Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοηθεια για εγκυμονουσα στα προθυρα χωρισμου

Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσια!

Θα ηθελα κ εγω τα φωτα σας για την ξαδέρφη μου. Είναι μητέρα 2 ανηλικων παιδιων κ εγκυος στο 3ο. Ανεργη κ ασφαλισμένη το συζυγο που ειναι δημοσιος υπαλληλος. Τον επιασε μεσω υπολογιστη να συνομιλει με άλλες πονηρα κ συν κάποια αλλα προβληματα που εχουν (ασκει ψυχολογική βια) η κοπελα θελει να χωρισει. Εχουν παρει σπιτι το οποιο ειναι στο ονομα του συζυγου κ πληρώνουν το δάνειο.

Πως πρέπει να κινηθει για το διαζυγιο? Θα πάρει διατροφή, αν ξερετε ποσο. Ελπιζω να το δει λιγο πιο ψυχραιμα, γιατι κ εγω ειμαι εγκυος κ εχω κ μωράκια κ ολα μου φαινονται βουνο τωρα.

Σας ευχαριστω.

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι το προτιμότερο είναι να μιλήσει με δικηγόρο, γιατί το θέμα δεν είναι απλό (παιδιά, εγκυμοσύνη, δάνεια...). Θέλει πάνω από όλα υπομονή από τη μεριά της γιατί μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό η διαδικασία.

Υπομονή...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω παλι λέω να κατσει στα αυγα της η ξαδέρφη σου , διοτι ειναι μια δυσκολη περιοδος γενικα και ο άντρα ς της θα περναει και αυτος φαση τωρα ...μην τα πέρνει τόσο σοβαρά όλα ....... .λογο εγκυμοσύνης και μια 2 ηδη παιδια και δεν θα ειναι και στην καλύτερη ψυχολογία τώρα και αυτη .....ολες εχουμε περαση διαφορες καταστασης τέτοιες....εμενα συγκεκριμενα οταν ειχα κανει το 3 ηταν ολίγο φευγάτος ο καλός μου ...βεβαια δεν ξεχνουσα να του υπενθιμίζω οτι μην κανει καμια βλακια διοτι θα δει την εξοδο ...ηταν στα προθυρα να παραστρατηση αλλα δεν το εκανε επανηλθε με διπλωματια και υπομονη δικια μου ......περνανε και αυτη την φαση τους ......δεν ειναι εποχες για χωρισμους κορίτσια ειναι δύσκολα τα πραγματα απο μόνα τους μην τα κάνουμε και εμείς πιο δύσκολα ..............................

Διάβασα σε άλλο θέμα εδώ ότι στο σπίτι μένει η μάνα με τα παιδιά ακόμα και αν είναι στο δικό του όνομα. Ο νόμος προστατεύει τα τέκνα, άρα αυτός πρέπει να φύγει. Σε συμβουλεύω να δεις τα άλλα θέματα σε αυτή την ενότητα, λένε πολύ αναλυτικά οι κοπέλες και τις έκαναν και τι τους είπε ο δικηγόρος και όλα....

Καλή επιτυχία στην ξαδέρφη σου!

Υ.Γ. Εγώ πιστεύω ευτυχισμένη μάνα, καλή μάνα!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Να προσθέσω ότι και η διατροφή που θα πάρει και για τα παιδιά της και για την ίδια, αφού είναι άνεργη, θα παίρνεται απευθείας από τον μισθό του συζύγου μιας και είναι δημόσιος και έτσι δεν θα χρειάζεται να τον κυνηγάει (όπως πολλές).

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοριτσια!

Θα ηθελα κ εγω τα φωτα σας για την ξαδέρφη μου. Είναι μητέρα 2 ανηλικων παιδιων κ εγκυος στο 3ο. Ανεργη κ ασφαλισμένη το συζυγο που ειναι δημοσιος υπαλληλος. Τον επιασε μεσω υπολογιστη να συνομιλει με άλλες πονηρα κ συν κάποια αλλα προβληματα που εχουν (ασκει ψυχολογική βια) η κοπελα θελει να χωρισει. Εχουν παρει σπιτι το οποιο ειναι στο ονομα του συζυγου κ πληρώνουν το δάνειο.

Πως πρέπει να κινηθει για το διαζυγιο? Θα πάρει διατροφή, αν ξερετε ποσο. Ελπιζω να το δει λιγο πιο ψυχραιμα, γιατι κ εγω ειμαι εγκυος κ εχω κ μωράκια κ ολα μου φαινονται βουνο τωρα.

Σας ευχαριστω.

