Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έκανα κάποιο λάθος???

Iwanna28

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών. Είναι πολύ χαρούμενο μωράκι, όλη την ημέρα παίζει, γελάει, γενικά δεν καταλάβαινες ότι στο σπίτι υπάρχει μωρό. Όταν έπεφτε για ύπνο, με το που την ακουμπούσα στο κρεβάτι, γυρνούσε στο πλάϊ και κοιμόταν. Δεν πήρε πιπίλα από την αρχή,πιπίλιζε τα δαχτυλάκια της και την έπερνε ο ύπνος.

Εδώ και τρεις μέρες όμως, με το που αρχίζει και νυστάζει, γίνεται το έλα να δεις!Καταρχήν παρατήρησα ότι σταμάτησε να πιπιλίζει τα δαχτυλάκια της. Πιπίλα δεν θέλει με τίποτα. Ωρίεται με τις ώρες και δεν μπορεί να νανουριστεί. Θέλει μόνο αγκαλιά ή να την κουνάμε με τον μπαμπά της στο καρότσι μέχρι να κοιμηθεί..

Γιατί άλλαξε έτσι ξαφνικά??Ξέχασα να αναφέρω ότι έβγαλε πρόσφατα τα δύο κάτω δοντάκια, αλλα χωρίς κλάματα και προβλήματα..

Πείτε μου καμιά ιδέα βρε κορίτσια..τι να κάνω?? Να την αφήσω να κλαίει για να μην μάθει το κούνημα ή να συνεχίσω με το καρότσι??Φοβάμαι ότι ήδη έχει συνηθίσει να την κουνάμε, και δεν θέλει να κοιμηθεί αλλιώς..κλαίει και σπαράζει η καρδιά μου..:-(

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρον..

Διαφημίσεις

δεν βρίσκω εξήγηση.....εμένα απο 3-5 μηνών κοιμόταν σερί......5-8 ξυπνουσε τα βραδυα (χωρίς λόγο κ αιτία:confused:) κ από 8 μηνων μέχρι τωρα (13 μηνων) κοιμάται καλά, εαν εξαιρέσεις οτι την έχω άρρωστη εδω κ πολλες βδομάδες κ κάνει ανυσηχο ύπνο............

Tα μωρα ειναι ανθρωπακια και περνανε φασεις με πονους δοντιων με αγχος αποχωρισμου που ξεκιναει καποια στιγμη αναλογα το παιδι με ονειρακια που δεν ξερουν πως να τα διαχειριστουν και ετσι γενικα περνανε φασεις που κοιμουνται καλα και φασεις ασχημες. Το πως θα το διαχειριστεις ειναι θεμα μαμας.

Εγω που βρεθηκα στην θεση σου και περασαμε πολλες φασεις προτιμησα να ανταποκρινομαι στις αναγκες του και στις εξελικτικες του φασεις παροτι ηταν πολυ κουραστικο πολλες φορες. Αλλες μαμαδες ειναι της λογικης αστο μην κακομαθει φαση ειναι θα του περασει.

Για μενα το πιο σημαντικο εινα να νιωθει ασφαλεια το μικρακι και να σεβομαστε την προσωπικοτητα του. Οταν μας χρειαζοταν επελεξα να ειμαι εκει και καποια στιγμη ξεπερνιοταν η ζορικη φαση.

Το μωρακι σου ειναι αρκετα μικρο οποτε καλο θα ηταν πιστευω να ακους τα θελω του αν και αυτο ειναι ζορι πολλες φορες.

Για να γλυτωσετε το καροτσι καλυτερα να εισαι στο δωματιο του μεχρι να αποκοιμηθει και να νιωθει ασφαλεια.

Ευχαριστώ πάρα πολύ έστω για το λίγο κουράγιο που πήρα από τα μηνύματά σας, ξέροντας ότι και άλλοι γονείς τα έχουν περάσει.

Η μικρή μου εξακολουθεί να περνάει δύσκολη φάση, σε σημείο που προχθές τη νύχτα απο το κλάμα αποκοιμήθηκε πάνω μου..:( Δεν ήθελε με τίποτα να ξαπλώσει (είχε πάει και 4 τα χαράματα) και μόνο που κάναμε την κίνηση να την αφήσω κάτω, ξυπνούσε και έκλεγε..

Σκέφτηκα ότι μάλλον ήθελε να με νιώθει κοντά της, μιας που άρχισαν να βγαίνουν και τα πάνω δοντάκια και μάλλον την πονάνε..Άλλη εξηγηση δεν βρήκα..

Ένα θα σας πω..Θέλει πολύ υπομονή και αγάπη τελικά, γιατί τα καημένα δεν έχουν άλλο τρόπο να μας δείξουν τι αισθάνονται και θέλουν.

Καλο απόγευμα σε όλους και να ευχηθώ περισσότερα χαμόγελα και λιγότερα δάκρυα;)

Υπομονή κοριτσάκι μου,πολλά μπορεί να είναι,δόντια,εφιάλτες,άγχος αποχωρισμού...Ανταποκρίσου στις ανάγκες του παιδιού σου και σιγά σιγά θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις