Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι εξουσιοδότηση χρειάζεται για να κάνει ανάληψη χρημάτων κάποιος;

Recommended Posts

Τι εξουσιοδότηση χρειάζεται για να κάνει ανάληψη χρημάτων κάποιος, από τον καταθετικό λογαριασμό κάποιου άλλου ατόμου σε μια τράπεζα;

Τι συμβαίνει αν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού δεν μπορεί να βρίσκεται εντός Ελλάδας;

Αν γνωρίζετε κάτι, δώστε τα φώτα σας!

(Αν άνοιξα το θέμα σε λάθος μέρος ας το

τακτοποιήσει κάποιος από τους διαχειριστές.)

Διαφημίσεις

Γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο στην τράπεζα που ενδιαφέρεσαι να ρωτήσεις?

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Τι εξουσιοδότηση χρειάζεται για να κάνει ανάληψη χρημάτων κάποιος, από τον καταθετικό λογαριασμό κάποιου άλλου ατόμου σε μια τράπεζα;

Τι συμβαίνει αν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού δεν μπορεί να βρίσκεται εντός Ελλάδας;

εαν ο ιδιοκτητης του λογ/σμου είναι εκτός πως θα κάνει εξουσιοδότηση σε αλλο άτομο?συνήθως χρειάζεται υπευθυνη δήλωση του νόμου 105 επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής απο αρμόδια αρχή,κεπ αστυνομία..

Γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο στην τράπεζα που ενδιαφέρεσαι να ρωτήσεις?

Αγαπητέ/ή Ηarlow, οι λόγοι είναι προφανείς (έχουν κλείσει τέτοια ώρα οι τράπεζες).;)

Έγκυρη θεωρώ την απάντηση που θα μου πει αύριο το πρωί ο αρμόδιος υπάλληλος.

Παρόλα αυτά θεώρησα σκόπιμο να ρωτήσω τους συμφορουμίτες-ισσες ώστε να δω αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, πως ανταπεξήλθε στη δυσκολία αυτή.

Αγαπητέ/ή Ηarlow, οι λόγοι είναι προφανείς (έχουν κλείσει τέτοια ώρα οι τράπεζες).;)

Τα Help desk των τραπεζών δουλεύουν νομίζω μέχρι τις 9 το βράδυ.

Κάποιο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών θα βρεις στο πίσω μέρος μια κάρτας σου.

(αγαπητή είμαι:wink:)

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Πάντως νομίζω ότι ούτε με μια εξουσιοδότηση από τα κεπ ή από την αστυνομία μπορείς να βγάλεις χρήματα από τον λογαριασμό του. (αν ήταν εδώ). Πάντως ενημέρωσέ μας από περιέργεια να δούμε τι ισχύει τελικά.

Χρειάζεται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο με εντολή για ανάληψη χρημάτων από το συγκεκριμένο λογαριασμό. Αν ο δικαιούχος είναι στο εξωτερικό μπορεί να κάνει πληρεξούσιο στο εκεί προξενείο.

Ανάληψη χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό δικαιούται να κάνει άτομο που είναι συνδικαιούχος του λογαριασμού και μόνο.Μάλιστα σε κάποιες τράπεζες υπάρχει και διαχωρισμός δικαιωμάτων συνδικαιούχων , π.χ. μπορεί εγώ να είμαι συνδικαιούχος σε λογαριασμό αλλά να μην επιτρέπεται να κάνω ανάληψη.

Για να κάνει ανάληψη κάποιος που βρίσκεται στο εξωτερικό , αρκεί να έχει μαζί του την κάρτα μετρητών , πηγαίνει σε ΑΤΜ στο εξωτερικό και παίρνει τα χρήματα. Επίσης (για αυτό δεν είμαι σίγουρη , ρώτησε το στην τράπεζα) μπορεί πιθανότατα να κάνει ανάληψη από άλλη τράπεζα στο εξωτερικό με τι IBAN του λογαριασμού και στο SWIFT Code της Ελληνικής τράπεζας.

