Απάντησε τις ερωτήσεις και τα ξαναλεμε πιο αναλυτικά.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος - 38+3

Β. Το φύλο του βρέφους - κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)- ΚΤ λόγω προηγηθείσας

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. - επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή . - 13,6 (3/10) 11 (6/10)

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. - Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΝ για 5 μέρες λόγω παροδικής ταχύπνοιας και εμφάνισε και λαρυγγομαλακία

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

ημ/νία γέννησης 28/9, βάρος: 3.150

03/10: 2.850

07/10:2.810

22/10:3.140

28/10:3.270

04/11:3.560

Σήμερα στις 14:00 3.560

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει - όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα - δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-9

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 6-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι απ΄τη δεύτερη μέρα στο μαιευτήριο έβγαζα ανά 3ώρες με το θήλαστρο. Στο μωρό δεν έδωσαν γάλα απ΄την πρώτη μέρα λόγω της ταχύπνοιας και τις επόμενες άρχισαν σταδιακά από 5cc έως 50cc. Όταν ήρθαμε σπίτι μου είπαν να το βγάζω με θήλαστρο και να της το δίνω για να ξέρουμε πόσο τρώει για να πάρει βάρος. Εγώ συστηματικά τη θήλασα από 07/10. Της είχα δώσει και λίγο ξένο τις πρώτες μέρες στο σπίτι...μια φορά το έκανε εμετό όπως και στο μαιευτήριο που της έδωσαν όταν πήγαμε να την πάρουμε.

Διαφημίσεις

Aglaia το ξέρω ότι δεν είναι σωστό αλλά τη ζυγίζω κάθε δύο μέρες περίπου γιατί είχα αγχωθεί στην αρχή.

Δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, αλλά το αν αυτή η ζύγηση μπορεί να είναι ένδειξη, για κάτι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ένδειξη. Δεν σημαίνει κάτι.

Ζύγισε ξανά στις 11 του μήνα.

Mια χαρά ειναι το βαρος της μικρής, το ίδιο και οι πανες της. Καλά τα πάτε, μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο. Τα ηωσινόφιλα πράγματι μπορεί να ειναι δεικτης αλλεργίας, καντε και τις επαναληπτικές να δεις τι θα δειξει, αλλά θα σου έλεγα να αποφεύγεις το ξενο γάλα, γιατί ακομα και αν δεν εχει αλλεργία το μωρό, σίγουρα εχει δυσανεξία (αφού εκανε εμετό καθε φορά που ήπιε ξενο γάλα - το ίδιο θεμα εχω κι εγώ με τη δική μου μπεμπα που τωρα ειναι 15 μηνών και δεν τρώει αγελαδινά γαλακτοκομικά καθόλου). Περιορισε και απ τη δική σου διατροφή τα αγελαδινά γαλακτοκομικά (μπορείς άνετα να τα αντικαταστήσεις με αιγοπρόβεια).

Γραψε μας και την επόμενη μετρηση και τα ξαναλέμε. :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Γεια σας. Θηλαζω αποκλειστικά τον γιο μου 2 μηνες τωρα. Ηθελα να ρωτησω επιτρεπεται να πινω 2- 3 ποτηρια κρασι που μου ειχαν πει ή οχι? και αν ναι ποσο συχνα?

don't worry be happy :lol:

Καλημέρα κορίτσια. Επανήλθα για να σας πω ότι τελικά η μικρή στις 11/11 που τη ζύγισα ήταν 3.690. Τώρα όμως θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Ενώ όλη την ημέρα τρώει όποτε θέλει και είναι ήσυχη γενικά το βράδυ από τις 9.30 περίπου έως τις 02.00 θέλει συνέχεια να είμαι στο στήθος, είναι ανήσυχη, τραβάει τη θηλή με μανία και κλαίει όταν τη βγάζω απ΄το στήθος. Αναρωτιέμαι αν πεινάει πολύ αυτές τις ώρες και δε βρίσκει όσο γάλα θέλει ή έχει πονάκια ή και τα δύο μαζί. Πώς θΑ τσεκάρω αν της φτάνει το γάλα μου? Και επίσης μήπως πρέπει να κάνω κάτι για να αυξήσω την παράγωγή μου. Έχω ακούσει για το τσάι weleda, έχει πάρει κάποια? Σας ευχαριστώ!!!