Τι διατροφή να πάρει από ΔΥ και μάλιστα με στεγαστικο δάνειο; Δεν θα του έχει γίνει και μείωση μισθού; Πώς να βγάλεις απ' τη μύγα ξύγκι;

Γνώμη μου είναι ότι οι πονηρές συνομιλίες στο νετ δεν είναι αιτιά διαζυγίου. Τα όποια υπόλοιπα προβλήματα μπορεί να έχουν δεν τα γνωρίζουμε. Το ότι το σπίτι έιναι στο όνομα του συζύγου, βλακεία μεγάλη μεν, αλλά από την άλλη δεν έχει σημασία, αν αποκτήθηκε μετά το γάμο, έχει δικαιώματα στο σπίτι αυτό και λόγω παιδιών. Άρα δεν μπορεί κανείς να την κουνήσει από κει, ακόμα και σε περίπτωση διαζυγίου. Εγώ θα της πρότεινα να το ξανασκεφτεί πάντως.

Να προσθέσω ότι και η διατροφή που θα πάρει και για τα παιδιά της και για την ίδια, αφού είναι άνεργη, θα παίρνεται απευθείας από τον μισθό του συζύγου μιας και είναι δημόσιος και έτσι δεν θα χρειάζεται να τον κυνηγάει (όπως πολλές).

τί να πάρει από 900 ευρώ - στεγαστικό - δικές του ανάγκες?

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουν παιδιά :confused: Τί φταίνε?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι όσα και να παίρνει ο σύζυγος, ό,τι υποχρεώσεις και να έχει, η διατροφή βγαίνει κι αυτός πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αντεπεξέλθει...Στο κάτω κάτω ρε κορίτσια μαζί τα κάνανε :D!Αν ήταν να έπαιρναν διαζύγιο και ο άντρας να μην είχε ξανά καμία υποχρέωση ως προς το μεγάλωμα των παιδιών, τότε πολλοί θα έφευγαν από το σπίτι, ίσως!!!!!!!

Έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι όσα και να παίρνει ο σύζυγος, ό,τι υποχρεώσεις και να έχει, η διατροφή βγαίνει κι αυτός πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αντεπεξέλθει...Στο κάτω κάτω ρε κορίτσια μαζί τα κάνανε :D!Αν ήταν να έπαιρναν διαζύγιο και ο άντρας να μην είχε ξανά καμία υποχρέωση ως προς το μεγάλωμα των παιδιών, τότε πολλοί θα έφευγαν από το σπίτι, ίσως!!!!!!!

Ναι, ό,τι μπορεί, θεωρητικά. Αν δεν μπορεί όμως; Κάνε τις πράξεις να δεις τι μένει από ένα μισθό στο τέλος του μήνα.

εγώ, επειδή χωρίζει ο αδελφός του άντρα μου, ξέρω πως παίρνουν με βάση το πόσα έχεις ή δηλώνεις ότι έχεις. Απλά μαθηματικά είναι.

Α και αν πάρουν, γιατί στην δικιά μας περίπτωση τα παιδιά πήγαν στον πατέρα. Οπότε παίρνουν 0.

Και όχι δεν είναι τρελή, ή ό,τι άλλο διαβάζεις εδώ. Απλά το δικαστήριο κρίνει και δεν είναι άντε πάω χωρίζω παίρνω διατροφή γιατί ο άντρας μου το αξίζει που συνομιλεί στο νετ.

Κι αν ήταν να πληρ'ωνει πάντα ο άντρας τότε όλες θα κάναμε παιδιά και θα τον φτύναμε στην πρώτη δυσκολία.

Θα σε συμβούλευα να ξυπνήσεις την ξαδέλφη σου απότο όνειρο. (προς την κοπέλα που άνοιξε το θέμα αυτό)

Διαφημίσεις

αν το κανει μονο για καποιες συνομιλιες στο ιντερνετ...το να χωρισει με 2παιδια και εγκυος...δεν ειναι και σοβαρος λογος.

Στο ιντερνετ γινονται πολλα και πολλοι παρασυρονται χωρις ουσιαστικο λογο...ας το ψαξει λιγο.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

εγώ, επειδή χωρίζει ο αδελφός του άντρα μου, ξέρω πως παίρνουν με βάση το πόσα έχεις ή δηλώνεις ότι έχεις. Απλά μαθηματικά είναι.

Α και αν πάρουν, γιατί στην δικιά μας περίπτωση τα παιδιά πήγαν στον πατέρα. Οπότε παίρνουν 0.

Και όχι δεν είναι τρελή, ή ό,τι άλλο διαβάζεις εδώ. Απλά το δικαστήριο κρίνει και δεν είναι άντε πάω χωρίζω παίρνω διατροφή γιατί ο άντρας μου το αξίζει που συνομιλεί στο νετ.