Περίπτωση ανάληψης από άτομο , μή συνδικαιούχο λογαριασμού, από λογαριασμό τρίτου προσώπου δεν έχω ακούσει και μου φαίνεται κουφό να μπορεί να το κάνει κάποιος...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Καλησπέρα,

Θα σου πω τον τρόπο που λειτουργούσα εγω.Η τράπεζα ειχε την υπογραφή του δικαιούχου στο σύστημα τηςως δείγμα ωστε να συγκρίνει την υπογραφή που εχει επάνω η εξουσιοδότηση.με εξουσιοδότηση λοιπόν η οποία ηταν υπογεγραμμένη απο τον δικαιούχο στο ονομα μου εισέπρατα λεφτα. ελεγχαν την υπογραφή και προχωρούσαν στην ανάληψη. ίσως χρειαστεί και η υπογραφή μεσα στο σύστημα της τράπεζας και του εξουσιοδοτημένου. Δεν γνωρίζω αν εχει αλλάξει κάτι τωρα. αλλιώς βάζεις κάποιον συν δικαιούχο και κάνεις την δουλειάς σου

M6bap3.png

cik1p3.png

Για να κάνει ανάληψη κάποιος που βρίσκεται στο εξωτερικό , αρκεί να έχει μαζί του την κάρτα μετρητών , πηγαίνει σε ΑΤΜ στο εξωτερικό και παίρνει τα χρήματα. Επίσης (για αυτό δεν είμαι σίγουρη , ρώτησε το στην τράπεζα) μπορεί πιθανότατα να κάνει ανάληψη από άλλη τράπεζα στο εξωτερικό με τι IBAN του λογαριασμού και στο SWIFT Code της Ελληνικής τράπεζας.

Αυτό δεν το ήξερα.. Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω; Ακούγεται πολύ λογικό. Κάπως θα έχουν προβλέψει οι τράπεζες αυτή την περίπτωση.

Σημειωστε ότι κάρτα ΑΤΜ δεν είχε εκδόσει ο ενδιαφερόμενος.

Διαφημίσεις

Περίπτωση ανάληψης από άτομο , μή συνδικαιούχο λογαριασμού, από λογαριασμό τρίτου προσώπου δεν έχω ακούσει και μου φαίνεται κουφό να μπορεί να το κάνει κάποιος...

Ναι κάπως έτσι το είχα κι εγώ στο μυαλό μου.. Πρέπει κι η τράπεζα να είναι σίγουρη ποιός κάνει την ανάληψη.

Παιδιά συγνώμη, ξέχασα το πιο σημαντικό, ο λογαριασμός είναι προθεσμιακή κατάθεση! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία του δικαιούχου στην τράπεζα;

Δεν ξερω τι γινεται αν ο δικαιουχος ειναι εκτος Ελλαδος, αλλα θα σας πω τι ετυχε σε μενα.

Επρεπε να βγαλω χρηματα απο τον καταθετικο λογ/μο του συζυγου στον οποιο δεν ημουν συνδικαιουχος και δεν μπορουσε να παει ο ιδιος στην τραπεζα. η καρτα αναληψης ειχε ληξει οποτε δεν μπορουσα να την χρησιμοποιησω.

Πηγαμε μαζι στην αστυνομια με υπευθυνη δηλωση οπου συναινουσε να κανω εγω αναληψη απο τον δικο του λογ/μο και ακουλουθησαμε τη διαδικασια του γνησιου της υπογραφης.

Την επομενη πηγα στην τραπεζα οπου με ενημερωσαν πως δεν μπορω τελικα να παρω τα χρηματα διοτι ο λογ/μος ανοιχτηκε σε αλλο καταστημα και οχι σε αυτο που πηγα.:mad:

Γινεται δλδ, αλλα πρεπει να πας στο καταστημα της τραπεζης οπου ανοιχτηκε αρχικα ο λογαριασμος για να συγκρινουν τις υπογραφες!

Εγω μενω Λαμια και το βιβλιαριο ειχε ανοιχτει σε καταστημα των Αθηνων!!

Οσο κι αν επεμενα να τους στειλουν ενα απλο φαξ απο Αθηνα με την υπογραφη για να τη συγκρινουν δεν εγινε τπτ!!

Τελικα πηγε την επομενη ο αντρας μου...

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Δεν ξερω τι γινεται αν ο δικαιουχος ειναι εκτος Ελλαδος, αλλα θα σας πω τι ετυχε σε μενα.

Επρεπε να βγαλω χρηματα απο τον καταθετικο λογ/μο του συζυγο στον οποιο δεν ημουν συνδικαιουχος και δεν μπορουσε να παει ο ιδιος στην τραπεζα. η καρτα αναληψης ειχε ληξει οποτε δεν μπορουσα να την χρησιμοποιησω.

Πηγαμε μαζι στην αστυνομια με υπευθυνη δηλωση οπου συναινουσε να κανω εγω αναληψη απο τον δικο του λογ/μο και ακουλουθησαμε τη διαδικασια του γνησιου της υπογραφης.

Την επομενη πηγα στην τραπεζα οπου με ενημερωσαν πως δεν μπορω τελικα να παρω τα χρηματα διοτι ο λογ/μος ανοιχτηκε σε αλλο καταστημα και οχι σε αυτο που πηγα.:mad:

Γινεται δλδ, αλλα πρεπει να πας στο καταστημα της τραπεζης οπου ανοιχτηκε αρχικα ο λογαριασμος για να συγκρινουν τις υπογραφες!