Διαφημίσεις

Γεια σας. Θηλαζω αποκλειστικά τον γιο μου 2 μηνες τωρα. Ηθελα να ρωτησω επιτρεπεται να πινω 2- 3 ποτηρια κρασι που μου ειχαν πει ή οχι? και αν ναι ποσο συχνα?

Να τον χαίρεσαι, τον μικρό!

Αντιγράφω από εδώ: http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Breastfeeding mothers should avoid the use of

alcoholic beverages, because alcohol is concentrated

in breast milk and its use can inhibit milk production.

An occasional celebratory single, small alcoholic

drink is acceptable, but breastfeeding should be

avoided for 2 hours after the drink.

(Σημειωτέον ότι, όπως θα δεις και στο link, το απόσπασμα βρίσκεται στο κεφάλαιο Conditions that are not contraindications to breastfeeding)

Νομίζω, πάντως, ότι θα ήταν καλό να περιμένεις και πιο συγκεκριμένες απαντήσεις (π.χ. ως προς την ερμηνεία του "occasional") από την aglaia ή τις έμπειρες μαμάδες.

(Εγώ δεν πίνω γενικά και καθόλου, οπότε δεν είχα ποτέ αντίστοιχη απορία ;))

σε ευχαριστω για την απαντηση αν και οπως λες θα περιμενω και απαντηση απο καποιον που ξερει σιγουρα την ερμηνεια του περιστασιακα. παντως ουτε κι εγω πινω ιδιατερα αλλα να αν ερθει παρεα η οικογενεια συνηθως κυριακη για φαγητο θελω να πιω 1-2 ποτηρακια κρασι. η καμια φορα που θα βγω εξω. Το κακο ειναι οτι αυτο ειναι μεσημερι και ετσι δεν γινετσι να μην θηλασω τις επομενες 2 ωρες αφου πανω κατβ καθε 2 ωρες τρωει. Θα μου πεις πιες το βραδυ ναι αλλα δεν θελω το βραδυ αφου δεν εχω παρεα και δεν παω πουθενα.

Τελοσπαντων επισης αυτο με το γαλα δεν το καταλαβα. Μειωνει το γαλα αν πινεις αλκοολ?:confused:

Το κακο ειναι οτι αυτο ειναι μεσημερι και ετσι δεν γινετσι να μην θηλασω τις επομενες 2 ωρες αφου πανω κατβ καθε 2 ωρες τρωει. Θα μου πεις πιες το βραδυ ναι αλλα δεν θελω το βραδυ αφου δεν εχω παρεα και δεν παω πουθενα.

Τελοσπαντων επισης αυτο με το γαλα δεν το καταλαβα. Μειωνει το γαλα αν πινεις αλκοολ?:confused:

Αν, για μια στις τόσες που λες, του έδινες αντλημένο δικό σου (για το γεύμα που θα είναι να κάνει μετά το αλκοόλ) κι εσύ αντλούσες και πετούσες;

(αν κατάλαβες τώρα τι εννοώ, έτσι όπως το έγραψα :rolleyes:)

Δεν ξέρω, μπορεί να λέω και βλακεία!

Όσο για την παραγωγή, κι εγώ αυτό καταλαβαίνω ότι η συστηματική χρήση μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή.