Θα σε συμβούλευα να ξυπνήσεις την ξαδέλφη σου απότο όνειρο. (προς την κοπέλα που άνοιξε το θέμα αυτό)

Καλά βέβαια, η λογική το λέει...εγώ είπα απλώς τι διάβασα, δεν έχω καμία εμπειρία στο θέμα...Καλύτερα είναι να μιλήσει η κοπέλα με δικηγόρο και αυτός θα της πει τι ακριβώς θα κάνει...

αν το κανει μονο για καποιες συνομιλιες στο ιντερνετ...το να χωρισει με 2παιδια και εγκυος...δεν ειναι και σοβαρος λογος.

Στο ιντερνετ γινονται πολλα και πολλοι παρασυρονται χωρις ουσιαστικο λογο...ας το ψαξει λιγο.

Νομίζω για να φτάσει στο σημείο να μιλάει για διαζύγιο σε αυτή την κατάσταση, μάλλον έχουν συμβεί τόσα πολλά που δεν αντέχει άλλο. Μόνο η θεματοθέτρια μπορεί να μας κατατοπίσει βέβαια, αν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα όντως ή είναι και οι ορμόνες της εγκυμοσύνης που μεγεθύνουν το πρόβλημα..Και άλλο πονηρές συνομιλίες άλλο πονηρές πράξεις βέβαια, χωρίς να λέω ότι δέχομαι και το πρώτο...

Κι αν ήταν να πληρ'ωνει πάντα ο άντρας τότε όλες θα κάναμε παιδιά και θα τον φτύναμε στην πρώτη δυσκολία.

αυτό το πρόσθεσα μετά, σκέψου το αντίστροφα.

Ναι οι δικηγόροι ξέρουν καλύτερα, άμα μπλέξεις όμως εκεί είναι τελειωμένη η σχέση. Κι αυτοί λεφτά θέλουν και φουσκώνουν μυαλά.

Ομως 2 είναι οι δικηγόροι 1 κερδίζει τη δίκη. 2 οικογένεις, 1 χάνει. Think about it.

αυτό το πρόσθεσα μετά, σκέψου το αντίστροφα.

Ναι οι δικηγόροι ξέρουν καλύτερα, άμα μπλέξεις όμως εκεί είναι τελειωμένη η σχέση. Κι αυτοί λεφτά θέλουν και φουσκώνουν μυαλά.

Ομως 2 είναι οι δικηγόροι 1 κερδίζει τη δίκη. 2 οικογένεις, 1 χάνει. Think about it.

Νομίζω ότι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που τα προγαμιαία συμφωνητικά είναι τόσο διαδεδομένα στο εξωτερικό. Εκεί οι πλούσιοι φυλάνε τα νώτα τους, μην τυχόν και η άλλη ζητήσει διαζύγιο αργότερα και τους πάρει και τα σώβρακα.

Γενικότερα, ειδικά την προηγούμενη δεκαετία με τους Έλληνες νεόπλουτους ήταν πολύ διαδεδομένη η αντίληψη να παντρευτείς έναν πλούσιο, να κάνεις παιδιά και μετά τον χωρίζεις και ζεις με τη διατροφή...

Αυτό φυσικά δεν ισχύει στην περίπτωση της εξαδέλφης με τον δημόσιο υπάλληλο, το λέω για το σχόλιο σου...:D

Διαφημίσεις

Λοιπον το σπιτι γράφτηκε στο ονομα του γιατι ηταν των γονιων του κ του το έγραψαν κ πηραν δάνειο για να το τελειώσουν, γυρω τα 60-70 χιλ. Για μισθο ακριβως δεν ξερω.

Ο αντρας της ειναι καλός σε γενικές γραμμές, βοηθάει με τα παιδια παρα πολύ (αυτα τα παραδεχεται η ιδια), ομως με την κριση κ εναν μισθο στο σπιτι εχουν γκρινια κ η ξαφερφη μου επειδη ειναι κλεισμένη μέσα με τα μικρά κ την κοιλιά στο στομα.

Οι συνομιλιες ηταν τραγικές κ με ολες τις πικάντικές λεπτομέρειες...που αλλο να ξερεις τι κάνει ο αντρας σου κ να λες εκανε μια πονηρη συνομιλια κ δυστυχως αλλο να τα διαβασεις γραμμη προς γραμμη. Της ηρθε κεραμιδα! Ηξερε οτι μπαινει κ βλέπει πορνο κ δεν ειχε προβλημα αλλα αυτο της φάνηκε υπερβολικο. Ολο σκεφτεται τι λέγανε κ την πιάνει τρελα. Ξερω οτι τον αγαπα αλλα πιστευει οτι θα κανει κ πράξεις αυτα που λέει.