Εγω μενω Λαμια και το βιβλιαριο ειχε ανοιχτει σε καταστημα των Αθηνων!!

Οσο κι αν επεμενα να τους στειλουν ενα απλο φαξ απο Αθηνα με την υπογραφη για να τη συγκρινουν δεν εγινε τπτ!!

Τελικα πηγε την επομενη ο αντρας μου...

Καλησπέρα, πρόσφατα είχε γίνει αυτό;

Αν είχε γίνει πρόσφατα θα ισχύει η ίδια διαδικασία ίσως και με εξουσιοδότηση από το εξωτερικό...

Χρειάζεται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο με εντολή για ανάληψη χρημάτων από το συγκεκριμένο λογαριασμό. Αν ο δικαιούχος είναι στο εξωτερικό μπορεί να κάνει πληρεξούσιο στο εκεί προξενείο.

αυτο κ μονο αυτο, αν ειναι στο εξωτερικο ο δικαιουχος!

δεχονται κ φαχ εδω!

οσον αφορα το πληρεξουσιο σε τραπεζα, ισχυει σε μερικες να πας απλο αντιγραφο πρωτα του πληρεξουσιου (πχ efg),

οπως κ το να πας στο καταστημα που εχει ανοιχτει ο λογαριασμος. (πχ ετε, κ για κινηση/μεταφορα σε αλλους λογαριασμους απο παλαι ποτε).

τουλαχιστον οταν χρειαστηκε να χρησομοποιησω το γενικο πληρεξουσιο του συζυγου μου, που λειπει αρκετο διαστημα στο εξωτερικο, αυτα επραξα.

α! δεν θυμαμαι αν σε καποια απο τις 2 τραπεζες, μου ζητησαν αρχικα κ επικυρομενο αντιγραφο απο αστυνομικη αρχη, αλλα μετα επειδη ειχα ηδη ενα μωρο αλα μπρατσετα, εγιναν πιο ελαστικοι κ δεχτηκαν την απλη φωτοτυπια.

(εντιτ: νομιζω κ στις δυο τραπεζες)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, πρόσφατα είχε γίνει αυτό;

Αν είχε γίνει πρόσφατα θα ισχύει η ίδια διαδικασία ίσως και με εξουσιοδότηση από το εξωτερικό...

Τον Ιανουαριο του 2011 εγινε, δεν ξερω αν αλλαξε κατι απο τοτε κι αν υπαρχουν διαφορες απο τραπεζα σε τραπεζα!

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

ΑΚΡΙΒΩΣ. και μιλάμε για ανάληψη από το ταμείο.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Παιδιά συγνώμη, ξέχασα το πιο σημαντικό, ο λογαριασμός είναι προθεσμιακή κατάθεση! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία του δικαιούχου στην τράπεζα;

κάτι εχεις μπερδέψει.

η προθεσμιακή ΔΕΝ λειτουργεί με κάρτα.

λειτουργεί παράλληλα με λ/σμό όψεως του οποίου κάρτα έχεις. Λήγει η προθεσμιακή και τα χρήματα μαζί με την απόδοση μεταφέρονται στον όψεως.

για να κινηθεί με διάφορο τρόπο η προθεσμιακή είτε πας αυτοπροσώπως είτε με ειδική εντολή που εχει προσυμφωνηθεί κλ

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Καλησπέρα! Πάντως από την τράπεζα είπαν πως δεν γίνεται ανάληψη από άλλο άτομο με απλή εξουσιοδότηση. Χρειάζεται όντως πληρεξούσιο. Σας ευχαριστώ όλους! ;)

Καλησπέρα! Πάντως από την τράπεζα είπαν πως δεν γίνεται ανάληψη από άλλο άτομο με απλή εξουσιοδότηση. Χρειάζεται όντως πληρεξούσιο. Σας ευχαριστώ όλους! ;)

...Και το κειμενο πρεπει να ειναι πολυ ακριβες. Απο ποιο λογαριασμο, υψος ποσου κ.τ.λ. Σκοπιμο θα ήταν αν μπει σε αυτη την διαδικασια να σε εξουσιοδοτησει και για την εκδοση καρτας (αν εχει λογ.ταμιευτηριου -οχι για τον προθεσμιακο). Ισως να μη γινει την ιδια μερα η δουλεια σου. Ενδεχεται πρωτα να συμβουλευτουν τις νομικες τους υπηρεσιες για την ακριβεια και την πληροτητα του πληρεξουσιου .

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!