Καλημέρα κορίτσια. Επανήλθα για να σας πω ότι τελικά η μικρή στις 11/11 που τη ζύγισα ήταν 3.690. Τώρα όμως θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Ενώ όλη την ημέρα τρώει όποτε θέλει και είναι ήσυχη γενικά το βράδυ από τις 9.30 περίπου έως τις 02.00 θέλει συνέχεια να είμαι στο στήθος, είναι ανήσυχη, τραβάει τη θηλή με μανία και κλαίει όταν τη βγάζω απ΄το στήθος. Αναρωτιέμαι αν πεινάει πολύ αυτές τις ώρες και δε βρίσκει όσο γάλα θέλει ή έχει πονάκια ή και τα δύο μαζί. Πώς θΑ τσεκάρω αν της φτάνει το γάλα μου? Και επίσης μήπως πρέπει να κάνω κάτι για να αυξήσω την παράγωγή μου. Έχω ακούσει για το τσάι weleda, έχει πάρει κάποια? Σας ευχαριστώ!!!

Κοίτα αυτά να τα περιμένεις.Τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά περνάνε φάσεις που κάνουν μαραθώνιους θηλασμούς.Είναι πολύ ζόρικη φάση αυτή για τη μαμά αλλά αξίζει να το παλέψεις.Η συμπεριφορά του παιδιού μου ακούγεται φυσιολογική.Απο τη στιγμή που 40ντίσατε κιόλας είναι δύσκολο να εμφανίστηκε στα καλά καθούμενα πρόβλημα με την παραγωγή σου!Το αν της φτάνει το γάλα σου θα το καταλάβεις απο τις πάνες που βρέχει και φυσικά απο το βάρος που πέρνει.Αλλά μην τη ζυγίσεις πολύ συχνά.Μια φορά τη βδομάδα είναι υπερ αρκετό!Πιο συχνά δημιουργεί άγχος και δεν είναι απαραίτητο.Το μωρό σου θηλάζει με τις ώρες για να ρυθμίσει τη παραγωγή σου.Ξέρει τι κάνει.Να ξέρεις ότι και εγώ τα πέρασα αυτά.Το πρώτο τρίμηνο θήλαζα πάρα πολλές φορές το 24ωρο και το μωρό ήταν στην κυριολεξία κολλημένο στο στήθος μου αλλά πέρασε κάποια στιγμή η φάση.Επίσης δεν το ζύγιζα ποτέ σπίτι μου.Μόνο στη μηνιαία επίσκεψη στον παιδίατρο.Και αυτό για να μην αγχώνομαι.Άλλη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι όταν το μωρό θηλάζει πολλή ώρα απο το ένα στήθος και βλέπεις ότι είναι εκνευρισμένο και ανήσυχο να του αλλάζεις στήθος!!Ελπίζω να βοήθησα!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω για την απαντηση αν και οπως λες θα περιμενω και απαντηση απο καποιον που ξερει σιγουρα την ερμηνεια του περιστασιακα. παντως ουτε κι εγω πινω ιδιατερα αλλα να αν ερθει παρεα η οικογενεια συνηθως κυριακη για φαγητο θελω να πιω 1-2 ποτηρακια κρασι. η καμια φορα που θα βγω εξω. Το κακο ειναι οτι αυτο ειναι μεσημερι και ετσι δεν γινετσι να μην θηλασω τις επομενες 2 ωρες αφου πανω κατβ καθε 2 ωρες τρωει. Θα μου πεις πιες το βραδυ ναι αλλα δεν θελω το βραδυ αφου δεν εχω παρεα και δεν παω πουθενα.

Εντάξει μην είμαστε και υπερβολικές!Λίγο κρασάκι δεν βλάπτει!Αλλά λίγο ε?Ένα ποτηράκι είναι αρκετό αρκεί να το πιείς αμέσως μετά τον θηλασμό.Εγώ πάντως δεν στερήθηκα το αλκοόλ και θηλάζω εδώ και 20 μήνες σχεδόν!Μια στις τόσες αν βγω θα πιω.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Καλά πατε. :)

Ζυγίσεις μόνο μια φορά την εβδομαδα θα κανεις, όχι νωρίτερα.