Οσο για μια κοπέλα που ειπε για τα παιδια, τι τα έκαναν..ειλικρινά κ οι δυο τα λατρευουν κ ειναι πολλά χρονια μαζι κ αποφάσισαν να τα κάνουν.

Δεν ξερω..εγω της λεω να κατσει εκει που ειναι.Ελπιζω να της λεω το σωστο. Αν φτιαξουν λιγο οικονομικά κ γεννησει με το καλό, θα ειναι οπως παλια.

καλα κανεις και της λες να κατσει...συγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να δεις τετοιες συζητησεις.Εχουμε πει και σε αλλο θεμα οτι ολοι οι αντρες βλεπουν πορνο.Το θεμα ειναι με αυτες που μιλαει τις ξερει? Δηλ.FacebookΠαλιες φιλες 'η απλα σε ενα φορουμ?

Του το ανεφερε να δει τι θα της πει?

Το να τα γραφεις,ειναι οπως και να τα σκεφτεσε...το διαφορετικο ειναι να τα κανεις πραξη. Οχι οτι τον δικαιολογο (θα σκοτωνομασταν)αλλα για διαζυγιο????

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Λοιπον το σπιτι γράφτηκε στο ονομα του γιατι ηταν των γονιων του κ του το έγραψαν κ πηραν δάνειο για να το τελειώσουν, γυρω τα 60-70 χιλ. Για μισθο ακριβως δεν ξερω.

Άρα είναι γονική παροχή. Σ΄αυτήν την περίπτωση αλλάζει το πράμα, κι εφόσον ο άντρας της δεν πληρώνει δάνειο, θα μπορεί τουλάχιστον να πληρώνει έστω και μια υποτυπώδη διατροφή. Αλλά με μια διατροφή τη σήμερον ημέρα, μητέρα άνεργη με 3 παιδιά, πώς θα τα βγάλει πέρα; Πάντως απ' το σπίτι δεν μπορεί να τη διώξει, ακόμα κι αν δεν είναι στο όνομά της, την προστατεύει ο νόμος.

Το να τα γραφεις,ειναι οπως και να τα σκεφτεσε...το διαφορετικο ειναι να τα κανεις πραξη. Οχι οτι τον δικαιολογο (θα σκοτωνομασταν)αλλα για διαζυγιο????

Συμφωνώ. Δε χαλάς το σπίτι σου για μερικές πρόστυχες συνομιλίες στο ίντερνετ.

Όποιο περουσιακό στοιχείο υπήρχε πριν το γάμο πάει σε αυτόν που το κατείχε από πριν.

Ότι αγόρασαν σαν παντρεμένοι άσχετα σε ποιο όνομα γραμμένο πάει μισό μισό.

Άρα ο νόμος δεν την προστατεύει. Μπορεί να τη διώξει όποτε θέλει.

Όποιο περουσιακό στοιχείο υπήρχε πριν το γάμο πάει σε αυτόν που το κατείχε από πριν.

σωστό

σωστό

Νομίζω, μέχρι να γίνουν 18 χρονών τα παιδιά δεν μπορεί να τη διώξει, μόνο και μόνο γιατί ο νόμος προστατεύει τα τέκνα...Με το που γίνουν 18 όμως μπορεί άνετα να τη βγάλει έξω...

Πώς δικαιολογήθηκε ο άνθρωπος για αυτές τις συνομιλίες;;;Έχει σημασία και τι λέει αυτός, γιατί το έκανε/κάνει....Και καλά η ξαδέρφη σου πώς τα διάβασε γραμμή γραμμή;;;Πίσω του στεκόταν;;;

Νομίζω, μέχρι να γίνουν 18 χρονών τα παιδιά δεν μπορεί να τη διώξει, μόνο και μόνο γιατί ο νόμος προστατεύει τα τέκνα...Με το που γίνουν 18 όμως μπορεί άνετα να τη βγάλει έξω...

Πώς δικαιολογήθηκε ο άνθρωπος για αυτές τις συνομιλίες;;;Έχει σημασία και τι λέει αυτός, γιατί το έκανε/κάνει....Και καλά η ξαδέρφη σου πώς τα διάβασε γραμμή γραμμή;;;Πίσω του στεκόταν;;;

δεν είπα γιάυτο σωστό, δες ξανά το αποπάνω μήνυμα.

αυτό ισχύει σίγουρα, το πως μπορεί να το εκμεταλευτεί ένας σδικηγόρος δεν ξέρω