Το ότι θελει να καθεται στο στήθος δε σημαινει απαραίτητα ότι πεινάει ή οτι δεν εχεις γάλα, μπορεί να θελει να νανουριστεί, να πιπιλησει, να ειναι στην αγκαλιά σου. Θηλασμός δε σημαινει μόνο "τροφή", ειναι πολλά παραπάνω για την ψυχολογία ενός μωρού.

Οπως σου εγραψα και πριν το αν τρεφεται ικανοποιητικά, θα το καταλάβεις έμεσα, από τις πανες που λερώνει (τσισα και κακά) και από το βάρος που παιρνει. Δεν υπάρχει λόγος να αυξησεις την παραγωγή σου, το στήθος παράγει τόσο γάλα, όσο χρειάζεται το μωρό. Τι να το κανεις το πλεόνασμα??? Εφόσον πατε καλά δε χρειάζεται να καταφύγεις σε συμπληρωματα για αυξηση της παραγωγής, υπάρχει άλλος κίνδυνος εκει, αλλάζει η γεύση του γάλακτος και μπορεί το μωρό να μη θελει πια να θηλάζει.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Σ' ευχαριστώ zouzounel...συνεχίζουμε ακάθεκτες! Α και κάτι άλλο. Το βράδυ να την ξυπνάω γιατί μόρεί να κοιμηθεί και 6 ώρες χωρίς να ξυπνήσει (είναι 49 ημερών σήμερα). Η παιδίατρος μου είπε όχι...

Εφοσον η παιδίατρος ειναι καθησυχαστική, ακολούθησε τη συμβουλή της.

Και ο γιος μου από πολύ μικρούλης κοιμοταν πάνω από 9-10 ωρες, ο παιδίατρος μου ελεγε να μην τον ξυπνάω, αλλά επαιρνε και περιπου 1,5 κιλο το μήνα, οποτε δεν ειχα άγχος για το αν τρωει καλα. Εκανα βεβαια μια αντληση καθε βραδυ, για να βοηθησω την παραγωγή και να αποσυμφορήσω το στήθος μου που πρηζοταν.

Αν θυμαμαι καλά στο βιβλιο της Πατσούρου αναφερει ότι ξυπναμε τα μωράκια για να φανε μόνο μεχρι να ανακτήσουν το βαρος της γέννησης ή να παρουν το πρώτο τους κιλό.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εφοσον η παιδίατρος ειναι καθησυχαστική, ακολούθησε τη συμβουλή της.

Και ο γιος μου από πολύ μικρούλης κοιμοταν πάνω από 9-10 ωρες, ο παιδίατρος μου ελεγε να μην τον ξυπνάω, αλλά επαιρνε και περιπου 1,5 κιλο το μήνα, οποτε δεν ειχα άγχος για το αν τρωει καλα. Εκανα βεβαια μια αντληση καθε βραδυ, για να βοηθησω την παραγωγή και να αποσυμφορήσω το στήθος μου που πρηζοταν.

Αν θυμαμαι καλά στο βιβλιο της Πατσούρου αναφερει ότι ξυπναμε τα μωράκια για να φανε μόνο μεχρι να ανακτήσουν το βαρος της γέννησης ή να παρουν το πρώτο τους κιλό.[/QUOT

αυτο το ξυπναμε τα μωρα για να φανε μονο μεχρι τις 40 μερες η μεχρι το 1ο κιλο ισχιει μονο για το βραδυ η και για την ημερα? αν δλδ εχει περασει 3βρο την ημερα το ξυπναμε για να φαει? η το αφηνουμε και 3μιση και 4 ωρες?

• 2 weeks later...

Κορίτσια καλησπέρα και πάλι. Επανήλθα για να σας πω ότι κάναμε τις επαναληπτικές εξετάσεις και τα ηωσινόφιλα είναι 7% στα 11600 λευκά. Η παιδίατρος αρχικά μου είπε να μην κάνω διατροφή. Επειδή όμως όπως σας έχω πει παραπάνω η μικρή τις βραδινές ώρες είναι ιδιαίτερα ανήσυχη αποφάσισα να κόψω τα γαλακτοκομικά για 2 εβδομάδες για να δω αν υπάρξει κάποια διαφορά. Αν ήταν αλλεργική στο γάλα δε θα γκρίνιαζε και άλλες ώρες? Βέβαια μπορεί να έχει και κολικούς, αλλά δε μπορώ να είμαι σίγουρη. Επίσης μια φίλη μου είπε ότι και ο γιος της ήταν ανήσυχος το βράδυ και ήταν επειδή πνιγόταν και ήθελε να ρεύεται συχνά. Έχει κάποια αντίστοιχη εμπειρία? Και τέλος τί τρώμε τώρα.. όλα έχουν γάλα και πεινάω!!!!

ΥΓ Σήμερα είναι 59 ημερών!

• Επιστημονική συνεργ.
όλα έχουν γάλα και πεινάω!!!!

το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα λαχανικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά δεν έχουν γάλα

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Και πάλι καλησπέρα, Έχει κάποια εμπειρία με αντίστοιχη συμπεριφορά του μωρού που να ήταν από αλλεργία και πώς το διακρίνουμε από τους κολικούς? Και πότε φαίνονται τα αποτελέσματα της διατροφής, απ΄την αρχή ή έπειτα από μέρες? Το φαγητό είναι δευτερευούσης σημασίας, εννοείται ότι κάτι θα βρω να φάω. Ευχαριστώ!

• Επιστημονική συνεργ.
Και πάλι καλησπέρα, Έχει κάποια εμπειρία με αντίστοιχη συμπεριφορά του μωρού που να ήταν από αλλεργία και πώς το διακρίνουμε από τους κολικούς? Και πότε φαίνονται τα αποτελέσματα της διατροφής, απ΄την αρχή ή έπειτα από μέρες? Το φαγητό είναι δευτερευούσης σημασίας, εννοείται ότι κάτι θα βρω να φάω. Ευχαριστώ!

Δυστυχώς δεν είναι εύκολη η διάκριση αν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα.

Ήπια συμπτώματα που παραπέμουν σε αλλεργία στα γαλακτοκομικά είναι κάποιες φορές το χρώμα των κενώσεων (αν είναι πράσινο), εμφάνιση ατοπικής δερματίτιδας, βέννες στις κενώσεις και μερικά ακόμη λιγότερο συνηθισμένα.

Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται μετά από 3-4 ημέρες αλλά η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος κυκλοφορούν στο σώμα σου και υπάρχουν στο γάλα για 2 εβδομάδες από τότε που διακόπτεις την κατανάλωσή τους. Χρειάζονται άλλες 2 εβδομάδες για να φύγουν από το σώμα του παιδιού.

Αν το πρόβλημα είναι τα γαλακτοκομικά, θα πρέπει να προσέξεις και τα κρυμμένα και δεν εννοώ μόνο αυτά που μπορεί να βρίσκονται στο ψωμί κλπ. Πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος μπορεί να υπάρχουν και στο χοιρινό γιατί μπορεί να περιέχονται παραπροϊόντα του γάλακτος στην τροφή τους, το ίδιο ισχύει και για τα κοτόπουλα. Οπότε καλό είναι να προτιμάς κοτόπουλα βιολογικής εκτροφής γιατί είναι πιστοποιημένη η τροφή τους και στην πιστοποιημένη δεν περιέχονται γαλακτοκομικά. Καλό είναι να τηρήσεις την ίδια τακτική και στα αυγά.

Από κόκκινα κρέατα, το αρνί, κατσίκι, ζυγούρι, γίδα είναι σχεδόν ελευθέρας βοσκής στη χώρα μας, οπότε μπορείς να τα εμπιστευτείς ακόμη και αν δεν έχουν κάποια πιστοποίηση.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.